Home Cinema με 500 ευρώ!

A

Anonymous

Guest
Χαιρετώ τα αξιότιμα (και πολυ ψαγμένα πρέπει να ομολογήσω) μέλη του forum. Αρχικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δηλώνω νέοπας στο χώρο της τεχνολογίας του ήχου.

Στην ερώτηση μου τώρα. Θέλω να στήσω ένα home cinema σε χώρο 12 τμ, και για αγορά ενισχυτή και ηχείων διαθέτω το ιλιγγιώδες ποσό των 500 ευρώ. Σε ότι αφορά τον ενισχυτή έχω καταλήξει στον yamaha rx-v457 και τα ηχεία στα yamaha ns-225f (180 ευρώ) http://www.megamarket.gr/product_info.php?products_id=11488&osCsid=f647b9a65ea19a64c69bc32951ea6889. Οι επιφυλάξεις μου εστιάζονται κυρίως στα ηχεία αλλά κατανοώ ότι με 200 ευρώ είανι δύσκολο να βρεις κάτι ποιοτικό.

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Κατ' αρχην καλοσώρισες στα avsite, και την επομενη φορα κάνε login πριν γράψεις...

Καλύτερα να στραφείς σε κάποια ηχεία της Koda που είναι και οικονομικά και μέσα στο budget σου...

Το σετ των MS-230 F/C/S θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω από τα Yamaha, αλλά τουλάχιστον θα έχεις πραγματικά ηχεία...

για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ
http://www.tele.gr/html/89.HTM

Reaction score
164
Γιατί επέλεξες τον 457, και όχι τον 357; Ο δεύτερος στοιχίζει μόλις 190€, η επιπλέον ισχύς του δεν σου είναι απαραίτητη, ούτε το 6ο κανάλι. Και τα 100€ που θα εξοικονομήσεις τα ξοδεύεις στα ηχεία.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Κατ' αρχην καλοσώρισες στα avsite, και την επομενη φορα κάνε login πριν γράψεις...

Καλύτερα να στραφείς σε κάποια ηχεία της Koda που είναι και οικονομικά και μέσα στο budget σου...

Το σετ των MS-230 F/C/S θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω από τα Yamaha, αλλά τουλάχιστον θα έχεις πραγματικά ηχεία...

για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ
http://www.tele.gr/html/89.HTM
Σπύρο τα έχεις ακούσει; Είναι καλά;;;

Και ποιά από όλα; γιατί και τα 2510 μου φαίνονται καλά...

Reaction score
0
Αρχικά, ζητώ συγνώμη που δημοσίευσα το πρώτο μήνυμα ως γκεστ αλλά είχα την αίσθηση ότι ήμουν λογκντ ιν. Τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν είχα ενεργοποιήσει το λογαριασμό.

@Σπύρο. Τα κόντα τα είχα υπόψιν μου αλλά νομίζω οτι βγαίνουν αρκετά ακριβότερα. 60+115*2+80=370 +κοστος του σαμπγούφερ.(πες μου αν κάνω κάτι λάθος στους υπολογισμούς).
@Unforgiven. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί μου είναι περιττό το έκτο κανάλι. Για συστήματα 5.1 δε μιλάμε;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Χρήστο τα έχω ακούσει πρόχειρά όμως σε σπίτι φίλου που τα αγόρασε και μπορώ να πω ότι είναι τίμια για τα λεφτά τους. Σε αυτά τα χρήματα ΔΕΝ υπάρχει κάτι ανάλογο...

Γιάννη νομίζω ότι αν αγοραστούν "πακέτο" η τιμή τους είναι χαμηλότερη από τις αναγραφόμενες λιανικές. Εκτός αυτού αν δεις ότι δεν βγαίνει το budget μπορείς να πας σε κάποια από τις πιο φθηνές σειρές ηχείων (π.χ. ΕX-686, EX-566 κλπ). Το sub δεν είναι και τόσο απαραίτητο σε πρώτη φάση αν θα πάρεις ηχεία δαπέδου. Μπορείς να το προσθέσεις κι αργότερα...

Reaction score
0
Ναι, για 5.1 μιλάμε, αλλά το 6.1 πριλαμβάνει και πίσω κεντρικό, που δεν πιστεύω να σε ενδιαφέρει..

Στα 5.1 είναι.. 2 κεντρικά, 2 πίσω, 1 κεντρικό (αυτά ήταν τα 5) και το Subwoofer (αυτό είναι το .1).

Επίσης το Sub δεν το οδηγεί ο ενισχυτής, οδηγείται μόνο του! Ελπίζω να βοήθησα!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Χρήστο τα έχω ακούσει πρόχειρά όμως σε σπίτι φίλου που τα αγόρασε και μπορώ να πω ότι είναι τίμια για τα λεφτά τους. Σε αυτά τα χρήματα ΔΕΝ υπάρχει κάτι ανάλογο...
Είναι καλύτερα από κάποια combo συστήματα που κυκλοφορούν με μικρά σε μέγεθος ηχεία;;;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Είναι πολύ καλύτερα για καθαρά home cinema χρήση. Για μουσικές ακροάσεις ίσως δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά και πάλι στα ίδια χρήματα δεν μπορω να σκεφτώ κάτι που τα καταφέρνει καλύτερα...

Γενικά για low-budget καταστάσεις είναι η καλύτερη λύση...

Reaction score
0
Επίσης το Sub δεν το οδηγεί ο ενισχυτής, οδηγείται μόνο του! Ελπίζω να βοήθησα!
Πράγματι βοήθησες! :oops:

Θα ψάξω για τιμές παιδιά και θα επανέλθω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο κατάστημα με ποικιλία και καλές τιμές στη Θεσσαλονίκη θα του ήμουν ευγνώμων αν με ενημέρωνε (δέχομαι και pm αν υπάρχει πρόβλημα).

Reaction score
0
Μήπως η τιμή για το Yamaha NS-225F δεν είναι για όλο το set αλλά για τα μπροστινά μόνο ηχεία? Στην foto δείχνει όλο το set αλλά στα χαρακτηριστικά δεν αναφέρει ότι είνα
5.1 και η τιμή νομίζω είνια πολύ μικρή.

Reaction score
0
Μήπως η τιμή για το Yamaha NS-225F δεν είναι για όλο το set αλλά για τα μπροστινά μόνο ηχεία? Στην foto δείχνει όλο το set αλλά στα χαρακτηριστικά δεν αναφέρει ότι είνα
5.1 και η τιμή νομίζω είνια πολύ μικρή.
Δίκιο έχεις η τιμή που αναφέρει πρεπει να είναι μονό για τα μπροστινά ηχεία, εάν κρίνουμε απο τα ‘μικρότερα’ NS-125F που ο Νάκας τα δίνει € 94,00 το τεμάχιο..

https://nireas.nakas.gr/Ecom_Nakas/nakas_gr/Show_Product.htm?Pnt=M,4,65,290,43241

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.455
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO