HOME SERVER project ερώτηση !!!

Reaction score
2.859
Βρε παιδιά αν γνωρίζει κανείς και θέλει να βοηθήσει ας με συμβουλέψει!!
Έπεσε στα χέρια μου ένας server(μου χρωστούσαν λεφτά και από να τα χάσω....) και είναι δύσκολο να πουληθεί δεν γουστάρω να τον σκοτώσω τελείως.
Σκέφτομαι να τον βάλω στην αποθήκη και να τον χρησιμοποιήσω σαν media server της οικογένειας (διώροφο σπίτι με 6 pc desktop kai laptop)
Oi ερωτήσεις μου είναι πιο λειτουργικό να του βάλω που να είναι εύχρηστο και ασφαλές για τα δεδομένα μας που τώρα είναι σκόρπια σε δίσκους εξωτερικούς και μέσα στα pc, τι δίσκους να χρησιμοποιήσω πάντα με βάση την χρυσή τομή ανάμεσα σε ταχύτητα ,οικονομία και αποθηκευτικό χώρο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον έχει ασχοληθεί με το άθλημα και έχει διάθεση να απαντήσει
το μηχάνημα είναι αυτό
https://www-03.ibm.com/systems/data/flash/systemx/hardware/tower/x3400/tour/index.html

Reaction score
150
Θα συμφωνήσω κι εγώ γιατί αλλιώς θα πρέπει να ασχοληθείς πολύ περισσότερο. Το καλό με το WHS είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται το storage και το αυτόματο backup.

Reaction score
2.859
δηλαδή πετάς πάνω ένα δίσκο ότι νάναι τον φορμαρει και τον αφομιώνει στο σύστημα..καλό ακούγεται .Δεν κατάλαβα ακόμη πως διασφαλίζει τα data αμα χτυπήσει ένας δίσκος και ως τώρα ήξερα με raid mirroring.
Φανταστικό είναι και πόσο απλά βλέπεις τα αρχεία σου μεσω web!!!!
Και φτηνά 100 ε για 10 άδειες χρήσεις
Λέω να ξεκινήσω με 4 wd green 1T καμιά άλλη πρόταση?

Reaction score
2
Απάντηση: HOME SERVER project ερώτηση !!!

Εχω βαλει κι εγω WHS σε ενα Pc και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ...
Υπαρχει τροπος να συνδεσω καποιο κουτι εξωτερικο για περισσοτερους δισκους σε esata συνδεση ?

Reaction score
2

Μπορεις να ενεργοποιησεις το folder duplication, οποτε αντιγραφει τα δεδομενα σου σε αλλους δισκους σε περιπτωση που χτυπησει ενας δισκος.

Reaction score
0
καλό εργαλείο το μηχανημα...εχω φτιάξει καμια 50αριά από τέτοια (x3400) στην προηγούμενη δουλειά μου και ποτέ κανένα δεν έβγαλε πρόβλημα ιδίως αν έχει και το διπλό τροφοδοτικό είσαι άρχοντας...μόνο που κάνει πολύ θόρυβο και να έχεις στο μυαλό σου πως όταν τον ακούς και βουήζει περισσότερο από ότι συνήθως πάει να πει ότι κάτι συμβαίνει...καμένο το ένα τροφοδοτικό ή κάποιος ανεμιστήρας...τι interface έχει για τους δίσκους? SAS, SATA?? ; έχε λίγο στο νου σου οτι μόλις ανεβάσεις RAID τους δίσκους θα χάσεις αρκετα από ταχύτητα και μάλλον θα ξεχάσεις το streaming (δεν ξέρω αν έχεις σκοπό για κάτι τέτοιο)...δεν έχει και τόσο γρήγορο controller και δεν ξέρω αν παίζει να έχει drivers για WHS, Η ΙΒΜ έδινε μόνο για 2003,2008, server εκδόσεις δηλαδή...καλή επιτυχία

Reaction score
2

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, λέω να πω εδώ τις απορίες μου!
Έχω έναν παλιό υπολογιστή (2πύρηνο, 2GB RAM) και σκέφτομαι να τον κάνω Media Server για το σπίτι. Στο διαμέρισμα υπάρχουν 3 υπολογιστές, 1 στο σαλόνι και 2 στο γραφείο. Η απορίες μου έιναι οι εξής:

1) Για να προστατέψω τα αρχεία τι επιλογές έχω; Σκεφτόμουν το RAID 5 αλλά επειδή θέλω να κάνω streaming τις ταινίες, στο HTPC του σαλονιού, μάλλον το ξεχνάω.
2) Όσον αφορά το streaming, πρέπει να κάνω κάποιο ιδιαίτερο setup ή απλά κάνω τον φάκελλο shared;
3) Τα WHS βλέπουν τους σκληρούς σαν ένα; Χωρίς να χάνεις χωρητικότητα;
4) Το HTPC συνδέεται με wireless στο δίκτυο. Όπως καταλαβαίνετε, όταν δοκίμασα να παίξω ταινία 1080 μέσω δικτύου απέτυχε παταγωδώς. Τι λύση μου προτείνετε, εκτός από το καλώδιο, που να μπορεί να ανταπεξέλθει στο απροβλημάτιστο streaming 1080 υλικού;

Συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά δεν θέλω να ξεκινήσω κάτι και τελικά να μην έχω το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ελπίζω στην βοήθειά σας!

Ευχαριστώ!

Reaction score
4

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, λέω να πω εδώ τις απορίες μου!
Έχω έναν παλιό υπολογιστή (2πύρηνο, 2GB RAM) και σκέφτομαι να τον κάνω Media Server για το σπίτι. Στο διαμέρισμα υπάρχουν 3 υπολογιστές, 1 στο σαλόνι και 2 στο γραφείο. Η απορίες μου έιναι οι εξής:

1) Για να προστατέψω τα αρχεία τι επιλογές έχω; Σκεφτόμουν το RAID 5 αλλά επειδή θέλω να κάνω streaming τις ταινίες, στο HTPC του σαλονιού, μάλλον το ξεχνάω.
2) Όσον αφορά το streaming, πρέπει να κάνω κάποιο ιδιαίτερο setup ή απλά κάνω τον φάκελλο shared;
3) Τα WHS βλέπουν τους σκληρούς σαν ένα; Χωρίς να χάνεις χωρητικότητα;
4) Το HTPC συνδέεται με wireless στο δίκτυο. Όπως καταλαβαίνετε, όταν δοκίμασα να παίξω ταινία 1080 μέσω δικτύου απέτυχε παταγωδώς. Τι λύση μου προτείνετε, εκτός από το καλώδιο, που να μπορεί να ανταπεξέλθει στο απροβλημάτιστο streaming 1080 υλικού;

Συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά δεν θέλω να ξεκινήσω κάτι και τελικά να μην έχω το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ελπίζω στην βοήθειά σας!

Ευχαριστώ!
1) To Raid-5 είναι ταχύτερο στην ανάγνωση απο τον απλό δίσκο, και είναι στα επίπεδα του mirroring ίσως και γρηγορότερο. Είναι αργό μόνο στην εγγραφή δεδομένων. Οπότε δεν έχεις θέμα οποιουδήποτε streaming.

2) ανάλογα το που θα το κάνεις. Πρόσεξε, άλλο streaming και άλλο sharing. Στο δεύτερο, απλά μοιράζεις πρόσβαση στα αρχεία. Στο πρώτο, στέλνεις εικόνα και ήχο στον παραλήπτη.

3) ΔΞ/ΔΑ

4) Σχόλιο στην απάντηση 2. Αν το HTPC απλά βλέπει τους φακέλους του "server" αυτό είναι file sharing και όχι straming. Το μόνο που θα μπορούσες να δοκιμάσεις (αν δεν θες να μπλέξεις με φορητούς δίσκους κτλ) είναι να χρησιμοποιήσεις προιόντα απο μάρκες που υπόσχονται μεγάλες ταχύτητες (πχ USRobotics και άλλες) που υπόσχονται ταχύτητες πάνω απο 100Mbps. Το θέμα με αυτά είναι ότι πρέπεθ να έχεις προιόντα της ίδιας μάρκας και το bandwidth δεν πρέπει να μοιράζετε.
Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις με τα νέα wireless πρωτόκολλα που υπόσχονται μεγαλύτερες ταχύτητες, ή με προιόντα τύπου lan over power....

Reaction score
2

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ένα σχόλιο-απορία όσον αφορά το streaming και το sharing. Έχω τα Windows 7 και είδα ότι στις επιλογές δικτύου έχει μία επιλογή να θέσω το Media Streaming On. Αυτό τι ακριβώς κάνει και τι παραπάνω μου προσφέρει από το να κάνω τον φάκελλο απλά shared;

Για το bandwidth σκέφτομαι την αγορά ενός router και μίας κάρτας δικτύου 300mbps. Θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μου;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: HOME SERVER project ερώτηση !!!

Ένα σχόλιο-απορία όσον αφορά το streaming και το sharing. Έχω τα Windows 7 και είδα ότι στις επιλογές δικτύου έχει μία επιλογή να θέσω το Media Streaming On. Αυτό τι ακριβώς κάνει και τι παραπάνω μου προσφέρει από το να κάνω τον φάκελλο απλά shared;
Αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με sharing, μην ασχολείσαι με το streaming.

To streaming έχει νόημα μόνον όταν το sharing δεν είναι εφικτό, πχ όταν ο client δεν καταλαβαίνει από shares, ή όταν η σύνδεση γίνεται μέσω Internet και όχι σε τοπικό δίκτυο. Τέλος, το streaming έχει πολλούς περιορισμούς σε σχέση με το sharing.

Για το bandwidth σκέφτομαι την αγορά ενός router και μίας κάρτας δικτύου 300mbps. Θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μου;
300mbps? Πρώτη φορά το ακούω. Anyway, χρειάζεσαι περί τα 60Mbps (σταθερά) για HD περιεχόμενο, ανά client.

Reaction score
1
Sorry, τώρα είδα πως αναφερόσουν σε ασύρματο δίκτυο.

Δεν έχω προσωπική πείρα από τη νέα φουρνιά των wireless, αλλά δεν θα τα εμπιστευόμουν για HD playback. Μπορεί να κάνουν, αλλά δεν θα παραξενευόμουν αν δεν κάνουν, παρά τα specs.

Reaction score
2.859
Re: Απάντηση: HOME SERVER project ερώτηση !!!

Εχω βαλει κι εγω WHS σε ενα Pc και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ...
Υπαρχει τροπος να συνδεσω καποιο κουτι εξωτερικο για περισσοτερους δισκους σε esata συνδεση ?
ειδα αυτη την αγγελία σε ενα φοροθμ για τσεκαρε
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=356534

Reaction score
2

οκ, επανέρχομαι στο θέμα με καινούργια δεδομένα. Δοκίμασα με αυτό το router και αυτήν την κάρτα. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρυντικά αλλά όχι ακριβώς αυτό που ήθελα. Εξηγώ:

Αρχικά δοκίμασα με απλό sharing:
Τις περισσότερες ματρόσκες μέχρι 8-9 GB τις έβλεπα χωρίς κολλήματα ή με πολύ λίγα. Όσο ανεβαίνουμε μέγεθος όμως, τα κολλήματα είναι ενοχλητικά. Το απόλυτο τεστ για εμένα όμως είναι μία ματρόσκα αναφοράς που έχω δημιουργήσει (με τον οδηγό που βρήκα εδω) της ταινίας Transformers 2 (37 GB). Σε αυτό λοιπόν η αποτύχια ήταν μεγαλειώδης, η ταινία δεν βλεπόταν με τίποτα. Μετά δοκίμασα wired, τo stutter ήταν λιγότερο αλλά πάλι δεν μπορούσες να παρακολουθήσεις την ταινία (περίεργο, ε;).

To επόμενο βήμα ήταν το streaming με κάποιο server. Έστησα ένα Virtual PC στον υπολογιστή του γραφείου με τα Windows Home Server και αφού έκανα τις ρυθμίσεις που έλεγε για streaming στο Windows Media Center, το αποτέλεσμα ήταν πάνω-κάτω το ίδιο (με ελάχιστη βελτίωση).

Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Δοκιμάζοντας κάποιο άλλο server-streaming software θα δω κάποια βελτίωση (πχ FreeNAS, TVersity, VLC); Μπορώ να κάνω κάτι άλλο με το δίκτυό μου για να μπορώ να βλέπω την προαναφερθείσα ταινία (wired-wireless, δεν με νοιάζει) χωρίς προβλήματα (πχ καλύτερο καλώδιο, κάποια ρύθμιση στα Windows);

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο ποστ!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Με ενσύρματο δίκτυο 100Mbps δεν θα έπρεπε να έχεις κανένα πρόβλημα.
Στην δική μου περίπτωση με ενσύρματο δίκτυο 100 Mbps μέσω του modem/router Fritz! μπορώ και αναπαράγω ακόμη και Blu-Ray δικτυακά με το TMT3 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Reaction score
2

Και εγώ έτσι πίστευα αλλά δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Έχεις κάνει κάποια ρύθμιση στο router ή στα Windows που δεν την ξέρω ή απλά έκανες share τον φάκελλο και έπαιξε;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν έκανα καμία ρύθμιση, ένα απλό shareκαι δουλεύει άψογα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio