Hollow Man (2000) BluRay

Reaction score
0
[imgl]http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=14396&stc=1&d=1214130756[/imgl]Ταινια
Αφού ασχοληθήκαμε – ο Ανδρέας δηλαδή- με τον Paul Verhoeven στο Βlack Book (2006), ας συνεχίσουμε με κάτι παλιότερο, αλλά πιο αντιπροσωπευτικό σαν δείγμα του Αμερικανολλανδού σκηνοθέτη. Και το λέμε αυτό γιατί το όνομά του έγινε γνωστό με τον RoboCop (1987) και το Total Recall (1990), ταινίες επιστημονικής φαντασίας οι οποίες απέσπασαν ευνοϊκά σχόλια μεν χωρίς να κάνουν όμως ανάλογη πορεία στις αίθουσες η πρώτη ($49 ) σε αντίθεση με τη δεύτερη που τη σήκωσε ο πρωταγωνιστής της Arnold Schwarzenegger ($117). Το μεγάλο hit βέβαια ήρθε αμέσως μετά, με το Basic Instinct (1992) και…..μέχρι εκεί. Το Showgirls (1995) έκανε πολλούς να πουν: «τι διάολο έπαθε; τον στράβωσε η επιτυχία;» και έτσι γυρνάει ξανά σε γνώριμα μονοπάτια με το Starship Troopers (1997) και το 2000 σκηνοθετεί τον Kevin Bacon και την Elisabeth Shue και πάλι σε Sci-Fi ταινία, με φωτογράφο τον γερόλυκο Jost Vacano -Das Boot (1981), με μουσική του Jerry G και σε παραγωγή Allan Cameron -Tomorrow Never Dies (1997). Όλα τα εχέγγυα δηλαδή για καλή επιτυχία.

Kαι όπως φαίνεται τα κατάφερε. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Δηλαδή, όταν ένα έργο έχει ρυθμό τέτοιο που δεν πλατειάζει, δεν κάνει κοιλιά, και ας μη σε «καθηλώνει» το στοίχημα το κερδίζει. Και τι εφέ ήταν αυτά!!! Δικαίως και πήρε το Oscar σπίτι της η ομάδα του William Aldridge (Stuart Little (1999) / Star Trek (2009) ναι! 2009, η νέα ΗD version που ετοιμάζει ο G.Lucas).
Την ταινία την πήρε στη πλάτη του ο Kevin Bacon συνεπικουρούμενος από τον Josh Brolin ο οποίος δείχνει το ταλέντο του που τον έφτασε στο No Country for Old Men (2007) και του χρόνου στο ……Terminator 4 (2009). Η Elisabeth Shue μέτρια έως κακή ή καλύτερα …από-γοητευτική.
Πάμε στην υπόθεση τώρα, η οποία πραγματεύεται την ικανότητα της επιστήμης να κάνει το ανθρώπινο σώμα αόρατο, μέσα από ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το αμερικανικό πεντάγωνο. Όπως όμως κάθε φορά που πας να το «παίξεις» Θεός στη θέση του Θεού, στο τέλος κάτι «στραβώνει» και σιγά-σιγά όλα πάνε στο βρόντο, έτσι και εδώ, η ταινία εξελίσσεται από επιστημονική φαντασία σε θρίλερ κλειστού χώρου, κλιμακώνοντας την ένταση σκηνή προς σκηνή. Και εδώ είναι που η μαεστρία του Jost Vacano –είπαμε… Das Boot!- αναλαμβάνει να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Στο στοιχείο τους και οι δύο, σκηνοθέτης και φωτογράφος δίνουν ρεσιτάλ ρυθμού χωρίς λάθη και υπερβολές.
Η ταινία γενικά δεν έχει εκτός αυτή του φινάλε άλλες εξάρσεις, βλέπεται ευχάριστα, δεν σε τσιτώνει σαν θρίλερ τρόμου, αλλά δεν σου περνάει και σπουδαία μηνύματα, π.χ. για την παρέμβαση της Επιστήμης στα χωράφια Άλλων κ.λ.π. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο σκοπός του δημιουργού του έργου.

Σε HD[imgr]http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=14397&stc=1&d=1214130800[/imgr]
Σαν ποιότητα μεταφοράς σε BD αγγίζει το τέλειο. Πεντακάθαρη εικόνα, φωτεινή και λαμπερή, με σωστά χρώματα, χορταίνει το μάτι. Πολύ καλή δουλειά.
Ο ήχος απ την άλλη, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο χωρίς να είναι κακός. Άφθονα μπάσα στη μεγάλη έκρηξη του τέλους. Μετρημένη χρήση περιφερειακών, δεν υπήρχε και λόγος για παραπάνω.
Ο Jerry Goldsmith σε απλά καλές στιγμές, στερείται μεν έμπνευσης δεν προδίδει όμως χάρη στην εμπειρία του το αποτέλεσμα.
Εν κατακλείδι το Hollow Man αξίζει να το δει κανείς μόνο και μόνο για να αναρωτηθεί «που θα φτάσουν με αυτά τα FX οι κερατάδες!;» Όχι πως η ταινία περιορίζεται σ αυτά και μετά το χάος. Είναι αυτό που λέμε τίμια πρόταση έργου. Απ όλους τους συντελεστές. Οι οποίοι δεν είναι ούτε καινούργιοι ούτε τυχαίοι στο χώρο. Αν θέλετε λοιπόν μια καλογυρισμένη sci-fi ταινία για το βράδυ, να την δείτε και να …ξεσκοτιστείτε, αυτή είναι ότι πρέπει.

-Ρε Θεέ, δε με ‘κανες αόρατο μια ώρα, να την τσακώσω να της δείξω εγώ ποιανού τα φοράει…..
Θείος Κώστας, τρείς μήνες πριν βγεί το διαζύγιo, ... εις βάρος του!

Starring: Kevin Bacon, Elisabeth Shue, Josh Brolin, Greg Grunberg, Kim Dickens

Directed by: Paul Verhoeven
Produced by: Marion Rosenberg, Douglas Wick, Alan Marshall
ΤΑΙΝΙΑ 8,5/10
ΕΙΚΟΝΑ 9/10
ΗΧΟΣ 7/10

Attachments

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.584
Απάντηση: Hollow Man (2000) BluRay

Μπράβο Νίκο, ωραίος.
Από τις αγαπημένες μου ταινίες.
Φοβερή εικόνα σε Blyray.

Η σκηνή όπου ο ένας της παρέας πέφτει και χτυπάει το κεφάλι του σε ένα σίδερο και σκίζεται και τρέχει το αίμα ποτάμι, είναι τόσο αληθοφανής που το βλέπεις και παθαίνεις κάτι.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Hollow Man (2000) BluRay

Η σκηνή όπου ο ένας της παρέας πέφτει και χτυπάει το κεφάλι του σε ένα σίδερο και σκίζεται και τρέχει το αίμα ποτάμι, είναι τόσο αληθοφανής που το βλέπεις και παθαίνεις κάτι.
Συμφωνώ απολύτως. Μαζί με τα LotR και τους Πειρατές, μακράν τα καλύτερα εφέ που εχω δεί. ΚΑι όπως λες και συ, σε BR ειναι σαν....αληθινά!

Reaction score
62
Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια. Εμένα, αντιθέτως, η ταινία δεν με είχε ξετρελάνει ιδιαίτερα..

Reaction score
0
Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια. Εμένα, αντιθέτως, η ταινία δεν με είχε ξετρελάνει ιδιαίτερα..
Κατ' αρχάς ευχαριστώ και τον Δημήτρη και να πώ το εξης, αφορμής δοθείσης: Ουτε εμένα μ' άρεσε οταν την πρωείδα!! Μάλιστα, τολμώ να πώ πως την ΒD έκδοσή της την πηρα με κρύα καρδιά.("Πουφ! γμτ ακόμα να φέρουν κάτι να δούμε, ας πάρω π ά λ ι αυτή τη μπάφα ή μήπως να πάρω τον...Πήτερ Παν;")
Όμως οταν την έβαλα στο PS3 .... κόλλησα! Απίστευτη διαφορά. Αν πω δηλαδή πως είδα ....άλλη ταινία, δεν θα ΄μαι υπερβολικός,πολύ.
Ίσως ηταν η συγκεκριμένη συγκυρία της πρώτης θέασης που μ είχε αφήσει ....αδιάφορο θα έλεγα. Ίσως τότε που την πρωτοείδαμε (βάζω και σένα μέσα Δημήτρη) να είχαμε δεί αρκετά του είδους και να υπήρχε κορεσμός. Τεσπα...ασε που δεν πήρα και τον Πήτερ Παν!!!!!!:107:
Αν βρείς ελευθερο χρόνο (λέμε καμμιά λ@λ@κία πρωινιάτικο:122:) δες την ξανά. Θα αποκομίσεις άλλη εντυπωση και πιστευω πως δεν θα χάσεις.
Καλή βδομάδα, καλή δύναμη.-

Reaction score
62
Κατ' αρχάς ευχαριστώ και τον Δημήτρη και να πώ το εξης, αφορμής δοθείσης: Ουτε εμένα μ' άρεσε οταν την πρωείδα!! Μάλιστα, τολμώ να πώ πως την ΒD έκδοσή της την πηρα με κρύα καρδιά.("Πουφ! γμτ ακόμα να φέρουν κάτι να δούμε, ας πάρω π ά λ ι αυτή τη μπάφα ή μήπως να πάρω τον...Πήτερ Παν;")
Όμως οταν την έβαλα στο PS3 .... κόλλησα! Απίστευτη διαφορά. Αν πω δηλαδή πως είδα ....άλλη ταινία, δεν θα ΄μαι υπερβολικός,πολύ.
Ίσως ηταν η συγκεκριμένη συγκυρία της πρώτης θέασης που μ είχε αφήσει ....αδιάφορο θα έλεγα. Ίσως τότε που την πρωτοείδαμε (βάζω και σένα μέσα Δημήτρη) να είχαμε δεί αρκετά του είδους και να υπήρχε κορεσμός. Τεσπα...ασε που δεν πήρα και τον Πήτερ Παν!!!!!!:107:
Αν βρείς ελευθερο χρόνο (λέμε καμμιά λ@λ@κία πρωινιάτικο:122:) δες την ξανά. Θα αποκομίσεις άλλη εντυπωση και πιστευω πως δεν θα χάσεις.
Καλή βδομάδα, καλή δύναμη.-
Άντε!! Θα κάνω άλλη μιά προσπάθεια!!!

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Hollow Man (2000) BluRay

Μου εχει συμβεί και σε μενα κάποιες φορες.
Ταινιες που στην πρώτη θέαση δεν μου άφησαν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις την δευτερη φορα τις ειδα με καλύτερο ματι.
Πιστευω πως δυο είναι οι λόγοι που συμβαίνει αυτο.
Πρωτον η ποιότητα του μέσου ( υψηλή ανάλυση με όλα τα καλούδια της εποχής )
Και δεύτερον γιατι σημερα λογο της λειψυδρίας ιδεων κάποιες ταινίες διακρίνονται πιο εύκολα σημερα από ότι την εποχη που βγήκαν.
Κατι παρόμοιο εχω παρατηρήσει σε ταινίες καταστροφής της δεκαετίας του 90 που τοτε δεν μου έκαναν εντύπωση και σημερα τις βλέπω ανετα ( ανετότατα).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.804
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός