Home Cinema σε νέο σπίτι

Μηνύματα
19
Reaction score
3
Καλησπέρα στην ομάδα.
Απο το νέο έτος θα μπω στο σπίτι μου στο οποίο θέλω να στήσω ένα ωραίο home cinema.

Γενικά έχω εμπειρία απο τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά οχι τόσο εξειδικευμένες γνώσεις στησίματος home cinema.

Το home cinema θα στηθεί στο σαλόνι μεγέθους περίπου 3.90 x 2.70 Μέτρα. Στη μία πλευρά θα είναι ο καναπές και στον άλλο τοίχο είτε τηλεόραση τουλάχιστον 65'' είτε προβολέας (αυτό θέλω να αποφασίσω)

απο σύστημα ήχου τι να κοιτάξω; Επίσης πως θα καταφέρω να καταλήξω αν θα πάρω τηλεόραση ή προβολέα;

Σαν μέγεθος τηλεόρασης νομίζω η μεγαλύτερη που χωράει άνετα είναι περίπου 70'' ισως και 75'' οριακά 85'' αλλά θα είναι στημένη ασσύμετρα γιατι κάτι ντουλάπια οταν ανοίγουν θα υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν την τηλεόραση.

Γενικά έχω αρκετό διαβασμα να κάνω απλά θέλω να δω απο που να ξεκινήσω. Ειδικά για το θέμα του ήχου δεν έχω πολύ ιδέα, σκεφτόμουν για δύο αρκετά καλά ποιοτικά ηχεία να με καλύπτουν και για ακρόαση μουσικής πιο πολύ απο λύση 5.1 (ή ό,τι άλλο παίζει αυτή την εποχή)
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Γεια σου Errik και καλως μας ηρθες!
Νομιζω οτι ο χωρος σου ειναι σχετικα μικρος οποτε η γνωμη μου ειναι να πας σε τηλεοραση OLED 65 ιντσων εφοσον σου το επιτρεπει το μπατζετ.

Για ηχοσυστημα, εφοσον θα βλεπεις και ταινιες θεωρω οτι καλυτερα να πας σε ενεργα ηχεια. Μπορεις να ξεκινησεις με 2 και προσθετεις στη συνεχεια. Εκτος κι αν εχεις την δυνατοτητα να πας μια κι εξω σε αγορα ολων των ηχειων. Επισης απο τωρα σου λεω οτι καλο ειναι να εχεις στο μυαλο σου το συστημα πως θα ειναι ολοκληρωμενο. Οποτε ακομη κι αν πας σταδιακα στην ολοκληρωση του εχεις εναν οριζοντα μπροστα σου.

Μιας και αναφερες ηδη ενα προβλημα στο χωρο, σκεφτηκες το κατα ποσο ειναι εφικτο να κανεις διαγωνιο στησιμο? Μοιαζει λιγο παραξενο αλλα μην το αποριπτεις απο τη στιγμη που δεν εχεις αλλα θεματα.

Θα βοηθουσε αν εβαζες καποιο μπατζετ στο περιπου εστω και για το ξεκινημα. Επισης ενα σκιαγραφημα του χωρου και που εχεις τον καναπε και οτιδηποτε επιπλο.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.407
Reaction score
74.713
Η απόσταση θέασης είναι απαραίτητη και θα βοηθήσει πολύ μια κάτοψη αν ο χώρος δεν είναι κανονικός, όπως και το ποσό που θέλεις να ξοδέψεις.
Αν η απόσταση θέασης είναι ~3,50 μέτρα, οι 65" είναι λίγες.
 


Μηνύματα
3.090
Reaction score
8.866
Καλησπέρα @errik
Θέλω να σε ρωτήσω για αρχή ποια θα είναι η απόσταση θέασης το 3,90μ η το 2,70μ
Αν είναι το 3,90 άνετα βάζεις μια 75αρα η 85αρα οριακά που λες, αν έχεις όμως στο μυαλό σου και για προβολέα στο μέλλον αυτό που σου προτείνει ο @vastsar είναι ότι καλύτερο.
Τώρα για τον ήχο, θα πάρεις μεγάλη τηλεόραση και δε θα δεις ταινίες π.χ. Netfix μου φαίνεται δύσκολο !!!!!
άρα θα πρέπει να σκεφτείς τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και μελλοντικά για να το ευχαριστηθείς χωρίς να χαλάς χρήματα ψάχνοντας δικάναλα η πολυκάναλα.
Φιλικά....
 

Μηνύματα
1.297
Reaction score
2.573
Φτιάξε ένα ωραίο ακριβες σχεδιάκι του χώρου σου.
Κάτσε και ζύγισε τα οικονομικά σου και αποφάσισε το μέγιστο ποσό που μπορείς να διαθέσεις
Βρες έναν επαγγελματία και ανάθεσέ του την επιλογή και το στήσιμο των μηχανημάτων
Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω θα γλυτώσεις πολλλλύ χρήμα και θα έχεις σίγουρα καλό αποτέλεσμα
Μην πας στα κουτουρού σαν τους περισσότερους από εμάς που αναθεματίζουμε τις κακές μας επιλογές του παρελθόντος ,προσπαθώντας να τις διορθώσουμε με τράμπες κ.λ.π που μόνο οικονομική αιμορραγία επιφέρουν.
( όταν λέω επαγγελματία δεν εννοώ έμπορο φυσικά )
 
Last edited:

Μηνύματα
19
Reaction score
3
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ καταλήγω σε μεγάλη τηλεόραση αντί για προτζέκτορα.
Για ήχο θα προτιμούσα το ήχοσύστημα να είναι κυρίως για μουσική και να με καλύπτει και για τηλεόραση-ταινίες-console gaming. Για αυτό σκέφτομαι μάλλον καλύτερα ξεχωριστό ενισχυτή και δύο καλά ηχεία.

Budget δεν μπορώ να πω οτι έχω οριστικόποιήσει με την έννοια οτι θα ήθελα value for money αλλά χωρίς να είναι budget. Εννοώ οτι δε με πειράζει να δώσω για κάτι λίγο παραπάνω να ανέβω κατηγορία αλλά μόνο αν πραγματικά αξίζει το παραπάνω.

Μια πρώτη βάση που έχω στο μυαλό μου είναι
Μέχρι περίπου 2Κ για τηλεόραση (ή προτζέκτορα χωρίς να ξέρω τις τιμές) πχ κάτι τετοιο:

Κανα 300άρι ενισχυτής και περίπου αλλα τόσα τα ήχεία; στο περίπου.

Όπως είπα αυτά είναι εκτιμήσεις μου, δε θα με πειράξουν και προτάσεις σε αντίστοιχα πλαίσια, αλλά όχι π.χ ηχειο 1500Ε το ένα ή ενισχυτή 5Κ.
Ο χώρος είναι κάπως ετσι, με αυτόν τον καναπέ και τη μπαλκονόπορτα εκεί που την έχω. Στον τοιχο απέναντι απο τη μπαλκονόπορτα (δεξιά οπως κοιτάω την τηλεόραση) είναι οι ντουλάπες που έλεγα.
 

Attachments


Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Με βαση το σχεδιαγραμμα. Για την τηλεοραση ο βασικος προβληματισμος ειναι αν πας σε OLED η οχι. Αν οχι γενικα δεν θα εχεις προβλημα στις ιντσες. Αν πας σε OLED θα εχεις σαφως καλυτερη ποιοτητα αλλα ως 65 ιντσες, μετα ξεφευγουν κατα πολυ οι τιμες.

Παμε στον ηχο. Δυο θεματα.
Πρωτον στην αποσταση που θα καθεσαι κανονικα θες ηχειο με μεγαλο γουφερ. Σιγουρα σε καποια φαση θα χρειαστει να παρεις και σαμπ.

Ομως θα σου προκυψει ενα προβλημα. Επειδη ο καναπες ειναι στον τοιχο, ειμαι βεβαιος οτι θα εχεις μπουμαρισμα.

Γενικα πιστευω οτι στον ηχο εκ των πραγματων θα κανεις συμβιβασμο και μαλλον γενναιο. Εχω την εντυπωση οτι σ αυτο τον χωρο περισσοτερο θα ταιριαζε μια καλη ηχομπαρα.

ΥΓ. Γιατι ν αγορασεις ξεχωριστο ενισχυτη και ηχεια οταν υπαρχουν ηχεια με ενσωματομενο τον ενισχυτη? Δηλαδη βαζεις ενα μπατζετ στον ηχο 600 ευρω. Δες αυτα, ειναι λιγο παραπανω 700 και 800 ευρω, αλλα δε νομιζω να βρεις αντιστοιχο παθητικο και ηχεια μαζι με αυτες τις επιδοσεις.

 


Μηνύματα
19
Reaction score
3
Θα προτιμόυσα να μην περιοριστώ σε ιντσες για να πάρω OLED. Τώρα αν πέσουν πολύ οι τιμές μέσα σε λίγους μήνες θα το ξανασκεφτώ.
Σχετικά με τα ηχεία αυτά που είναι ενεργά πως συνδέονται σε διαφορετικές πηγές; Εχω την αίσθηση οτι πιο πολύ βολεύει ένας ενισχυτής και δυο παθητικά αλλά δεν έχω εικόνα απο αξιοπρεπή ενεργά ηχεία γενικά.
και για room treament να υπολογισεις budget. 🐒
Να κάτι που δεν έχω καθόλου ιδέα. Για πες μου απο που να ξεκινήσω διάβασμά! Γενικά το σπίτι θα είναι ενοίκιο οπότε δε σκοπεύω να κάνω δομικές αλλαγές.
 

Μηνύματα
3.090
Reaction score
8.866
Καλησπέρα σου,
Σου έχω φτιάξει ένα πρόχειρο σχέδιο του χώρου σου που μας έδωσες.
Αν έχεις καταλήξει τι ακριβώς θα ήθελες και επειδή το θέμα είναι και οικονομικό να το κάνεις σιγά σιγά και σωστά.
Φέρνεις το καναπέ λίγο μπροστά ώστε να μπουν άλλα δυο ηχεία πίσω του.
 

Attachments


Μηνύματα
19
Reaction score
3
Χρειάζονται 2 sub ? Ο καναπές δύσκολα θα πάει πιο μροστά γιατι θα κλέισει τη μπαλκονόπορτα. Να βάλω βάσεις στον τοιχο ψηλά πιο πιθανό το βλέπω αν έχει νόημα. Κάπως έτσι το σκεφτόμουν όπως το σχεδίασες.

Αν η τηλεόραση είναι πάνω απο 70 ίντσες θα πρέπει να μπει λίγο προς τα αριστερά για να μη χτυπάει η πόρτα της ντουλάπας. για αυτό είπα οτι για 85άρα είμαι οριακά. Το αποτέλεσμα θα είναι λίγο ασσύμετρο αλλά νομίζω δε με πειράζει πολύ γιατι θα κάθομαι και συνήθως στην αριστερή πλευρα του καναπέ.

Η 85άρα που έγραψα έχει πλάτος 1.90. Αν η ντουλάπα της πόρτας είναι περίπου μισό μέτρο θα πρέπει να είναι λίγο πιο προς τα αριστερά. Αυτό εννοώ.
 



Μηνύματα
19
Reaction score
3
Δεν έχω άλλο δωμάτιο, αυτό είναι το δωμάτιο και το σαλόνι μου :p

Κολώνες ηχεία μου φαίνεται πιο καλό σα λύση ειδικά για πίσω απο τον καναπέ.
 





Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.655
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top