HTPC 1080p 24p ρυθμισεις?

Reaction score
0
Εχω πονοκεφαλιασει πλεον με την προσπαθεια να πετυχω κινηματογραφικη ομαλη και χωρις τρεμοπαιγμα εικονα 24p. Εχω Το εξης συστημα: Μητρικη ASUS P5B-VM DO, επεξεργαστη Dual Core 2,0 GHz, RAM 4,0Gb DDR3, GPU 3d Connect (ATI HD 4650), media player MPC HC και την Samsung LN 55 A956. Παιζοντας ματροσκα ειτε 720p ειτε 1080p στα 24Hz υπαρχει flickering σε στιγμες κινησης. εχω απενεργοποιησει τα φιλτρα 100Hz motion plus,DNR και οτι εχει σχεση με επεξεργασια μαυρου κτλ αλλα βλεπω οτι το τρεμοπαιγμα υπαρχει. οταν βαλω στα 24 Hz το 100 Hz motion plus η εικονα γινεται σχεδον τελεια αλλα υπαρχει συνηθως σπασιμο σα μια γραμμη κυματιστη στο κατω τεταρτο της εικονας και γυρω απο τα αντικειμενα που κινουνται επισης μια αλως η μικροκυματα σα νερο. Θελω μαλη εικονα χωρις τα βοηθηματα της τηλεορασης. Εναι εφικτο? Μηπως χρειαζομαι δυνατοτερο συστημα? NVIDIA μητρικη και γραφικων ισως?

Reaction score
1
Αν με το "flickering" εννοείς το motion judder, τότε μην πονοκεφαλιάζεις και πολύ, καθώς η εξάλειψή του δεν είναι εφικτή (χωρίς βοηθήματα όπως αυτό που ανέφερες). Πάει πακέτο με τα 24p.

Βέβαια, η έκταση του φαινομένου έχει να κάνει και με τις ρυθμίσεις σου, κυρίως το χρονισμό της κάρτας σου. Έχεις δοκιμάσει το anti-tearing option?

Reaction score
0
Το ενεργοποιησα το tearing στο MPC HC αλλα δεν ειδα διαφορα... windows vista ultimate 32 bit ειναι το OS. Χρονισμο καρτας? Εχω τους τελευταιους catalyst drivers και το κοντρολ πανελ με αφηνει να ρυθμισω τα παντα. reclock χρησιμοποιησα αλλα το απεγκατεστησα. θα ξαναπαιξω με αυτο αλλα δε νομιζω οτι θα δω ιδιατερη διαφορα

Reaction score
0
αν εννοεις efresh ειναι 1080p @ 60Hz. Στο MPC εχω ορισει στο full screen να παιζει στα 1080p 24Hz

Reaction score
1
Δεν είναι σωστό αυτό... Θα πρέπει PC και TV να είναι χρονισμένα στο μέγιστο κοινό πολλαπλάσιο του fps, δηλαδή 48/72/96Hz για αρχείο 24Hz.

Εσύ προβάλλεις 24Hz στα 60Hz με motion plus στα 100Hz. Λογικό να έχεις artifacts.

Reaction score
0
Αν έχεις χρόνο δοκίμασε το εξής :

( Αρχικά βάλε στον MPC HC να χρησιμοποιεί την ανάλυση και το refresh του desktop )

Φτιάξε μέσα από το control center της ATI διαφορετικά profiles με διαφορετικά refresh rates ( 1080p 24hz, 1080p 60hz, 1080p 100hz, 720p 60hz ). Επίσης όρισε ένα shortcut key για κάθε profile. Στη συνέχεια για κάθε τύπο βίντεο που έχεις, δοκίμασε ένα ένα όλα τα profiles και δες πως είναι η κίνηση ( με όλα τα βοηθήματα της TV απενεργοποιημένα ).

Εγώ έχω Sony 40w5500, με όλα τα extra της TV μόνιμα απενεργοποιημένα. Με τον παραπάνω τρόπο έχω σταντάρει το profile που "θέλει" κάθε τύπος video ( mkv,BR,DVD,divx,games ... ) και βλέπω άψογη κίνηση χωρίς σπασίματα παντού.

Reaction score
0
Δεν είναι σωστό αυτό... Θα πρέπει PC και TV να είναι χρονισμένα στο μέγιστο κοινό πολλαπλάσιο του fps, δηλαδή 48/72/96Hz για αρχείο 24Hz.
Εφόσον κάνεις apply από το control center της ΑΤΙ ένα συγκεκριμένο refresh rate, αυτόματα παίρνει τη ρύθμιση και η TV ( εφόσον την έχει ). Στην περίπτωση των 24hz, εφόσον έχει 24p true cinema.

Reaction score
1.438
εχω και εγω καποιες αποριες σχετικα με το θεμα. εγω προβαλω σε ενα in83. τι πρεπει να βαλω στην καρτα γραφικων μου ( ατι 3870 ) και τι στν προβολεα ωστε να εχω ομαλη κινηση στα 24π?

Reaction score
0
σε αρχείο full high definition δικαιολογείται να φαίνονται οι μαύρες γραμμές πάνω και κάτω? έχω απώλεια στην ποιότητα? πως διορθώνεται αυτό?

Reaction score
2
σε αρχείο full high definition δικαιολογείται να φαίνονται οι μαύρες γραμμές πάνω και κάτω? έχω απώλεια στην ποιότητα? πως διορθώνεται αυτό?
Φυσικά και είναι λογικό να υπάρχουν οι γραμμές!Σε πολλές ταινίες υπάρχουν!!

Δεν έχεις καμία απολύτως απώλεια ποιότητας.Αν πας να το διορθώσεις μέσω software το μόνο που θα έχεις είναι ή παραμόρφωση της εικόνας ή απώλεια εικόνας λόγω zoom.

Reaction score
4
οι μαυρες μπαρες πανω κ κατω ειναι θεμα καδρου οπως γυριστηκε κινηματογραφικα η ταινια, δεν ειναι "προβλημα" του pc η της τηλεορασης η του πλαισιου...
ειναι κατι που μονο στο σινεμα δεν το βλεπεις γιατι εκει προσομοιονεται η οθονη αναλογα το μεγεθος.

Reaction score
0
Εχω πονοκεφαλιασει πλεον με την προσπαθεια να πετυχω κινηματογραφικη ομαλη και χωρις τρεμοπαιγμα εικονα 24p. Εχω Το εξης συστημα: Μητρικη ASUS P5B-VM DO, επεξεργαστη Dual Core 2,0 GHz, RAM 4,0Gb DDR3, GPU 3d Connect (ATI HD 4650), media player MPC HC και την Samsung LN 55 A956. Παιζοντας ματροσκα ειτε 720p ειτε 1080p στα 24Hz υπαρχει flickering σε στιγμες κινησης. εχω απενεργοποιησει τα φιλτρα 100Hz motion plus,DNR και οτι εχει σχεση με επεξεργασια μαυρου κτλ αλλα βλεπω οτι το τρεμοπαιγμα υπαρχει. οταν βαλω στα 24 Hz το 100 Hz motion plus η εικονα γινεται σχεδον τελεια αλλα υπαρχει συνηθως σπασιμο σα μια γραμμη κυματιστη στο κατω τεταρτο της εικονας και γυρω απο τα αντικειμενα που κινουνται επισης μια αλως η μικροκυματα σα νερο. Θελω μαλη εικονα χωρις τα βοηθηματα της τηλεορασης. Εναι εφικτο? Μηπως χρειαζομαι δυνατοτερο συστημα? NVIDIA μητρικη και γραφικων ισως?
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=886524#post886524

εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα και ΞΑΦΝΙΚΑ βρήκα εσένα!!!

δυνατότερο σύστημα δεν κάνει την διαφορά πίστεψέ με.

εμένα παντως το anti-tearing option δουλεύει κανονικά.

κάποια στιγμή σκοπεύω να πάρω ένα media box για να προβάλλω προτζέκτορα στην ταράτσα στην απέναντι πολυκατοικία. τότε πιστεύω θα λυθούνε πολλές απορίες αλλά μέχρι τότε μου φαίνεται θα πέσει ακόμα πολύ ψάξιμο. Χαίρομαι παντως που το έχεις και εσύ γιατί είχα φτασει να πιστεύω πως φταίει η TV (μουχαχα!)

Reaction score
0
ξέχασα να σου πώ πως κάτι που μπορείς να κάνεις για να μετριαστεί η σαπσμωδική κίνηση είναι να απενεργοποιήσεις το "Aero" interface. Δοκίμασε και πές μου αν βλέπεις βελτίωση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.253
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale