Home (;) Cinema σε σχολείο !!

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους. Ηθελα να ρωτήσω σε σχολική αίθουσα (10m x 7m) αν οι SONY STR-DG700 ή οι YAMAHA 359 , 459 θα κάνουν δουλειά ή τζάμπα θα πετάξουμε τα λίγα χρήματα που έχουμε. Επίσης στον χώρο αυτόν , τι ηχεία (φθηνά !!) θα μπορέσουν να παίξουν. Σημ. ΜΟΝΟ για προβολή ταινιών.
Μετα απο λίγο ψάξιμο κατέληξα στα KODA MS-230F (89db , 160W , 45Hz-20KHz, 3 δρόμων , 110 Ευρώ το κομμάτι). Το sub αργότερα!
Πιστεύετε οτι αυτά θα οδηγηθούν άνετα απο τον SONY STR-DG700 ή τον YAMAHA RX-V359 ;;;

Reaction score
50
Φίλε jimp καλωσήρθες! Λοιπόν καταρχήν οι διαστάσεις του χώρου είναι πολύ μεγάλες για τόσο μικρό ενισχυτή (καλά λογικό να είναι μεγάλες, για αίθουσα σχολείου μιλάμε). Προσωπικά τέτοιο ενισχυτή θα χρησιμοποιούσα για 10-15 τετραγωνικά :) Πάντως για χαμηλές απαιτήσεις και πάλι ίσως κάτι μπορεί να γίνει.

Τώρα, πες μας κάτι άλλο: ο χώρος που θα περικλείουν τα ηχεία είναι όλη η αίθουσα ή μέρος αυτής; Δεδομένου ότι θα πρόκειται για σχολείο φαντάζομαι θα θέλετε να την εκμεταλλευτείτε ολόκληρη... οπότε από 'κει και πέρα το θέμα είναι τι ακριβώς θες να κάνεις. Θέλω να πω, πώς θες να βλέπουν τα παιδιά τις ταινίες. Αν θες να γίνεται... πανικός ξέχασέ το με τα δεδομένα αυτά! Αν θες ν' ακούν σε αξιοπρεπείς στάθμες κάτι πάει κι έρχεται. Αλλά όχι με τα ηχεία αυτά. Για να είμαι ειλικρινής δεν τα έχω ακούσει, αλλά απ' τις προδιαγραφές τους (σχετικά χαμηλή ευαισθησία, τρίδρομα...) δε φαίνονται και πολύ ευκολοδήγητα. Όχι άνετα δε θα οδηγηθούν, αλλά ούτε θα τα καταφέρουν ν' αποδώσουν αξιοπρεπώς.

Αν θες να κάνεις κάτι με χαμηλό budget καταρχήν θα πρότεινα... να μας πεις πόσο είναι το μέγιστο ποσό που μπορείτε να διαθέσετε :) Επίσης μάλλον καλύτερα θα ήταν να πάρετε μικρά ηχεία και όσο πιο ευκολοδήγητα γίνεται έτσι ώστε να τα σηκώνει ένας "αδύναμος" ενισχυτής. Τουλάχιστον τα παιδιά θα μπορούν ν' ακούσουν! Κοίτα και κανέναν pioneer ενισχυτή, αφού θες μόνο για ταινίες σε χαμηλή κατηγορία έχουν αρκετά καλά ρεύματα. Πες μας και για budget και βλέπουμε... Α και τι ακριβώς θέλετε ν' αγοράσετε με τα χρήματα αυτά. Ενισχυτή και πέντε ηχεία ή και κάτι άλλο (DVD κτλ.);

Reaction score
0
Απάντηση: Home (;) Cinema σε σχολείο !!

Μάνο ευχαριστώ για την απόκριση.
Να αναφέρω οτι υπάρχει DVD και ο προβολέας EPSON-TW700, οπότε αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο ήχος. Λόγω xαμηλού budget κοιτάμε στην αρχή τουλάχιστον για δύο κενρικά ηχεία και ανάλογο ενισχυτή με κόστος <600 Ευρώ. Ξέρω οτι είναι δύσκολο αλλά απο την άλλη δεν θέλουμε να γινει και λαθος αγορά με μηδενικό αποτέλεσμα.

Reaction score
0

Και μια απορία.
Αν καταλήξω σε έναν απο τους δύο ενισχυτές με δεδομένο οτι θα οδηγεί 2 ηχεία, δεν θα μπορέσει να τα οδηγήσει ;;
Και αργότερα θα βάλω και το sub (που θα είναι ενεργό - οπότε δεν θα καταναλώνει ισχύ) .

Reaction score
50
Κάτσε, μιλάς για δυο μπροστινά μόνο έτσι (φαντάζομαι αυτό εννοείς λέγοντας δυο κεντρικά); Τότε αλλάζει (λίγο) το πράγμα. Δε μου λες, στο μέλλον θέλετε να βάλετε και περιφερειακά ηχεία ή θα κρατήσετε μόνο τα μπροστινά; Ρωτάω γιατί αν υποθέσουμε ότι παίρνετε τώρα κάποια ας πούμε πιο "βαριά" ηχεία ο ενισχυτής μπορεί να τα οδηγήσει κουτσά στραβά, αλλά αν είναι να το πας 5.1 στο μέλλον ας έχεις τουλάχιστον ενισχυτή με εξόδους προενίσχυσης να βάλεις κάνα τελικό. Πάντως με τα δεδομένα αυτά η KODA είναι καλή επιλογή, ίσως όχι τα συγκεκριμένα, αλλά κάτσε να δω τι άλλο υπάρχει. Α επίσης για το sub έχεις δίκιο, δε σε απασχολεί ως προς την κατανάλωση ισχύος.

Πάντως όπως θα έχεις διαβάσει πήγαινε άκουσέ τα τα ηχεία! Όσο κι αν είναι δύσκολο να τα βρεις νομίζω υπάρχουν 1-2 μέρη που θα υπάρχουν διαθέσιμα και μάλιστα όλο και κάποιος Yamaha θα βρίσκεται εκεί οπότε θα έχεις μια ιδέα για το τι εντάσεις πιάνουν.

Reaction score
50
Σαν πρώτη ματιά στα KODA μου φαίνονται μάλλον καλύτερη πρόταση (πιο ευκολοδήγητα) τα SL-600F στα 130 ευρώ (street price μάλλον θα βρεις χαμηλότερη). Δεν ξέρω αν τα έχει και κάποιος άλλος φίλος να μας ενημερώσει καλύτερα τι λένε από απαιτήσεις οδήγησης.

Reaction score
0

Περιφερειακά ηχεία δεν βλέπω, μόνο το sub.
Αυτός (το sub) είναι και ο λόγος που κοιτάω 5.1 ειδέ άλλως θα πήγαινα σε δικάναλο ενισχυτή και θα τελείωνα !!

Reaction score
50
Μα και σε δικάναλο ενισχυτή μπορείς να συνδέσεις sub! Απλά δε θα έχεις την αποκωδικοποίηση του .1 καναλιού που έχεις στους 5.1 ενισχυτές. Θα παίρνει όμως όλες τις συχνότητες κάτω απ' το crossover όριο που έχεις ορίσει εσύ. Εδώ που τα λέμε, αφού δεν πας σε 5.1 σύστημα γιατί δεν κοιτάς για δικάναλο που λες κι εσύ; Θα μπορούσες άνετα να χρησιμοποιήσεις κάποιον Behringer τελικό στο... ιλιγγιώδες ποσό των 250 ευρώ (πάνω κάτω) μ' ένα προ όσο πιο φτηνό και με ό,τι δύσκολα ηχεία θες. Αρκεί βέβαια να υπάρχει έξοδος για sub στον προ. Αλλά γι' αυτά μπορούν να σ' ενημερώσουν καλύτερα οι φίλοι μας στην Audio κατηγορία.

Δες και τα πμ σου...

Reaction score
7
Καλωσηρθες και απο εμενα...

Καλο θα ηταν να σκεφτειτε το γεγονος οτι η σχολικη αιθουσα θα εχει παρα πολλες ανακλασεις, οποτε μπορει και να δημιουργειται μια "βαβουρα"... Βεβαια αν υπαρχουν κουρτινες θα βοηθανε την κατασταση λιγο...

Επισης σκεφτειτε και τις ωρες χρησης των μηχανηματων, επειδη σε καμια περιπτωση ενα οικιακο μηχανημα δεν πρεπει να χρησιμοποιειται ως "επαγγελματικο"= να παιζει πολλες ωρες....

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
1.Υπάρχουν κάποιες κουρτίνες -περισσοτερο για το φως- και
2.Οι προβολές δεν θα γίνονται και κάθε μέρα και θα είναι το πολύ δίωρες.

Γνωρίζετε κάτι για τον 5.1 της KODA AV-3068P ;;

Reaction score
7
Αν ειναι απο χοντρο υφασμα κανουν καλη δουλεια και στον ηχο...

Κατι για τα ηχεια που ειδα... θεωρω οτι τα KODA MS-230F με 89db ευαισθησια ειναι λιγο "αναισθητα". Αν μπορεσεις να βρεις καποιο με 92-93dB θα ειναι πολυ καλυτερα ειδικα στην περιπτωση που θα παρετε "μικρο" σχετικα ενισχυτη.

Reaction score
0

Εχεις κάτι να μου προτείνεις για ηχεία ;
Έστω μάρκες.
Ευχαριστώ.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.472
Members