Hi End μεθοδολογίες - προσεγγίσεις...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κατά καιρούς, στις λίγες ευτυχώς περιπτώσεις που το αντικείμενο διερεύνησης το επιτρέπει, το μείζων θέμα προς συζήτηση είναι η (κακώς κατ' εμέ) αντιπαράθεση μεταξύ εμπειρικών και θεωρητικών, αν υπάρχει τέτοιου είδους διαχωρισμός. Νομίζω ότι πρέπει – έχουμε υποχρέωση να βάλουμε μερικά πράγματα στην θέση τους.

Η πραγματικότητα δείχνει ότι εκτός από τους «είδα φως και μπήκα», οι συνήθεις ύποπτοι, αυτοί που ασχολούνται με το χόμπι μας και συχνάζουν σε διαδικτυακές κοινότητες όπως η δική μας, είναι οι ενθουσιώδης χομπίστες, των οποίων η ενημέρωση στηρίζεται κυρίως στην ενασχόληση με το άθλημα επί τάπητος, καθώς και στον περιοδικό ή internetικό τύπο - φόρα. Συνήθως αυτοί είναι νεαρής και μέσης ηλικίας. Μαζί με αυτούς, κάπως λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν μεν κάποια εμπειρία αλλά προτιμούν να διερευνούν οποιοδήποτε θέμα σε μεγαλύτερο βάθος, είτε χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους, είτε συζητώντας σε θεωρητικά επίπεδα με αντίστοιχους χομπίστες.

Με μεγάλη μου λύπη, διαπιστώνω ότι οι ελάχιστοι εκείνοι χομπίστες που συνδυάζουν πραγματικά βαθιά γνώση του αντικειμένου αλλά και πολύ μεγάλες δόσεις εμπειριών, (οι περισσότεροι είναι μεγαλύτεροι του μέσου όρου ημών σε ηλικία), απέχουν συστηματικά από διαδικτυακές κοινότητες. Στην ερώτηση που έκανα κάποτε σε έναν τέτοιον χομπίστα ψάχνοντας τον λόγο αυτής της αποχής, η απάντηση ήταν ότι αφ’ ενός η αναζήτησή τους ξεκινά από διαφορετική αφετηρία και αφ’ ετέρου ότι στις περιπτώσεις που το συμπέρασμα των δικών τους αναζητήσεων ήρθε σε αντίθεση με τα ενθουσιώδη θέλω, ειδικά του νέου χομπίστα της πρώτης κατηγορίας, αυτός τους απέρριψε ως γραφικούς, φορτώνοντάς τους δε και την ταμπέλα του γκουρού ή του αντι… κάτι. Ουσιαστικά κάποιοι άνθρωποι λοιπόν εκδιώχθηκαν.

Αναγνωρίζω ότι μερικές κατηγορίες ανθρώπων συναντούν μεγάλες δυσκολίες επικοινωνίας και τελικά τις εφήμερες τουλάχιστον εντυπώσεις, δεν κερδίζει πάντα ο σωστός, αλλά ο πιο επίμονος. Σε βάθος χρόνου βέβαια η αλήθεια πάντα λάμπει.

- Τελικά όμως το ζητούμενο ποιό είναι? Να βγει ο νικητής μεταξύ των δύο φιλοσοφιών? Όχι βέβαια…

..................................

Χθες το βράδυ συζητούσα για 2 ώρες με φίλο του χώρου που υποστηρίζει ότι το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η προσωπική μας εμπειρία. Αυτό που προσπάθησα να του πω είναι ότι η προσωπική μας εμπειρία αποτελεί δυστυχώς μία μόνον πλευρά του θέματος, της οποίας το συμπέρασμα σίγουρα δεν αποτελεί θέσφατο. Συνεπώς αποτελεί την μισή αλήθεια ή αλλιώς, ένα ψέμα. Η προσωπική εμπειρία αποτελεί τεράστιο και αναγκαίο κομμάτι της ενασχόλησης με το χόμπι. Δυστυχώς όμως, ειδικά όταν για την εξαγωγή των συμπερασμάτων, δεν χρησιμοποιείται μεθοδολογία τέτοια που να δικαιολογεί το ορθόν αλλά και αλάθητο της διαδικασίας, αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν καν συμβουλευτικού χαρακτήρα παροτρύνσεις, πόσο μάλλον που ούτως ή άλλως, μιλάμε για την μία μόνον πλευρά του θέματος.

Η άλλη πλευρά του θέματος είναι μια εξίσου σημαντική διαδικασία. Αυτή αφορά στην αναζήτηση επιστημονικών εξηγήσεων για όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν το χόμπι, ιδιαίτερα θα έλεγα γι’ αυτά που μπορούν να έχουν διαφορετικές ερμηνείες από τον καθένα. Η ιστορία έχει δείξει ότι όποτε έγινε προσπάθεια, τα σκοτεινά σημεία του χόμπι, να εξηγηθούν μόνον με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κάτι δεν πήγε καλά. Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η κρυογένεση. Ο ενθουσιασμός ο οποίος είχε περιβάλει κάποιους, ήταν εντελώς αντίθετος με την εξήγηση που δίνει η φυσική και τελικά όταν έγιναν κάποια test με σωστή μεθοδολογία, αποδείχτηκε ότι ο θησαυρός μάλλον είναι άνθρακας.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, αν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαροί χομπίστες, αν θέλουμε να βοηθηθεί πραγματικά κάποιος που διαβάζει τις αράδες που γράφουν μερικοί τρελοί και όχι να παρασυρθεί ανάλογα με το ποιος έτυχε να γράφει εκείνη την στιγμή, πρέπει να ασχοληθούμε και με τα δύο, πρέπει να παρουσιάζουμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Αυτήν την υποχρέωση έχουμε ως συντονιστές της εν λόγω κατηγορίας και ο Αναμουρλίδης κι εγώ. Να παρουσιάζονται όλες οι πτυχές ενός θέματος και αυτός που ψάχνει να ακούει εμπειρίες αλλά και τεχνικές απόψεις. Τέλος, όλες οι απόψεις πρέπει να είναι σε θέση να κρίνονται από οποιονδήποτε. Εδώ μόνο χρειάζεται αρκετή προσοχή γιατί κάποιοι ξεχνούν ότι το χόμπι μας αφορά σε απόψεις και όχι ανθρώπους...

Οι δρόμοι είναι δύο. Ή θα ασχοληθούμε με το χόμπι επιφανειακά και θα συνεχίσουμε να δίνουμε ελαφρά τη καρδία συμβουλές του τύπου, βάλε ασήμι να γίνει γλυκό, τα 5000 ευρώ καλωδιο-ήχου είναι καλύτερα από τα 3000 ευρώ καλωδιο-ήχου, θέλει στρώσιμο γι’ αυτό παίζει αίσχος, κάνε μια κρυογένεση μπορείς, ή θα στηρίξουμε το χόμπι μας σοβαρά, θα προσπαθήσουμε να ξανα-υιοθετήσουμε ότι απαξιώσαμε λόγω προσωπικών κόμπλεξ, θα προσπαθήσουμε να μάθουμε κάτι παραπάνω από όσα ξέρουμε, θα δεχτούμε ότι ο απέναντι που μας είπε για παράδειγμα αυτό που άκουσε, ίσως έχει δίκιο…

Φυσικά, it’s a free world. Σκεφτείτε το… :wink:

Reaction score
3
Να με συχωράς, αγαπητέ Νικόλα, αλλά μάλλον δεν κατάλαβα το νόημα του μηνύματός σου.

Ζητάς, λ.χ., να καταθέσουμε απόψεις πάνω στην θεωρητική προσέγγιση που έκανες;

Ή, μήπως, θέλεις να δεις ποια "φιλοσοφία" επικρατεί στατιστικά μεταξύ των θαμώνων της κατηγορίας;
Και, αν υποθέσουμε ότι προκρίνεται η δεύτερη (της επιστημονικής προσέγγισης του θέματος), τότε τι;

Θα μετατραπεί το παρόν βήμα σε κοινωνό ακαδημαϊκής γνώσης; Πώς;
Αφού ξέρεις, κατά βάθος, ότι για να κατανοήσεις και να κάνεις κτήμα σου τη θεωρία απαιτούνται πολλά παραπάνω από διάθεση, μεράκι και ελεύθερος χρόνος. Απαιτείται αφοσίωση σε κάτι που πολλοί έχουν αφήσει πίσω τους με άσχημες αναμνήσεις από τα χρόνια του σχολείου: διάβασμα.
Πολύ και επίπονο διάβασμα. Τόσο, που ξεπερνά τα όρια της απλής ενασχόλησης με το χόμπι και καταντά ψύχωση, αποβαίνοντας ενδεχομένως σε βάρος άλλων (επαγγελματικών, οικογενειακών, κοινωνικών κ.ο.κ.) υποχρεώσεων της ζωής μας.

Φοβάμαι ότι αρκετοί θα κάνουν πίσω σε μια τέτοια προοπτική -μαζί κι εγώ:γέρασα πια...//;-)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σπύρος Κωστόπουλος said:
Να με συχωράς, αγαπητέ Νικόλα, αλλά μάλλον δεν κατάλαβα το νόημα του μηνύματός σου.
Ζητάς, λ.χ., να καταθέσουμε απόψεις πάνω στην θεωρητική προσέγγιση που έκανες;
Ή, μήπως, θέλεις να δεις ποια "φιλοσοφία" επικρατεί στατιστικά μεταξύ των θαμώνων της κατηγορίας;
Σπύρο none of the above my friend...
Το ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει ο καθένας στην προσέγγισή του χόμπι, είναι δικό του θέμα αποκλειστικά και δεν βρίσκω λόγο να μας κάνει δηλώσεις επί τούτου. Φυσικά κι εγώ όπως κι εσύ, έχω την δική μου άποψη. Αν κάποιος είναι διατεθειμένος να διαβάσει ή να μην διαβάσει είναι καθαρά δικό του θέμα και αυτό δεν νομίζω ότι τον κάνει απαραίτητα καλό ή κακό χομπίστα. Και βεβαίως, ένα forum δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί με αυτό.

Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις των (ενδεχομένως) δύο προσεγγίσεων (θεωρητική + πρακτική ή πρακτική και θεωρητική), είναι όμως κάτι που αφορά σε αυτόν τον δαδικτυακό τόπο. Συνεπώς οι σκέψεις μου έχουν να κάνουν περισσότερο με την αντιμετώπιση των μεν από τους δε και το αντίθετο. Δηλώνω ξεκάθαρα, (και εδώ η άποψή σας μετράει πάρα πολύ), ότι για κανέναν λόγο δεν θα φιμωθεί η μία ή η άλλη πλευρά και για κανένα λόγο δεν θα δοθεί περισσότερη σημασία στην μία εκ των δύο, από όπου κι αν προέρχεται. Δικαίωμα άποψης και κριτικής έχουν λοιπόν άπαντες, διεκδίκηση πρωτείων κανένας, διότι πολύ απλά θεωρώ ότι και οι δύο απόψεις είναι άκρως επιβεβλημένες, για την εξαγωγή τελικού, ασφαλούς συμπεράσματος.

Δεν μπορεί λοιπόν ο αναγνώστης να σχηματίσει άποψη μόνον από τις χθεσινοβραδινές μου ακροάσεις στο κουτούκι του μπάμπη του σουγιά, αλλά φυσικα δεν μπορεί να σχηματίσει άποψη και μόνον από την διάλεξη του κύρου γρανάζη ή τις εργαστηριακές μετρήσεις μιας συσκευής.

Αυτή η στάση, ως η πιο ορθολογική, μάλλον αποτελεί την καλύτερη λύση για την ενημέρωση του αναγνώστη και με αυτήν την έννοια υπηρετεί καλύτερα την ύπαρξη του AVSite. Επιπλέον, σίγουρα κόβει τα πόδια όσων έχουν τάσεις ξερολισμού, (είτε από την μία πλευρά είτε από την άλλη - μην νομίζετε ότι οι διαβασμένοι μόνον το παίζουν, οι άλλοι στην πραγματικότητα είναι χειρότεροι).

- Τέλος, σίγουρα διατηρεί το επίπεδο των συζητήσεων υψηλό και χωρίς τα γνωστά "μου φάγαν τον μπιφτέκι μου & κύριε, κύριε μου την είπε"..., που δεν σας κρύβω ότι μου τσιτώνουν ανεπανόρθωτα το νευρικό σύστημα, (φαντάζομαι υπάρχουν και άλλοι ομοιοπαθείς).

Reaction score
298
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα αυτό εδώ
Νίκος Τσαρουχάς said:
... θα συνεχίσουμε να δίνουμε ελαφρά τη καρδία συμβουλές του τύπου, βάλε ασήμι να γίνει γλυκό, τα 5000 ευρώ καλωδιο-ήχου είναι καλύτερα από τα 3000 ευρώ
το Πρώτο Πληθυντικό πρόσωπο :lol:

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις των (ενδεχομένως) δύο προσεγγίσεων (θεωρητική + πρακτική ή πρακτική και θεωρητική), είναι όμως κάτι που αφορά σε αυτόν τον δαδικτυακό τόπο. Συνεπώς οι σκέψεις μου έχουν να κάνουν περισσότερο με την αντιμετώπιση των μεν από τους δε και το αντίθετο. Δηλώνω ξεκάθαρα, (και εδώ η άποψή σας μετράει πάρα πολύ), ότι για κανέναν λόγο δεν θα φιμωθεί η μία ή η άλλη πλευρά και για κανένα λόγο δεν θα δοθεί περισσότερη σημασία στην μία εκ των δύο, από όπου κι αν προέρχεται. Δικαίωμα άποψης και κριτικής έχουν λοιπόν άπαντες, διεκδίκηση πρωτείων κανένας, διότι πολύ απλά θεωρώ ότι και οι δύο απόψεις είναι άκρως επιβεβλημένες, για την εξαγωγή τελικού, ασφαλούς συμπεράσματος.
Επέτρεψέ μου, Νικόλα, να παρατηρήσω ότι -πέρα από τριτογενείς αιτίες (προσωπικά, εγωϊσμοί, κ.ο.κ.)- για να υπάρξει αντιπαράθεση, πρέπει πρώτα να υπάρχει σύγκριση και, εξ αυτής, εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τις "αντιμαχόμενες" πλευρές.
Όμως, για να υπάρξει με τη σειρά της σύγκριση, θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει κοινή βάση, η οποία θα αποτελεί αφετηρία συγκρίσεων.

Πώς είναι, λοιπόν, δυνατό κάτι τέτοιο στην περίπτωση που συζητάμε, όταν η εμπειρική προσέγγιση δεν έχει καμιά κοινή βάση σύγκρισης με τη θεωρητική;
Βρε παιδί μου, ούτε καν τα ίδια πράγματα δεν ψάχνουν δύο τυχαίοι εκπρόσωποι κάθε προσέγγισης, όταν την επιχειρούν: άλλος λέγοντας "βαθύ χαμηλό" εννοεί το γνωστό "φούσκωμα" στην περιοχή των 200Hz, που παρουσιάζουν τα περισσότερα κυκλώματα διαχωρισμού των σημερινών ηχείων βάσης και άλλος ψάχνει ν΄ακούσει, έστω και με -3dB, το εκκλησιαστικό όργανο ν' ακουμπά τους 15 κύκλους...

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι, τελικά, τα πράγματα δεν έχουν δύο όψεις.
Άσχετα από την τεκμηρίωσή της σε επιστημονικό επίπεδο ή όχι, για να πεις την άποψή σου και να έχει αυτή βαρύνουσα σημασία εδώ μέσα (=να βοηθήσει, δηλαδή, τις αναζητήσεις νέων και παλιότερων μελών) πρέπει υποχρεωτικά ν' ακολουθείς μια κατά γενική ομολογία αποδεκτή και χρησιμοποιούμενη μεθοδολογία ακρόασης, άρα και αξιολόγησης του εκάστοτε δοκιμίου.

Και αυτή είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ειδοποιός διαφορά που ξεκινά, σχεδόν πάντα, τις ανούσιες αντιπαραθέσεις.
Όχι το ασήμι ή ο χαλκός, ούτε οι τιμές των περιφερειακών...//;-)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σπύρο συμφωνώ σε όλα. Μακάρι να μιλούσαμε όλοι την ίδια γλώσσα, αλλά φυσικά αυτό δεν γίνεται.

Σπύρος Κωστόπουλος said:
Βρε παιδί μου, ούτε καν τα ίδια πράγματα δεν ψάχνουν δύο τυχαίοι εκπρόσωποι κάθε προσέγγισης, όταν την επιχειρούν: άλλος λέγοντας "βαθύ χαμηλό" εννοεί το γνωστό "φούσκωμα" στην περιοχή των 200Hz, που παρουσιάζουν τα περισσότερα κυκλώματα διαχωρισμού των σημερινών ηχείων βάσης και άλλος ψάχνει ν΄ακούσει, έστω και με -3dB, το εκκλησιαστικό όργανο ν' ακουμπά τους 15 κύκλους...
Σιγά τα ωά βρε. Εδώ κάποιος είπε, όχι εσκεμμένα αλλά γιατί προφανώς έτσι μεταφράζει αυτό που άκουσε, ότι τρεις δρόμοι δίνουν μεγαλύτερη ομοιογένεια από έναν. :?

Reaction score
3
Αυτά τα δύο,πρέπει να πηγαίνουν μαζί.
Η θεωρία και η πράξη.
Εχετε ποτέ φανταστεί κάποιον μηχανικό αυτοκινήτων ο οποίος γνωρίζει άψογα την θεωρία,όμως δεν έχει πιάσει ποτέ κατσαβίδι στα χέρια του, ή το αντίθετο?
Κάπως έτσι λοιπόν φαντάζομαι και εγώ,εκείνους που εχουν ρίξει όλο το βάρος στο ένα απο τα δύο σκέλη.
Απότι καταλαβαίνετε λοιπόν,συμφωνώ απόλυτα με τον Νίκο.

Ακόμη η κοινή γλώσσα,είναι απαραίτητη,όπως λέει και ο Σπύρος Κωστόπουλος,όμως δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Ας το προσπαθήσουμε όμως. :)

Reaction score
5
Άμα δεν φουσκώνει στα 200hz ομοιογένεια ονομάζετε άσχετα με τους δρόμους. Πάντως δεν νομίζω να το είπα εγώ. :!:

Reaction score
5
Αλλά αν δεν φούσκωνε ένα ηχείο δύο δρόμων στα 200hz φαντάζεστε πως θα ακουγόταν? Ξενέρωτο και χωρίς σώμα. Είναι σχεδιαστική επιλογή ανάγκης νομίζω.

Reaction score
3
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Ακόμη η κοινή γλώσσα,είναι απαραίτητη,όπως λέει και ο Σπύρος Κωστόπουλος,όμως δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Ας το προσπαθήσουμε όμως. :)
Αυτή θα ήταν μια καλή αφετηρία για να περιοριστούν οι παρεξηγήσεις. Μένει να δούμε το πώς μπορεί να γίνει...//;-)

Reaction score
3
Αντώνης K. said:
Αλλά αν δεν φούσκωνε ένα ηχείο δύο δρόμων στα 200hz φαντάζεστε πως θα ακουγόταν? Ξενέρωτο και χωρίς σώμα. Είναι σχεδιαστική επιλογή ανάγκης νομίζω.
Όντως. Δεν παύει όμως ν' απέχει από την αλήθεια και να οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα τον εμπειρικό ακροατή.

Reaction score
298
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Αν κρίνω από τα τσιφτετέλια, Γιώργο μου, η μόνη γλώσσα που μιλάς απταίστως είναι η γλώσσα του κορμιού :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.332
Ο φίλτατος Ζώρζ επιμένει πως αυτά τα δυό ΠΡΕΠΕΙ να πηγαίνουνε μαζί (θεωρία και πράξη, ακροάσεις - εμπειρίες και γνώση θεωρητική-κατασκευές μηχανημάτων).

Τα ίδια λέει κι ο bro.

Δεν έχει πρέπει όμως σε ένα χόμπυ, ξεχάστε το.

Αν γουστάρω να ακούω μόνο τα χαϊεντάδικα μηχανάκια και το κάνω και για 2-5-7-27 χρόνια, έχω άποψη κι ας μην έμαθα ποτέ τι είναι τα βατ. Ας μην έχω ούτε κατσαβίδι κι ας μην έβγαλα ούτε το γυμνάσιο, χωρίς καθόλου γνώσεις σε μαθηματικά, φυσική κλπ κλπ κλπ και δε με ενδιαφέρει να μάθω. Ακούω, αυτό κάνω, και έχω άποψη. Και δε δίνω καθόλου "ελαφρά τη καρδία" συμβουλές του τύπου "βάλε ασήμι να γίνει γλυκό" όπως λέει ο bro, καταθέτω με περισσή σοβαρότητα τις εμπειρίες μου και μόνο σκοπό έχω να βοηθήσω.

Ομοίως αν έχω διαβάσει τα άπαντα της θεωρίας, ξέρω να φτιάξω "παπάδες" και ταυτόχρονα καταλαβαίνω πόσα φύκια πουλάνε οι χαϊεντάδικες εταιρίες για μεταξωτές κορδέλες, είμαι ο καλύτερος χαϊεντάς του χωριού με τα σούπερ μετρημένα μου μηχανάκια που μόνος μου έφτιαξα, και να μη σώσω ποτέ να ακούσω φίρμας ενισχυτή ή ηχείο, δε θέλω, δεν με ενδιαφέρει, δε με απασχολεί, δεν έχω χρόνο για πέταμα, με βλακείες και ασημένια καλώδια δε χαλάω την ώρα μου.

Είναι αντίθετες απόψεις. Με τη λογική τους και με τη βάση τους. Και το σημαντικότερο: δε συνδυάζονται αυτά, δε γίνεται! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ. Εδώ συμφωνώ απόλυτα με το Σπύρο που έγραψε "η εμπειρική προσέγγιση δεν έχει καμιά κοινή βάση σύγκρισης με τη θεωρητική.

Διαφωνώ όμως με τον bro στο "και οι δύο απόψεις είναι άκρως επιβεβλημένες, για την εξαγωγή τελικού, ασφαλούς συμπεράσματος". Όχι, αυτή η άποψη εκφράζει ΜΟΝΟ το δικό σου τρόπο σκέψης bro! Aλλος θα βγάλει ασφαλές συμπέρασμα ΜΟΝΟ με την μιά όψη του νομίσματος, αφού ΜΟΝΟ αυτή δέχεται και τον ενδιαφέρει. Η άλλη τον αφήνει παγερά αδιάφορο στην καλύτερη περίπτωση, ενώ τυπικά τον εκνευρίζει η ανοησία που διακατέχει τους εκφραστές της.

Και φυσικά σκοπός εδώ δεν είναι να συνδυαστούν αυτές οι αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις (ΙΜΗΟ).
Σκοπός είναι (πάλι ΙΜΗΟ) να μαζευτούν όλες οι απόψεις όσων επιθυμούν να συμμετέχουν, κι όποιος θέλει να τις διαβάζει, να φιλτράρει όσα ταιριάζουν με το δικό του τρόπο σκέψης και να προχωρά στο χόμπυ του.

Οι επιθέσεις στην προσωπικότητα του άλλου είναι μια άλλη ιστορία. Εκεί οι διαχειριστές αποφασίζουν και καθαρίζουν το τοπίο ή αφήνουν τα πράματα ελεύθερα κι ότι θέλει ας γίνει, σιγά τα αίματα....

Reaction score
298
costas EAR said:
Εδώ συμφωνώ απόλυτα με το Σπύρο που έγραψε "η εμπειρική προσέγγιση δεν έχει καμιά κοινή βάση σύγκρισης με τη θεωρητική.
Χώρια που "πείρα είναι να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη με συνεχώς αυξανόμενη αυτοπεποίθηση" 8)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.332
Tι εννοείς RDoherty με αυτή σου την αράδα σε συσχέτιση με την παραπάνω πρότασή μου? Μιλάς για την πείρα της εμπειρικής προσέγγισης? Ή μήπως για την πείρα των θεωρητικών? Ή και για τις δυό κατηγορίες? Ή για την δική σου ή τη δική μου πείρα? 8) 8) 8) 8) 8)

Η πείρα μου πάντως στο magnepan είναι τεράστια! (σωρία λαθών δηλαδή, που τα επαναλαμβάνω με συνεχώς αυξανόμενη αυτοπεποίθηση) :lol: :lol: :lol: :lol: Κοίτα τη φωτό, κοίτα τα ξύλα του ηχείου, είναι το πιο όμορφο 3,6 που υπάρχει στον πλανήτη, αφού τα ξύλα είναι ιδιοκατασκευής, πιστά αντίγραφα των γνήσιων, αλλά ΙΣΙΑ και βαμμένα στο χρώμα των επίπλων του σαλονιού μου!

Reaction score
298
Μα για τη δική σου βέβαια! :p
Πλάκα σε κάνω, τα θέματα που τίθενται (τηλεοπτικώς: τιθΟνται) είναι σοβαρά. Δεν είναι τυχαίο που ο Βίττγκενσταϊν είχε πει: "Τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια της σκέψης μου. Όλα όσα ξέρω είναι όλα για όσα έχω λέξεις".

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
costas EAR said:
Διαφωνώ όμως με τον bro στο "και οι δύο απόψεις είναι άκρως επιβεβλημένες, για την εξαγωγή τελικού, ασφαλούς συμπεράσματος". Όχι, αυτή η άποψη εκφράζει ΜΟΝΟ το δικό σου τρόπο σκέψης bro!
Μπορεί να σκέφτομαι μόνον εγώ έτσι αλλά άκου ένα παράδειγμα για αν δεις τι εννοώ.
Όταν κάποτε ο φίλος jadis boy έβαλε ένα μήνυμα για το πόσο μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο έκανε στον ήχο του η κρυογένεση στην οποία επέβαλε κάποια υλικά, (κάτι που το άκουσε προφανώς ο χριστιανός με τον x ή y τρόπο στο σπίτι του), θεώρησα σωστό δίπλα σε αυτήν την άποψη να υπάρχει και εκείνη που λέει ότι επιστημονικά μιλάμε για π@παριές, πόσο μάλλον που η κρυογένεση δεν είναι τζάμπα. Διαβάστε και διαλέχτε λοιπόν...

Δεν θα κρίνω εγώ ποιό είναι το σωστό (φυσικά και έχω προσωπική άποψη). Αλλά όπως σε αυτό το παράδειγμα έτσι και σε άλλα, αυτός που διαβάζει πρέπει να έχει μπροστά του και τα δύο ενδεχόμενα προκειμένου να μην παρασυρθεί εύκολα προς μια κατεύθυνση (γιατί απλά μπορεί να είναι και λάθος).

Για την ιστορία, ύστερα από μέρες ο Βασίλης ο Τσαντουλής είχε παρουσιάσει εκτενές πρόγραμμα δοκιμών (όχι τι άκουσε χθες το βράδυ), που έδειξε ότι τελικά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και τζάμπα πήγε ο καυγάς, (επί λέξη έγραψε ότι οι διαφορές ήταν ή ανύπαρκτες ή όσες ακούς όταν καθαρίζεις τα βύσματα). Συνεπώς μάλλον είχα δίκιο που επέμενα να υπάρχει και η άλλη άποψη στο τραπέζι. Φυσικά κάποιοι πέσανε να με φάνε διότι δεν προάγω έτσι το... hi end.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa