Hi-end (????) εμπειρία

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.278
Δε ξέρω αν είμαι στην σωστή κατηγορία, αλλά θα το πω γιατί θα σκάσω....

Πήγα μεσημέρι για καφέ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σε ένα ωραίο μαγαζί με πισίνα (και ωραία μωρά εκεί μέσα, σοκολατένια) το INTERNI.

Φυσικά (για τις κακές γλώσσες) ούτε που τους ξέρω και ούτε που θέλω να τους κάνω διαφήμηση... οκ?

Έκατσα έξω, μακρυά από τα ηχεία, τέρμα μπροστά, προς τη θάλασσα. Τα ηχεία παίζανε μουσική σε χαμηλή στάθμη, από κουβανέζικα μέχρι απλές χαλαρωτικές μπαλάντες τζαζ. Ε, λοιπόν, μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ο ήχος τους!

Εξαιρετικά πρίμα, με πλούσια ηχοχρώματα και σωστά δυναμικά, με βάθος και αέρα. Κάτι από ρίμπον, κάτι από λάιβ. Απλά υπέροχα, ή ίσως απλά σωστά!
Τα μεσαία ήταν αν μη τι άλλο φυσιολογικά. Όλες οι φωνές, αντρικές και γυναικείες ακούγονταν υπέροχα, καθώς και τα πνευστά. Αλλά οι φωνές ώρες ώρες ήταν εντυπωσιακές! Αληθοφανέστατες, χωρίς ποτέ να ενοχλεί τίποτα.
Τα μπάσσα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, με παλμό, έλεγχο και ατάκα, λίγο τονισμένα αλλά χωρίς άλλο ψεγάδι (PEAVEY). Τέλεια ακουγότανε το μπάσσο στη τζαζ... Όπως και οι μπότες και τα λοιπά τύμπανα.
Συχνά έπαιρνα πληροφορίες χώρου, με πλούσιο βάθος και αντανακλάσεις. Και δε καθόμουν στο κέντρο ανάμεσα στα 2 ηχεία (2 ηχοστήλες) για να έχω σωστή στερεοφωνική εικόνα. Ουσιαστικά καθόμουν σχεδόν μπροστά στη μια ηχοστήλη.
Τα σαμπ με πολύ έξυπνη διάταξη, το ένα σάμπ πίσω από το άλλο. 3 στη σειρά σε κάθε πλευρά, με 2 12ιντσα έκαστο. Μιλάμε για μεγάλο χώρο, ανοιχτό.

Κάτι σόλα ντραμς μου απέσπασαν την προσοχή και να μη σας τα πολυλογώ, την ψιλοείδα....

Όλα τα ηχεία που είδα ενεργά επαγγελματικά. Κορυφαίος ήχος. Πιστεύω πολλοί χαϊεντάδες τέτοιο ήχο θα το ζήλευαν και στο σπίτι τους.

Τα έχει ακούσει κανείς από τις βόρειες συνοικίες?
Θα ήθελα την άποψή σας.......

ΕΙΝΑΙ Η΄ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ HI-END ο ήχος τους?

Reaction score
2
επειδη ξερω τον ιδιοκτητη πιστεψε με ειναι πολυ μερακλης...... :wink:

επεισης μην ξεχνας  οτι επαιζαν σε ανοιχτο χωρο....
βαλε ενα tannoy td12 σε ανοιχτο χωρο να δεις........;)

ΜΑC....????!!!!! :lol:

Reaction score
3
mixalis kanakakis said:
επειδη ξερω τον ιδιοκτητη πιστεψε με ειναι πολυ μερακλης...... :wink:

επεισης μην ξεχνας  οτι επαιζαν σε ανοιχτο χωρο....
βαλε ενα tannoy td12 σε ανοιχτο χωρο να δεις........;)

ΜΑC....????!!!!! :lol:
Εδω είμαι.Με φώναξε κανείς?!!! :)

Reaction score
5
Τα ηχεία στην ταράτσα και τα μυαλά στα κάγκελα! :p

Πάντως για παίξει ένα ηχείο σε ανοικτό χώρο χρειάζεται να έχει μεγάλη ικανότητα για χαμηλές συχνότητες.

Reaction score
3.554
Η αλήθεια είναι ότι σε εξωτερικούς χώρους κάποια ηχεία πάιζουν πολύ καλύτερα απ ότι σε έναν κλειστό χώρο.
Συνήθως παίζουν καλά τα ενεργά επαγγελματικά που είναι σχεδιασμένα για live .
Aν τα ίδια ηχεία τα ακούσεις σε ένα δωμάτιο 3 Χ 3 και μόνος χωρίς πιπίνια ,  καλύτερα να φορέσεις κράνος.

Reaction score
47
Με πιπίνια ότι και να ακούσεις άψογο είναι. Ισως φταίει οτι παίρνουν προτεραιότητα άλλες...αισθήσεις και η ακοή πάει περίπατο...

Reaction score
3.554
Η ακοή σε βοηθάει για να εντοπίσεις το θήραμα Στη συνέχεια, αφού το εντοπίσεις, το συλλαμβανεις και το καταβροχθίζεις. Τότε λειτουργεί καλύτερα η αφή και η γεύση. Η ακοή λειτουργεί πάντα καλύτερα μόνο όταν είσαι παντρεμένος γιατί πρέπει να προσέχεις ....

Reaction score
3.554
Η γυναίκα σου θα το προτιμούσε από το να αγοράσεις καινούργια ηχεία.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
ή είναι καλή ευκαιρία να πείσεις τη γυναίκα σου να αγοράσεις καινούργια ηχεία.....

τα ηχεία ή τα πιπίνια...διάλεξε :lol:

Reaction score
0
.....παιδια στις αγγελιες πουλαω 2 πιπινια μεταχειρισμενα και στρωμενα.
Και οπως λεει και ο g.kar
"Μην αγοράζετε καλώδια πιπινια πριν τα ακούσετε πρώτα στο σύστημά σας κόντρα σε άλλα καλώδια πιπινια ".
:lol:

Reaction score
3.554
Εδώ θα χρειστούμε και τα κατάλληλα όργανα που μας πρότεινε ο KostasEar.

Χωρίς όργανα θα κουραστούμε μέχρι να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Reaction score
1.831
Γιατρέ μου είσαι πολύ άρρωστος! :shock:

Πήγες για καφέ, είχε "σοκολατένια" πιπίνια, αεράκι, θέα τη θάλασσα κι εσύ έκανες...blind test??? :mrgreen:

Έλα Παναϊαμ!

ΥΓ: δίπλα στις τουαλέτες είχε κάτι μαγκνεπαν. Δεν τα πρόσεξες?

Reaction score
313
Κακαλιός Στέργιος said:
Μη μας πεις πως τα "οδηγούσε" και ένας "μπέρυ"... :roll:

Reaction score
3
Σταύρος Μπαρτζόκας said:
Κακαλιός Στέργιος said:
Μη μας πεις πως τα "οδηγούσε" και ένας "μπέρυ"... :roll:
Λίγα τα λόγια σας και μετρημένα όταν μιλάτε για τα παραβάν,έτσι?..... :) :lol: :lol:

Reaction score
3.554
Τα Magnepan είναι για να κρεμάς τις πετσέτες όταν βγαίνεις από το μπάνιο.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
προσοχή μην βάλετε βρεγμένη πετσέτα σε ηλεκτροστατικά τύπου martin logan κλπ!!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm