HTι το ήθελα PC

Reaction score
453
Τόσα χρόνια υποστηρικτής του plug and play, αποφάσισα να φτιάξω ένα HTPC.
Αφορμή σε αυτήν την απόφαση, στάθηκε το κουτί της Thermaltake και τα mkv που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο.
Ξεκινώ λοιπόν με φωτό step to step.

Attachments

Reaction score
453
Σύνθεση.
Κουτί: THERMALTAKE VF7001BNS DH101 BLACK
Τροφοδοτικό: CORSAIR 550W
Επεξεργαστής: INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00 GHZ
Ψύκτρα: THERMALTAKE 16 db
Mobo: ASUS P5K-E/WIFI-AP
Μνήμη: GEIL 2X1 Gb
Σκληρός: SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3500820AS 500GB SATA2
DVDR: NEC OPTIARC AD-7191S LIGHTSCRIBE
Πληκτρολόγιο/Ποντίκι: LOGITECH 967561 CORDLESS DESKTOP EX110 GR
Κάρτα Γραφικών: SAPPHIRE RADEON HD3650 512MB

Συνολικό κόστος μαζί με κάτι καλώδια και αντάπτορες (10-15 ευρώ)
790 ευρώ

Reaction score
453
Να μπούμε στα προβλήματα λοιπόν.

Remote control. Αν δεν σημαδέψεις ακριβώς την συσκευή δεν πιάνει.Σιγά την τεχνολογία ρε thermaltake.Στο φεγγάρι έχουμε πάει, ένα τηλεκοντρόλ δεν μπορείς να φτιάξεις εν έτη 2008; Από το jambo να πάρεις πιο καλά πιάνει.

Κάρτα Γραφικών. Την επέλεξα λόγω έξοδο ήχου από την HDMI. Μέχρι στιγμής δεν το έχω καταφέρει. Λειτουργικό Vista.

Ψύκτρα επεξεργαστή. Δεν ξέρω αν είναι αυτή το πρόβλημα, αλλά με το που ανάβω το pc η θερμοκρασία είναι στους 50 βαθμούς. Έχω αλάξει και πάστα, αλλά τίποτα. Θα δούμε το καλοκαίρι....

Κίνηση. Την περίμενα πιο ομαλή.

iMeridian. Το software που χρησιμοποιεί το iMon. Είναι καλό, αλλά δεν υποστηρίζει ακόμα το size στα fonts με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ το KM player γιατί οι υπότιτλοι είναι τεράστιοι. Αυτό σημαίνει παράλληλα ότι χρησιμοποιώ το ποντίκι κάτι που δεν θα ήθελα. Δυστυχώς δεν με βολεύει το τηλεκοντρόλ ως ποντίκι.

iMon Display. Όταν βλέπω ταινία δεν μπορεί να μου δείχνει την ώρα-διάρκεια και γενικά πληροφορίες της ταινίας όπως κάνουν όλα τα display στις consumer συσκευές; Είναι χαζό να μου δείχνει από τι αποτελείται το σύστημα και ειδήσεις από τον κόσμο.

Και συνεχίζω με απορίες.
Τι αναλύσεις πρέπει να βάλω σε ένα display 720 και σε ένα display (φίλου) 1080;
Έχω την εντύπωση ότι στα 60 Hz έπαιζε τα mkv με καλύτερη κίνηση.
Εφόσον δηλώσω την ανάλυση του desktop, πρέπει να διαλέξω στο catalyst και ένα από τα 720p κλπ που αναφέρεται στο HDTV support;

Reaction score
0
Για πες εντυπώσεις από το κουτί... Και εγώ αυτό σκεύτομαι να αγοράσω αν αλλάξω αυτό που έχω...

Reaction score
8
Κάρτα Γραφικών. Την επέλεξα λόγω έξοδο ήχου από την HDMI. Μέχρι στιγμής δεν το έχω καταφέρει. Λειτουργικό Vista.
Εχεις το γνησιο ανταπτορακι της ΑΤΙ;

Reaction score
453
Το κουτί μια χαρά. Όπως έγραψα παραπάνω ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα την σκέψη να φτιάξω HTPC. Ο όχι μεγάλος όγκος του ήταν μονόδρομος για μένα γιατί δεν μου άρεσει η ιδέα μίας ντουλάπας στο σαλόνι. Το piano black φινίρισμα του δίνει άλλη αίγλη. Να είχε και καλύτερο remote...

Reaction score
453
Εχεις το γνησιο ανταπτορακι της ΑΤΙ;
Η συσκευασία δεν είχε αντάπτορα μέσα, κάτι που με προβλημάτισε.
Αγόρασα λοιπόν από το eshop τον αντάπτορα της Sapphire.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751620

Εφόσον είναι ίδια εταιρεία σκέφτηκα ότι δεν θα έχω πρόβλημα.
Ούτως ή άλλως στα χαρακτηριστικά της κάρτας δεν αναφέρει κάποιον ιδιαίτερο αντάπτορα.
Δοκίμασα πάντως και μέ ένα αντάπτορα της prolink (υποστήριζε digital και analog, δηλαδή είχε και τα μεσαία pins) και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Reaction score
8
Υπαρχουν δυο ανταπτορες της ΑΤΙ απο DVI σε HDMI, ο ενας για την σειρα 2χχχ και ο αλλος για την σειρα 3χχχ, που δεν ειναι συμβατοι μεταξυ τους, αν θυμαμαι καλα, ο μαυρος ειναι για την σειρα 2χχχ και ο μπεζ-γκρι για την σειρα 3χχχ χωρις βα ειμαι σιγουρος. Αν βαλεις τον αλλον δεν παιρνεις ηχο.

Reaction score
1.153
Όντως το γκρι ανταπτοράκι είναι για τις 3χχχ.Πήρα πρόσφατα την 3870 και το είχε μέσα.Δυστυχώς δεν έχω στήσει ακόμα το PC για να δώσω περισσότερες λεπτομέρεις.

Reaction score
453
Το θέμα είναι ότι ο γκρι δεν υπάρχει πουθενά.
Έστειλα email στην Sapphire και μου είπαν να ψάξω σε internetoμάγαζα.
Τους είπα αν ξέρουν κανένα συγκεκριμένο και μου είπαν κοίτα από Αγγλία μεριά.
Ωραίοι !!!!!!!!

Reaction score
453
Επικοινώνησα με το eshop και τους ζήτησα να φέρουν αυτόν τον αντάπτορα.
Απάντησαν ότι δεν υπάρχει μέσα στη λίστα τους για να τον παραγγείλουν.
Μετά από μισή ώρα με απίρνει ένας κύριος τηλέφωνο και με ρωτάει για το πρόβλημα που είχα με τον ήχο, θέλοντας να με βοηθήσει.
Του είπα ότι έχω κάνει αυτά που ανέφερα, αλλά το πρόβλημα πρέπει να είναι στον αντάπτορα.
Με ξαναπαίρνει μετά τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει αυτόν τον αντάπτορα από μία spare κάρτα που είχε για δική του χρήση.
Τον παρέλαβα λοιπόν σήμερα και αναμένεται να τον συνδέσω το απόγευμα.
και πάλι χίλια ευχαριστώ στον συγκεκριμένο κύριο και στο eshop για την εξυπηρέτηση.

Reaction score
14
μπράβο Σωτήρη!!

περιμένουμε αποτέλέσματα

και απο εμένα μπράβο στον κύριο που σε βοήθησε (btw απο το eshop μενιδίου είναι ο κύριος? Η αλήθεια είναι οτι το συγκεκριμένο κατάστημα εχει 3 πολύ καλούς κυρίους που είναι σούπερ ευγενικοί και εξυπηρετικοί)

Reaction score
453
Σύμφωνα με την υπογραφή στο email του, είναι από το Χαλάνδρι και το τμήμα πωλήσεων.

Reaction score
453
Σύνδεσα χθες το βράδυ τον γκρίζο αντάπτορα και όλα μια χαρά.
Ούτε drivers ήθελε, ούτε τίποτα.
Απλώς έπαιξε !!!!

Reaction score
0
Όσο για την εφαρμογή δοκίμασε την imediaHD έκδοση, είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες. Για τις θερμοκρασίες το καυτί δυστυχώς έχει κακό airflow, όταν παίζω και κανένα παιχνίδι τώρα που αρχίζουν οι ζέστες βλέπω και 62 στον επεξεργαστή.

Reaction score
2
Σύνδεσα χθες το βράδυ τον γκρίζο αντάπτορα και όλα μια χαρά.
Ούτε drivers ήθελε, ούτε τίποτα.
Απλώς έπαιξε !!!!
Δηλαδη, τωρα που τελειωσα, δεν εχεις κανενα προβλημα? :137:

Reaction score
14
εμένα το ίδιο κουτί με τον 2.13 6400 παίζει σταθερά στους 48 το πολύ βαθμούς με την στόκ Intel ψύκτρα και φούλ cpu usage

Reaction score
453
Δηλαδη, τωρα που τελειωσα, δεν εχεις κανενα προβλημα? :137:
Pc και τελείωσα δεν κολλάει :142:
Σε περιμένω για καφέ-μπύρα.
Κανονίζουμε μέσα στην εβδομάδα αν μπορείς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale