HiMedia 300A+ (Realtek 1073DD+) Media player

Reaction score
171
Στην κατοχή μου από εχθές. Τσιπάκι Realtek 1073DD+.
Αγορά από e-bay.
http://cgi.ebay.com/1080p-HDMI-Wire...ideo_DVDPlayers_Recorders&hash=item4cf0c3dfbb
Ηρθε σε 12 μέρες περίπου με τα ΕΛΤΑ χωρίς τελωνείο ή άλλες επιβαρύνσεις.

Οι εντυπώσεις μου:

Πρώτες εντυπώσεις: ΚΑΛΕΣ (για την τιμή του)
Το firmware χωλαίνει σημαντικά. Στη σημερινή του κατάσταση δεν θα ικανοποιήσει τον απαιτητικό χρήστη.
Γι απλή χρήση, εξαιρετικό.

ΕΙΚΟΝΑ:

Αναπαραγωγή .avi: πολύ καλή
Αναπαραγωγή .flv: έπαιξε με εικόνα και ήχο (τα περισσότερα)
Αναπαραγωγή dvd-rip : πολύ καλή με μενου
Αναπαραγωγή .mkv: πολύ καλή
Αναπαραγωγή BR-Folder: δεν ξεκινάει την ταινία. Πρέπει να την αναζητήσεις στους φακέλους.
Αναπαραγωγή BR-iso: χωρίς πρόβλημα, εμφανίζονται με μικρή καθυστέρηση οι υπότιτλοι (εξωτερικοί .srt)
HD-AUDIO από BR-Folder & BR-iso: Ναι (Dolby TrueHD - Dolby Digital Plus, DTS-HD MA.
HD-AUDIO από .mkv: Dolby TrueHD, Ναι. DTH-HD MA κατά περίπτωση. Δεν κατάλαβα γιατί "επιλέγει ταινίες". Αλλοτε έπαιξε DTS-HDMA και άλλοτε απλό DTS.

ΜΟΥΣΙΚΗ (δεν ολοκλήρωσα τις δοκιμές):
Από την HDMI:
δικάναλα .mp3 & flac (16-44.1) κανένα πρόβλημα.
ape - cue : ναι.
Πολυκάναλα flac: όχι
hi-res flac (24-96 & 24-192) σε stereo κανένα πρόβλημα.
DTS 24/96: Ναι
CD-DTS 5.1: Ναι
XRCD (20bit-44.1KHz):Ναι

Από την S/PDIF: Δεν πρόλαβα ακόμα!

ΓΕΝΙΚΑ: Πολύ καλή εικόνα τόσο στην 40άρα LED-TV όσο και στον βιντεοπροβολέα.
Δίκτυο: Ενεργοποιώντας SAMBA αναγνώρισε αμέσως όλους τους κοινόχρηστους φακέλους στο Home Network. Κανένα πρόβλημα σύνδεσης με Vista-PC. Πολύ καλές ταχύτητες, απροβλημάτιστη αναπαραγωγή 1080p.

ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ: Πατώντας το "pause" σε ταινίες ο ήχος συνεχίζει για μερικά δευτερόλεπτα. Σταματώντας την αναπαραγωγή ο AV ενισχυτής (Denon 4310) μένει μένει κλειδωμένος στον πολυκάναλο ήχο. Δείχνει σαν να λαμβάνει σήμα. Αρνήθηκε να παίξει κάποια αρχεία με το πρώτο πάτημα του "ΟΚ" ή του "play". Ξεκίνησε με τη δεύτερη ή τρίτη προσπάθεια. Μετά το "stop" σε αναπαραγωγή μουσικής και προσπάθεια επιστροφής στους φακέλους του δίσκου σε πετάει (συχνά και εκνευριστικά) στο κεντρικό μενού επιλογής πηγών (έξω από τον δίσκο δηλαδή). Προβλήματα στην αναπαραγωγή .mkv με DTS-HD ήχο. (κάποια ναι - κάποια όχι) Τα περισσότερα τα βλέπει ως απλό DTS. Κάποια αρχεία εικόνας τα εμφάνισε ως “invalid file” και όταν επανήλθα σε αυτά τα έπαιξε κανονικά. ΔΕΝ εμφανίζει το lite menu σε BR-Rip & ISO.

Ολα τα παραπάνω με μικρή επιφύλαξη ως προς την ακρίβεια γιατί οι δοκιμές ήταν πολλές και σχετικά γρήγορες.
Σημειώσεις: Πρώην κάτοχος του Egreat EG-R1 (Realtek 1073) και Egreat M31B (Sigma 8635)
Οι συγκρίσεις γίνονται σε σχέση με το Egreat S1A (Sigma 8655) το οποίο έχω σήμερα στην κατοχή μου.

Οτι άλλο θέλετε μπορείτε να με ρωτήσετε.

Reaction score
1.458
Απάντηση: HiMedia 300A+ (Realtek 1073DD+) Media player

Ευχαριστούμε για την παρουσίαση.Αν μπορείς ανέβασε καμιά φωτό με το μενού του!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos