Holm Acoustics

Reaction score
995
Μία ματιά στον κατάλογο με τα προϊόντα της εταιρίας αποκαλύπτει ότι άποψη των Δανών, προφανώς, είναι ότι “το καλό δεν βρίσκεται στο πολύ”. Έξι συσκευές όλες κι όλες αποτελούν την πρότασή τους προς τους audiophiles: Ένα cd player, ένας ψηφιακός προενισχυτής, μονομπλόκ τελικοί (σε τρεις εκδόσεις), δύο ηχεία και ένα μικρόφωνο ειδικό για μετρήσεις ακουστικής. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση της Holm είναι ότι κανένα από αυτά δεν αποτελεί μια ακόμη συνηθισμένη προσθήκη σε μια μεγάλη σειρά ανάλογων συσκευών του χώρου. Για παράδειγμα, το CD-1 είναι ένα cd player με μεγάλο ενσωματωμένο buffer από το οποίο γίνεται η ανάγνωση των δεδομένων, κι όταν λένε “μεγάλο” το εννοούν. Τα δεδομένα επαρκούν όχι μόνο για να γίνεται έλεγχος ορθότητας και να υπάρχει δυνατότητα ανάγνωσης του δίσκου και πάλι (το interpolation είναι η τελευταία λύση) αλλά και για να γίνεται crossfade μεταξύ των τρακ όταν ο χρήστης επιλέγει να ακούσει τυχαία κάποια από αυτά. Υπάρχει σε δύο εκδόσεις, με και χωρίς ενσωματωμένο DAC, προσέγγιση η οποία δικαιολογείται πλήρως από την ύπαρξη του DSPre 1, του ψηφιακού προενισχυτή της εταιρίας. Ο DSPre 1 περιλαμβάνει πλήρες πακέτο ψηφιακών εισόδων (συμπεριλαμβανόμενης και θύρας USB, έκδοσης 1.1 -κάτι που θα πρέπει να αλλάξει...), διαχειρίζεται το σήμα στο ψηφιακό πεδίο (έχει a/d στις αναλογικές εισόδους) και προσφέρει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δυνατότητες αν χρησιμοποιήσει κανείς το λογισμικό DSPreLab, ανάμεσά τους η δυνατότητα υλοποίησης ενεργών κροσόβερ στο ψηφιακό πεδίο (ο προενισχυτής μπορεί να υποστηρίξει μέχρι έξι κανάλια, δηλαδή δύο τρίδρομα ηχεία) με δυνατότητα μάλιστα time alignment, καθώς και η διόρθωση της ακουστικής του χώρου. H τελευταία γίνεται με την κλασική μέθοδο (διαδοχικές μετρήσεις με μικρόφωνο, υπολογισμός κρουστικής απόκρισης) αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας της εταιρίας, είναι ιδιαίτερα ευέλικτη ως προς την ρύθμιση των παραμέτρων της διόρθωσης.
Για τις ανάγκες οδήγησης των ηχείων της (και όχι μόνο, υποθέτουμε) η Holm προσφέρει τον μονομπλόκ AMP 1, έναν τελικό ενισχυτή με διακοπτικό στάδιο εξόδου ICE και αρθρωτή κατασκευή η οποία μπορεί να υποστηρίξει μέχρι τρία κανάλια (500/200/200W) για την ενεργή οδήγηση ενός ηχείου τριών δρόμων. Όσον αφορά τα ηχεία, τέλος, υπάρχει το μεγάλο SP1, ένα ενεργό ηχείο τριών δρόμων με τουίτερ ίντσας βασισμένο σε ring radiator της Scanpseak, δύο μιντ 4 ιντσών με κώνο Hexacone (δημιουργούν μαζί με το τουίτερ συστοιχία d'Appolito) και τέσσερα γούφερ 8 ιντσών με φόρτιση ισοβαρικού θαλάμου, καθώς επίσης και το μικρότερο SP2, επίσης τρίδρομο αλλά κλειστού τύπου, με μονάδες της Scanspeak (σειράς Illuminator για το τουίτερ και το μιντ και σειράς Revelator για το γούφερ), εσωτερικούς ενισχυτές αλλά και δυνατότητα οδήγησης από εξωτερικά φίλτρα (του DSPre 1 για παράδειγμα).

Πηγή avmentor.

Μου άρεσε τόσο πολύ σαν ιδέα και σκέφτηκα να ποστάρω.

Είναι το όνειρο κάθε ντιούι εξαιρετικά υλοποιημένο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Απάντηση: Holm Acoustics

Mπραβο στον Κωστακι μας.........ετσι.......να υπαρχει ενημερωση για ολους τους φιλους του site μας!!!!!!!!!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Απάντηση: Holm Acoustics

Εμένα μ' άρεσε το USB 1.1. Μου τη δίνει, με φτιάχνει ρε παιδί μου!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.278
Απάντηση: Sherlock Holmes...Acoustics

Εμένα μ' άρεσε το USB 1.1. Μου τη δίνει, με φτιάχνει ρε παιδί μου!!
http://www.holmacoustics.com/downloads/brochures/HolmProducts.pdf
To ΄΄piece de resistance΄΄ της όλης συλλογής είναι το καλώδιο με το...πέτσινο διηλεκτρικό.Αυτό που θ'απέμενε γιά την ολοκλήρωση της S/M εμπειρίας είναι ένα...βινυλιακό σύστημα.:612:

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Sherlock Holmes...Acoustics

To ΄΄piece de resistance΄΄ της όλης συλλογής είναι το καλώδιο με το...πέτσινο διηλεκτρικό.Αυτό που θ'απέμενε γιά την ολοκλήρωση της S/M εμπειρίας είναι ένα...βινυλιακό σύστημα.:612: ...
... και το μαστίγιο ... δώρο ... με τις συσκευές :116: ...

Reaction score
62
Το 1.1 είναι πιο μουσικό...
Επίσης αναδεικνύει τις διαφορές μεταξύ USB "φιδιών" και "πλέμπας"...

:138:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.684
Members
38.731
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ