HTPC ή ..

Μηνύματα
414
Reaction score
118
Αν και λάτρης της τεχνολογίας, ποτέ δε μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω ένα. Τα πλατό μου αλλά και ένα cd player για τα μερικές 100άδες δισκάκια ήταν η επιλογή μου.

Στην προσπάθεια που κάνω να τα μαζέψω λίγο, ψηφιοποιώ κάποια από τα δισκάκια που μ αρέσουν ν ακούω κι έτσι .. έρχεται το ερώτημα.

Ένα HTPC για μουσική κυρίως (WAV και δισκάκια) ή το 2πλάσιου κόστους OPPO 105 για παράδειγμα. Αναφέρομαι σ αυτό γιατί είχα το 95 και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, ίσως να υπάρχει και κάτι ακόμη με μικρότερο κόστος ..

Είναι τα σημερινά HTPC «τα ανάβεις και παίζουν» ή η ταλαιπωρία παραμένει και γρήγορα θα βγει σ αγγελία ?

Χρειάζομαι αν γίνεται τα υπέρ και τα κατά γιατί σίγουρα μου διαφεύγουν αρκετά.

Οι έμπειροι παρακαλώ μπείτε στον κόπο να με προβληματίσετε λίγο περισσότερο.

Ευχαριστώ Πολύ.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.839
Reaction score
2.192
HTPC χωρίς συζήτηση, δεν είναι ακριβώς "τ' ανάβεις και παίζει" αλλά δεν είναι δύσκολο να το φέρεις στα μέτρα σου..
μέχρι πόσα χρήματα;
θες να έχει και BD/DVD Rom;
 

Μηνύματα
414
Reaction score
118
Χμ .. δεν είναι στα σχέδιά μου αλλά αν υπάρχει και αυτή η δυνατότητα ίσως στο μέλλον την αξιοποιήσω. Απαραίτητο να έχει CD Drive και την ικανότητα να παίζει καλά. Έχω ήδη ένα BD player που δε χρησιμοποιώ πλέον.

Τα χρήματα .. σίγουρα όχι κάτι φτηνό. Αν αγοράσω το 105 και κάποια στιγμή το βαρεθώ θα βρεθεί σίγουρα κάποιος να το θέλει, ένα HTPC όμως όπως αντιλαμβάνομαι δύσκολα θα φύγει από μένα. Άρα αν το κάνω θα είναι κάτι αξιόλογο και σίγουρα με δυνατότητες πιθανής αναβάθμισης, όσο αυτό είναι δυνατό.

Έχω τέλος κάποιες άδειες Win 7 64 Ultimate επίσης που μπορώ να χρησιμοποιήσω ως πιθανό λειτουργικό.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.542
Reaction score
46.213
Νίκο καλησπέρα, καταρχάς γεννήσατε;

Πέρασα από αυτές τις σκέψεις τελευταία.
Θα σου έλεγα να σκεφτείς σοβαρά να προγραμματίσεις το χρόνο σου και να ripάρεις όλα ει δυνατόν τα cd σου.
Επόμενο βήμα ξεκίνα από αυτόν εδώ το mediaplayer Α-410. Θα σου στοιχίσει περίπου 240 ευρώ και θα κάνεις με λίγα λεφτά μια δοκιμή που αξίζει τον κόπο κατά τη γνώμη μου. Αν τυχόν δεν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και δεν σου χρειάζεται για άλλες δουλειές π.χ. ταινίες, το βγάζεις αγγελία, φεύγει σε dt και θα χάσεις λίγα λεφτά. Το επόμενο βήμα είναι να πας σε σαφώς υψηλότερου κόστους λύσεις.
Σε σχέση με το htpc, αν έχεις ψηλά στη λίστα σου κριτήρια όπως μικρό μέγεθος, αθόρυβο, αξιόπιστο, έτοιμο για χρήση και να κάνει και καμιά άλλη δουλειά και δεν σε ενδιαφέρει το θέμα πολυκάναλου HD ήχου σε ταινίες τότε κύττα προς mac mini μεριά. Ισως η πιο κοντινή επιλογή και εφόσον έχεις και τα w7 ενδεχομένως να είναι και ανταγωνιστική κάποιο μοντέλο από τα NUC.
 

Μηνύματα
414
Reaction score
118
Βασίλη μου όχι ακόμη. Περιμένουμε ..

Το ριπάρισμα έχει ξεκινήσει, αλλά θα κρατήσω και κάποια που μου αρέσει ν ακούω, γιαυτό χρειάζομαι και το player. Αν φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να καταργήσω και το med1000 που έχω για τις ταινίες μου ακόμη καλύτερα. Το 410 δείχνει να κάνει κάποια πράγματα καλά αν και το κομμάτι του ήχου όπως διάβασα είναι απλά ικανοποιητικό. Πως θα μπορούσε να τα κάνει όλα τέλεια άλλωστε με δεδομένο το κόστος του.
Τα NUC όπως καταλαβαίνω είναι τόσο καλά όσο το λειτουργικό και οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς.

Ίσως για ν απλουστεύσω την εγκατάσταση να πρέπει να δεχτώ να μην υπάρχει cd player.

Περιμένω σχόλια από ανθρώπους που χρησιμοποιούν HTPCs για ν ακούν μουσική έτσι ώστε ν αξιολογήσω κατά πόσο αυτό είναι κάτι εύκολο, γρήγορο και απλό.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.881
htpc = NOT plug and play
μια μερα αν ξυπνησουν ανασκελα τα γουιντοους , μπορει να φτασεις και μεχρι φορμα.
Οι αναβαθμίσεις ισως κρυβουν παγιδες.....
ένα οπο κάθε φορα που θα πατας Play θα βλέπεις ταινια
In the othr hand
αν εχεις καποιον κοντα η βοηθεια του θα είναι απαραιτητη αν δεν εισαι γνωστης στα pc
Στο οπο η μονη βοηθεια θα είναι για να πατας
power
open
close
play
Στο htpc .........αστα........ρυθμισεις - κοντρα ρυθμισεις- ψαχτο
βρεστο - χαστο-ηρθε -εφυγε
ο μεντορας που μου ειχε φτιαξει το δικο μου τα ελεγε μηχανες του διαβολου.

θες να μπλέξεις go on
απλα σκεψου ποσο θα χρειαστεί
ή για να γινεις γνωστης........
ή να το στειλεις
ή απλα να βλέπεις ταινια πατοντας ΕΝΑ και μονο κουμπι
η αποφαση και τα αποτελέσματα δικα σου
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.839
Reaction score
2.192
Αργύρη δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, καλό το oppo αλλά την ευελιξία του HTPC την βλέπει με το κιάλι, άσε που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει με τα νέα firmwares, θυμάσαι που του χώσανε cinavia και κόψανε τα iso?
Όποιος έχει μόνο δισκάκια πάει σε consumer player, όποιος έχει αρχεία πάει σε HTPC
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.881
ευελιξια αν εχεις γνωσεις και διαθεση να ασχολεισαι
αλλιως είναι δυσκαμψια και σκυμενο κεφαλι Period.
Tο τι εκαναν στο οπο με αφηνει παγερα αδιαφορο μιας και βλεπω
μονο δισκακια
γεροντίστικα πραματα
δισκακι
power open close play.
Τοσο δυσκολα ;)
Oποιος θελει και μπορει να καταπιάνεται περισοτερο με την παικτομηχανη του
go on
 


argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.881
Υποψιν το htpc μου το ειχα δωσει όχι γιατι ειχα προβλημα
μπιστολι πηγαινε
απλα δεν ηθελα να ειχα αναγκη τον φιλο που το κουρδιζε
ετσι πηρα Player και δεν εχω αναγκη κανενα για να δω ταινια
σαφως το htpc υπο προϋποθέσεις είναι flexi
το 93 όμως είναι παντα plug and play και με ηχο .......
 

Μηνύματα
14.177
Reaction score
7.200
Ένα HTPC για μουσική κυρίως (WAV και δισκάκια)
αν ειναι για μουσικη να υποθεσω οτι υπαρχει και καποιο καλο dac με usb εισοδο. Αν λοιπον το θελεις για μουσικη δεν χρειαζεται να ειναι καν htpc.....δηλαδη κατι με δυνατη καρτα γραφικων και ισχυρο επεξεργαστη για hd αρχεια και για αλλες δουλειες.Απλα αγοραζεις ενα αξιοπρεπες λαπτοπακι (i3 επεξεργαστη) και το συνδεεις στο dac. Αν ομως θελεις και καλη εικονα τοτε το πραγμα μπερδευεται και ανεβαινει και σε κοστος. Παντα θα υπαρχει το προβλημα της διαδικασιας (ανοιγω υπολογιστη κλπ) αλλα σιγουρα θα υπαρχει και καποιο media player εκει γυρω ή καποιο blueray για αρχεια εικονας κλπ.
 
Last edited:


Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
26.115
Reaction score
23.380
Απαραίτητο να έχει CD Drive και την ικανότητα να παίζει καλά. ...
Με το ενσωματωμένο κύκλωμα ήχου, δύσκολο. Χρειάζεται μια καλή κάρτα ήχου, κατά προτίμησιν εξωτερική, ή ένας DAC. Άλλο σημείο προσοχής είναι το θέμα του τηλεχειρισμού. Αν υπάρχει ήδη κάποιο iphone, τότε ενδείκνυται ένα Mac Mini ή κάποιο λογικής τιμής Mac Book, τα οποία μπορεί να τηλεχειρίζεται κανείς και από κάποια android ταμπλέτα ή ανάλογο κινητό τηλέφωνο, τα οποία μπορούν να συνδεθούν και να ελέγχουν και μηχανή με Windows, βεβαίως, (με το Teamviewer).

Και κάτι γενικώτερο. Οι υπολογιστές δεν είναι πλέον "μηχανήματα του διαβόλου", ούτε καν στην Ελλάδα, που είναι χώρα με πληθυσμό γενικά χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, και χαμηλής - έως ανύπαρκτης - βιομηχανικής συνείδησης. Είναι πλέον ευρύτατα διαδεδομένα καταναλωτικά προϊόντα, και σε λίγο θα παίζουν με ταμπλέτα ακόμα και οι παππούδες στην πλατεία της Σαμαρίνας. Και media player να πάρεις, υπολογιστής είναι κι αυτός, με τη διαφορά πως κάνει απολύτως συγκεκριμένα πράγματα, που είναι το 1% αυτών που μπορεί να κάνει ένας desktop ή htpc υπολογιστής.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.881
Οι υπολογιστές δεν είναι πλέον "μηχανήματα του διαβόλου", ούτε καν στην Ελλάδα, που είναι χώρα με πληθυσμό γενικά χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, και χαμηλής - έως ανύπαρκτης - βιομηχανικής συνείδησης.



γιαυτο σε κάθε γωνια εχει ανοιξει ένα hac (που λεει ο λογος)
και ακομα και ο κοτσωβολος εχει διπλα στους ατμομαγειρες
origen τουμπανιασμένα............
..γριες <κλεινουν> τα φαρμακα τους μεσα από απλικεισον του ταμπλετ τους
και σχεδόν ολες οι κονσουμεραδικες εταιριες εχουν στα σκαρια
να πουλανε παραλληλα και htpc......
 




argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.881
ενας πρωην συνάδερφος καποτε ειχε πει
ξερεις γιατι δεν δινουν μανιουαλ στα pc
γιατι εχουν απειρες δυνατοτητες
Γρογορα καταλαβα ότι απουσιαζε και το κεφαλαιο
troubleshooting
γιατι αν υπηρχε θα ηταν χαλαρα 200 τομους παπυρος λαρους μπριτανικα
Και ετσι οι κομπανιες το ερειξαν στην οικονομια
γιατι αν πουλουσαν μια συσκευη και ειχε τοσους τομους με προβληματα
θα επρεπε καποιος ασχετος να φαει μια ζωη , μονο για να τα διαβασει.
(Η κατανοηση και εφαρμογή) θα λαμβαναν μερος σε άλλη ζωη
αυτή δεν φτανει............
 

Zizik

Safety Last
Administrator
Μηνύματα
43.713
Reaction score
79.225
Υπερβάλλεις απίστευτα πολύ. Πέντε-δέκα πράγματα είναι, κι αν δε θέλεις προβλήματα κάνεις μόνο τα updates του λειτουργικού.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.881
ένα φτανει ......(όχι πεντε δεκα)
για να μην δεις ταινια
και να μην ξερεις τι να κανεις βραδυατικο.
Αυτό μου φτανει ....
όπως ειπα και πιο πανω οσοι πιστοι προσελθετε
Και υποψιν εσυ μιλας με εμπειρια.....
ενας μεσος χρηστης δεν ξερει καν το ποσο % ?
από αυτά που ξερεις.......
οποτε απεταξαμειν
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Μηνύματα
3.059.046
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@
Top