Hi-fi setup στο σπίτι-προτάσεις για ηχεία

Reaction score
8
Καλησπέρα σε όλους.

Μου δημιουργήθηκε η επιθυμία για το στήσιμο ενός συστήματος για το σαλόνι του σπιτιού μου το οποίο θα βασίζεται δυστυχώς στον συμβιβασμό. Οι συμβιβασμοί είναι ότι τα ηχεία θα πρέπει να είναι μάλλον βάσης και εκατέρωθεν μίας τηλεόρασης 65 ιντσών και το έπιπλο έχει ικανοποιητικό βάθος για να σταθεί πάνω του ένας ενισχυτής και το πλατώ (Thorens TD-150 με clearaudio virtuoso wood και project tube box 2). Επίσης πηγές μου θα είναι τα Creek OBH14 DAC, O2 DAC, Red Dragonfly DAC τα οποία θα παίρνουν ψηφιακό σήμα από Tidal Hi-Res.

Με ενδιαφέρει ένα σύστημα που θα είναι το καλύτερο value for money και θα είναι αρκετά εύκολο στο να ταιριάξει σε έναν μακρόστενο χώρο όχι σχεδιασμένο για ηχοσύστημα. Η τηλεόραση βρίσκεται στον τοίχο της μακριάς διάστασης και απέναντι από εναν τριθέσιο καναπέ (εκεί θέλω να είναι το sweet-spot).

Το budget δεν θα ήθελα να είναι εξωπραγματικό καλό θα ήταν να μείνει έως 2500-3000 ευρώ και θα προτιμούσα USED για μεγιστοποίηση του Value for Money.

Καταχωρώ την ανάρτηση στα ηχεία καθώς θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο κομμάτι της αλυσίδας.

Reaction score
8
διευκρινίζω δηλαδή ότι ψάχνω για ηχεία και έναν ενισχυτή. και λογικά και interconnects και πιθανόν και συντήρηση στον εξοπλισμό μου θα πρέπει να χωρέσουν στο budget.

Reaction score
3.483
Καλησπερα. Καλη αρχή και καλά αποτελέσματα στην αναζήτηση σου. Θα ήθελα να σε ρωτησω αν βάζεις στην εξίσωση και ενεργά ηχεία όπως επίσης και την χρήση ενός sub για κάλυψη χαμηλων συχνοτήτων καθότι τα βάσεις ηχεία έχουν ένα θέμα με τις χαμηλές.

• Like
Reactions: gid

Reaction score
8
υποθέτω ότι δεν θα έλεγα όχι σε sub αν το επέτρεπε το budget αν και θα προτιμουσα να μην επιβαρύνω το πάτωμα με οτιδήποτε πιάνει χώρο. Αντιθέτως μεγαλύτερα ηχεία με καλύτερες χαμηλές συχνότητες θα ήταν ευπρόσδεκτα.

Περιφερειακά ηχεία δεν πιστεύω ότι θα ήθελα, μόνο για μουσική με ενδιαφέρει το σύστημα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Θα ήταν καλό επίσης να αναφέρεις την απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία και αν γίνεται αργότερα ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του χώρου.

gid

Reaction score
9.947
Αντιθέτως μεγαλύτερα ηχεία με καλύτερες χαμηλές συχνότητες θα ήταν ευπρόσδεκτα.
Αυτό καλύτερα να το ξεχάσεις. Ηχεία βάσης που να δίνουν χαμηλές αντίστοιχες ενός σαμπ δεν υπάρχουν. Ακόμη και για δαπέδου, οι επιλογές είναι ελάχιστες.

Σου προτείνω να πάρεις δύο κομψά (για σαλόνι πρόκειται) ηχεία βάσης με 6.5άρι γούφερ, και να "κρύψεις" κάπου ένα 10άρι σαμπ. Θα έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.722
Όπως τα περιγράφεις @pureanalog νομίζω θα έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα με τον παρακάτω συνδιασμό στα 2500€.

Αν και φυσικά υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές στα χρήματα σου.

Μπορείς π.χ. να δείς ένα σύστημα immersive (για πολυκάναλη μουσική) από τη sonos με τα Era 300+sub+ηχομπάρα Arc = 2800€

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
απόσταση μικρή περίπου 165-180εκ. δλδ ο ακροατής με τα ηχεία θα σχηματίζουν περίπου ένα ισόπλευρο τρίγωνο.
Πάντως (αυτό ήθελα να δω) με τόσο ''βολική'' απόσταση ακρόασης θα έχεις ευχάριστο πονοκέφαλο να διαλέξεις ανάμεσα σε αρκετά ηχεία - προιόντα ανάλογα με τα γούστα.. ;)
Ένα sub (αν έχεις όρεξη να το παλέψεις λίγο με στήσιμο - ενσωμάτωση) θα προσφέρει πολύ στο αποτέλεσμα..
Σκέψου πριν αποφασίσεις.

Reaction score
454
Παραθέτω ένα link από αγγελία (δεν έχω καμία σχέση με τον πωλητή), με ενεργά ADAM που μπορείς να πλαισιώσεις, εάν θες, αργότερα και με sub.
Βάζω και ένα link από αγγελία (επίσης δεν έχω καμιά σχέση) με ένα αξιόλογο προενισχυτή Audio Research για οδήγηση των ADAM.

https://www.avsite.gr/forum/threads/adam-classic-compact-mk3-active.195030/

Reaction score
177
Το budget δεν θα ήθελα να είναι εξωπραγματικό καλό θα ήταν να μείνει έως 2500-3000 ευρώ και θα προτιμούσα USED για μεγιστοποίηση του Value for Money.
Καταχωρώ την ανάρτηση στα ηχεία καθώς θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο κομμάτι της αλυσίδας.
Καλημέρα, διαθέτω ηχείο και ενισχυτή προς πώληση στην κατηγορία τιμής που κινήστε, εξαιρετικά τεμάχια και τα δύο. Για τυχόν ενδιαφέρον στείλτε p.m.

Reaction score
3.483
Καλημέρα. Σύμφωνα και με ένα πολύ όμορφο thread στο φόρουμ για το πόσα χρήματα μπορούμε να ξοδέψουμε για το σύστημα μας το κόστος ενός συστήματος σήμερα μπορεί να κρατηθεί και σε χαμηλότερα ποσά απο αυτά που αναφέρεις. Η χρήση ενεργών ηχείων και sub σου γλυτώνει αρκετά χρήματα και το αποτέλεσμα έρχεται γρηγορότερα καθότι κάθε ηχείο έχει ματσαρισμένο ενισχυτή μέσα του με τα μεγάφωνα του. Εγώ για παράδειγμα ακούω περίφημα με τα Tannoy Gold 8 ενεργά και ας είναι ηχείο που τώρα έχει 325 Ευρώ και 298 όταν τα είχα αγοράσει εγώ. Όποτε η πιο σωστή κίνηση είναι να ακούσεις ηχεία και να επιλέξεις τι σου κάθετε στο αυτί σου. Επίσης αυτό που θα ακούσεις δεν θα είναι 100% καθότι θα πρέπει να ταιριάξει και με τον χώρο σου. Οπότε δεν είναι εύκολο να βρείς το δικό σου holy grail αλλά μπορείς να το πλησιάσεις και να το πετύχεις επίσης.

TGD

Reaction score
10.059
Το ενεργό ηχείο χρεάζεται και προενισχυτή, όταν ο pureanalog θέλει να βάλει επάνω τόσες πηγές. Προενισχυτής + ενεργά θα είναι ακριβότερα από ενισχυτή + παθητικά. Προς αυτή τη λύση, θα πρέπει να ξεφορτωθεί τα DAC του και να πάρει ένα DAC-προενισχυτή που να συνδέσει στα ενεργά.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.722
Το ενεργό ηχείο χρεάζεται και προενισχυτή, όταν ο pureanalog θέλει να βάλει επάνω τόσες πηγές. Προενισχυτής + ενεργά θα είναι ακριβότερα από ενισχυτή + παθητικά. Προς αυτή τη λύση, θα πρέπει να ξεφορτωθεί τα DAC του και να πάρει ένα DAC-προενισχυτή που να συνδέσει στα ενεργά.

Εκτός αν είναι έξυπνα ενεργά με streamer και εισόδους όπως τα KEF που προτάθηκαν παραπάνω από εμένα και τον @Σταύρος Λαγκαδιανός

Reaction score
4
Καλημέρα φίλε,

Δυστυχώς με τις τόσες επιλογές που έχουμε στην κατανάλωση καταλήγουμε να έχουμε άγχος τόσο στο να κάνουμε μια καλή επιλογή όσο και στην συνέχεια αν η επιλογή που κάναμε ήταν η καλύτερη.

Δεδομένων των χρημάτων που διαθέτεις, θεωρώ το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις κάποιες μουσικές της αρεσκίας σου και με αυτές να επισκευτείς κάποια μαγαζιά του χώρου για να ακούσεις ένα set ηχείου – ενισχυτή που έχουν να σου προτείνουν. Εσύ βάζεις το γενικό πλαίσιο (πχ σετ ενισχυτή – ηχείων βάσης) και οι καταστηματάρχες θα σου βάλουν ένα ταιριαστό σύνολο να ακούσεις, το οποίο εσύ θα κρίνεις στο τέλος αν σου αρέσει. Κάθε setup κρίνεται για τον σκοπό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί προφανώς.

Αν ψωνίσεις εκ του μακρθώθεν ρισκάρεις να καταλήξεις με καλά μηχανήματα αλλά αποτέλεσμα που δεν σε καλύπτει. Αν είσαι Αθήνα τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Εκ του μακρώθεν θα εξέταζα μόνο την περίπτωση των Buchardt (Δανέζικη εταιρία made in Indonesia που πουλά απευθυείας χωρίς ενδιάμεσους) όχι τόσο για τα καλά λόγια και reviews που ακούγονται αλλά κυρίως για την αξιοσημείωτη money back πολιτική που εφαρμόζει. Τα στέλνεις πίσω απλά επειδή δεν σου αρέσουν χωρίς μα και μου. Τσέκαρε πχ το https://buchardtaudio.com/collections/b-stock/products/p300-b-stock

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.546
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint