Hi End...μπογια

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Σκεφτηκατε ποτε αντι για οθονη να χρησιμοποιησετε μια Hi End μπογια στους τοιχους με ιδια η και καλυτερα(ο τοιχος δεν ζαρωνει) αποτελεσματα?

Τα goo systems(θα τα βρειτε στο www.screengoo.de )σας δινουν αυτη την δυνατοτητα.

Mπορειτε να επιλεξετε διαφορετικα χρωματα για DLP η LCD η και για CRT προβολεα.
Επισης διαφορετικο κερδος και γενικα ολα τα χαρακτηριστικα μιας καλης οθονης.

Οι τιμες ξεκινουν απο πολυ χαμηλα και φτανουν...ως εκει που δεν φανταζεστε.
Ειπαμε hi end :)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έχετε διαβάσει πουθενά εντυπώσεις απο τη συγκεκριμένη μέθοδο?Λέτε αυτό να είναι το μέλλον?

ps. Από WAF (Wife Acceptance Factor) πάντως δεν πρέπει να λέει και πολλά!!

Reaction score
147
Κώστας Φ. said:
Έχετε διαβάσει πουθενά εντυπώσεις απο τη συγκεκριμένη μέθοδο?Λέτε αυτό να είναι το μέλλον?
Σαφώς και δεν είναι το μέλλον. Απλώς είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Reaction score
41
Αλήθεια τι διαφορά μπορεί να έχει το "ειδικό" χρώμα σε σχέση με ένα καλό ματ λευκό ή ελαφρώς γκρι? :?
Μήπως πληρώνουμε λαγούς και πετραχείλια για το ίδιο προιόν, απλά και μόνο επειδή έχει διαφορετική συσκευασία? :wink:

Αν κανείς πάρει την γκρι απόχρωση, όσες φορές περάσει νέο "χέρι" τότε η επιφάνεια δεν θα γίνει πιο σκούρα? Πότε σταματά κανείς τα "χέρια"?
(ρωτάω γιατί σύμφωνα με τον Δημήτρη-Τσάλλα- ο INFOCUS 5700 θα έπαιζε καλύτερα σε γκρι απόχρωση αν ο χώρος μας έχει καλό έλεγχο του φωτός. Με ενδιαφέρει γιατί έχω τον 5700 και σκέφτομαι σοβαρά το βάψιμο!!!!)

Reaction score
147
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
(ρωτάω γιατί σύμφωνα με τον Δημήτρη-Τσάλλα- ο INFOCUS 5700 θα έπαιζε καλύτερα σε γκρι απόχρωση αν ο χώρος μας έχει καλό έλεγχο του φωτός.
To ανάποδο έχω πει Γιάννη. Όταν δεν υπάρχει καλός έλεγχος του περιβαλλοντικού φωτισμού βοηθάει η γκρίζα οθόνη. Σε "black room" η λευκή είναι η καλύτερη λύση. Επιπλέον είχα μιλήσει για γκρίζα οθόνη και όχι για χρώμα. Η γκρίζες οθόνες έχουν και άλλες ιδιότητες (κατευθυντικότητα) που δεν έχει ένας βαμμένος τοίχος.

Reaction score
41
Sorry, Δημήτρη......Κατάλαβα λάθος! :oops:

Αν τελικά έβαφα τον τοίχο, το προτιμότερο θα ήταν να 'ναι λευκός?

Και τι διαφορά θα είχε ένα απλό λευκό ματ του εμπορίου απ' το συγκεκριμένο χρώμα? :?:

Η πλάκα πάντως είναι ότι τώρα προβάλλω σε ελαφρώς μπεζ-ζαχαρί τοίχο και όμως ο 5700 με έχει αφήσει άφωνο!
Ακόμα και το λευκό του είναι πολύ καλό! :o

Περιμένω βέβαια το πανί, αλλά κάτι οι Ολυμπιακοί, κάτα οι διακοπές θα το παραλάβω σε καμια 20αρια μέρες!
Ρώτησα για τον βαμμένο τοίχο, ως μια καλή εναλλακτική λύση, και χωρίς ανοιξε-κλείσε το πανί (ούτε και ζάρες.....)

Reaction score
0
Κύριοι εδώ και τρία χρόνια προβάλω σε λευκό τοιχο στο σαλόνι μου παίρνοντας μια οθόνη περίπου 115 '' .Αν και έχω πανί μικρό βέβαια και χειροκίνητο δεν το χρησιμοποιώ καθώς το έτερον ήμισυ προτιμούσε απο την αρχή να βλέπει όσο το δυνατον μεγαλύτερη εικόνα ...Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό με το προβολικό που έχω τώρα στην διάθεση μου benq 6100 . Η διαφορά ήταν όμως αισθητή με το sharp xv c 20e που έχω πλέον συνταξιοδοτήσει.
Το βέβαιο έίναι πως αν δεν είσαι τελειομανής και σε ενδιαφέρουν μονο ταινίες απο το dvd σου η κανένας τηλεοπτικός αγώνας ο λευκός τοίχος έρχεται κουτί.Τα πολλά Lumens βοηθούν πολύ αν και σημαντικό ρόλο παίζει η διαχυση του φωτός στις φωτεινές σκηνές απο του γειτονικούς τοίχους .
Ωστόσο σε οτι αφορά εμένα απολαμβάνω μια χαρά θεάσεις στον τοίχο μου χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να ξοδέψω μια περιουσία για μεγάλο και αντιαισθητικό πανί .
Θα έλεγα μάλιστα πως είμαι απο εκείνους που εκτιμούν ως μη αναγκαίο το πανί προβολής πάντα βέβαια υπο προυποθέσεις (λευκό που ξεχωρίζει στον τοίχο , υψηλή φωτεινότητα και contrast προβολέα)
Μπορεί ίσως να φταίνε και τα καβούρια στην τσέπη μου ...

κρατείστε απο αυτά ότι θέλετε ... :D
ΔΗΜΗΤΡΗΣ MΑC ΦΡΕΣΚΟΣ

Reaction score
25.000
εστω οτι βαφουμε:
ο τοιχος-οθονη πρεπει να ειναι οσο το δυνατος μικροτερη τραχυτητα?
(πχ πολυ καλο στοκαρισμα ,καλο τριψιμο και βαψιμο με πιστολι ?)
η να εχει μια μικρη ομοιορφη μικρη τραχυτητα (κατι που μπορουμε να κανουμε με την παραπανω μεθοδο ψεκαζοντας ενα ματ χρωμα για παραδειγμα)

Reaction score
147
Παναγιωτης Κροκος said:
εστω οτι βαφουμε:
ο τοιχος-οθονη πρεπει να ειναι οσο το δυνατος μικροτερη τραχυτητα?
(πχ πολυ καλο στοκαρισμα ,καλο τριψιμο και βαψιμο με πιστολι ?)
η να εχει μια μικρη ομοιορφη μικρη τραχυτητα (κατι που μπορουμε να κανουμε με την παραπανω μεθοδο ψεκαζοντας ενα ματ χρωμα για παραδειγμα)
Ο τοίχος καλό είναι να έχει μικρή τραχύτητα, χωρίς όμως ακρότητες. Δηλαδή ένα νορμάλ στοκάρισμα και βάψιμο με πιστόλι νομίζω πως είναι αρκετά. Το χρώμα οπωσδήποτε ματ, καθώς κάποιο γυαλιστερό είναι πιθανό να δημιουργήσει ανεπιθύμητες αντανακλάσεις.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.500
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$