Htpc για Games & Full Hd

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλοι

Αφού εδώ και καιρό έχω παραλάβει το καινούργιο μου κουτί για το pc
(OrigenAE Aluminium S16V Black Case)και ενώ περίμενα αρκετό καιρό για να δώ τα δρόμενα τις τεχνολογίας , αποφάσισα για τα παρακάτω ως Hardware του Htpc:

1.Κουτί:OrigenAE Aluminium S16V Black Case
2.Motherboard:Asus P5Q3 (s775, DDR3, P45)
3.Επεξεργαστής:Intel Core 2 Duo 8600 (Tray)
4.Μνήμες Ram:(α)G.Skill 4GB DDR3-1800 Ram Kit (14400CL8D4GBGT)
ή (β)CSX 4GB DDR3-1800 Ram Kit (CSX0-CEC3-1800)
Λέω να εκμεταλευτώ τις δυνατότητες της motherboard και να ανέβω στα 1800MHz αφού τα υποστηρίζει,βέβαια οι παραπάνω μνήμες δεν είναι στο Venters list της Asus αλλά αυτές που είναι δεν μπορω να τις βρω στο πλαίσιο ή καπου αλλού.Ποιά απο τις δύο θα πρωτείναται και μπορούν να τοποθετηθούν άφοφα άχετα αν δεν προτείνονται απο την Asus
5.Σκληρός Δίσκος:OCZ Solid Series 60GB SSD (Sata II)
6.Λειτουργικό:Windows Vista Ultmate 32 (Γνωρίζω ότι δεν θα βλέπει όλες τις μνήμες αλλά το λειτουργικό έχει αγοραστεί είδη εδώ και 1 χρόνο)
7.Οπτική Συσκευή:LG GGW-H20L HD-DVD BD RW (Sata, Retail)

Θα ήθελα την βοήθειά σας όσον αφορά την κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό.Καί στα δύο θα ήθελα προπάντων κάτι αθόρυβο και αξιόπιστο.Η κάρτα γραφικών θα πρέπει να υποστηρίζει εικόνα & ήχο FullHd είται μέσο adaptor είται απο Hdmi και απο τις δύο εξόδους
μιας και η μία θα τροφοδοτεί μια 46Fullhd Tv και η άλλη έξοδο ένα monitor 24Fullhd και αυτό.
Από το πλαίσιο μου πρότειναν:
(α)Asus Dark Knight 4870 SVGA (PCI-Express, DDR5, 1GB) (β)Sapphire 4870 Toxic SVGA (PCI-Express , 1GB) (γ)Sapphire 4890 SVGA (PCI-Express, GDDR5, 1G)
(δ)Asus HD 4890 SVGA (PCI-Express, GDDR5, 1G)
Συμφωνείται?...ποιά θα είναι η πίο αθόρυβο και καλύτερη για παιχνίδια και αναπαραγωγή HD ηλικού?...η τιμές τους πάντως είναι παρόμοιες.
To τροφοδοτικό θα πρέπει να είναι ικανό να σηκώνει φορτία ανάλογα και επειδή έχω συχνές διακοπές ρεύματος να έχει κάποια προστασία και προπάντων αθόρυβο.
Ψύκτρα επεξεργαστή δέν έχω επιλέξει ακόμα μιάς και δεν ξέρω τι οφέλιμο χώρο θα έχει το Origen απο πάνω και έτσι το αφήνω για την τελευταία στιγμή!...άν έχετε να προτείνεται κάποια που μπορεί να κουμπώσει άνετα στο κουτί...καθώς και ότιδήποτε άλλο που θα μπορούσα να άλλαζα ή να πρόσεχα YOU ARE WELCOME!

Υ.Γ:To Pc προωρίζεται σαν παιχνιδομηχανή σαλονιού και player Hd καθώς και για εργασίες γραφείου και internet

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας:107:

Reaction score
0
Θα το βάλεις σε γραφείο, ή κάτω από τηλεόραση; Όταν λες "αθόρυβο", πόσο αθόρυβο θες να είναι;
Αν θες να μην ακούς πραγματικά τίποτα, και να μην καταλαβαίνεις αν λειτουργεί ή όχι, τότε δεν μπορείς να έχεις τόσο ενεργοβόρες κάρτες γραφικών. Θα καταναλώνουν και πολύ ρεύμα (οπότε θερμαίνεται το τροφοδοτικό και παίρνει μπρος ο ανεμιστήρας του) και θα βγάζουν πολύ θερμότητα που ο ανεμιστήρας της κάρτας πρέπει να απομακρύνει, και μετά οι ανεμιστήρες να βγάλουν έξω από το κουτί.
Με προβληματίζει οπότε το αν το κουτί θα σε καλύψει. Αν θες, βάλε λινκς για τις κάρτες γραφικών και το κουτί, για να τα δούμε. Εγώ φαντάζομαι μια κάρτα γραφικών με μια ογκώδη ψήκτρα, και κοντά 12άρης ανεμιστήρας στο κουτί. Κάρτες με την ωήκτρα σε πλαστικές θήκες, και 1 μικρό ανεμηστήρα στην μέση, δεν θα σε βοηθήσουν να φτάξεις αθόρυβο σύστημα.

Reaction score
2
Γενικώς η λέξη gaming και η λέξη αθόρυβο δεν συνυπάρχουν όταν μιλάμε για συστήματα τα οποία παίζουν "μαμά".

Ιδανική λύση είναι η αγορά της κάρτας και στη συνέχεια η προσθήκη μιας aftermarket ψύκτρας η οποία σίγουρα θα είναι και αθόρυβη και ανώτερων επιδόσεων από αυτές που δίνουν οι κατασκευαστές.

Τώρα στην ερώτηση σου περί καρτών φυσικά ανώτερες είναι οι 4890.Βέβαια είναι καινούργιες κάρτες και δεν έχουν εδραιωθεί ακόμα στην αγορά για να γνωρίζουμε πιθανά προβλήματα η bugs τα οποία πιθανόν να έχουν.Εγώ θα έπαιρνα μια 4890.

Τώρα το τροφοδοτικό θα πρότεινα ένα enermax. Πχ:

Enermax Liberty Eco 620 στα 102 ευρώ

ή ακόμα και ένα corsair πχ:

Corsair CMPSU-620HXEU στα 110 ευρώ

Το κουτί που επέλεξες είναι κορυφαίας κατασκευής από αλουμίνιο και δεν θα έχεις προβλήματα θερμοκρασίας και εξαερισμού αν κάνεις μια σωστή εγκατάσταση.Προχώρα άφοβα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Htpc για Games & Full Hd

Θα το βάλεις σε γραφείο, ή κάτω από τηλεόραση; Όταν λες "αθόρυβο", πόσο αθόρυβο θες να είναι;
Αν θες να μην ακούς πραγματικά τίποτα, και να μην καταλαβαίνεις αν λειτουργεί ή όχι, τότε δεν μπορείς να έχεις τόσο ενεργοβόρες κάρτες γραφικών. Θα καταναλώνουν και πολύ ρεύμα (οπότε θερμαίνεται το τροφοδοτικό και παίρνει μπρος ο ανεμιστήρας του) και θα βγάζουν πολύ θερμότητα που ο ανεμιστήρας της κάρτας πρέπει να απομακρύνει, και μετά οι ανεμιστήρες να βγάλουν έξω από το κουτί.
Με προβληματίζει οπότε το αν το κουτί θα σε καλύψει. Αν θες, βάλε λινκς για τις κάρτες γραφικών και το κουτί, για να τα δούμε. Εγώ φαντάζομαι μια κάρτα γραφικών με μια ογκώδη ψήκτρα, και κοντά 12άρης ανεμιστήρας στο κουτί. Κάρτες με την ωήκτρα σε πλαστικές θήκες, και 1 μικρό ανεμηστήρα στην μέση, δεν θα σε βοηθήσουν να φτάξεις αθόρυβο σύστημα.
Το κουτί:
http://www.origenae.com/en/htpc_s16v.htm

Οι κάρτες γραφικών:
(α)http://www.plaisio.gr/product.aspx?...1800E8703AB6EA04BD4A87A51224D4D13E8B99BBBACFE
(β)http://www.plaisio.gr/product.aspx?...1800E8703AB6EA04BD4A87A51224D4D13E8B99BBBACFE
(γ)http://www.plaisio.gr/product.aspx?...1800E8703AB6EA04BD4A87A51224D4D13E8B99BBBACFE
(δ)http://www.plaisio.gr/product.aspx?...1800E8703AB6EA04BD4A87A51224D4D13E8B99BBBACFE

Υ.Γ: Το κουτί θα μπεί κάτω από την τηλεόραση!:135:Τι προτείνεται?:111:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Htpc για Games & Full Hd

Γενικώς η λέξη gaming και η λέξη αθόρυβο δεν συνυπάρχουν όταν μιλάμε για συστήματα τα οποία παίζουν "μαμά".

Ιδανική λύση είναι η αγορά της κάρτας και στη συνέχεια η προσθήκη μιας aftermarket ψύκτρας η οποία σίγουρα θα είναι και αθόρυβη και ανώτερων επιδόσεων από αυτές που δίνουν οι κατασκευαστές.

Τώρα στην ερώτηση σου περί καρτών φυσικά ανώτερες είναι οι 4890.Βέβαια είναι καινούργιες κάρτες και δεν έχουν εδραιωθεί ακόμα στην αγορά για να γνωρίζουμε πιθανά προβλήματα η bugs τα οποία πιθανόν να έχουν.Εγώ θα έπαιρνα μια 4890.

Το κουτί που επέλεξες είναι κορυφαίας κατασκευής από αλουμίνιο και δεν θα έχεις προβλήματα θερμοκρασίας και εξαερισμού αν κάνεις μια σωστή εγκατάσταση.Προχώρα άφοβα.
Φίλε "geofromalimo" καλησπέρα και πάλι!...Το corsair που πρότεινες μου φαίνεται ιδανικό για τις ανάγκες μου,δυνατό & αθόρυβο(από ότι διάβασα)...για την κάρτα γραφικών κλείνω και εγώ σε 4890 μιας και όλο και κάτι καλύτερο θα έχουν υλοποιήσει σε σχέση με την περσινή 4870.Θα συμφωνήσω και πάλι μαζί σου για την aftermarket ψύκτρα , όμως η Scythe Musashi που θεωρείται καλή για αυτή τη δουλειά δεν αναφέρει συμβατότητα με 4890 αλλά μέχρι 4870....λογικά βέβαια πρέπει να κάνει!

Δυό ερωτησούλες πριν σε καληνυχτήσω για απόψε:
Ποιά 4GB DDR3 στα 1800MHz θα επέλεγες εσύ για Asus P5Q3
Γνωρίζουμε αν η 4890 βγάζει Full Hd & ήχο και απο τις δύο εξόδους?

Να σαι καλά και πάλι!:126:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Htpc για Games & Full Hd

Φίλε cinnamon θα σου προτείνω την ASUS EAH4890/HTDI/1GD5(voltage tweak) γιατί το σύστημα ψύξης που έχει βγάζει τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από ταυτόχρονη χρήση των δύο εξόδων για εικόνα και ήχο, σίγουρα με την εικόνα δεν έχεις πρόβλημα, για τον ήχο θα πρέπει να αγοραστεί δεύτερος αντάπτορας DVI-HDMI συμβατός με την κάρτα και να γίνει δοκιμή.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Htpc για Games & Full Hd

Του κουτί είναι πολύ όμορφο, αλλά δεν ξέρω αν κάνει για την χρήση που θες. Εγώ νομίζω όχι:

Έχει πίσω 2 οκτάριδες. Αυτοί σαφώς θα κάνουν δουλειά, αλλά όχι χωρίς θόρυβο. Επίσης, αν το βάλεις σε ράφι, πρόσεχε να έχει χώρο από πάνω... Στο πλάι έχει έναν 9.2. Χάθηκε να βάλουν έναν 12άρη; Χώρο είχαν από ότι βλέπω...
Τέλος με ανησυχεί η θήκη των σκληρών που βλέπω πίσω από τις pci. Να βεβαιωθείς ότι χωράει την κάρτα γραφικών που θες να τοποθετήσεις, αφού οι κάρτες αυτές είναι ιδιαιτέρων μακριές, και θέλουν και επιπρόσθετη τροφοδοσία στο πίσω άκρο τους. Συνήθως θες γύρω στα 24cm ελεύθερα για μια τέτοια κάρτα. Οριακό το βλέπωμ και στο site δεν λέι και πολλά. Πρέπει να δεις reviews... Εγώ θα αγόραζα πάντως κάτι πιο ψηλό και ευρύχωρο... Δες και το DH 103:

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1319&ID=1836

12ήδες μπρός και πίσω που θα δροσίζουν καλύτερα την θερμόαιμη κάρτα γραφικών... Τους οποίους θα πρέπει να αλλάξεις με καλύτερους βέβαια...

Reaction score
0

τα corsair (rebranded seasonic) και τα enermax (νομίζω οι σειρές modu82/pro82) είναι πολύ καλά και αρκετά αθόρυβα για λογικές καταναλώσεις (~100 W). Με μια 4890 θα είναι ήσυχα, αλλά όχι εντελώς αθόρυβα...

Reaction score
2
Από προσωπική εμπειρία πάντως θα σου πω το εξής.

Επειδή έχω την Scythe Musashi σε μια HD 4850 από άποψη ψύξης κάνει φοβερή δουλειά.Εκτός του ότι είναι εντελώς αθόρυβη.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε κουτιά σαν το δικό σου ή το δικό μου (Ένα Silverstone Grandia) η ψύκτρα αυτή δεν χωράει. Επιμηκύνει την κάρτα γραφικών πολύ.Πριν λοιπόν κάνεις οποιαδήποτε αγορά ψύκτρας να το ψάξεις.Δες πχ πως είναι η ψύκτρα στην περίπτωση μου:

Όπως βλέπεις βέβαια τώρα βρίσκεται στο κανονικό μου pc οπότε πρόβλημα χώρου δεν υπάρχει.Στο HTPC με έχει βολέψει η Onboard.

Αν θέλεις μπορώ να μετρήσω ακριβώς διαστάσεις για να σου πω.

Reaction score
4
εχω το συγκεκριμενο κουτι, και εκτος του ασυζητητου design και το πως το κοιταει οποιος το βλεπει, που νομιζει οτι ειναι μερος του ηχοσυστηματος, δεν αντιμετωπιζει κανενα προβλημα θερμοκρασιας, ισα ισα στη θεση που μπαινουν οι σκληροι ειναι ενα input ανεμιστηρακι, που τους κραταει παντα πολυ cool!!! στο πισω μερος υπαρχουν δυο, ανεμιστηρες εξοδου, και το πατωμα το οποιο ειναι υπερυψωμενο ειναι διατρειτο.
γενικα σαν συστημα ειναι αθορυβο, αλλα εχω την sapphire radeon 4850 και παρα τις αποδοσεις της, ειναι εκνευριστικη στον θορυβο, ειδικα οταν ανοιγει και ο προτζεκτορας τοτε εχουμε παρτυ απο τα ανεμιστηρια... και δεν εχει μπει το καλοκαιρι ακομη, παντως σε full HD αναλυση που εχω παιξει αρκετα games, ολα τα details full δεν εχω δει κολληματα σταθερα 45-50 fps. φανταζομαι αυτες που προτεινεις να παρεις τι θα κανουν!!

Y.Γ. στο φωτο gallery του HTPC ειναι και το κουτι μου με ολα τα specs.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.556
Members
38.716
Νεότερο μέλος