HTPC VS DVD PLAYER ??

Reaction score
0
Χαιρετω ολους τους φιλους και ρωτω ευθεως κατι που πραγματικα ειτε δεν εχω καταλαβει καλα ειτε δεν ξερω : Εχω διαβασει οτι ενα καλο ΗΤPC (εως πολυ καλο ) αποδιδει μια ταινια ιση με ενα μεσο Dvd player(ασ πομε μεχρι 500 euro).Aν παρουμε μια καρτα γραφικων τελευταιας γενιας ας υποθεσουμε μια ΑΤΙ Χ1900 και το συγκρινουμε με ενα player μεσουψηλες τιμης ας υποθεσουμε pioneer 989(περιπου 1200 e) ποιο; θα ειναι ο νικητης?Το pc μενει πισω?.Μεσα σε ολα αυτα που ρωτω βαλτε επισης την αδιαφορια του χρηστη στο HTPC με ποιο προγραμμα θα παιξει (ειτε windows media .power dvd,windvd κτλ).Γιατι κανω τετοια απλοικη ερωτηση?Μα γιατι βλεπω οτι το pc θελει συνεχεια τρεξιμο απο πισω και απο την αλλη βγαινει ενα player επιτραπεζιο και αρχιζουν διθυραμβοι.Ο ιδιος με μια μια 6600GTκαι σε συγκριση με Denon 1910 δεν ειιδα καμμια διαφορα πλην απο καποια ελαχιστα και σπανια σπασιματα στο pc.Κορεσμος βαθος χρωματων τουλαχιστον με τα δικα μου ματια ....μια απο τα ιδια.Αλλα ειπαμε ..τωρα ρωταω και κατι πιο Hi-end αν μπορω δηλαδη να χρησιμοποιησω τετοια λεξη....Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιον φιλο απαντησει

Michael Iatrou

Συντονιστής
Reaction score
0
Αντικειμενική απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει. Αν θες κάτι για να "παίζεις" πέρα από το να βλέπεις DVD, πρέπει να ξέρεις ότι το HTPC είναι μια απέραντη παιδική χαρά. Αν απλά θες να βλέπεις τις ταινίες σου και να μην πολυ-προβληματίζεσαι, ένα DVDp είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αν θες τη καλύτερη δυνατή ποιότητα, πάρε και τα δύο: ένα DVDp για τις δύσκολες ώρες που έχεις "σφάξει" το HTPC σε κάποιο πειραματισμό και ένα HTPC για να μπορείς να έχεις ένα καινούριο θέμα για ψάξιμο/πειραματισμό/συζήτηση κάθε εβδομάδα.

NLS

Reaction score
1
μη συγκρίνεις το πολύ καλό 3D με το 2D...

αντιθέτως σίγουρα η ταχύτητα του CPU έχει σημασία

Reaction score
0
Aν και offtopic να χαιρετησω τον Μιχαλη που εγραψε μετα απο καιρο στο avsite.Πολυτιμες οι γνωσεις του στο αντικειμενο.
Ελπιζω να σε διαβαζουμε πιο συχνα.

Reaction score
14
Αν σε ενδιαφέρει η ενασχόληση με το HTPC και ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ σαφώς και υπερτερεί η πάντα soft/hardware modular λύση του υπολογιστή.
Αν όχι ....ανεπιφύλακτα DVD player και καθάρισες. Και άστους να γράφουν ότι θέλουν.

Reaction score
0
Ένα htpc για να αποδώσει αυτά που μπορεί πρέπει να σεταριστεί σωστά. Θεωρώ δεδομένο ότι το hardware θα πληρεί κάποιες μίνιμουμ προϋποθέσεις. Έχει ξαναγίνει κουβέντα κατά το παρελθόν και είχα υποστηρίξει ότι ένα htpc πρέπει να είνα dedicated, δηλαδή να μην του τρώνε παράλληλα πόρους άλλες εφαρμογές, περριτοί drivers και εργασίες στο background. Μια λύση αν δεν έχει pc μ'ονο για την εικόνα είναι να εγκαταστήσεις 2 λειτουργικά στο υφιστάμενο pc και στο ένα να έχεις μόνο τα απαραίτητα για το βίντεο και στο άλλο να έχεις όλα τα υπόλοιπα, από messengers και office μέχρι ό,τι άλλο κάνεις κέφι.
Για το σετάρισμα κάποιοι φίλοι έχουν γράψει ότι δεν έχουν δει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό windvd και σε μια εγκατάσταση με powerstrip, ffdshow και dscaler. Αναλόγως και με το προβολικό σου μέσον και την εξοικείωσή σου πιστεύω ότι θα δεις. Προσωπικά βλέπω διαφορά με πιο smooth κίνηση και μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
Αν το κάνεις σωστά τότε δεν θα το συγκρίνεις με players τω 500 ευρώ αλλά με πολύ περισσότερα.
Βέβαια λάβε υπόψη ότι η φιλικότητα προς τον χρήστη είναι λέξη άγνωστη για το htpc. Αν είναι κάθε φορά που θες να δεις μια ταινία να κάνεις μια ώρα για να βρεις τους τελευταίους drivers της nvidia και μετά γιατί η εγκατάστασή τους σου κολλάει με το tvtuner κλπ....πιασταυγοκαικουρεφτο!

Reaction score
3
Αν το έχεις ως HTPC,γνώμη μου είναι ΣΕΤΑΡΙΣΕ ΤΟ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΑΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!
Από την άλλη όμως,όπως λέει και η συμπαθής γραία:"Κόβεται το Sex"? :shock: 8)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
doctor-x said:
Αν το έχεις ως HTPC,γνώμη μου είναι ΣΕΤΑΡΙΣΕ ΤΟ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΑΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!
Από την άλλη όμως,όπως λέει και η συμπαθής γραία:"Κόβεται το Sex"? :shock: 8)
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην θέλεις να αναβαθμίσεις κάτι με αποτέλεσμα κάτι άλλο να χαλάσει και φτου και από την αρχή...

Όμως σε κάθε περίπτωση στο τέλος έχεις το αίσθημα ότι το έφτιαξες μόνος σου... μεγάλο πράγμα αυτό!

Reaction score
0
HTPC υπαρχει και προσπαθω συνεχεια να το σεταρω οσο γινεται καλυτερα και φυσικα να μην το επιβαρυνω με ασχετα προγραμματακια.Δεν ειναι κατι σπουδαιο 3,2 amd με αρκετη μνημη (2GB) και μια καρτουλα 6600GT σιγουρα αρκετα χειροτερη απο τα μεγαλα <τερατα> 7900 και 1900 της ΑΤΙ.Τωρα για πορους συστηματος που αναφερθηκε ,κατα τα δικα μου test που δεν ειναι απαραιτητα και τα σωστα,ουτε το powerdvd 7 ουτε to windvd ειναι τα μικροτερα σε απαιτησεις αλλα μονο το purehd της nvidia.Σιγουρα δεν εχω καινουργιο επεξεργαστη dual-core και για αυτο εβλεπα καποια σπασιματακια σε ταινιες μεχρι που εβαλα το software της nvidia και σταματησαν ολα.Παρολο αυτα μια παρατηρηση :dvd με οχι ιδιαιτερη συμπιεση(περιπου 80%του αρχικου)με το συγκεκριμενο software ειδα σε σκηνες ο μακρυνος φοντος να αναβοσβηνει(δε ξερω πως λεγεται αυτο το φαινομενο sorry).Δεν το εκανε σταθερα αλλα παντως το εκανε.Θα μου πειτε βεβαια δωσε ρε φιλε και παρε μια καλυτερη καρτα.Σωστο αλλα ρωταω απλα αν θα λυσει αυτο το προβλημα και αν εκει ενα dvd player καλο ελυνε απο μονο του το προβλημα (ρητορικη ερωτηση).Σαν υστατη σημειωση χρησιμοποιω τα windows media player 2005 επειδη και μου αρεσει το interface τους και επειδη εχω και κοντρολακι για αυτα και τελως παντων ειναι σπαστικο να θες να δεις μια ταινια και να κανεις κλικακια με mouse...υπερευτχαριστω για τις απαντησεις

minas

Πισιά
Reaction score
4.433
Μερικές μικρές σημειώσεις που θεωρώ απαραίτητες:
1. Ένα καλοστημένο HTPC μπορεί να αποδώσει ποιότητα συγκρίσιμη με players €1000+ (μην ξεχνάτε ότι είναι και HD :wink:) Σκεφτείτε ότι, θεωρητικά έστω, δεν υπάρχει αλγόριθμος επεξεργασίας που να μη μπορεί να εφαρμόσει... Ο μόνος περιορισμός είναι πλέον η ταχύτητα του ρολογιού.
2. Κακώς δίνετε τόση σημασία στο τσιπ της κάρτας γραφικών. Το καλύτερο scaling γίνεται ακόμα από τσιπ γενικής χρήσης (συνήθως τον κεντρικό επεξεργαστή) μέσω του software. Τις περισσότερες φορές που στέλνουμε κάτι για ξεφόρτωμα στην κάρτα γραφικών, πάσχει ποιοτικά, έστω και ανεπαίσθητα. Πλέον βέβαια, μπορούμε να τρέξουμε και κώδικα γενικής χρήσης στην κάρτα γραφικών, αλλά έχουμε πολλά ψωμιά μέχρι να γίνει mainstream...
3. H μνήμη της κάρτας γραφικών δε, έχει ακόμα μικρότερη σημασία για video playback...
4. Βασικό πλεονέκτημα του PCιού: τα παίζει όλα. Και αν δεν το κάνει, μπορείς να το πειράξεις μέχρι να τα παίζει :D. Επίσης, αν έχεις ήδη τα βασικά, ο εξοπλισμός είναι συνήθως φθηνότερος από τον αντίστοιχο hifi. (βλέπε BD players, recorders κλπ.)
5. Συνήθως το να δεις ταινία είναι ιεροτελεστία. Κρατάει τουλάχιστον 20' παραπάνω από ότι σε standalone DVD player. Ενίοτε πέφτει και κανένα γαλλικο :twisted:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Εγω προτεινω οσοι θελουν HTPC να εχουν κανει ενα partition στο δισκο τους που στο δευτερο θα τρεχει ενα δευτερο λειτουργικο μονο με τα απαραιτητα προγραμματα και αυτα μονο !!!!!!!
Η ακομα καλυτερα απο partition να εχουμε δευτερο σκληρο με αλλο λειτουργικο για αυτη την δουλεια...
Παντως και εγω μπηκα στο πειρασμο να φτιαξω HTPC αφου ειδα με απλα codec (χωρις πολλες ρυθμισεις) κατι HD Movies που εχω κατεβασει και μου εφυγε το σαγονι... Ποσο μαλλον αν τα ειχα ρυθμισει ολα σωστα...
Το μονο προβλημα ειναι στις ταινιες που κατεβαζουμε...
ΠΧ το I Robot μαλλον εχει χαμηλο bit rate και τουλαχιστον σε εμενα σε καποιες σκηνες πιξελιαριζε :?
Το War of the worlds επισης η εικονα σε 720p που κατεβασα σε mpg μορφη ηταν για τον Που......... (μπιπ μπιπ) Ουτε που φαινοταν οτι ειναι HD :(
To Constantine και το Sin City ομως ηταν καταπληκτιο στα 720p !!!!!!!!!!!!!!! Τελεια εικονα :D :D :D

Το θεμα με το HTPC ειναι οτι ειναι και HD Player
Mε μια γρηγορη συνδεση εχουμε ηδη ετοιμες ταινιες HD χωρις να περιμενουμε να γερασουμε για να παρουμε τα Blu Ray κτλπ.
OK δεν εχουμε hd ηχο αλλα ειναι ac3 5.1 και απο οσες ταινιες εχω κατεβασει και δει μπορω να πω οτι ο ηχος και τα εφε της ταινιας ακουγονται ποιο ευδιακριτα και δυνατα απο οτι σε ενα dvd που νοικιαζουμε και ειναι κατι που μου εχει κανει εντυπωση!

Το μονο θεμα ειναι κατα ποσο βαριομαστε να κανουμε 100 ρυθμισεις για να δουμε μια ταινια. Το οτι ειναι καλυτερο απο ενα dvd ναι ειναι!!!
Ειναι αυτο που λενε ... Μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Για να πω την αλήθεια είμαι της γνώμης ότι αδικώς γίνεται συζήτηση σχετικά με την όποια ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε HTPC και dedicated players και όσο περνά ο καιρός το πιστεύω όλο και περισσότερο. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το HD DVD player της Toshiba και τα δύο στρατόπεδα χρησιμοποιύν ομοειδείς τεχνολογίες. Για μένα η πραγματική ουσία στο δίλημμα έχει να κάνει με τα επίπεδα θορύβου αλλά και το κατά πόσο μπορεί το ένα ή το άλλο να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι γίνονται προσπάθειες να κλείνουν αλλά και να ανοίγουν πιο γρήγορα οι υπολογιστές ενώ έχουμε ακόμη δρόμο και στο ζήτημα του θορύβου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.575
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Nickk