HTPC or not?

Reaction score
0
Έχω το εξής σύστημα: Athlon XP 3200+, Asus A7V600-x, 2x1GB Ram DDR333, nVidia 5700 Agp. Είναι το pc μου ικανό να αναπαράγει HD υλικό? Λογικά θα χρειάζεται κάποια καινούρια κάρτα γραφικών με HDMI. Ποιά είναι η γνώμη σας? Να το κρατήσω για ΗΤPC ή να το κάνω file server? Τέλος οι καινούριες vga έχουν hardware υποστήριξει για αναπαραγωγή HD και ποιές είναι αυτές?

Reaction score
14
Εύκολα.

Χρειάζεσαι απλά το σωστό software.
Και μετά το σωστό "στήσιμο" και τις σωστές ρυθμίσεις.

Δεν προχωρώ διότι υπάρχουν άτομα πολύ πιο έμπειρα από εμένα επί του software-ικού και περί HD θέματος.
Θα σου απαντήσουν πιο συγκεκριμένα. Στα σίγουρα.

Reaction score
0
Εύκολα.

Χρειάζεσαι απλά το σωστό software.
Και μετά το σωστό "στήσιμο" και τις σωστές ρυθμίσεις.

Δεν προχωρώ διότι υπάρχουν άτομα πολύ πιο έμπειρα από εμένα επί του software-ικού και περί HD θέματος.
Θα σου απαντήσουν πιο συγκεκριμένα. Στα σίγουρα.
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?

Reaction score
0
Με το hardware αυτό θα μπορείς να δεις τα πάντα σε 720ρ, ακόμα και Η.264.
Αλλά για 1080ρ σε βρίσκω χλωμό.
Κάνε search στο φόρουμ για ένα thread που μιλάει για media player classic+coreAVC+AC3filter και ακολούθησε τις οδηγίες που δίνονται εκεί.

Reaction score
14
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?
Δυστυχώς όχι. (όπως σου αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα μου)
Υπάρχουν άλλοι που μπορούν.
Το μόνο που άφοβα μπορώ να σου πω είναι ότι πρέπει να έχεις "φρέσκια" καθαρή εγκατάσταση windows και να μην βάλεις
επάνω ότι προγραμμα, driver, codec, decoder βρεις στο internet.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.274
Οπως τα λέει ο Θοδωρής (και ο Νίκος). Προσωπικά έχω μια 5200 στον ένα υπολογιστή, ομολογώ ότι σε αναπαραγωγή HD 1080p τα βρίσκει λίγο σκούρα (και ο επεξεργαστής μαζί, ένας P4@2,8GHz). Σε 720p είναι σαφώς ομαλότερη η κίνηση χωρίς κοψίματα (με PowerDVD 6, Media Player Classic & WMP αλλά με stock ρυθμίσεις).

Reaction score
0
Αν άλλαζα την κάρτα με κάποια σύγχρονη όπως την 7600GT? Εκεί θα ήταν δυνατή η αναπαραγωγή στα 1080p?

Reaction score
0
Με το δικό μου setup, athlon 64@3000 και 7600GS δεν παίζει στα 1080ρ αξιοπρεπώς.
Γενικώς για την χρήση αυτή το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον επεξεργαστή και, εφόσον αυτός ανταποκρίνεται, μπορεί η κατάσταση να βελτιωθεί παραπάνω με μια καλή κάρτα γραφικών. Αλλά άμα δεν τραβάει ο επεξεργαστής, όσο ξεφόρτωμα και να του κάνεις στην GPU δεν θα είναι καλό το αποτέλεσμα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.684
Members
38.730
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ