Hi-End ακροάσεις

Reaction score
0
Ανοίγω ένα τόπικ, με σκοπό την ενημέρωση των φίλων χαϊεντάδων από εμπειρίες μας με διάφορα συστήματα.
Χθες είχα πάει με φίλους στο Genesis (Ζωδιάτης)
Είχε τους καινούριους Audio Research REFERENCE 210 (μονομπλόκ), Audio Research LS26 (προενισχυτής) και το Audio Research REFERENCE CD7 (πηγή)
Καλώδια Transparent.
Για ηχείο είχε το Mezzo Utopia.
Κατ αρχάς όταν μιλάω για Audio Research, με πιάνει ένα δέος (η μόνη λάμπα που δεν παίζει σαν λάμπα :D)
Ο ήχος ήταν υπέροχος, με απόλυτη ισοροπία σε όλες τις συχνότητες, αλλά με αυτό που έπαθα πλάκα είναι με τον τρόπο που έπαιξε το ηχείο.
ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ.
Μιλάμε για ένα ηχείο που όπου το είχα ακούσει δεν μου άρεσε (πλαδαρό και ψιλοφουσκωμένο χαμηλά, αχλάδι όπως έλεγε και ο παππούς-ξέρετε για ποιόν λέω).
Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και περιμένω πως και πως όταν έθει η Sophia 2 8)

Reaction score
7
Αυτά είναι πραγματικά ουσιαστικά topics "hi-end" και έπρεπε να ανοίγονται κάθε μέρα.
Μπράβο, θα έπρεπε όλοι που έχουν τέτοιες εμπειρίες να τις αναφέρουν για να ενημερωνόμαστε.
Αν έγραφες πάνω κάτω και τις τιμές στις οποίες κινούνται οι συσκευές θα είχαμε ένα καλό μπούσουλα.

Reaction score
0
O παπούς είναι το μόνο Hi-end μαγαζί στην Ευρώπη που πουλάει σε τιμές Αμερικής.
Όχι 10000$ άρα 10000 ευρώ, αλλά 10000$ άρα 8300 ευρώ.
Μακάρι νάταν κι άλλοι έτσι.
Τιμές δεν ρώτησα, πρέπει νάναι γύρω στα 20000-25000 χωρίς τα ηχεία

Reaction score
250
Και μια και το φέρνει η κουβέντα σκέφτομαι αν το

επιτρέπει φυσικά και η διαχείριση να ανοίξω-γραψω

ένα thread-αφιέρωμα σε αυτόν τον αμφιλεγόμενο

Πατριάρχη του HIEND στον ελληνικό χώρο!

Είναι ένας κορυφαίος παραδοσιακός έμπορος

που συνδιάζει γενική υψηλού επιπέδου κουλτούρα

με μουσικές ευαισθησίες και γνώσεις και ακραία

εμπειρία και "χομπίστικη" γνώση του HIEND.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μερικές από τις καλύτερες (παρείστικες μη επαγγελματικές)

ακροάσεις στην ζωή μου στο σπίτι του στην Αγία Παρασκευή

( με MAGNEPANS,APOGEE,KLIPSHORNS και ότι πιο

εκλεκτό σε ενισχυτικά και πηγές)!

Αμφιβάλλω αν υπάρχουν άλλοι 5 επαγγελματίες παγκοσμίως

που έχουν τέτοια διαχρονική ερωτική και πετυχημένη επαφή

με τον χώρο του HIEND............

Reaction score
298
Πριν πολλά-πολλά χρόνια αγόρασα το πρώτο μου φτωχικό σύστημα εκεί, στη Βαλαωρίτου (ή Ηρακλείτου ή Λυκαβηττού, δεν θυμάμαι :p). Προσπάθησε να με πείσει να πάρω κάτι άλλο, καλύτερο και πιο ακριβό, αλλά τότε ήμουν μαθητής και το χαρτζηλίκι μου δεν έφτανε ούτε με σφαίρες. Δεν έχει σημασία το τι και το πώς, αλλά συγκράτησα το επιχείρημά του: "Άκουσα ένα κοντσέρτο για βιολί σε αυτό το σύστημα και έπαθα πλάκα" "Ποιό?" "Του Σοπέν" ΓΚΟΥΛΠ!!! (Δεν υπάρχει κοντσέρτο για βιολί του Σοπέν, αλλά δεν είπα τίποτα). Τέλος πάντων το σύστημα με υπηρέτησε πιστά για πολλά χρόνια, οπότε επί της ουσίας παράπονο ουδέν. Υποθέτω πως έκτοτε θα έμαθε ότι ο Σοπέν δεν έγραψε έργα για βιολί.

Reaction score
250
RDoherty said:
Πριν πολλά-πολλά χρόνια αγόρασα το πρώτο μου φτωχικό σύστημα εκεί, στη Βαλαωρίτου (ή Ηρακλείτου ή Λυκαβηττού, δεν θυμάμαι :p). Προσπάθησε να με πείσει να πάρω κάτι άλλο, καλύτερο και πιο ακριβό, αλλά τότε ήμουν μαθητής και το χαρτζηλίκι μου δεν έφτανε ούτε με σφαίρες. Δεν έχει σημασία το τι και το πώς, αλλά συγκράτησα το επιχείρημά του: "Άκουσα ένα κοντσέρτο για βιολί σε αυτό το σύστημα και έπαθα πλάκα" "Ποιό?" "Του Σοπέν" ΓΚΟΥΛΠ!!! (Δεν υπάρχει κοντσέρτο για βιολί του Σοπέν, αλλά δεν είπα τίποτα). Τέλος πάντων το σύστημα με υπηρέτησε πιστά για πολλά χρόνια, οπότε επί της ουσίας παράπονο ουδέν. Υποθέτω πως έκτοτε θα έμαθε ότι ο Σοπέν δεν έγραψε έργα για βιολί.
Ειμαι σίγουρος ότι ήξερε τι άκουγε!!

Απλά μέσα στις αμφιλεγόμενες πρακτικές προσέγγισης

του πελάτη που ακολουθούσε ενίοτε υπήρχαν και

τέτοια ακατανόητα!

Βέβαια δεν ήταν τα μόνα ούτε τα ελάσσονα!

Αν τον χαρτογραφήσει κάποιος με όλα τα δεδομένα

σε βάθος χρόνου καταλήγει σε θετική συνισταμένη!

Θα μπορούσε κάποιος να απαριθμήσει και σημαντικά επι της

ουσίας φάουλ του ειδικά την εποχή των μονοπωλίων-ολιγοπωλίων

στον χώρο του hiend αλλά ας τα "προσπεράσουμε".....

Η καμπύλη της πορείας του στο μεγαλύτερο της μέρος είναι πάνω από

τον άξονα των χ...........

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην εποχή μας Πατριάρχες ή Δεσποτάδες στο hi end...

Πάντως Βασίλη, ανεξαρτήτως της δικής μου άποψης μπορείς να γράψεις ότι θέλεις εδώ, πάντα με την λογική που το έθεσες. Δεν είναι καθόλου κακό να μοιραστείς καλές εμπειρίες μαζί μας σε σχέση με κάποιον έμπορο του χώρου. Επί της ουσίας οι μόνοι που επιτρέπουν ή απαγορεύουν να γράφονται πράγματα μέσα σε ένα φόρουμ είναι οι αναγνώστες του.

Reaction score
298
Να τονίσω ότι εμένα δεν με παραπλάνησε πουθενά. Απλώς αναφέρω το συμβάν ως προσωπική εμπειρία του απώτερου παρελθόντος.

Reaction score
298
Επίσης βρίσκω ενδιαφέρον και επαινετέο αυτό που γράφει ο Δημήτρης για τις καλές τιμές. Μια και πολλοί από σας, μέσα από τη μακροχρόνια τριβή με το χώρο, έχετε φιλίες και γνωριμίες με αντιπροσώπους και μαγαζιά, λύστε μου μία απορία αν γίνεται: γενικά μιλώντας, τι περιθώριο κέρδους έχει κατά μέσον όρο (στο περίπου δηλαδή) το λιανεμπόριο Hi-End?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ειναι το μονο ειδος πλεονπου αφηνει μεγαλο , η ικανοποιητικο αν θελεις , περιθωριο κερδους.

Reaction score
0
Το μεγαλύτερο κέρδος το έχουν οι εισαγωγείς που πουλάνε λιανική. Υπολογίζω γύρω στο 40-45%.
Αν θέλετε, ας ανοίξει ένα τόπικ, με θέμα: Οι τιμές Hi-End στην Ελλάδα.
Θα ήταν καλό να γράφουμε τις εμπειρίες μας από τον χώρο, αλλά χωρίς να μπλέκουμε σε νομικίστικα θέματα από μαγαζάτωρες (π.χ. μου έκανες δυσφίμηση, θα σου κάνω μύνηση :D)

Reaction score
298
Λογικό. Πάντως ο σεβασμός της ισοτιμίας ευρώ/δολλαρίου μου κάνει πολύ καλή εντύπωση. Ιδιαίτερα από ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, όπου το ενοίκιο που φαντάζομαι ότι πληρώνει πρέπει να φέρνει ίλιγγο :shock: :?

Reaction score
47
Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Το μεγαλύτερο κέρδος το έχουν οι εισαγωγείς που πουλάνε λιανική. Υπολογίζω γύρω στο 40-45%.
Ετσι είναι, και το ποσοστό είναι (για αυτές τις περιπτώσεις) μερικές φορες και μεγαλύτερο. Αντίθετα για τη λιανική τα ποσοστά είναι ΠΟΛΥ χαμηλότερα. Και το κόστος δεν είναι μόνο ενοίκιο και προσωπικό, αλλά και τα demo. Για να καλύψεις το κόστος μιας συσκευής που έχεις προς επίδειξη πρέπει να πουλήσεις 4-6 κομάτια, και μετά μιλάμε για κέρδος. Και στο highend τέτοιες ποσότητες δεν είναι εύκολες. Δε γκρινιάζω, αλλά για να πλουτίσουμε...δύσκολο το βλέπω...

Reaction score
2
Μπραβο Δημητρη μονο χρησιμες εμπειριες μπορεις να κερδισεις με τετοιες ακροασεις...
μηπως μιας και ανοιξες αυτο το θεμα να μας εκανες και μια περιγραφη του Esoteric....?????(σε εχω πρηξει εε???)..... :lol: :lol:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
Μπάμπης Θ. said:
Αυτά είναι πραγματικά ουσιαστικά topics "hi-end" και έπρεπε να ανοίγονται κάθε μέρα.
Μπράβο, θα έπρεπε όλοι που έχουν τέτοιες εμπειρίες να τις αναφέρουν για να ενημερωνόμαστε.
Αν έγραφες πάνω κάτω και τις τιμές στις οποίες κινούνται οι συσκευές θα είχαμε ένα καλό μπούσουλα.
Σωστός ο Μπάμπης!
Κάποια στιγμή "γκρινιάζαμε" γιατί δεν είχαμε πολλά τέτοια θέματα και μάλιστα ιθύνων του site μου είπε ότι "οι ακροάσεις που κάνουμε δεν ενδιαφέρουν κανέναν..." , ίσως μετά από αυτό αναθεωρήσει......έστω και λίγο......

@Δημήτρη την άλλη φορά ρίξε τηλέφωνο να συνδυαστούμε..........Παρόμοιο setup έχει φίλος με τα SF Anniversario, δηλαδή Ref3+210T+CD7........o ίδιος αργότερα έτυχε να δοκιμάσει στην θέση των ARC τον FBI και από τότε να με πρήζει να κάνω αυτήν την ακρόαση...όπερ και εγένετω.......
Δημήτρη με ref3 και Sophia2 ή WattPuppy8 πρέπει να παίζει ακόμη καλύτερα..........οψόμεθα.......

\ πάω να ακούσω λίγο μουσικούλα τώρα....ο καιρός τραβάει λίγο Corelli, Pergolesi & Saval......και βλέπουμε.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.753
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l