HI - FI ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΡTΑ ΗΧΟΥ

Reaction score
0
Φίλοι καλησπέρα.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να επιλέξω μια καλή HI - FI δικάναλη
(L - R) εξωτερική USB (ή FIREWIRE ?) κάρτα ήχου. Πρόκειται σε πρώτη φάση να συνδεθεί με ένα Laptop H. P. με διπλοπύρηνο επεξεργαστή, 3 GB RAM, και Windows 7 64 bit. Θέλω να κάνω καλά 2 δουλειές: 1) Να ψηφιοποιήσω τα βινύλιά μου και 2) Να βγάλω σήμα για να οδηγήσω τον ενισχυτή μου ή και τους ενισχυτές των 2 ενεργών ηχείων μου. Δεν με ενδιαφέρει το surround, το 7.1 ή 5.1 η σύνδεση μουσικών οργάνων ή η δυνατότητα mixer. Καταλαβαίνω βέβαια ότι μια καλή κάρτα ήχου θα έχει κάποια από αυτά που δεν χρειάζομαι και αναγκαστικά θα πληρώσω κάποιες δυνατότητες που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ. Δεν με πειράζει, φτάνει να κάνει σωστή μετατροπή αναλογικού σε ψηφιακό και να βγάζει HI - FI ήχο στον ενισχυτή. Μπορώ να διαθέσω γύρο στα 200 ευρώ (είναι αρκετά ?). Διάβασα λοιπόν στο forum, έψαξα και βρήκα CREATIVE X-Fi HD, YAMAHA , E-MU 0404, PRODIGY CUBE, BEHRINGER UFO202, STEINBERG CI-2 ...αλλά οταν έπρεπε να επιλέξω, μπερδεύτηκα και πελάγωσα. Θα σας χρωστούσα χάρη αν μοιραζόσασταν μαζί μου τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχετε στο παραπάνω θέμα.
Ευχαριστώ πολύ και προκαταβολικά.

Reaction score
7.194
Απάντηση: HI - FI ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΡTΑ ΗΧΟΥ

Εγω θα πηγαινα στην creative γιατι απλα νιωθω μια απεχθεια για τις ημιεπαγγελματικες καρτες. Η x-fi ειναι πιο προσιτη,πιο πρακτικη στη χρηση και θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σο.Αν δεν ειχες την απαιτησηγια εγγραφη θα σου προτεινα να αγορασεις καποιο usb-dac αλλα αυτα δεν εχουν τετοιες δυνατοτητες.

Reaction score
2

Θα σου προτεινα μια Focusrite Saffire 6 USB. Ειναι ΠΟΛΥ καλη για τα λεφτα της, χρησιμοποιείται κατα κόρον στα home studios και μπορεις να τη βρεις γυρω στα 140ε. :126:

Reaction score
1.815
Θες να σου δανείσω το DR-700 της Marantz να ψηφιοποιήσεις τα βυνιλιάκια σου και να μην μπείς σε έξοδα??? :137:
Εεεεε να γράψει κι αυτό τίποτις! Στην απραξία τόσα χρόνια κατσούφιασε!:136:

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για τις απαντήσεις τους και πιο πολύ τον delamostre για την προσφορά του. Για πρόγραμμα ψηφιοποίησης ξέρετε ? Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ελάχιστα ή καθόλου (στους δίσκους που είναι σε καλή κατάσταση) φίλτρα αποθορυβοποίησης για να μην επηρεάσω την ποιότητα της εγγραφής. Ποιό πρόγραμμα είναι εύχρηστο και με καλή πιστότητα ?

Reaction score
209
Βαλε στο παιχνιδι και την Μ-Audio 610, Α to D μεχρι 24/192 για ψηφιοποίηση + 4 αναλογικες στερεο εξοδους ως DAC (24/192) + σταθεροτατη συνδεση Firewire + Asio drivers. Γυρω στα 350Ε new.

Reaction score
1.188

Υπάρχει και αυτή από την Creative. Ολοκαίνουργια, ολόφρεσκη, δικάναλη audiophile και με είσοδο phono με RIAA για να ψηφιοποιήσεις τα βινύλιά σου χωρίς να χρειαστείς extra προενισχυτή πικάπ.

http://en.store.creative.com/products/product.aspx?catid=1&pid=19829

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.591
Members
38.576
Νεότερο μέλος
anquan