hi fi μεχρι 800Ε

Reaction score
2
Γειά σας και απο εμένα.

Ενδιαφερομαι για ένα hifi μέχρι 800Ε. Αυτο που με ενδιαφέρει κυριως ειναι η ποιοτητα ήχου. Ακούω κλασική μουσική και δεν με ενδιαφερουν πολλες δυνατότητες (πχ συνδεση στο internet, υποδοχή για ipad κτλ). Θέλω ενα hifi που να παίζει cd και τα λεφτά που θα δώσω να πανε όλα στη καλή ποιότητα ηχού. Επισης δεν με ενδιφερει να ειναι πολύ δυνατο σε watt (αν αυτο φυσίκα δεν επηρεάζει την ποιότητα του ήχου) δεν εχω σκοπό να ξεσηκώσω το τετράγωνο.

Ευχαριστώ πολύ

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.542
Καλως ηρθες στο φορουμ μας!
Θελεις να ειναι ολα σε ενα? ξεχωριστα κομματια?
Στην τιμη να συμπεριλαμβανονται κ τα ηχεια?

Reaction score
2
Δεν ξέρω και πολλά πράγματα αλλά μάλον ολα σε ενα γιατί αλλιώς θέλει πολυ ψάξιμο. Κάλο θα ήταν να έχει και ηχεία.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
μιλαμε για ενισχυτη-cd-ηχεια, και σε ποσα τμ χωρου? Υπαρχουν λυσεις και σε separates.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
παιρνω πρωτοβουλια και παραθετω ενα setup ενδεικτικα.

ηχεια που ειναι σε εκπτωση τους τελευταιους μηνες , Focal 705V
ενισχυτης Yamaha a-s300
cd player Marantz cd5004

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
...αν ο χωρος ειναι <15τμ τοτε καλη περιπτωση ηχειου ειναι και το Tannoy V1 πανω σε καποιες βασεις υψους 70εκ της Atacama. Αλλη μια εξαιρετικη περιπτωση ενισχυτη ειναι και ο Nad c316BEE.

Reaction score
7.313
music network player pioneer n30,ενισχυτης nad c316bee, ηχεια dali zensor

αν δεν σου αρεσουν συσκευες τυπου music network player και εχεις υπολογιστη παρε ενα προσιτο usb dac (musical fidelity v90,arcam rpac,cambridge audio dacmagic100)
με cd player μην ασχοληθεις

Reaction score
7.313
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

Για το denon df109 τι λετε;
για την κατηγορια του ειναι πολυ καλο,αλλα δεν ειναι τοσο καλο ηχητικα οσο ενας κανονικος ενισχυτης,ενω θα εχεις και περιορισμο στην επιλογη ηχειων.

Reaction score
2
Τελικά πήρα το denon df109. Πολύ καλύτερο φυσικά από το sony των 80ε που είχα αλλα δεν έμεινα ευχαριστημένος. Δεν πτοούμε όμως. Θα το παω στο εξοχικό και θα πάρω κάτι άλλο για το σπίτι. Απο οτι καταλαβα παίζουν ρόλο και πολλα αλλα στοιχειά που δεν σας έδωσα. Καταρχάς ας ανεβάσουμε το ποσό στα 900ε. Ο χωρος μου ειναι στα 35τμ και ακούω κυρίως κλασσική μουσική στα 4-5 μετρα. Ο φίλος πιο πάνω μου εκανε μια πρόταση

Focal 705V
ενισχυτης Yamaha a-s300
cd player Marantz cd5004

την οποία εχω πάρει πολύ στα σοβαρά.

Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση με τα νέα δεδομένα ας την ακούσω. Επίσης μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα ηχείο μεγάλο (βλέπω οτι υπάρχουν κάποια σαν πύργος)?

ευχαριστώ πολύ

Reaction score
249
Επειδή οι απαιτήσεις σου είναι ιδιαιτερες ο χώρος και ή θέση ακρόασης μεγαλες θα πρεπει να ακουσεις κάποια συστήματα πριν ξανά δώσεις χρήματα και δεν ικανοποιηθείς (με κλασσικά ακούσματα σίγουρα δε θα ικανοποιηθείς κι απο πολλαπλάσιας αξίας συστήματα)

Reaction score
2
Ε καλά δεν θέλω να νιώθω οτι είμαι και στο μέγαρο όταν ακούω μουσική άλλα το denon df109 ηταν λίγο. Είμαι απο επαρχία και δεν έχω δυστυχώς την πολυτέλεια να κάνω δόκιμες. Αυτό που δοκίμασα είναι να μιλήσω με κάποια καταστήματα άλλα διέκρινα οτι θελαν να μου πουλήσουν τα δικά τους και δεν είμαι και τόσο σίγουρος για τις γνώσεις τους ενώ εδώ μέσα σίγουρα υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν.

Reaction score
249
Οκ εσυ αποφασίζεις ίσως στο μέρος που είσαι υπαρχουν άλλοι και θα μπορούσες να τους επισκεπτεις αν μπορούσαν να δεις το στήσιμο των ηχείων στο χώρο κι αν μπορείς να τα βάλεις στο δικο σου (επειδή ανέφερες πύργους -ηχεια τα οποία είναι πιο απαιτητικα σε θέμα χώρου και δυστυχώς κοστιζουν)
Υποθέτω οτι δεν εχεις οικειότητα σε αυτό το θέμα αν όχι αγνόησε το

Reaction score
7.313
Τελικά πήρα το denon df109. Πολύ καλύτερο φυσικά από το sony των 80ε που είχα αλλα δεν έμεινα ευχαριστημένος.
στο ειχα πει αλλα δεν με ακουσες,ειναι καλο για πολυ μικρο χωρο και ευκολα ηχεια,ιδανικο για δευτερο συστημα.Αλλα μετα το ενα λαθος πας να κανεις και δευτερο με τον Yamaha a-s300,ανεβα τουλαχιστον στο μοντελο 500 ή 700. Τον denon μπορεις να τον πουλησεις και να χασεις λιγα χρηματα σχετικα,πολλοι θα τον ηθελαν για ενα δευτερο ή τριτο συστημα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.444
Ο χώρος και η απόσταση είναι είναι πολλά για ηχείο βάσης,πόσο δε το 705.
Καλύτερα να πάτε σε κάποιο δαπέδου πχ τα jbl loft 50 με κόστος πέριξ των 500 ευρώ.
Για ενισχυτή τoυς Harman Kardon HK3390/ΗΚ980 ή κάποιον marantz,denon(πχ τον PM720AE) ή Nad.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Γενικα το budget ειναι μικρο για να καλυψεις με ποιοτητα τετοιο χωρο. Η προταση μου ηταν στη λογικη του τι καλυτερο μπορεις να αγορασεις με αυτα τα χρηματα κανοντας υποχωρησεις. Στα 500 ευρα αν μπορει να παει παιζουν κι αλλα ηχεια οπως το Tannoy V4 με οποιον απ τους ενισχυτες ανεφερε ο g.

Reaction score
2
Τελικά πήρα Yamaha a-s500, dali zensor 3 και yamaha cd-s300 έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Μπορεί να μην είναι το κάτσε καλά μηχάνημα άλλα για τα 1000 κάτι ευρό που έδωσα είναι αρκετά καλώ. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και ιδιαίτερα τον tento για τις ωραίες παρατηρήσεις του στο πμ που του έστειλα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.171
Members
38.666
Νεότερο μέλος
Andreas G