htpc Apple Mac Mini Intel Duo

Reaction score
0
Μετά την αγορά της AMOI 37" σκέφτομαι καιρό τώρα να προβώ στην σύνδεση ενός htpc για να την 'ξεζουμίσω'.

Μια λύση λοιπόν είναι η τοποθέτηση του PC μου στην τηλ, μια άλλη είναι να φτιάξω ένα καινούργιο PC για χρήση HT κ η τρίτη που μου περνά από το μυαλό είναι η αγορά ενός καινούργιου Apple Mac Mini με επεξεργαστή Intel Core Duo 1.83.

Τι είναι αυτό που με οδηγεί στην αγορά του mac mini κ θέλω φυσικά την γνώμη σας είναι το/τα εξής:
* Απίστευτα μικρό.

* Αθόρυβο.
* Ωραίο σχέδιο.
* Επεξεργαστή Intel Core Duo στα 1.83ghz με 2mb cache.
* Μνήμη 512mb αλλά φτάνει τα 2gb.
* Έχει 1 firewire, 4 usb.
* Ενσωματωμένο 10/100/1000 Gigabit BASE-T Ethernet (RJ-45 connector).
* Ενσωματωμένο Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate).
* Ενσωματωμένη 54-Mbps AirPort Extreme Card (προτυπο 802.11g).

* Έχει dvdr.
* Ο δίσκος είναι μόνο 80gb στις 5400rpm, μειονέκτημα αυτό αλλά μπορώ να πάρω αυτό :
https://eshop.macsales.com/item/Newe...y/MS2F7250G16/
** 250gb δίσκος στις 7200rpm, σε δικό του κουτί ίδιου μεγέθους με το mac mini που μπαίνει από κάτω του, με

έξτρα 3 firewires κ 4 usbs με τιμή τα 160 δολλάρια.
* Περνάμε τώρα στην κάρτα γραφικών. Αυτή είναι ενσωματωμένη στο mb, μειονέκτημα σαφώς ενώ έχει μόνο 64mb ddr που είναι share με την κύρια μνήμη, τσιπάκι της Intel το gma 950. Διαβάζοντας πάρα πολύ στο ίντερνετ για δοκιμές του mac mini αλλά κ της κάρτας γραφικών του, έχει πρόβλημα σε κάποια παιχνίδια αλλά σε dvd αναπαραγωγή κ γενικότερη απόδοση είναι αρκετά καλή, ανεβάζει μάλιστα από την ενσωματωμένη dvi θύρα του ανάλυση 1920*1200 ενώ αν πάει μέσω vga εξόδου πάει στα 1920*1080 !
* Τέλος έρχεται με δικό του τηλεχειριστήριο κ δικό του πρόγραμμα όπου μπορείς να ξεκινήσεις το μηχάνημα με αυτό κ να μπεις κατευθείαν στις φωτογραφίες/βίντεο/μουσική/dvd.

* Συνδυασμένη οπτική ψηφιακή εισόδος ήχου/line in (minijack).
* Συνδυασμένη οπτική ψηφιακή έξοδος ήχου/headphone out (minijack)
* Από θέμα προγραμμάτων είναι υπερπλήρες, δείτε :
** Mac OS X v10.4 Tiger (συμπεριλαμβάνει τα Spotlight, Dashboard, Mail, iChat AV, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Xcode Developer Tools)
http://www.rainbow.gr/apple/software/macosx.html
** iLife ’06 (συμπεριλαμβάνει τα iTunes, iPhoto, iMovie HD, iDVD, iWeb, GarageBand), Microsoft Office 2004 for Mac Test Drive, iWork (δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών), Big Bang Board Games, Comic Life, OmniOutliner και Apple Hardware Test.
http://www.rainbow.gr/apple/software/ilife_06.html
** Front Row
** Photo Booth
* Το πιο σημαντικό θα έλεγα ότι με την χρήση του ακόμα beta βέβαια προγράμματος της ίδιας της Apple, 'BootCamp', μπορούμε να εγκαταστήσουμε windows xp home/pro κ να τρέχουν κανονικά σε άλλο partition του δίσκου ή ακόμα κ σε άλλο δίσκο.
http://www.apple.com/macosx/bootcamp/

Περιμένω λοιπόν τα σχολιά σας γιατί 'ψήνομαι' πολύ να προβώ στην αγορά του. Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα κιόλας.
υγ: έχω ανεβάσει ίδιο θέμα κ στο διπλανό φόρουμ. Με ενδιαφέρουν όλων οι απόψεις.

Φιλικά,
Μιχάλης.

Δείτε κ πως είναι μέσα :

Οι φωτογραφίες είναι από την έκδοση του G4, όχι του Intel Core Duo. Διαφέρει λίγο στο mb κ στην μνήμη.

Reaction score
0
spylab said:
NTFS σκληρους βλεπει ??
Στην έκδοση που είναι ακόμα η beta του bootcamp βλέπει fat32 για read/write κ ntfs για read μόνο.
Διαβάζω βέβαια ότι θα το λύσουν κ αυτό με το ntfs να είναι read/write.
Στο δικό του λειτουργικό βλέπει το δικό του τύπο partition.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.701
Aν δεν βλεπει σιγουρα NTFS θα εχεις προβλημα με μεγαλα αρχεια (HD εργα)

Reaction score
0
Μιχάλη Κορ. γιατί μπερδεύεσαι με το bootcamp? Θα εγκαταστήσεις windows?
Τα mac με OSX βλέπουν κανονικά NTFS δεν μπορούν όμως να γράψουν σε αυτό.
Σε fat μπορούν όπως πολύ σωστά γράφεις και να γράψουν και να διαβάσουν.

Reaction score
0
ThanosK. said:
Μιχάλη Κορ. γιατί μπερδεύεσαι με το bootcamp? Θα εγκαταστήσεις windows?
Τα mac με OSX βλέπουν κανονικά NTFS δεν μπορούν όμως να γράψουν σε αυτό.
Σε fat μπορούν όπως πολύ σωστά γράφεις και να γράψουν και να διαβάσουν.
Για κάποιες εφαρμογές σκέφτομαι να έχω κ windows xp home(που έχω γνήσια κιόλας) σε 2ο δίσκο μόνα τους.

NLS

Reaction score
1
σε πληροφορώ ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα με XP ΠΕΤΑΕΙ
(επιβεβαιωμένο)

μάλιστα οι drivers της κάρτας γραφικών στην windows "μεριά" πάνε ΠΟΛΥ καλύτερα προς το παρόν (πράγμα που δεν θα μείνει για πολύ έτσι, αλλά τι να κάνουμε, την directX μεριά οι κατασκευαστές gfx καρτών την στρώνουν περισσότερο μια και η αγορά εξακολουθεί να είναι απείρως μεγαλύτερη)

Reaction score
0
Συνεχίζοντας το ψάξιμο, βρήκα :

http://arstechnica.com/reviews/hardware/macmini.ars/3

όπου κάνουν δοκιμή ένα mac mini 1.50GHz single core κ αναφέρουν ότι :

"HD video playback

...Playing the Deep Sea trailer on the Mac mini Core Solo had interesting results. It played the 480p version flawlessly with a constant frame rate of 24 fps. The 720p formatted film was a slightly different story. The video played very well, but when the video had quick-moving segments (schools of fish moving and changing direction quickly) the frame rate would dip slightly into the 18-20 fps region. The 1080p version was simply unplayable. There were frequent skips and jumps in the video playback and the actual frame rate hovered somewhere around 10-13 fps. By way of contrast, a dual 2.5GHz PowerMacintosh G5 with an ATI Radeon 9800 handled the 1080p video very well, with the frame rate dropping below 23.5 on three occasions. A 1.83GHz iMac Core Duo did better than the G5 on the 1080p video. Both the PowerMac G5 and Core Duo iMac played the 720p version without dropping a frame.
"

Δείχνοντας ότι το 1,83 που σκέφτομαι να 'χτυπήσω' μπορεί κ παίζει τα 720p πάρα πολύ καλά ενώ τα 1080p μπορεί εξίσου καλά. :D

Reaction score
0
Φίλος βρήκε αυτό :
http://tech.pathfinder.gr/mac/196002.html

όπου : "Το Mac mini αγοράστηκε με σκεπτικό να χρησιμοποιηθεί ως media center υπολογιστής, στο σαλόνι, χρησιμοποιώντας το FrontRow και το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο. Είναι συνδεδεμένο με μία τηλεόραση LCD 32 ιντσών ανάλυσης 1280x768 pixels (Humax 32PVR IDTV) μέσω DVI-D και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! 1:1 pixel mapping χωρίς Overscanning, με πεντακάθαρη εικόνα και ζωηρά χρώματα (την ίδια που θα πέρναμε αν το συνδέαμε σε μια κλασσική LCD οθόνη υπολογιστή), είναι ό,τι πρέπει για προβολή High Definition video. Τομέας που τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά, αφού το Mac mini με επεξεργαστή Ιntel Core Duo αναπαράγει απροβλημάτιστα, χωρίς να χάνει frames HD υλικό 720p (1280x720 pixels progressive) και 1080p (1920x1080 pixels progressive)! "

Άρα ο 1,83 θα είναι ακόμα καλύτερος στην αναπαραγωγή !

NLS

Reaction score
1
στείλε μου PM για να σε φέρω σε επαφή με άνθρωπο που ξέρει τα πάντα από μακ ΚΑΙ έχει ακριβώς τον συνδιασμό που λες (δηλ. την AMOI)

Reaction score
0
Εδώ κ μερικές μέρες είμαι κάτοχος ενός Mac Mini 1.83ghz, αγορασμένο από την Systemgraph, σαφώς καλύτερη εξυπηρέτηση από την Rainbow, όπου έπρεπε να κάνω "χίλιες" διαδικασίες για να το αγοράσω. Επίσης, πήρα ένα σετ της Logitech πληκτρολόγιο & ποντίκι που είναι μόνο για Mac, το s530, γιατί τα αντίστοιχα της Apple είχαν 145 ευρώ ενώ αυτό μόνο 74,5 από το e-gate.gr. Τέλος αγόρασα ένα router της Zyxel, γιατί το υπάρχον modem της Crypto με usb θύρα δεν έπαιζε και έναν δίσκο 320gb My Book της Western Digital με σύνδεση firewire.
Είμαι απίστευτα ευχαριστημένος με το όλο σύστημα, παίζει περίφημα, τα πάντα χωρίς κολλήματα ακόμα κ παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, όπως το Call of duty 2 που το ντέμο μόνο είναι 660mb.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Μιχάλης Κορ. said:
παίζει περίφημα, τα πάντα χωρίς κολλήματα ακόμα κ παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, όπως το Call of duty 2 που το ντέμο μόνο είναι 660mb.
Μπορεί μερικοί να νομίσουν ότι είμαι κακός ή ότι έχω εμπάθεια με το Mac mini.
Απλά θέλω να λέμε όλη την αλήθεια για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Όταν λέμε ότι παίζει τα πάντα πρέπει να εξηγούμε και λίγο τι είναι αυτά τα πάντα.
Όταν λέμε ότι παίζει Call of Duty 2 πρέπει να πούμε την ανάλυση και τα options που το δοκιμάσαμε.

Μας διαβάζουν πολλοί κάθε μέρα και πρέπει να είμαστε ακριβείς σε αυτά που γράφουμε.

Reaction score
5
Μιχάλης Κορ. said:
όπως το Call of duty 2 που το ντέμο μόνο είναι 660mb.
Πάντως το ότι το demo είναι ένα CD, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι δύσκολο παιχνίδι για ένα CPU/GPU. Ξέρω demos με μέγεθος μερικά KBytes (64Kb για την ακρίβεια) που γονατίζουν συστήματα...

Reaction score
13
Επίσης Μιχάλη θα θέλαμε τις προσωπικές σου εμπειρίες από HD υλικό, αν έχεις δοκιμάσει διότι το μηχανάκι σαν εμφάνιση και χαρακτηριστικά είναι άψογο (εντάξει δεν έχει καμμιά τελευταίας γενιάς κάρτα γραφικών) και πιστεύω ότι αρκετοί όπως και εσύ θα το προτιμήσουν για τον ρόλο του HTPC και όχι μόνο (βλέπε Voip, e-mail κτλ).
Περιμένουμε νέα σου :)

Reaction score
0
gkontoletas said:
Μπορεί μερικοί να νομίσουν ότι είμαι κακός ή ότι έχω εμπάθεια με το Mac mini.
Απλά θέλω να λέμε όλη την αλήθεια για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Όταν λέμε ότι παίζει τα πάντα πρέπει να εξηγούμε και λίγο τι είναι αυτά τα πάντα.
Όταν λέμε ότι παίζει Call of Duty 2 πρέπει να πούμε την ανάλυση και τα options που το δοκιμάσαμε.

Μας διαβάζουν πολλοί κάθε μέρα και πρέπει να είμαστε ακριβείς σε αυτά που γράφουμε.
Δεν καταλαβαίνω που δεν λέω όλη την αλήθεια !
Τέλος πάντων, συμπληρώνω λοιπόν ότι το Call of Duty 2 το έβαλα σε 800*600 με medium κάποια από τα γραφικά του options κ έπαιζε μια χαρά χωρίς κολλήματα στην κίνηση.
Όταν λέω ότι παίζει τα πάντα εννοώ ότι ταυτόχρονα κάνω αντίγραφο ασφαλείας ενός δικού μου dvd δίσκου, ένα άλλο το μετατρέπω σε mpeg, είμαι στο ίντερνετ με firefox, έχω ανοιχτό email με τον δικό του safari, έχω ανοιχτή εφαρμογή microsoft excel κ ακούω μουσική από το iTunes χωρίς να δυσκολευέται κάπου. Εννοώ επίσης ότι βάζω αρχείο avi, mpeg σε 720p ή 1080i κ με την βοήθεια codecs που βρήκα στο ίντερνετ, τα παίζει το μίνι χωρίς κολλήματα.
Οπότε τώρα εννοώ ότι παίζει τα πάντα!
Αν βέβαια θέλουμε να βάλουμε παιχνίδια σε 1280*768 πχ με φουλ γραφικά τότε απλά δεν παίζει.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Εντάξει φίλε Μιχάλη Κορ. τώρα είσαι ποιο ξεκάθαρος.
Καλές θεάσεις και ακροάσεις από το νέο σου Mac-mini.

Μιχάλης Κορ. said:
Εννοώ επίσης ότι βάζω αρχείο avi, mpeg σε 720p ή 1080i κ με την βοήθεια codecs που βρήκα στο ίντερνετ, τα παίζει το μίνι χωρίς κολλήματα.
Οπότε τώρα εννοώ ότι παίζει τα πάντα!
Αν βέβαια θέλουμε να βάλουμε παιχνίδια σε 1280*768 πχ με φουλ γραφικά τότε απλά δεν παίζει.
Αυτά δεν είναι τα πάντα.

NLS

Reaction score
1
το γεγονός είναι ότι μέχρι να τελειοποιηθούν οι driver (και ΙΣΩΣ και η υποδομή του 10.4.Χ για τέτοια πράγματα, δηλ. το αντίστοιχο directx με το PC που στα Mac δεν υπάρχει έτσι ακριβώς ως ολοκληρωμένη multimedia backbone, αλλά ένα συνοθήλευμα καλών μεν αλλά όχι πλήρως αληλένδετων τεχνολογιών) τα intel mac πάνε εμφανώς καλύτερα σαν PC (γιατί είναι πια πλήρως και PC) παρά native - το θέμα είναι ότι γίνεται και δεν μπορώ να κρύψω ότι μου κάνει εντύπωση ΠΟΣΟ καλό... PC (πόσο τελικά καλό motherboard) έφτιαξαν χρησιμοποιώντας τα υλικά που είχαν και όλοι οι άλλοι

αναμένω να βελτιωθεί δραματικά αυτό το θέμα του "mm backbone" (ίσως και με το OS X 10.5), αν και για να έρθει στο επίπεδο ενός directx 10, δεν βλέπω να γίνεται σύντομα - εκτός βέβαια από το 10.Χ OS θα βοηθήσουν και η nvidia/ATI αν (και δεν τους συμφέρει να ΜΗΝ το κάνουν) και εκείνες έρθουν "πιο κοντά" μια και μην ξεχνάμε τα τελευταία χρόνια το πρώτο μακράν που στρώνουν είναι το directx support τους (έχοντας αφήσει OpenGL κλπ. πολύ πίσω)

Reaction score
0
NLS said:
το θέμα είναι ότι γίνεται και δεν μπορώ να κρύψω ότι μου κάνει εντύπωση ΠΟΣΟ καλό... PC (πόσο τελικά καλό motherboard) έφτιαξαν χρησιμοποιώντας τα υλικά που είχαν και όλοι οι άλλοι
Δεν καταλαβαίνω γιατί απορείς, είναι το κόστος που πληρώνουμε για να έχουμε την ευελιξία να συνθέτουμε Η/Υ κατά βούληση, με τα υλικά της αρεσκείας μας, που δεν είναι κατ’ανάγκην αυτά με την καλύτερη δυνατή συνέργεια και optimized σαν σύνολο.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale