HTPC προβλήματα.

Reaction score
12
Έχω λίγο απογοητευτεί με αποτέλεσμα να έχω παροπλίσει το HTPC μου εδώ και αρκετές μέρες.

Πριν από αρκετές μέρες και ενώ είχα συνδεδεμένο το egreat κάτι συνέβη και κόλλησε ο υπολογιστής (vista)
Περίμενα περίμενα να επανέλθει αλλά τίποτα. Δοκίμαζα διάφορα κουμπιά τίποτα.
Οπότε αποφάσισα να το κλείσω από το τροφοδοτικό.
Την άλλη μέρα ξεκίνησε κανονικά να δουλεύει αλλά διαπίστωσα οτι δεν λειτουργούσε το πληκτρολόγιο.(dinovo mini).
Κοιτάζω τη διαχείριση συσκευών βλέπει το πληκτρολόγιο και μάλιστα λέει αυτή η συσκευή λειτουργεί κανονικά. Δε λειτουργεί φυσικά.
Λέω κάτι θα συμβαίνει με το πληκτρολόγιο είναι και ασύρματο........
Βάζω ένα άλλο απλό πληκτρολόγιο με καλώδιο το βλέπει και αυτό αλλά τίποτα.
Σκέφτομαι οτι έχει 2 λειτουργικά ο υπολογιστής και γυρίζω στα XP όπου κι εκεί δεν έχω πληκτρολόγιο.
Μέτα από μερικές μέρες με κάποια ενημέρωση-αναβάθμιση από τη microsoft βλέπει οτι τα xp δεν είναι γνήσια και όλη την ώρα έχει στην οθόνη ένα σήμα που λέει οτι κινδυνεύει το σύστημα και τέτοια να δηλώσω το λειτουργικό να το αγοράσω δεν ξέρω τι.
Κάνω επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνία και το πρόβλημα διορθώνεται.

Όμως εξακολουθεί να μην λειτουργεί το πληκτρολόγιο και στα 2 λειτουργικά.

Θέλω να γυρίσω πάλι πίσω στα vista και από εκεί να προσπαθήσω να φτιάξω το πληκτρολόγιο αλλά δεν μπορώ ούτε αυτό.
Όταν πηγαίνω συστημα ->εκκίνηση κανονικά θα έπρεπε να βλέπω τα δυο λειτουργικά να αλλάξω τη σειρά εκκίνησης και να μπει στα vista αλλά δεν τα βλέπει. Βλέπει μόνο τα XP.
Επίσης όταν ξεκινάει θα μπορούσα με το πληκτρολόγιο να το κάνω να μπει στα vista αλλά αφού δεν λειτουργεί δεν μπορώ ούτε αυτό.

Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά;
Τι να ψάξω για να λειτουργήσει κατ΄αρχήν το πληκτρολόγιο και μετά βλέπουμε. Να γυρίσω στα vista δηλαδή.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το δεύτερο πληκτρολόγιο που δοκίμασες είναι PS2 ή USB;
Δοκίμασε να αλλάξεις θύρα USB στο Dinovo.
Άλλες USB συσκευές έχεις; Λειτουργούν κανονικά;
Ίσως να έχει καεί ο USB controller

Reaction score
12
Το δεύτερο πληκτρολόγιο είναι PS2.
Οι θύρες usb λειτουργούν κανονικά.
Έχω διάφορες συσκευές σε usb και λειτουργούν όλες.
Το dinovo mini όμως που μπαίνει ο δέκτης σε usb δεν λειτουργεί.
Βέβαια μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο με το πληκτρολόγιο.
Υπάρχει κάποιο ανταπτοράκι μήπως, για να συνδέσω το πληκτρολόγιο με το καλώδιο σε θύρα usb;
Έτσι όπως έχει γίνει χωρίς πληκτρολόγιο δεν μπορώ να μπω ούτε στα bios.
Μήπως εκεί κάτι απενεργοποιήθηκε;

Reaction score
1.847
Απάντηση: HTPC προβλήματα.

Δοκίμασε πρώτα το απλό. Βάζεις στο σουρτάρι :123: το δισκάκι του λειτουργικού (ισχύει και για τα δυο λειτουργικά) και

Start - Run - sfc /scannow -ok

Τι θα κάνει
The sfc /scannow command scans all protected system files and replaces incorrect versions with correct Microsoft versions.
Μας λες αποτελέσματα, καθώς και αν ο υπολογιστής έχει (και ποια) προγράμματα προστασίας και σύνδεση στο διαδίκτυο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262
Απάντηση: HTPC προβλήματα.

Αφού δε μπορείς να μπεις ούτε στο BIOS, το πρόβλημά σου είναι hardware.
Το PS/2 πληκτρολόγιο το δοκίμασες αφού αποσύνδεσες το Dinovo? Θα πρότεινα να κάνεις μια ακόμα δοκιμή αποσυνδέοντας τα πάντα, όσα τουλάχιστον δεν είναι απαραίτητα για την εκκίνηση του μηχανήματος.

Reaction score
12
Re: Απάντηση: HTPC προβλήματα.

Δοκίμασε πρώτα το απλό. Βάζεις στο σουρτάρι :123: το δισκάκι του λειτουργικού (ισχύει και για τα δυο λειτουργικά) και

Start - Run - sfc /scannow -ok

Τι θα κάνει

Μας λες αποτελέσματα, καθώς και αν ο υπολογιστής έχει (και ποια) προγράμματα προστασίας και σύνδεση στο διαδίκτυο.
Καλή φαίνεται η ιδέα αυτή αλλά δεν έχω και δισκάκια από τα λειτουργικά.

Reaction score
12
Re: Απάντηση: HTPC προβλήματα.

Αφού δε μπορείς να μπεις ούτε στο BIOS, το πρόβλημά σου είναι hardware.
Το PS/2 πληκτρολόγιο το δοκίμασες αφού αποσύνδεσες το Dinovo? Θα πρότεινα να κάνεις μια ακόμα δοκιμή αποσυνδέοντας τα πάντα, όσα τουλάχιστον δεν είναι απαραίτητα για την εκκίνηση του μηχανήματος.
Δεν μπορώ να μπω στα bios γιατί δεν έχω πληκτρολόγιο να πατήσω delete και να μπει.
Υπάρχει άλλος τρόπος από αυτόν για να μπω;

Δοκίμασα το πληκτρολόγιο αφού πλεον είχα αποσυνδέσει το Dinovo αλλά κανονικά έπρεπε να λειτουργούν και τα δυο παράλληλα.

Reaction score
0
Ετσι οπως τα λες... οπως είπε και παραπάνω ενας φίλος, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι των WIN.
Τι να σου πω...
Δοκίμασε να κάνεις ένα clear cmos, και δοκίμασε ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ PS2 πληκτρολόγιο.
Μετά (αφού δει το ps2 ) μπες στο bios και ενεργοποίησε τα usb keyboard/mouse.

ΠΡΟΣΟΧΗ.
Για να κάνεις clear cmos ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙς ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ!!
Ο πιο απλός τρόπος είναι να βγάλεις την μμπαταρία της μητρικής.
Οι περισσότερες μητρικές έχουν και κουμπάκια/ή jumpers για τέτοιες δουλειές.
Κοίτα στο manual.
Αν δεν λυθεί και με clear cmos το πρόβλημα ELEOS..

Εννοείται ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ θα δοκιμάσεις ένα ps2 keyboard το οποίο είσαι 1000000% ότι λειτουργεί..
Επίσης να ξέρεις πως για να δει σωστά και λειτουργήσει μια ps2 συσκευή , θα πρέπει να την έχεις συνδέσει πριν ανοίξεις το pc.
Good luck man :)

Reaction score
12
Το πρόβλημα λύθηκε παιδιά επιτέλους.
Το ps2 ενεργοποιήκε μέσα από τα bios και το dinovo μόλις το συντόνισα.
Έπρεπε να πατήσω από κάτω από το καπάκι ένα κόκκινο κουμπάκι για να χυγχρονιστεί.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale