Humax iCord ή Lyngbox και γιατί ??

Reaction score
0
Ωραία, να που έφτασα να θέλω χτες, δέκτη !
ο δικός μου πνέει τα λοίσθια και ήρθε η ώρα του .......

η ερώτηση εύλογη, ο λόγος προφανής,

είμαι παντελώς άσχετος απο δορυφορικά, κλειδιά, μοντούλες κ.λ.π κ.λ.π

κι ούτε υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ τουλάχιστον άμεσα (για να μην πω ποτέ)

ο Lyngbox είναι για μένα by far ότι πιο όμορφο έχω δει σε δέκτες και αν δεν κάνω λάθος είναι και αρκετά καλός.
ο Humax απο την άλλη έχει διπλά tuner που δίνουν απεριόριστες δυνατότητες εγγραφής και απ' ότι έχω διαβάσει δύσκολα τον πλησιάζει κάποιος σε ποιότητα εικόνας...

λοιπόν, ποιόν απο τους δυο θα προτείνατε και γιατί ?

υ.γ α, να μην το ξεχάσω, έχω και μια ριμάδα κάρτα της Nova οπότε θα πρέπει όποιος απο τους δυο προκριθεί να μπορεί να την διαβάζει με τον α ή β τρόπο.

lyngbox & humax icord

Reaction score
4.909
Οι δεκτες ειναι της ίδιας συνομοταξίας...αλλά πολύ δύσκολα θα βρεις κάποιον που να ειδε και τους δυο! Τον Lyngbox τον εχω δει και ειχε προβλήματα λογισμικού που όμως μου ειπαν οτι λύθηκαν, ενω για τον Humax εχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν τον έχω δει. Σε επίπεδο εικόνας θα ειχε πολύ ενδιαφερον η αντιπαραβολή τους γιατι ο Lyngbox είχε πιθανόν την καλύτερη εικόνα που εχω δει σε HD δεκτη, ενω τα ίδια μου εχουν πει αλλοι για τον Humax αλλα ..δεν εχουν δει τον Lyngbox! Εννοείται πως και για τους δυο δεν περιμένεις πατσαρίσματα, ανεπίσημα λογισμικά και τα λοιπά ζητούμενα στην Ελλάδα, θα δεις με επίσημες κάρτες ή το πολυ με καμιά μοντούλα...

Reaction score
4.909
Τωρα θυμήθηκα ότι ο Ζωης εχει δει και τους δύο, αν και οταν ειδε τον Lyngbox δεν ειχε ακόμη κυκλοφορήσει κανονικά και ηταν με πολύ πρώιμο λογισμικό

Reaction score
0
Απάντηση: Humax iCord ή Lyngbox και γιατί ??

σ' ευχαριστώ πολύ Βόρειε !! :615:

Ζώης λαμβάνει ?:201:

Reaction score
0

Λοιπόν η πρώτη λεπτομέρεια που παρατήρησα και δεν μου άρεσε στον lyngbox ήτανε η έλλειψη ελληνικής γλώσσας,βασικό εφόσον εννοούνε ότι θα είχε όλες τις γλώσσες τις ευρώπης και ida ότι έλειπε το δικό μας ενώ η τουρκικα ήτανε, δεύτερο λάθος στο forum του lyngbox ο admin είναι τούρκος (από εκεί κατάλαβα) θα μου πείτε πατριωτικά το πήρες θα σας απαντήσω ναι δίκιο έχετε,κάποιος με πείραξε το όλο θέμα.
στον icore με την πρώτη ματια το menu ήτανε εκπληκτικό αλλαγή γλώσσας σε ελληνικά το κάτι άλλο !! πολύ βοηθητικό και για αρχαριους.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=42446&page=4
ο lyngbox ναι μεν καλο menu αλλα λίγο περίπλοκο . σε θέμα σήματος δεν έκανα σύγκριση αλλα από ότι έχω di μέχρι τώρα το τουνέρ του icore δεν νομίζω να τον φτάσει κανεις άλλος δεκτης .
ο icore είναι twin τουνέρ , το μειονέκτημα του είναι ότι δεν έχει rf (δηλαδή έξοδος από καλώδιο κεραίας) ενώ ο lybgbox έχει ψηφιακό τουνέρ για επίγεια.
και η δυο δεκτες έχουνε σκληρό δίσκο 150G με τον icore κανεις πανεύκολη εγγραφη από 4 κανάλια και βλέπεις έναν πέμτο, κάτι που με τον lyngbox δεν κατάφερα να κάνω καν εγγραφη,
και το τελευταίο η τιμή
LYNGBOX 720 euro
HUMAX icore 540 euro

προτείνω πρώτα για τον εαυτό μου HUMAX icore(μακάρι η ομάδα "τοη" να καν κανένα θαύμα μιας και είναι linux και τότε θα δούμε ποιος θα πάρει τα ηνία)
από θερμοκρασίες δεν το συζητάμε ο icore έχει ανeμιστιρα και δεν καταλαβαίνει τίποτα !!
ο lyngbox πολύ θόριβο

Reaction score
0

Ζώη σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση και αναλυτική σου απάντηση !!

όμως έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα :

1. όταν λες οτι δεν έχει έξοδο rf τι εννοείς και σε τι επηρεάζει αυτό ?
2. ο icord δεν έχει ψηφιακό tuner για επίγεια, σωστά ?
3. η ομάδα "τοη" τι είναι και τι μπορεί να κάνει για αυτόν τον δέκτη ?

σόρρυ για την ασχετοσύνη μου και τις πολλές ερωτήσεις ...:105:

Reaction score
0

Ζώη σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση και αναλυτική σου απάντηση !!

όμως έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα :

1. όταν λες οτι δεν έχει έξοδο rf τι εννοείς και σε τι επηρεάζει αυτό ?
2. ο icord δεν έχει ψηφιακό tuner για επίγεια, σωστά ?
3. η ομάδα "τοη" τι είναι και τι μπορεί να κάνει για αυτόν τον δέκτη ?

σόρρυ για την ασχετοσύνη μου και τις πολλές ερωτήσεις ...:105:
1) δεν είναι κάτι που το χρειαζόμαστε στην χρήση το rf γιατί μέσο καλωδίου κεραίας η ποιότητα πέφτει κατά πολύ
2) όχι δεν έχει ο icore
3) η ομάδα ΤΟΗ του humax5400

Reaction score
0

Ζώη για ακόμα μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ αν και με την συζήτηση που γίνεται στο avclub έχω μπερδευτεί λιγάκι για την ποιότητα του δέκτη !

Reaction score
4.909
Το 3 πάντως δεν νομίζω ότι θα ισχύσει ποτέ, καθώς σήμερα η Χιούμαξ κερδίζει περισσότερα ως επίσημος προμηθευτής ιδιοκτησιακών δεκτών σε πακέτα παρά απο δέκτες της ελεύθερης αγοράς και δεν μπορει να ρισκάρει να δώσει τον κώδικα σε ομάδες για να βγάλουν ανεπίσημα λογισμικά.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519