HTPC Builder v12.025

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.268
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Μετά από σύντομη (sic) αναζήτηση για το τι χρειάζομαι και πώς θα υλοποιηθεί, κατέληξα τελικά σε ένα σχετικά οικονομικό σύστημα για htpc.

Ετσι (εκτός από το κουτί M-Station HT-1100 που είχα από πριν και το τροφοδοτικό της NorthQ) αγόρασα:
μία μητρική πλακέτα Abit AB9 (με Intel P965 και οπτικές Ι/Ο, μόνο με 69€)
μία Asus X1300Pro Silent
έναν Intel Core 2 Duo E6300 (1,83)
και ένα ζευγάρι μνήμες της OCZ (2*512MB@800MHz).

Εστησα τα Windows XP σε έναν WD 120GB που περίσσευε (προσωρινά μέχρι να έρθει ένας μεγαλύτερος Seagate) και συνέδεσα και τους 3 Seagate με τα δεδομένα...

Εδώ βλέπουμε το κουτί:

Τα εξτρά:
(μόνωση)

Το κουτί άδειο:

Το τροφοδοτικό (όχι passively cooled αλλά αρκετά ήσυχο):

(συνέχεια στο επόμενο)...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.268
Κάρτα γραφικών:

Επεξεργαστής και cooler:

Μνήμες:

Ολα μέσα:

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό και αθόρυβο. Το μόνο που ακούγεται είναι ένα ελαφρύ βουητό από τους 3 seagate που είναι εκτός του κουτιού και οι οποίοι θα πάνε σε άλλο μηχάνημα (στον server, από Γενάρη).

HV

Reaction score
0
Ναι αλλα αξιζει τον κοπο οταν την ιδια στιγμη βρισκεις BlueRay με 600ε τελικη τιμη ?

GTX

Reaction score
39
Γιατί το HTPC είναι Blu-ray replacement? Δε νομίζω οτι μπορεί να γίνει σύγκριση στις δυνατότητες του ενός μηχανήματος με το άλλο. Το HTPC παίζει και HD μεταξύ πολλών άλλων, και αν γουστάρεις του πετάς και ένα drive blu-ray όταν θα αξίζει τον κόπο και το λήγεις.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.268
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Για ευκολία χρήσης το BluRay Player (και οποιοδήποτε player) είναι σαφώς καλύτερο. Το pc όμως κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από ένα BluRay player. Κι εξάλλου δεν είμαι από αυτούς που παίρνουν μηχανήματα μόλις βγουν στην αγορά. Γιατί αν τελικά αποφασίσουν οι εταιρείες να μην προωθήσουν software σε μορφή BRDisk τόσο ώστε να συμφέρει, ξέρεις πού θα το βάλεις το player. :cool:

Edit: Γιώργο, μαζί γράφαμε...

HV

Reaction score
0
Εγω δεν νομιζω πως οι εταιρειες θα παρατησουν 1 απο τα 2 φορμα.
Ως τωρα οτι ταινιες εχουν βγει για BluRay εχουν βγει και για HDDVD.
Αποψη μου φυσικα.
Παντως πιστευω πως ενα BluRay εκτος απο πιο πρακτικο βγαζει και καλυτερη ποιοτητα στο σημα απο οτι ενα HTPC. Το ξερω γιατι το δοκιμασα με το δικο μου κανονικο PC και το BlueRay της Samsung. Αλλα χρωματα και αλλη κινηση. Γενικα καλυτερο απλα δεν θα το παρω ακομα..Κατσε να πεσει στα 400ε.

GTX

Reaction score
39
Όταν λες σύγκρινες το PC σου με το Blu-ray της samsung τί ενοείς? Το PC σου έπαιζει blu-ray? Γιατί αν όχι η σύγκριση απλά δεν υφίσταται. Λογικά απο το pc σου έπαιζες κάτι κατεβασμένο απο HD δορυφορική μετάδοση, με αρκετή συμπίεση, ενώ το blu-ray έχει πολύ λιγότερη, άρα λογικά είχε καλύτερη εικόνα.

Αν βάλεις blu-ray στο pc θα είναι η ίδια ιστορία με τα ακριβά dvd players και τα καλά στημένα HTPC πιστεύω. Υπεροχή του HTPC.

HV

Reaction score
0
Επαιξα 1080p σημα την διαφημιση της BRAVIA και επαιξα σε BluRay την ιδια διαφημιση παλι και η διαφορα ηταν μεγαλη.
Οπως και να εχει και το 963SA βγαζει καλυτερη εικονα απο οτι το PowerDVD 7 Deluxe που εχω στο pc και που το βγαζω στην τηλεοραση.
Απλα δεν εχω δει HTPC να παιζει καλυτερα απο ενα πολυ καλο Player.
Βεβαια παιζει και αλλα format δεκτον αλλα εγω κοιταω την ποιοτητα.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.268
Αρα δεν έχεις δει HTPC στημένο σωστά. Το PowerDVD 7 είναι καλό πρόγραμμα μεν, όμως τα καλύτερα αποτελέσματα τα παίρνεις με χρήση άλλων πιο εξειδικευμένων προγραμμάτων.

HV

Reaction score
0
Το PDVD 7 DELUXE DESKTOP THEATER εχει ψηφιστει το καλυτερο ως τωρα.
Συν το οτι εχω και το Nvidia PureVideo Filter ανοιχτο μαζι του.

Ποιος εξειδικευμενα ? Οπως ? VLC ? WMP CLASSIC ? BSPLAYER ? WinDVD ? TheaterTEK ?
Κανενα δεν βγαζει καλυτερη ποιοτητα. Εκτος αν υπαρχει καποιο τρομερο προγραμμα που 10 χρονια Online δεν το ξερω.

HV

Reaction score
0
Το ffdshow και το DSCALER ειναι DECODERS...
Και οχι καλυτερo απο το Purevideo το πρωτο. Το δευτερο ειναι σχετικα σε BETA μορφη ακομα.
Εξειδικευμενα αυτα τα 2 ?
Ειδικα εφοσον η δουλεια μου και το αντικειμενο μου ειναι οι H/Y κατι ξερω.
Εν ολιγοις που κολανε οι Players με τους Decoders ? Εκτος αν για σας ειναι ενα και το αυτο.

GTX

Reaction score
39
Οκ φίλε μου αν είναι η δουλειά σου, κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να το λές εσυ.

HV

Reaction score
0
Τα προσωπικα σχολια να λειπουν...Ποιος το ειπε αυτο αραγε.....
Αντιψυκτικον...Εφτασεεεε.....

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.268
Οχι και στο δικό μου θέμα. Στο shoutbox όταν και όποτε φτιαχτεί. Επί του προκειμένου, οι decoders έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα της εικόνας.

HV

Reaction score
0
Ναι αλλα καμια σχεση με τον ορο προγραμμα.
Ωστοσο πες σε καποιον να σου δωσει ενα 963SA και βαλτο απεναντι σε ενα οποιοδηποτε προγραμμα με το FFDSHOW ( Μαλλον Media Player Classic , VLC ) θα δεις τι εννοω. Εναντια σε φτηνα DVD Players δεν ξερω δεν το εχω δοκιμασει.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.268
Οσο κι αν είμαι λάτρης του 963SA, δε βγάζει ψηφιακή έξοδο εικόνας οπότε είναι εκ του προοιμίου χαμένο στο συγκεκριμένο setup.

Κάποιες φορές είναι καλό να μην είμαστε απόλυτοι. Διορθώνω: τις περισσότερες φορές.

HV

Reaction score
0
Μα δεν μιλησα να το βαλεις εναντια σε Scart η Component συσκευη.
Μην πιστευεις οτι το DMI-HDMI η το HDMI-HDMI παιζει τρομερο ρολο στην ποιοτητα εικονας στα απλα DVD. Ακομα και το Oppo 981 εναντια στο 963SA και τα δυο να παιζουν σε μια LCD η SXRD με καλο Scaler οπως η 55Α2000 δεν θα δεις σχεδον καμια διαφορα στην εικονα και ας εχει το δευτερο HDMI αντι για Scart/Component που εχει το πρωτο.
Εγω δοκιμασα αυτο που σου ειπα και ειδα πως και κινηση καλυτερη βγαζει το 963 αλλα ειναι και πιο ζωντανη η εικονα. Το Pc μου εβγαλε απλα λιγο καλυτερα χρωματα αλλα χειροτερη κινηση και ζωντανια.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale