HTPC για την Amoi

Reaction score
0
Αφού δήλωσα συμμετοχή στο power buy για την Amoi, καλό είναι να ξεκινήσω να σχεδιάζω και την επόμενη κίνηση μου. Για να πάρουμε την σάρωση 1080p στη συγκεκριμένη τηλεόραση πρέπει να γίνει μέσω HTPC. Αλλά επειδή είμαι ασχετος με το θέμα, θα ήθελα τα φώτα των ειδικών από εδώ μέσα.

Καταρχήν γιατί HTPC και όχι ένα δυνατό PC που θα μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολεί το αισθητικό μέρος της υπόθεσης, προς όφελος της καλύτερης εικόνας και φυσικά των όσο περισσότερων λειτουργιών. Να τονίσω ότι η θέση που θα μπει η τηλεόραση βολεύει να χρησιμοποιηθεί και σαν οθόνη υπολογιστή.

Εάν επιλέξουμε τώρα HTPC ποια ακριβώς τα πλεονεκτήματά του έναντι ενός καλού HD-DVD 1080p που θα κυκλοφορήσει;

Συγχωρέστε με για την αγνωμοσύνη μου αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη από τα διάφορα topics που γράφονται, αλλά είναι αρκετά εξεζητημένα και οι δικές μου απορίες είναι νηπιακού σταδίου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το HTPC έχει τα υπέρ και τα κατά του...

Αν δεν σε ενοχλεί να έχεις ένα κουτί δίπλα στην τηλεόραση και αντί για τηλεκοντρόλ ένα mouse τότε έχει την καλύτερη λύση για την ΑΜΟΙ.

Θα σου πρότεινα ΑΜD dual core 4200+ κάρτα γραφικών μια καινούργια της ΑΤΙ με dvi και μια καλή κάρτα ήχου... 1 GB μνήμη RAM και σίγουρα 2 SATA σκληρούς δίσκους αν θέλεις να έχεις και το υλικό σου (ταινίες, mp3) στο PC.

Από εκεί και πέρα επενδύεις αν θέλεις σε ένα καλό, και όμορφο κουτί και πάρε και μία κάρτα τηλεόρασης συμβατή με το dscaler.

Για dvd και τηλεόραση θα πάρεις τέλεια εικόνα... και για μεγαλύτερη ευκολία βάλε windows media...

Reaction score
21
Υπάρχει HTPC που να χρησιμοποιήσει και το δεύτερο πυρήνα του επεξεργαστή (με την παραδοχή ότι τα αντίστοιχα προγράμματα το ή ΘΑ το επιτρέψουν ... ) :?: Εδώ πολλοί στρέφονται στη λύση του TURION και ειδικά την ΜΤ σειρά για επιδόσεις + μικρή θερμοκρασία (με socket 754 που να υποστηρίζει τη σειρά Ε στο bios ώστε να υπάρχει ενεργό ΚΑΙ το cool 'n' quiet ) σύμφωνα με το παρακάτω site:

http://www.silentpcreview.com/article300-page1.html

Εκτός αν έχετε πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα του ffdshow και την υποστήριξη διπύρηνων :wink: , οπότε θα πρότεινα κάποιον OPTERON σειράς 165 (dual core) ή 170 (για τους έχοντες βαθύτερη τσέπη )
Να υπενθυμίζω την υποστήριξη HD decoding από τις κάρτες ΑΤΙ 1600 και άνω και nvidia από 6Χ00 και άνω

..just a thought

NLS

Reaction score
1
Χρήστο σε πραγματικό HTPC δεν χρειάζεσαι πληκτρολόγιο και mouse... τώρα επειδή κάποιοι έχουν και επιπλέον απαιτήσεις από το HTPC τους (και δεν το θέλουν απλά HTPC με την έννοια του media box κλπ.) εκεί μπαίνει το keyboard/mouse

ή φυσικά όταν κάποιος έχει βαρεθεί ή δεν ξέρει να τα ρυθμίσει να γίνονται όλα από ένα καλό remote

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.556
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος