HTPC???

Reaction score
0
Διαβάζω ένα σωρό ιστορίες για HTPC και άλλα εξωτικά πράγματα με εξωτικές τιμές!!!
Θέλω να στήσω ένα Home Theater με projector κλπ.
Όλα καλά μέχρι που έφτασε η ιστορία του descaling ώστε να έχω καλό TV σήμα στον projector.
Κάποι λένε για δορυφορική σύνδεση μέσω NOVA. Αυτή η λύση έιναι ~300Ε για ΄δεκτη + συνδρομή.
Η άλλη λύση έιναι ένα DVDR που κάει καλό upscaling (~600E). OK!!!
Μετά σκέφτηκα να φτιάξω ένα HTPC ώστε να τα έχω όλα σε ένα και να ακούω και μουσική (mp3 κλπ).
Βλέπω όμως έναν χαμό από τιμές, ασυμβατότητες, άγνωστες λέξεις (αν και είμαι στον κόσμο των υπολογιστών από το 1986!!!) και ένα τσούρμο κάρτες.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω:
Μπορεί ένα HTPC να κάνει upscaling το ΤV σήμα για να το περάσω στον projector NAI ή ΟΧΙ???
Μπορεί να συνδεθεί το HTPC στην TV ως μόνιτορ???
Αν ναι, με πόσα EURO????
Αυτά...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αυτό που χρειάζεσαι ουσιαστικά είναι το dscaler το πρόγραμμα που κάνει upscaling την εικόνα της τηλεόρασης για προβολείς κλπ.

http://deinterlace.sourceforge.net/

Δες ποιές κάρτες τηλεόρασης υποστηρίζει το πρόγραμμα και διάλεξε μία...

Από εκεί και πέρα μπορείς να πάρεις και μια δορυφορική κάρτα (περίμενε να βγουν οι s2 κάρτες) αν θέλεις...

Τώρα όσο πιο δυνατό υπολογιστή έχεις τόσο περισσότερα θα κάνεις (ΗDTV κλπ) αλλά και καλύτερα θα δουλεύει το dscaler...

NLS

Reaction score
1
αυτό με το DVB-S2 είναι μια πονεμένη ιστορία... ίσως είναι (αρχικά τουλάχιστον) απλά DVB-S αλλά με επίσημη υποστήριξη MPEG4... από ότι έχω καταλάβει ΠΟΛΛΕΣ υπάρχουσες DVB-S θα συνεχίσουν να παίζουν κανονικότατα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.559
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος