HTPC vs Nvidia Shield Pro 2019

Reaction score
3.576
Διάβασα διάφορα ποστ εδώ αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει με τα HTPC πέρα από τα προφανή και εξηγούμαι:

Δεν με ενδιαφέρει και δεν συζητάω το θέμα της όποιας διαφοράς τιμής μεταξύ των δύο, είχα το Nvidia και ξέρω τι κάνει και πως παίζει, απλά επειδή έχω ήδη ένα PC με i5 12ης γενιάς με 16 GB Ram DDR4 & δίσκο M2 (για το λειτουργικό) και 2 εξωτερικούς δίσκους με όλες μου τις ταινίες, φωτογραφίες, βίντεο και μουσική έλεγα μήπως μπορώ να το χρησιμοποιήσω αντί του Nvidia (να γλυτώσω και τα 250 € που δεν περισσεύουν τώρα).

Να σημειώσω ότι όλες (σχεδόν) οι ταινίες είναι 4Κ ασυμπίεστες (μεγάλο μέγεθος και bitrate), απλά θέλω να ξέρω αν η συγκεκριμένη σύνθεση θα με καλύψει ή πρέπει να υπολογίσω και κάτι επιπλέον. Η σύνδεση με τον AVR (Marantz) θα γίνει μέσω HDMI ή ασύρματα, θα δω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.464
Εν συντομία, σίγουρα θα αναλύσει περαιτέρω ο Loggeo.
Δεν υποστηρίζει (εκτός και αν βγήκε κάτι αυτό το διάστημα και δεν το πήρα πρέφα λόγω δουλειάς) Dolby Vision.
Εκεί σταματάνε τα μείον του PC (δηλαδή σε 1 :D)
Το PC μπορεί να σου δώσει καλύτερη εικόνα (madVR).
To PC θα παίξει οτιδήποτε και αν του δώσεις. Αν δεν το παίζει PC, δεν υπάρχει περίπτωση να στο παίξει κάποιο box/stb.
Με το PC και κάποια accessories (π.χ. Logitech Harmony, και bluetooth remote /touchpad) μπορείς να κάνεις παπάδες, κόλπα, αλλά και να γίνει εύχρηστο σαν ένα κουτί με remote control.

Τι θες;
Μια μέτρια έστω γραφικών, το PC που περιγράφεις ήδη είναι οκ στα specs, ένα HDMI για να το συνδέσεις με τον ενισχυτή σου ή την TV/Projector αν δεν έχεις ενισχυτή, και τέλος!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.457
σίγουρα θα αναλύσει περαιτέρω ο Loggeo.
Αυτό είναι "κακό", λόγω πολλών πληροφοριών που θα γράψει. :)

Σίγουρα θα κάνει δουλειά το pc σου Αντώνη.

Με το madVR υπάρχει σίγουρα βελτίωση, αλλά και χωρίς, μια χαρά παίζει το pc.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.464
Θα υποστηρίξει ποτε ένα pc dolby vision;
Δεν θα το απέκλεια. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Από την άλλη, δίνω και ένα 25% στο να μην παίξει ποτέ σωστά πλήρως DV από PC.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april