HUMAX CI-8100PVR με 80GB σκληρό

Reaction score
0
:shock:
Την προηγούμενη βδομάδα αγόρασα τον Humax CI-8100PVR με σκληρό δίσκο 80GB για να μπορέσω να κάνω την δουλειά μμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού το καινούργιο DVD Recorder της Sony θα βγει την Οκτώβριο...
Μέχρι τώρα οι εντυπώσεις σαν δέκτης είναι θετικές. Βέβαια δεν είμαι πορωμένος δορυφορομανής (χρησιμοποιώ μόνο ένα Irdeto 2 CAM για λήψη της Νόβα - Ναι, είμαι συνδρομητής :twisted: )

Τα προβλήματα φυσικά δε λείπουν, για να μη χαλάσει η μανέστρα:

Αυτός ο ^&%$# δέκτης, αντί να διαθέτει την κλασική 9πινή σειριακή θύρα για αναβάθμιση του firmware του από PC, διαθέτει μια καστομιά της Humax, ένα στρογγυλό 3πινό βύσμα, που αποκαλεί και αυτό RS-232C (δηλ. Σειριακή). Το καλώδιο που μετατρέπει αυτό το 3πινό σε κλασσικό 9πινό, όπως μαντέψατε, δεν δύναμαι να το βρω πουθενα! Ακόμα και η αντιπροσωπεία που εδρεύει εδω Θεσσαλονίκη, δεν το διαθέτει! ΟΥΑΑΑΑ! Και ο δέκτης είναι πάνω από 3 εκδόσεις πίσω! Αν μπορεί να βοηθήσει κανάς Χριστιανός θα κάνω τούμπες από την χαρά μου.

Επίσης αυτός ο δέκτης παρουσιάζει ένα σοβαρό bug: Δεν μπορείς μια εγγραφή που έχεις κάνει στο δίσκο να την ονοματίσεις! Ενώ διαθέτει το ανάλογο μενού και σου παρέχει εικονικό πληκτρολόγιο για να ονομάσεις την εγγραφή σου, όταν το κάνεις και πατάς την επιλογή 'Σώσιμο', τότε δεν σώζει τίποτα! Τι reset δοκίμασα, τι αλλαγή γλώσσας μπας και, τίποτα! Μόνη μου λύση είναι η αναβάθμιση, που όπως διαβάσατε πιο πάνω δεν είναι και η πιο εύκολη λύση! Φυσικά και στο Support της Κορέας έστειλα σχετικό mail και στην εδώ αντιπροσωπεία και η απάντηση ήταν η σιωπή ιχθύος...

Άντε να ξαναπάρω Humax μετά (είναι ο δεύτερος που παίρνω), με τέτοιο service!

Φυσικά αν κανείς μπορεί να βοηθήσει, πριν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί και από τις εγγραφές χάσω τα αυγά και τα πασχάλια, ας το κάνει από αυτό εδώ το φόρουμ! :D

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Λοιπόν Αντώνη εαν πιάνουν τα χέρια σου κολλητήρι ήρθε η ώρα να το αποδείξεις

Η συνδεσμολογία είναι η εξής :

Mini DIN -> SUB-D 9
Pin 2 -> Pin 3
Pin 3 -> Pin 2
Pin 1 -> Pin 1 (Ground)

Τα βύσματα μπορείς να το βρείς εύκολα απο καταστήματα ηλεκτρονικών
Ειναι αρσενικό minidin (πληκτρολογιο υπολογιστή) και rs232 9pin.

To pinout για το RS232 pin είναι :

Pin #1 Data Carrier Detect CD
Pin #2 Receive Data RD or RX or RXD
Pin #3 Transmitted Data TD or TX or TXD
Pin #4 Data Terminal Ready DTR
Pin #5 Signal Ground GND
Pin #6 Data Set Ready DSR
Pin #7 Request To Send RTS
Pin #8 Clear To Send CTS
Pin #9 Ring Indicator RI

Ελπίζω να βοήθησα , καλή επιτυχία... :idea:

Reaction score
0
Ευχαριστώ Πάνο!
Την δουλειά θα την αναθέσω στον πατέρα μου που είναι ηλεκτρονικός με πτυχίο, γιατί εγώ είμαι πιτσιρικοκός! Βέβαια από το Πλαίσιο είχα φροντίσει να προμηθευτώ ένα ν αντάπτορα PS/2 (πληκτρολόγιο) σε σειριακό, αλλά δε μου κάτσε.
Βλέπεις , εκτός του ότι πρέπει να αφαιρέσεις από το Ps/2, 3 από τα 6 πιν που διαθέτει (για να μπορέσει να μπει στο βίσμα), πρέπει και να συγκλίνεις προς το κέντρο ένα από τα πάνω πιν και να κατεβάσεις λίγο τα 2 μεσαία...
Επειδή 1 εικόνα είναι χίλιες λέξεις, δες εδώ το σχεδιάγραμμα που σου φτιαξα:

http://www.starfm.gr/images/serial.gif

:roll: Κομματάκι δύσκολο

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αντώνη κάνε μια βόλτα απο καταστήματα ηλεκτρονικών ανταλλακτικών και περιέγραψε το συγκεκριμένο βύσμα mini din που ψάχνεις.
Νασαι σίγουρος ότι κάτι θα βρείς και πιθανόν το ίδιο βύσμα.
Τώρα γιατι η humax έκανε έτσι τη σειριακή θύρα δεν το γνωρίζω εκτός εαν θέλει να ταλαιπωρεί τους κατόχους του συγκεκριμένου δέκτη !!!
Πάντως απο ότι είδα ουσιαστικά πρόκειται περί ενός null modem cable, και κοστίζει (εάν το βρεί κάποιος) 5,5 €. :idea:

Reaction score
0
Φιλε Αντωνη αν δεν βαριεσαι κανε και μια ερωτηση στον ΝΑΚΑ. Θυμαμαι οτι πριν απο 3 χρονια ενας φιλος μου εψαχνε για πολλες μερρες ενα πολλυ περιεργο καλωδιο (δεν θυμαμαι ακριβως) και τελικα το βρηκε στον ΝΑΚΑ στο μαγαζι που εχει στο κεντρο (νομιζω μητροπολεως ειναι). Καντους ενα τηλεφωνο και αν μπορεις πεταξου και απο εκει καμια βολτα. Νομιζω οτι ισως να το βρεις. Εχουν μεγαλη ποικιλια

Reaction score
0
Απίστευτο! Μετά από σχεδόν ένα μήνα αναμονής, η Humax Digital .com μου ζήτησε την διεύθυνση μου για να μου αποστείλλει αυτή το καλώδιο! Εάν γίνει τελικά αυτό παίρνω πίσω όσα είπα για την Humax. (O τύπος που απάντησε ήταν από την Αγγλία).
Επίσης μου είπε, απαντώντας σε σχετική μου ερώτηση, ότι μπορώ να βάλω μέχρι 120GB δίσκο οποιασδήποτε μάρκας και όχι 250GB που ήθελα εγώ, γιατί δεν υποστηρίζεται!

Reaction score
0
Παιδιά τελικά τα κατάφερα να φτιάξω με τον πατέρα μου το καλώδιο και ας έρχεται το άλλο ταχυδρομικώς από Αγγλία! Είχε γίνει βλέπετε θέμα οικογενειακής τιμής! Η αναβάθμιση έγινε κανονικά και τώρα ο δέκτης δουλεύει άψογα μετά από ενάμιση μήνα προβλημάτων! Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά εδώ για την πολύτιμη βοήθεια τους και τον συντονιστή Πάνο! Πάνο, οι συνδέσεις τελικά που μου έδωσες, δεν έκαναν για την περίπτωση μου (προφανώς για αυτό ευθύνεται η περίεργη διάταξη των νουμέρων των πιν του minidin - π.χ. στην κορυφή το πιν από την εταιρία ονομάζεται ως 3, ενώ θα μπορούσε να είναι το 1 και να ισχύουν έτσι όσα γράφεις!). Εσωκλείω μια εικόνα με τις συνδέσεις που έκανα, αν αντιμετωπίσει κανένας άλλος Χριστιανός πρόβλημα, να μπορέσει να το φτιάξει το καλωδιάκι:

Υπόψη, ότι και ο καινούργιος δέκτης PVR της Humax, CI-9100PVR, έχει πάλι το ίδιο minidin 3πινό από πίσω και όχι το κανονικό 9πινό σειριακό!! :twisted:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αντώνη αν και καθυστερημένα λόγω της μετακόμισης στην Αθήνα,μπράβο που τα κατάφερες. :idea:

Εκείνο που έλειπε ήταν το pinout των σημάτων της σειριακής για το mini din της Humax.

Αρα τελικώς το 1 είναι Rx, το 2 είναι Tx και το 3 ειναι Signal Ground σε cross συνδεσμολογία με το RS232 .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.195
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike