Helsinki HiFi show 2007

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Mάλλον μικρό το συγκεκριμένο show, αλλά ας δούμε μερικές φωτογραφίες... Τζάμπα είναι.. :happy_8:

Και τελευταίο, το highlight της έκθεσης (βλ. αριστερό ηχείο):

:cool_11: :cool_11: :cool_11:

Περισσότερα: 6moons.com

Reaction score
1
Λοιπόν νομίζω πως είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχω δει σε ηχείο εδώ και μήνες...TL πρισματική καμπίνα, που αν θέλουμε σφραγίζεται (σαν πιάνο) και τοποθέτηση υπό γωνία 45 μοιρών ως προς τη θέση ακρόασης ( βλέπε κατασκευή βάσεων). Αν ξέρεις τίποτα παραπάνω για τον κατασκευαστή, θα με υποχρέωνες ....

Attachments

• 70 KB Προβολές: 22

Reaction score
13
Λοιπόν νομίζω πως είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχω δει σε ηχείο εδώ και μήνες...TL πρισματική καμπίνα, που αν θέλουμε σφραγίζεται (σαν πιάνο) και τοποθέτηση υπό γωνία 45 μοιρών ως προς τη θέση ακρόασης ( βλέπε κατασκευή βάσεων). Αν ξέρεις τίποτα παραπάνω για τον κατασκευαστή, θα με υποχρέωνες ....
Wave Dynamics http://www.wd-speaker.com/

Δεν μου φαινονται για Transmition Line εμενα και δεν παει να λεει οτι θελει το 6moons.
Aυτο που βλεπω εγω ειναι ενα μεγαφωνο 3 ιντσων σε αναδιπλωμενη Tappered Quarter Wave Tube (αλλοιως Voigt Pipe).

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/projects/speakers/voigt/tqwt.htm

Τα Transmition Line δεν εχουν το μεγαφωνο στην μεση της γραμμης, αλλα στο ενα ακρο. Και δεν δουλευουν με Ευρειας ζωνης μεγαφωνα.

A και κατι αλλο. Η WD ονομαζει το ηχειο half space και προτεινει να συνοδευεται απο ενα δευτερο ηχειο για τα χαμηλα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Πάντως, υπάρχουν και καλόγουστοι κατασκευαστές.
Που προφανώς δεν τους ενδιαφέρουν άλλες λεπτομέρειες πέραν της εμφάνισης, διότι αλλιώς δεν θα έβαζαν τα γούφερ να κοιτάνε σε άλλη κατεύθυνση από τα υπόλοιπα μεγάφωνα. )(

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Αν το κόβει πολύ χαμηλά, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά μάλλον το κόβει αρκετά ψηλά, οπότε όντως...

Reaction score
1
Wave Dynamics http://www.wd-speaker.com/

Δεν μου φαινονται για Transmition Line εμενα και δεν παει να λεει οτι θελει το 6moons.
Aυτο που βλεπω εγω ειναι ενα μεγαφωνο 3 ιντσων σε αναδιπλωμενη Tappered Quarter Wave Tube (αλλοιως Voigt Pipe).

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/projects/speakers/voigt/tqwt.htm

Τα Transmition Line δεν εχουν το μεγαφωνο στην μεση της γραμμης, αλλα στο ενα ακρο. Και δεν δουλευουν με Ευρειας ζωνης μεγαφωνα.

A και κατι αλλο. Η WD ονομαζει το ηχειο half space και προτεινει να συνοδευεται απο ενα δευτερο ηχειο για τα χαμηλα.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.... αν και το site είναι χάλια, απλά διαφημιστικό χωρίς λεπτομέριες και χαρακτηριστικά των προϊόντων. Πώς να ψωνίζουν άραγε οι φιλανδοί ?

Πάντως είναι TL, έχω δει κάπου παρόμοια σχεδίαση (δε θυμάμαι που). Το ηχείο είναι στην άκρη του σωλήνα, απλώς αυτός διπλώνεται παράλληλα προς τη μπάφλα, γιαυτό και το ηχείο δεν έχει βάθος αλλά μεγάλη πρόσοψη.
Όλη η "μαγκιά" πάντως είναι το πρισματικό σχήμα του σωλήνα.
Φυσικά θέλει sub για μεγάλους χώρους, σε ένα δωματιάκι 10 -12 τ.μ. όμως θα πρέπει να στέκεται άνετα.

Reaction score
13
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.... αν και το site είναι χάλια, απλά διαφημιστικό χωρίς λεπτομέριες και χαρακτηριστικά των προϊόντων. Πώς να ψωνίζουν άραγε οι φιλανδοί ?

Πάντως είναι TL, έχω δει κάπου παρόμοια σχεδίαση (δε θυμάμαι που). Το ηχείο είναι στην άκρη του σωλήνα, απλώς αυτός διπλώνεται παράλληλα προς τη μπάφλα, γιαυτό και το ηχείο δεν έχει βάθος αλλά μεγάλη πρόσοψη.
Όλη η "μαγκιά" πάντως είναι το πρισματικό σχήμα του σωλήνα.
Φυσικά θέλει sub για μεγάλους χώρους, σε ένα δωματιάκι 10 -12 τ.μ. όμως θα πρέπει να στέκεται άνετα.
Δεν ξερουμε πως ειναι μεσα, αλλα εγω δεν το βλεπω για TL.
Σε ενα TL η γραμμη ξεκιναει απο μεγαλυτερη διατομη και καταληγει σε μικροτερη. Αυτο ειναι το αντιθετο. Ασε τι λεει το 6μουνς. Ο κατασκευαστης δεν μιλαει πουθενα για TL. Εαν οπως λες, το μεγαφωνο ειναι στην αρχη της γραμμης τοτε προκειται για κορνα οπισθιας φορτισης. Εαν ειναι στη μεση της διαδρομης τοτε ειναι Voigt Horn. Βεβαια δεν θα τσακωθουμε κιολας.

Πρισματικη γραμμη μεταφορας, αλλα σε Full size (90x48x52) εχω φτιαξει στο παρελθον. Ηταν τα "καλα" μου Ηχεια για σειρα απο χρονια. Εχω κρατησει τις πολυ περιπλοκες στην κατασκευη καμπινες χωρις τα αρχικα μεγαφωνα. Καποια στιγμη ελπιζω να τις ξαναβαλω να δουλεψουν με καινουργια μεγαφωνα. Και βεβαια αυτες οι καμπινες δεν εχουν αναγκη απο Sub, ουτε απο γωνιακη τοποθετηση.

Θα μου πεις τι σχεση εχει, τι στιγμη που αυτο που σου εκανε κλικ ητανε το 3" Full Range, και το ανοιγομενο καπω. Ετσι δεν ειναι ??

Reaction score
1
Θα μου πεις τι σχεση εχει, τι στιγμη που αυτο που σου εκανε κλικ ητανε το 3" Full Range, και το ανοιγομενο καπω. Ετσι δεν ειναι ??
Το "καπώ" είναι το πρωτότυπο στην όλη σχεδίαση.
Φυσικά και σε μια τέτοια συζήτηση όλα έχουν κάποια σχέση. Σίγουρα θα με ενδιέφερε να δω τα σχέδιά σου, σίγουρα θα μπορούσαμε να εμπνευστούμε από τη δουλειά σου.

(σε κλιμακα και με φρ όμως ..... χεχεχε)

Reaction score
13
Το "καπώ" είναι το πρωτότυπο στην όλη σχεδίαση.
Φυσικά και σε μια τέτοια συζήτηση όλα έχουν κάποια σχέση. Σίγουρα θα με ενδιέφερε να δω τα σχέδιά σου, σίγουρα θα μπορούσαμε να εμπνευστούμε από τη δουλειά σου.

(σε κλιμακα και με φρ όμως ..... χεχεχε)

Καλως ή κακως οι καμπινες που σου ανεφερα δεν ειναι καταλληλες για φ-ρ, οπως εξαλλου και καμμια αλλη σχεδιαση γραμμης μεταφορας. Ειναι για γουφερ των 30Ηz, και εχει ξεχωριστο χωρο για τα συνοδα midbass και tweeter.
Καθε Ηχειο TL ειναι συντονισμενο σε μια περιοχη χαμηλων συχνοτητων, το ευρος της οποιας δεν μπορει να υπερβει τις μερικες δεκαδες (εστω εκατονταδα) Ηz. Οι υψηλοτερες συχνοτητες απλα αποσβενυνται απο την ιδια την καμπινα.
Αρα δεν υπαρχει νοημα να χρησιμοποιησει κανεις φ-ρ μεγαφωνο. Επειτα η γραμμη μεταφορας ΔΕΝ προσφερεται για ενισχυση των χαμηλων οσο ας πουμε ενα Bass Reflex.
Αυτος ειναι ενας δευτερος λογος που κανει το TL ακαταλληλο για ενα συνηθως αδειο σε χαμηλα φρ.

Οσο για τα σχεδια των Ηχειων που σου ελεγα, δεν ειναι δικα μου. Βρισκονται δημοσιευμενα στο περιοδικο ΗΧΟΣ & HiFi, τευχος No 6 του 1974, και πριν λιγα χρονια τα βρηκα και σε ενα παλιο βιβλιο σχετικο με σχεδιασεις Γραμμων μεταφορας. Αργοτερα ο Ηχος εδωσε κι αλλα σχεδια για Ηχεια γραμμης μεταφορας, που ομως δεν ηταν τριγωνικης διατομης.
Στα δικα μου, η γραμμη (συνολικου μηκους 2.7 μετρα) ειναι διπλωμενη στα τρια και ολοι οι χωροι ειναι τριγωνικης διατομης, διαδοχικα μειουμενης οσο προχωρουμε προς την εξοδο της γραμμης.

Λυπαμαι αλλα ΦΡ και TL δεν πανε παρεα, οσο δεν κανει ενα επιβατικο αυτοκινητο με 6 αεροσακους για να κουβαλας σακκια με πατατες.

Reaction score
13
Που προφανώς δεν τους ενδιαφέρουν άλλες λεπτομέρειες πέραν της εμφάνισης, διότι αλλιώς δεν θα έβαζαν τα γούφερ να κοιτάνε σε άλλη κατεύθυνση από τα υπόλοιπα μεγάφωνα. )(
Νικο δεν φταινε αυτοι.
Ο κοσμος τους ζηταει ψιλολιγνα παλληκαρακια.
Μεχρι και ριγα στην μεση βαλανε για να τονισουν το στενο σχημα. Αλλος ενας συμβιβασμος που επιβαλλουν οι καταναλωτες χωρις να διαννοουνται οτι ετσι παιρνουν λιγοτερο Ηχειο. Παντως, οπως ειπε και ο ΚΚ εαν κοβουν το γουφερ στους 150-200 Ηz το πραγμα δεν ειναι τελειως απαραδεκτο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Helsinki HiFi show 2007

Πάντως, υπάρχουν και καλόγουστοι κατασκευαστές.

Penaudio Chronos Towers

Finnish audio and style aficionados, Penaudio, have introduced the flagship of their Ambient series called the Chronos. The Chronos is a 3-way tower system with tweeter and midrange placed high in the cabinet, while the subwoofer is mounted in the side. The tweeter is a 20mm soft dome, which was custom made by Seas of Norway. The mid-range driver is a Vifa polypropylene treated paper cone.

While the subwoofer, also custom made by Seas, features a long throw 8" woofer with a four layer voice coil. The cabinet is constructed of 3/4" MDF and is damped with rubber foam and cotton wool. This combination of drivers and enclosure design allows the Chronos to achieve a frequency range of 34-28,000 Hz at +/-3dB. Meaning the Chronos can rock your socks off while looking damn good too. The high fashion and sound quality will cost you though, about $8,550 in this case.

audiojunkies.com

Reaction score
10
Νομιζω οτι αυτα τα ηχεια ειχαν χαρακτηριστει ως περιστερονας απο εξεχoν μελος του site......

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528