HOME VS CAR

KON

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους.
Ηθελα να ρωτησω κατι που καιρο σκεφτομαι. Ειναι δυνατον να συγκρινουμε τον ηχο ενος αυτοκινητου με τον ηχο που εχουμε σπιτι μας? Εννοω οτι, μηπως ειναι αστρονομικα καλυτερος ο ηχος του συστηματος που εχουμε σπιτι? Φυσικα εννοειται πως συγκρινουμε το σπιτικο ηχοσυστημα με ενα παρα πολυ καλο συστημα αυτοκινητου..

Συχνα ακουω τους αποκαλουμενους "καγκουρες" (συγνωμη για την εκφραση αλλα ετσι χαρακτηριζονται) να μιλανε και φυσικα να καυχιονται για τα εκατονταδες η και χιλιαδες watt που εχουν βαλει μεσα στο αμαξι τους αγνοωντας οτι ενα σπιτικο ΚΑΛΟ ηχοσυστημα (οχι hi-end φυσικα) βαζει κατω τα χιλιαδες αυτα watt.

Θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας..

Reaction score
49
Απάντηση: HOME VS CAR

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας!!
Καλή συνέχεια! :happy_4:

Ανοίγεις μεγάλο θέμα. Από το πρώτο σου post. :bravo:
Θεωρώ ότι ένα καλό σύστημα αυτοκινήτου (σωστές μονάδες αναπαραγωγής και διαχείρησης, σωστή τοποθέτηση & κυρίως σωστή ρύθμιση) μπορεί να κοντράρει ένα καλό σύστημα σπιτιού. Δεν αναφέρομαι σε κάποιες extreme περιπτώσεις συστημάτων σπιτιού με αστρονομικό κόστος γιατί εκεί υπάρχει και χώρος για να δουλέψουν όλα τα μέρη του συστήματος.

Χώρια που θεωρώ πως ένα σύστημα αυτοκινήτου το φέρνεις ευκολότερα στα μέτρα σου (έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες ρυθμίσεων). Και αν συνυπολογίσουμε ότι στον αφάνταστα δύσκολο χώρο του αυτοκινήτου υπάρχουν συστήματα που παίζουν εκπληκτικά, τότε θα έβαζα και κάτι παραπάνω στα συστήματα ήχου σε αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζω ότι δεν αναφέρομαι στα SPLάδικα που συνήθως κυκλοφορούν (που κύριο μέλημά τους είναι η αναπαραγωγή db και όχι μουσικής)
Αναφέρομαι σε συστήματα που έχουν την λογική SQ και που κατά 99% δεν θα τα ακούσεις ποτέ απ' έξω!!:cool_4: :bravo:

Εγώ πάντως, ακούω μουσική μόνο στο αυτοκίνητο.
Και ελάχιστα στο σπίτι!!! :cool_4: :crazy_3:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ωραίο θέμα...
Κατά βάσην, πρόκειται για δύο ΜΗ συγκρίσιμα μεγέθη. Τουλάχιστον όχι άμεσα συγκρίσιμα. Η αναπαραγωγή μουσικής δεν μπορεί να συγκρίνεται παρά μόνον στις ίδιες συνθήκες. Στο μέτρο που μπορεί να συγκριθεί, ένα πάαααρα πολύ καλό σύστημα αυτοκινήτου, θα μπορέσει να αγγίξει ένα καλό near field σύστημα. Ενδεχομένως όμως, για να γίνει αυτό θα πρέπει το σύστημα του αυτοκινήτου να είναι πολύ ακριβότερο από αυτό του σπιτιού...

Προσωπικά και για τα δικά μου γούστα, ο ήχος στο αυτοκίνητο μπορεί να συγκριθεί μόνο με καλά ακουστικά και φυσικά... θα χάσει γιατί στις πιο δύσκολες συνθήκες τα ακουστικά δεν έχουν αντίπαλο. Ο ήχος είναι χώρος και ως εκ τούτου δεν πολυγουστάρω οτιδήποτε είναι near/mid field. Μου φαίνεται σαν κάποιος να προσπαθεί να μου βάλει με το ζόρι μουσική μέσα στο κεφάλι... :crazy_1:

Reaction score
5
Οχι... φοβάμαι ότι δεν συγκρίνεται. Αλλά και πάλι δεν μπορούμε να οτν συγκρίνουμε με ένα καλό ηχοσύστημα σπιτιού σε σωστό χώρο! δηλαδή να έχει καλή ηχομονωση κλπ κλπ.

Στο αυτοκίνητο θα έχεις πάντα εξωτερικούς θορύβους που θα χαλάνε την "τελειότητα" που προσπαθείς να πετύχεις. Στο σπίτι τα πράγματα αλλάζουν. Θα συμφωνίσω με τον Νίκο ότι δεν γίνεται να συγκριθούν. Φυσικά, όπως είπε και ο Γιάννης, όταν μιλάμε για αυτοκίνητο σε SQ και όχι με SPL!

Reaction score
25.533
εχω βαρεθει να διαβαζω ανθρωπους να συσχετιζουν τον ηχο στο αυτοκινητο με τα 10 μεγαβαττ και τα 20 10αρια που στοιβαζουν κατι καφροι στα αυτοκινητα τους. καμια σχεση.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ελαχιστη ποιοτικη σχεση εχει ο ηχος στο αυτοκινητο με ατον οικιακο, γιατι :
α) δεν υπαρχει ηχομονωση
β)δεν αφοσιωνεσαι στον ηχο (μουσικη), μεγαλο μειον
γ) τα μηχανηματα δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Ειδικα με τους ισοσταθμιστες στο αυτοκινητο, αλλοιωσες εντελως τον ηχο. Μπορει ναναι καλοι για τον χωρο του αυτ/του (διορθωνουν, υποτιθεται, πολλες ατελειες του ) αλλα επεμβαινουν σε βασικες παραμετρους του ηχου και...
δ)η αληθεια ειναι οτι με μικροτερη δαπανη μπορεις να απολαυσεις πολυ καλο ηχο στο αυτ/το. Αλλα ποτε στο υψος του οικιακου. Προσωπικη εμπειρια:Ξοδευοντας περι τα 1500€ σε μηχανηματα του αυτ/του εχω ΠΟΛΥ καλο ηχο, αλλα απολαμβανω μουσικη μονο στο σπιτι. Καλος ηχος για βολτοταξιδια που να μην σε κουραζει ακομη και σε υψηλες εντασεις (απαραιτητες στο αυτ/το και λογω της φυσης των μηχ/των-ηχειων), αλλα με το ιδιο σχεδον ποσο στο σπιτι ακους καλιτερα.

KON

Reaction score
0
Αρα λοιπον συμφωνουμε.

Θα σας πω το περιστατικο το οποιο μου εδωσε το εναυσμα να μελετησω λιγο αυτη τη διαφορα για την οποια σας ρωτησα και δειχνει τη νοοτροπια της πλειοψηφειας του Ελληνα. Στο εξοχικο μου πριν απο 4 χρονια το οποιο ειναι ενα χωριο ακουγοταν το ονομα Αντρεας. "Ο Αντρεας με το ηχοσυστημα", "Ο Αντρεας με το κλαμπ" κλπ. Οταν ρωτησα για να μαθω τι στο καλο ηταν αυτος ο Αντρεας για τον οποιο τοσος ντορος γινοταν, μου απαντησαν οτι ηταν ο ιδιοκτητης του Νο1 αμαξιου στα περιχωρα (ΕΛΕΟΣ). "Α, μπα.. και γιατι ειναι τοσο αξιοθαυμαστος βρε παιδια?" ρωτησα με απορια. Η απαντηση που μου δοθηκε ηταν "Γιατι εχει ενα ηχειο μεσα στο αμαξι φιλε.. Εχει το καλυτερο ηχοσυστημα που υπαρχει και ξερεις ποσα watt?? ε..??" "Ποσα ρε παιδια?" ρωταω. Και μου απαντανε "3.000 ρε φιλε παιζουν εκει μεσα."

Και λεω τωρα εγω. Κοιτα να δεις ποσο βλαχοι και γυφτοι γινονται νομιζοντας οτι το αριστο ηχοσυστημα το κανουν τα watt. Ειναι σα να λεμε οτι το καλυτερο αυτοκινητο ειναι αυτο που τρεχει περισσοτερο.

Νομιζω παντως οτι τη τελειοτητα ενος σπιτικου συστηματος δε μπορει να την αγγιξει ενα ενος αυτοκινητου μιας και στο σπιτι υπαρχουν υλικα οπως το ξυλο και οι κουρτινες που γλυκαινουν και ζεσταινουν τον ηχο.

Απορω πως ακομα υπαρχουν ανθρωποι που ξοδευουν 10.000 ευρω για να φτιαξουν το ηχοσυστημα του αυτοκινητου τους. Μαλλον εκει απ οτι καταλαβα λαμβανει μερος το κομπλεξ. Χωρις να θελω να παρω στο λαιμο μου κανενα βεβαια.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Επιφάνειες με διαφορετικό βαθμό ανάκλασης (μοκέτες - υφάσματα - τζάμια - πλαστικά κλπ), λανθασμένη θέση ακρόασης, περιορισμένος χώρος, εξωγενείς παράγοντες θορύβου, μειωμένη ικανότητα για ρεύματα...

Θέλετε κι άλλα?

Reaction score
14
Εχει το καλυτερο ηχοσυστημα που υπαρχει και ξερεις ποσα watt?? ε..??" "Ποσα ρε παιδια?" ρωταω. Και μου απαντανε "3.000 ρε φιλε παιζουν εκει μεσα."

Τον υποσταθμό της ΔΕΗ :shock: ....που τον έχει χωρέσει;
Στο πορτμπαγκαζ....ή κάτω από το ταμπλό; :happy_8: :happy_6:

Reaction score
0
Τεχνικά,δεν τίθεται θέμα.
Ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου είναι κατώτερο από ένα οικιακό για τους λόγους που αναφέρθηκαν,ασχέτως budget.

Πιστεύω,ότι αυτό που κάνει το κόσμο να ξοδεύει χρήματα στο car audio,δεν είναι ο ήχος αυτός καθαυτός,
αλλά ο συνδυασμός ήχου και οδήγησης-μετακίνησης.

Προσωπικά,προτιμώ μια βόλτα συνοδευόμενη από καλή μουσική την ώρα που χαράζει και είμαι μόνος στο δρόμο,
παρά ένα ανώτερο ηχητικά οικιακό σύστημα.

Reaction score
25.533
Αρα λοιπον συμφωνουμε.

Θα σας πω το περιστατικο το οποιο μου εδωσε το εναυσμα να μελετησω λιγο αυτη τη διαφορα για την οποια σας ρωτησα και δειχνει τη νοοτροπια της πλειοψηφειας του Ελληνα. Στο εξοχικο μου πριν απο 4 χρονια το οποιο ειναι ενα χωριο ακουγοταν το ονομα Αντρεας. "Ο Αντρεας με το ηχοσυστημα", "Ο Αντρεας με το κλαμπ" κλπ. Οταν ρωτησα για να μαθω τι στο καλο ηταν αυτος ο Αντρεας για τον οποιο τοσος ντορος γινοταν, μου απαντησαν οτι ηταν ο ιδιοκτητης του Νο1 αμαξιου στα περιχωρα (ΕΛΕΟΣ). "Α, μπα.. και γιατι ειναι τοσο αξιοθαυμαστος βρε παιδια?" ρωτησα με απορια. Η απαντηση που μου δοθηκε ηταν "Γιατι εχει ενα ηχειο μεσα στο αμαξι φιλε.. Εχει το καλυτερο ηχοσυστημα που υπαρχει και ξερεις ποσα watt?? ε..??" "Ποσα ρε παιδια?" ρωταω. Και μου απαντανε "3.000 ρε φιλε παιζουν εκει μεσα."

Και λεω τωρα εγω. Κοιτα να δεις ποσο βλαχοι και γυφτοι γινονται νομιζοντας οτι το αριστο ηχοσυστημα το κανουν τα watt. Ειναι σα να λεμε οτι το καλυτερο αυτοκινητο ειναι αυτο που τρεχει περισσοτερο.

Νομιζω παντως οτι τη τελειοτητα ενος σπιτικου συστηματος δε μπορει να την αγγιξει ενα ενος αυτοκινητου μιας και στο σπιτι υπαρχουν υλικα οπως το ξυλο και οι κουρτινες που γλυκαινουν και ζεσταινουν τον ηχο.

Απορω πως ακομα υπαρχουν ανθρωποι που ξοδευουν 10.000 ευρω για να φτιαξουν το ηχοσυστημα του αυτοκινητου τους. Μαλλον εκει απ οτι καταλαβα λαμβανει μερος το κομπλεξ. Χωρις να θελω να παρω στο λαιμο μου κανενα βεβαια.

θα μπορουσαμε να συμφωνισουμε οταν τελικα ακουσεις ενα καλο συστημα αυτοκινητου που φυσικα καμια σχεση δε θα εχει με του ανδρεα και τη ντισκο του. η συγκριση που εκανες ηταν εντελως ακυρη.
οχι οτι ενα αυτοκινητο παιζει καλυτερα απο ενα οικιακο συστημα (αν και τα δυο ειναι του ιδιου επιπεδου , γιατι υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις που οντως συμβαινει ενα αυτοκινητο να παιζει καλυτερα απο το σπιτι , αν αυτος που εστισε το συστημα του σπιτιου ηταν κουφος) αλλα εινια αντιστοιχο με το να λες οτι τα bmw ειναι πιο γρηγορα απο τα mitsubishi συγκρινοντας ενα Μ6 με ενα colt.
αυτο που σου προτεινω ειναι να συγκρινεις ενα Μ6 με ενα evo

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: HOME VS CAR

Προσωπικά,προτιμώ μια βόλτα συνοδευόμενη από καλή μουσική την ώρα που χαράζει και είμαι μόνος στο δρόμο,
παρά ένα ανώτερο ηχητικά οικιακό σύστημα.
Προσωπικά,προτιμώ μια βόλτα συνοδευόμενη από καλή μουσική την ώρα που βραδιαζει και είμαι μόνος στο αυτοκινητο !!!
Το ηχητικο στο σπιτι ειναι αλλη ιστορια!

Reaction score
1.772
δεν νομιζω οτι ειναι θεμα κομπλεξ.

υπαρχουν πολλοι λογοι που θα ξοδεψη καποιος

χρηματα γαι ηχο στο αυτοκινητο.

π.χ. οταν πηρα το πρωτο μου αυτοκινητο ενω ειχα

ενα καλο συστημα στο σπιτι απο τη μια οι γονεις μου

δεν με αφηναν να ευχαριστηθω μουσικη και απο την

αλλη περνουσα πολλες ωρες στο αυτοκινητο αφου

εκανα βολτες ακομα και χωρις λογο με τους φιλους μου.

τωρα μετα απο χρονια ευχαριστιεμαι τη μουσικη μου στο

σπιτι μου ενω το αυτοκινητο πλεον το χρησιμοιω μονο

για να παω στη δουλεια μου.

ειναι τοσο λιγος ο χρονος που περναω στο αυτοκινητο

που κανονικα δεν επρεπε να εχω καν αυτοκινητο.

ενας αλλος λογος ειναι οι σταθμες που μπορης να ακουσης

χωρις να ενοχλης κανεναν.

οσο για την ποιοτητα πιστευω οτι μεχρι ενα ποσο (δεν ξερω ποσο 2000-3000) συγκρινονται ανετα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: HOME VS CAR

Θα διαφωνησω εδω μονο, μιας και εγω ειμαι της απεναντι οχθης και αυτος που εχει στο αυτοκινητο του ηχοσυστημα πανω απο 10000€ και στο σπιτι αξιας 3000€ . Μιλαμε βεβαια για διαφορα τριπλασια αλλα με σιγουρια μπορω να πω οτι το αμαξι παιζει πολυ καλυτερα απο το σπιτι μου.

Ο λογος που εχω ριξει αυτο το ποσο ειναι καταρχην το χομπι μου και οι ατελειωτες ωρες που περναω μεσα στο αμαξι κυριως στην εθνικη ταξιδευοντας μονος μου. Μπορω να πω οτι πολλες φορες με τα καταλληλα κομματια αισθανομαι οτι βρισκομαι αλλου και οχι στον δρομο.

Οπως σωστα προειπε ο Πανος , πρεπει να σταματησει αυτος ο συσχετισμος των καγκουρων με την καλη μουσικη στο αυτοκινητο. Σε πληροφορω οτι εκτος απο εμενα υπαρχουν αρκετοι μεσα εδω που εχουν επενδυσει καποια χρηματα στο αυτοκινητο σε τομεις οπως ηχομονωση, σωστη εγκατασταση κλπ με αποτελεσμα εκπληκτικο εχοντας υποψην οτι ακους μουσικη σε ενα αυτοκινητο.

Σε απολυτα νουμερα σιγουρα ενα καλοστημενο ηχοσυστημα σπιτιου δυσκολα μπορει να συγκριθει με ενα καλοστημενο αυτοκινητο, αλλα βαζω στοιχημα οτι αν ακουσεις 3-4 καλα αυτοκινητα θα εντυπωσιαστεις απο το αποτελεσμα.

Reaction score
25.533
KON για να μην το παμε μακρυα , υπαρχουν εδω μεσα δυο αυτοκινητα που θα σε κανουν να αναθεωρησεις πολλα πραμματα
το ενα ειναι του αρτεμη (trompy) που παιζει ολοκληρωτικα καλα
και το αλλο εινια του ρεγκουνα που παιζει εξαιρετικα.
σου προτεινω να τα ακουσεις κρινοντας τα με αυστηρα οικιακα κριτηρια γιατι αλλιως δεν εχει νοημα και μετα να συζητησουμε.
δε θελω να ειμαι τοσο αποτομος αλλα δυστυχως εχει επικρατησει μια παρα πολυ στρεβλη εικονα για τον καλο ηχο στο αυτοκινητο

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Και οπως λεει και ο Trompy:
"Σε απολυτα νουμερα σιγουρα ενα καλοστημενο ηχοσυστημα σπιτιου δυσκολα μπορει να συγκριθει με ενα καλοστημενο αυτοκινητο, αλλα βαζω στοιχημα οτι αν ακουσεις 3-4 καλα αυτοκινητα θα εντυπωσιαστεις απο το αποτελεσμα."
Θελει να πει οτι το οικιακο υπερεχει του αυτοκινητου, μονο που ετσι που το γραφει εννοειται το αντιθετο! Αλλα οντως εντυπωσιαζεσαι απο τον καλο ηχο σε αυτοκινητο, γιατι απλα δεν περιμενεις τετοια ποιοτητα σε αυτοκινητο

Reaction score
25.533
οχι μονο
τα συγκεκριμενα αυτοκινητα παιζουν συνολικα καλυτερα απο αρκετα οικιακα συστηματα (και κατι δηθεν hiend φολες που σερβιρονται καθε χρονο σε κατι δωματια ξενοδοχειου (βοηθεια μας)

η ειδοποιος διαφορα δεν ειναι τι χωρο εχεις και τι χρημα ριχνεις, αλλα το τι κανεις για να τα αξιοποιησεις

Reaction score
0

Και οπως λεει και ο Trompy:
"Σε απολυτα νουμερα σιγουρα ενα καλοστημενο ηχοσυστημα σπιτιου δυσκολα μπορει να συγκριθει με ενα καλοστημενο αυτοκινητο, αλλα βαζω στοιχημα οτι αν ακουσεις 3-4 καλα αυτοκινητα θα εντυπωσιαστεις απο το αποτελεσμα."
Θελει να πει οτι το οικιακο υπερεχει του αυτοκινητου, μονο που ετσι που το γραφει εννοειται το αντιθετο! Αλλα οντως εντυπωσιαζεσαι απο τον καλο ηχο σε αυτοκινητο, γιατι απλα δεν περιμενεις τετοια ποιοτητα σε αυτοκινητο
εχμμμ εχεις απολυτο δικιο αυτο εννοουσα αλλα δεν το ξαναδιαβασα αφου το εγραψα. :crazy_1::crazy_1::crazy_1:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.949
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa