HK avr255 + 700euro για ηχεία, αλλα ποια ηχεία?

Reaction score
0
Καλησπέρα!!!! Μετά από αρκετό διαβασμά στο forum κατέληξα στη δημιουργία ενός συστήματος για να καλύψω έναν χώρο 35τμ. Από ενισχυτή καταλήγω μάλλον στον HK 255, (δυσεύρετος τώρα), αλλά στα ηχεία βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά απόψεων... Το οριο τιμής είναι 700 ευρώ για τα ηχεία και η χρήση είναι 70% home cinema με projector και 30% ακρόαση μουσικής (αν γίνεται αυτός ο διαχωρισμός..). Έχω δει και ακούσει τα roister HT4000 και τα Crystal Audio plasma και δεν τρελλάθηκα ( + και προσωπικά πιστεύω ότι είναι μάλλον άκομψα), αλλά με αλλον ενισχυτή και σε χώρο πολυκαταστήματος....Τα φώτα σας...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: HK avr255 + 700euro για ηχεία, αλλα ποια ηχεία?

Προσπαθησε να δεις και ν ακουσεις πολλα ηχεια και διαλεξε αυτα που αρεσουν σε σενα .
Ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος σου?

Reaction score
0
Επειδή βρίσκομαι Πάτρα, οι επιλογές στο να ακούσω ηχεία να παίζουν είναι ελάχιστες, δεν υπάρχουν ( ή τουλάχιστον δεν γνωρίζω ) καταστήματα που να μπορείς να ακούσεις.... Ο χώρος είναι 35τμ...Βέβαια το σκ που έρχεται θα είμαι Αθήνα για το λόγο αυτό,οπότε προτάσεις για ακρόαση ηχείων δεκτές....

Reaction score
802
q acoustics 1010 .Αναφερομαι στο σετακι με το sub. 5.1 ειναι.
Δεν μπορεις να παρεις κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα.Εναλλακτικα μπορεις σαν τα δυο μπροστινα στερεο να παρεις τα 1020 αντι για τα 1010.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Στην Πατρα μπορεις να πας μια βολτα στον Δουβρη.
Κατι θα εχει ν ακουσεις.

Reaction score
0
Έχω περάσει από εκεί αλλά δεν είχε κάτι ιδιαίτερο....Μήπως να ψάξω τα ηχεία σε κομμάτια από διαφορετικές εταιρείες?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ειναι σημαντικο τα L,C,R ν ανηκουν στην ιδια εταιρεια.
Surround και sub ...αναλογα με τις αναγκες σου.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Εννοω πως δεν ειναι παντα ενα 3δρομο καλυτερο απο ενα 2 δρομο και αναποδα.

Reaction score
0
Μετά από μια νέα έρευνα αγοράς σκέφτομαι το σετακι Roister Emphasis 25+Emphasis 5+
Emphasis C5 και το sub για αργότερα, αλλά έχω διαβάσει και για τα Indiana Line HC με τη σύνθεση να αποτελείται από τα 505 δαπέδου, 205 περιγερειακα και το HC 304 κεντρικό, πάλι με το sub για αργοτερα ( έχω ένα μικρότερο παλιό ). Τι λέτε? Θα προσπαθήσω να τα ακούσω και νομίζω ότι είναι παραπλήσιες οι τιμές τους ( βέβαια ίσως ανεβούμε λίγο σε ευρώ αλλά αν τα αξίζουν χαλάλι). Οι τιμές των Indiana από εξωτερικό γιατί εδώ δεν ξέρω τι παίζει....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: HK avr255 + 700euro για ηχεία, αλλα ποια ηχεία?

Αν και τα συγκεκριμενα δεν τα ξερω...αυτη η εταιρεια ειναι πολυ αξιολογη . Και εφοσον δεν σε τρομαζει η αγορα μεσω ιντερνετ ,καλο θα ειναι να το σκεφτεις.

Reaction score
0

Mexri na bgalo akri giati den mporo na grapso ellinika, tha zitao signomi,den mporo na kano kati allo... sto thema mas loipon
exontas kai ego ton idio enisxiti ego prosopika eimai para poli euxaristimenos kai oso pernaei o kairos akoma pio poli apo tis dikes mou epiloges...
KEF C5 gia L,R kai KEF C2 gia periferiaka kai kentriko KEF C6LCR,sub se ligo kairo i to KEF C4 i to yamaha to 515...tha deixei..
stin arxi eixa endiasmous....otan strosane ta ixeia omos mou efigan oloi kai tora ta euxaristiemai...to mono pou den xero einai an tha teriaxoun kala sta 35 tetragonika giati ego exo olo to saloni kai kouzina eleuthera giro sta 65 tetragonika kai den exo katholou periergous ixous sta mpasa.
oti kai na einai sou euxomai kali epilogi kai na ta euxaristitheis

Reaction score
8
Για την δουλεια που τα θες, ενα σετακι της Κλιπς και ενα σαμπ της Γιαμαχα 515 η Βελονταιν 10αρι

Reaction score
14
εγώ πάντως κατέληξα σαν όμορφο ταίρι για τον 255 μου, ενα σετάκι 2.1 της JBL.

Πήρα τα ES30 για Left Right, και το ES25C για κεντρικό.

Είχα ενα sub και δορυφορους για πίσω απο το προηγούμενο μου σετ ηχείων και πρός το παρών είναι ΟΚ.

Ομως η διαφορά με τα JBL είναι η μερα με την νύχτα... είναι κρίμα να χαραμίζεται ο ενισχυτης με μέτρια έως κακά ηχεία...

Τα JBL που είναι και ομόσταβλα με τον ΗΚ, είναι πανέμορφα, εχουν μεγάλο μέγεθος μέν για bookshelf ηχεία, αλλά το μπάσο και οι δυναμική που έχουν σου δίνουν τέτοια ικανοποίηση και μια άισθηση φυσικά οτι το ηχείο είναι πολύ μεγαλύτερο απο οτι στην πραγματικότητα.

Πολύ όμορφο design και φυσικά καταπληκτικός ήχος.

Σε λίγο θα παντρέψω και για πίσω ή και για πλαινά surround και τα ES10 !!!!

Thanks Νικ Αρβανιτάκη!!

Reaction score
14
πάντως αν κάποιος θέλει ενα φούλ σετάκι της JBL τηε σειράς ES, μπορεί να φτιάξει το σύστημα του με 1000-1100 ευρώ ES20 ή ES30, ES25, ES10 και το

ES25C - ΚΕΝΤΡΙΚΟ

Maximum Recommended Amplifier Power 150 Watts
Power Handling (Continuous/Peak) 75 Watts/300 Watts
Impedance 8 Ohms nominal
Sensitivity (2.83V/1m) 90dB
Frequency Response (–3dB) 80Hz – 40kHz

ES30 - ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΔΕΞΙΑ FRONT

Maximum Recommended Amplifier Power 125 Watts
Power Handling (Continuous/Peak) 70 Watts/280 Watts
Impedance 8 Ohms nominal
Sensitivity (2.83V/1m) 88dB
Frequency Response (–3dB) 50Hz – 40kHz

ES20 - Eναλλακτικό ΜΠΡΟΣ

Maximum Recommended Amplifier Power 125 Watts
Power Handling (Continuous/Peak) 60 Watts/240 Watts
Impedance 8 Ohms nominal
Sensitivity (2.83V/1m) 86dB
Frequency Response (–3dB) 65Hz – 40kHz

ΕS10 - ΗΧΕΙΑ για SURROUND (BACK or LEFT RIGHT)

Maximum Recommended Amplifier Power 100 Watts
Power Handling (Continuous/Peak) 50 Watts/200 Watts
Impedance 8 Ohms nominal
Sensitivity (2.83V/1m) 86dB
Frequency Response (–3dB) 65Hz –40kHz

ES150PBK - Subwoofer

Amplifier Power (RMS) 300 Watts
Peak Dynamic Power 500 Watts

The Peak Dynamic Power is measured by recording the highest center-to-peak voltage measured across the output of a resistive load equal to minimum impedance of the transducer, using a 50Hz sine wave burst, 3 cycles on, 17 cycles off.
Low-Frequency Transducer 250mm (10") PolyPlas™
Frequency Response 27Hz - 150Hz

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.263
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale