HTPC Help...

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους σας,

Χθες κατάφερα και ολοκλήρωσα το στήσιμο του νέου μου ΗΤPC. Το hardware, που τα΄χει τα χρονάκια του (core2duo, ATI X1950pro, ddr800), πατάει στα all time classic win XP pro SP3. Για ΤV έχω την LG50PA5500 οποία είναι συνδεδεμένη μέσω "ΗDMI to DVI" καλωδίου πάνω στην ΑΤΙ.
Ποιό είναι το προβλημά μου τώρα...Η TV μου όταν ανοίγω κάποιο παράθυρο στα winXP αυτόματα κατεβάζει την φωτεινότητα. Δηλαδή, όταν έχω μπει στα winXP και βλέπω επιφάνεια εργασίας με νορμάλ φωτεινότητα από μεριά της TV, μόλις ανοίξω τον πίνακα ελέγχου ή κάποιο φάκελο κτλ. η φωτεινότητα πέφτει σχεδόν στο μισό. Η αναλυση που την τρέχω είναι 1280x720 60Hz. Στην τηλεόραση είναι απενεργοποιημένο το eco mode.
Εχώ ψαχτεί αρκετά και με ΑΤΙ catalyst αλλά δεν μπορώ να βρώ κάποια ρύθμιση για μην συμβαίνει αυτο. Εκτός απο το θέμα με την αυξομείωση της φωτεινότητας, υπάρχει τρόπος να ανεβάσω το refresh rate από τα 60Ηz. Η ΑΤΙ αναγνωρίζει την TV, αλλά σε όλες τις ρυθμίσεις για ανάλυση έχει μόνο 60Hz να επιλέξεις. Η LG για το συγκεκριμένο μοντέλο αναφέρει ότι είναι 600Hz(φαντάζομαι ότι τα πραγμάτικα είναι πολύ λιγότερα). Δεν μπορεί να ανέβει πχ. στα 100Ηz?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Με εκτίμιση,
Δημήτρης

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: HTPC Help...

όλες οι LCD-plasma τηλεοράσεις έχουν μέγιστο ρυθμό ανανέωσης τα 60Hz, εξαιρούνται μερικές 3D που φτάνουν τα 120Hz μόνο όμως με σήμα 3D από συμβατές κάρτες γραφικών.

Τα 100, 600, 800, 100000000Hz αναφέρονται στην επεξεργασία του σήματος εσωτερικά που υποτίθεται ότι βελτιώνει την ποιότητα εικόνας....
Η κάρτα γραφικών που έχεις είναι πολύ παλιά και δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει σε ένα HTPC, μπορείς με 30-40 ευρώ να αγοράσεις μια καινούργια.
Δες μήπως υπάρχει κάποια αναβάθμιση firmware για την τηλεόραση

Reaction score
150
A) Το θέμα της αυξομείωσης φωτεινότητας προέρχεται από κάποια ρύθμιση στην TV σου. Μάλλον έχεις ενεργοποιημένο το Dynamic Contrast. Πρέπει να μπεις στην τηλεόραση και να κάνεις ένα custom profile για το input που έχεις συνδέσει το HTPC.

B) Η κάρτα θέλει αλλάγή όπως ειπε και gkontoletas. Μην μπαίνεις στον κόπο καν να ψάξεις το γιατί και να κουράζεσαι.

Γ) Η ανάλυση που τρέχεις είναι επιεικώς απαράδεκτη για αυτήν την τηλεόραση και χαραμίζεται. Γύρνα σε 1920χ1080p ακόμα κι αν βλέπεις μόνο DVD. Για Blu-Ray δεν το συζητώ ΜΟΝΟ 1920Χ1080p

Δ) Μιας και η τηλεόραση σου το υποστηρίζει όταν θα πάρεις νέα κάρτα γραφικών γύρνα σε 24Hz όταν βλέπεις blue-ray που είναι και το σωστό. Για τα DVD ίσως θες άλλες ρυθμίσεις με κάποια άλλα προγραμματα π.χ. Reclock. Αν και σε Auto με νέα κάρτα θα τα κάνει μόνη της. Τα 100 και 600Hz είναι επιλογές της TV σου για καλύτερη κίνηση και μπορείς να το ρυθμίζεις από το μενού της. Δεν ξέρω πως το ονομάζει η LG αλλά έχει να κάνει με frame doubling, motion compensation κτλ.

E) Τα Winxp είναι επίσης αρχαία κι αν έχεις σκοπό να παίζεις Blu-Ray με bitstreaming θα έχεις πρόβλημα αλλά γενικά είναι απαρχιωμένα σε πολλά επίπεδα ήχου και εικόνας. Εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια και δεν το γνωρίζω.

Αυτά. Ξέρω σου έκανα την καρδιά περιβόλη αλλά έτσι είναι. Αν θες να εκμεταλευτείς την TV σου πρέπει να κάνεις αλλάγες.

Υ.Γ. Αν δεν έχεις βάλε 4GB μνήμης το ελάχιστο για να πας και σε Windows 7.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.965
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou