hxos+soundvision Ιούλιος-Αύγουστος 2017 #05

Reaction score
569
Μια χαρά είναι το τεύχος, αλλά όλο θα βρίσκουμε κάτι να γκρινιάζουμε. Είναι γιατί το αγαπάμε ☺.
DAC συγκριτικό έχει το arcam ir dacii, ifi nano και το project pre box s2.
[DOUBLEPOST=1503185345][/DOUBLEPOST]Πολύ ενδιαφέρον το project.

Reaction score
935
Ποιοί είναι, ετσι για να ξέρουμε κι εμείς...
Tyler Durden, Nelsy (πώς αλλιώς έχει πρόσβαση στα εξώφυλλα του περιοδικού πριν ανέβουν στη σελίδα του ή κυκλοφορήσουν στο facebook). Άλλωστε δεν είναι κακό. Φαντάζομαι δεν απαγορεύεται από τους κανονισμούς του φόρουμ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Αυτό που ποτέ δεν μου αρεζε και δεν μου αρεσει, όχι μόνο στον ΉΧΟ αλλά σε όλα τα θεματικά περιοδικά ή sites εσω/εξωτερικού, είναι οι "στρογγυλευσεις". Αναγκαίες λένε - γιατι; χάριν των διαφημισεων; ως επιχειρηματιες έχουν δίκαιο, ως αναγνώστης / πελάτης δεν έχω δικαιο που ζητώ μια ΑΛΗΘΙΝΉ κριτικη; Τι θα πει "διαβάστε πίσω από τις λεξεις" που ειπώθηκε κάποτε. Η ευθύτητα για ποιον ειναι;
Το σχόλιο είναι βέβαια διαχρονικό, μα το κάνω με αφορμή ενός τεστ μηχανήματος που με ενδιέφερε ,και που σε αντίστοιχο του εξωτερικού επισης αριστευσε, κι όμως έχω αντιρρησεις...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.121
Αυτό που ποτέ δεν μου αρεζε και δεν μου αρεσει, όχι μόνο στον ΉΧΟ αλλά σε όλα τα θεματικά περιοδικά ή sites εσω/εξωτερικού, είναι οι "στρογγυλευσεις". Αναγκαίες λένε - γιατι; χάριν των διαφημισεων; ως επιχειρηματιες έχουν δίκαιο, ως αναγνώστης / πελάτης δεν έχω δικαιο που ζητώ μια ΑΛΗΘΙΝΉ κριτικη; Τι θα πει "διαβάστε πίσω από τις λεξεις" που ειπώθηκε κάποτε. Η ευθύτητα για ποιον ειναι;
Το σχόλιο είναι βέβαια διαχρονικό, μα το κάνω με αφορμή ενός τεστ μηχανήματος που με ενδιέφερε ,και που σε αντίστοιχο του εξωτερικού επισης αριστευσε, κι όμως έχω αντιρρησεις...
Και εσύ δίκιο έχεις, και το περιοδικό επίσης.
Σκέψου απλά.
Το περιοδικό ζει από τις πωλήσεις (ποιές;;; για Ελλάδα.) και από τις διαφημίσεις.
Το ιντερνετικό μόνο από διαφημίσεις.
Αν κάνει μια κριτική X τότε βάζει σε κίνδυνο τη σχέση του με τον πελάτη. Αυτό θα έχει ως κακό αποτέλεσμα να μην δώσει διαφήμιση ο πελάτης, αλλά και μηχανήματα για reviews. Και πες οτι αυτό συμβαίνει σε 5 πελάτες, που έχουν και 10 αντιπροσωπείες ο καθένας. Με τη μια εχει χάσει διαφήμιση από 50 εταιρίες και θεματολογία από αλλά 300-500 μηχανήματα, και λίγα λέω.
Και για να μην τα βάζουμε ολα στο ιδιο τσουβάλι δεν είναι όλοι οι αντιπρόσωποι ίδιοι. Γενικά, οχι μόνο εντός.
Και μην ξεχνάς οτι στο εξωτερικό έχουν κατηγορηθεί περιοδικά που αν και εκαναν τα reviews δεν τα δημοσίευαν αν δεν έκανε διαφήμιση ο πελάτης. Ιδικά για ενα Αμερικάνικο περιοδικό έχει βουίξει το web.

Ας έρθουμε και στην πλευρά του αναγνώστη. Δίκιο έχει, αλλά.....

Ας σκεφτούμε και αλλιώς.
Αν διαβάσει κάποιος το θέμα " η αποκρυπτογράφηση της χροιάς" του Μπούτια, θα πει στο τέλος στον εαυτό του οτι λέει και στο τέλος του κειμένου: ποιός ο λόγος ύπαρξης ενός review μετά από αυτά; Κανένας.

Reaction score
4.986
Κανένας λόγος να διαβάζεις ρηβιους...
Κανένας λόγος να ακούς μια συσκευή πριν την αγορασεις....
Κανένας λόγος να αποτελείται το σύστημα σου από ξεχωριστές μονάδες..
Κανένας λόγος να έχεις στο σπίτι σου βινύλια η CD...
Κανένας λόγος να έχεις άποψη για αυτό που ακούς..

Γενικά κανένας....

Reaction score
4.302
.........Αν κάνει μια κριτική X τότε βάζει σε κίνδυνο τη σχέση του με τον πελάτη. Αυτό θα έχει ως κακό αποτέλεσμα να μην δώσει διαφήμιση ο πελάτης, αλλά και μηχανήματα για reviews. ....................[/QUOTE]

Υπαρχεο όμως και μια ακομη παραμετρος. Αντε και η εταιρια δεν εδωσε στο περιοδικο μηχανήματα για reviews. Η ιδια η εταιρια που θα διαφημισει την πραματια της. Πως θα μαθει ο κοσμος τι πουλαει? Υπαρει ανταγωνισμος στο θεμα της διαφημισης? Τρεις και ο κουκος ηταν. Τωρα εμεινε μονο ο κουκος (ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ)

Γενικα η αγορα στον χωρο είναι εξαιρετικα πεσμενη. Η πλειοψηφια αγοραζει μεταχειρισμένα η με τραμπα. Γι αυτό κι εκλεισαν πολλα μαγαζια κι ένα σωρο ακομη φυτοζωουν.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.121
.........Αν κάνει μια κριτική X τότε βάζει σε κίνδυνο τη σχέση του με τον πελάτη. Αυτό θα έχει ως κακό αποτέλεσμα να μην δώσει διαφήμιση ο πελάτης, αλλά και μηχανήματα για reviews. ....................

Υπαρχεο όμως και μια ακομη παραμετρος. Αντε και η εταιρια δεν εδωσε στο περιοδικο μηχανήματα για reviews. Η ιδια η εταιρια που θα διαφημισει την πραματια της. Πως θα μαθει ο κοσμος τι πουλαει? Υπαρει ανταγωνισμος στο θεμα της διαφημισης? Τρεις και ο κουκος ηταν. Τωρα εμεινε μονο ο κουκος (ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ)/QUOTE]

Γενικα η αγορα στον χωρο είναι εξαιρετικα πεσμενη. Η πλειοψηφια αγοραζει μεταχειρισμένα η με τραμπα. Γι αυτό κι εκλεισαν πολλα μαγαζια κι ένα σωρο ακομη φυτοζωουν.
Οι εποχές άλλαξαν. Αυτά ήταν κάποτε καλά. Τώρα καλύτερος τρόπος διαφήμισης από την Google δεν υπάρχει. Μια και μόνο λέξη σου στο Google search είναι ικανή να σε βομβαρδίζει καθημερινά με ότι ψάχνεις.

Όσο για την αγορά τα έχω γράψει και στο FB του Ήχου σε σχόλιο. Η δυναμική της Ελληνικής αγοράς στο καινούργιο είναι στα 700€ - 900€. Τα έχουν βγάλει και μετά από έρευνα, της Yamaha αν δεν κάνω λάθος.
Από εκεί και πάνω είναι όπως τα λες, τράμπα και μεταχειρισμένο.

Z

Zdimis

Guest
Xρησιμα ειναι οποια reviews και κατα κανονα καπου 80% αποδίδουν ευστοχα τον χαρακτηρα της συσκευης και τα specifications.Oσον αφορά το περιοδικο κ την αγορά....ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ αν κ υποπτεύομαι με ακατάσχετη αιμοραγία μέχρι το μοιραίο...

Reaction score
431
Το διαβάζω 27 χρονια με διακοπές οταν έλειπα μακριά. Τα άρθρα του περιοδικού ειναι ενα έναυσμα για να εμβαθύνεις περισσοτερο η να αποφυγεις μια συσκευή και οχι τυφλοσούρτης για να αγοράσεις κάτι. Πόσο μαλλον τωρα που υπάρχει το ιντερνετ και έτσι δεν χρειάζεται να πας στον αντιπρόσωπο.
Όμως η άνεση του έντυπου που το διαβάζεις στον κηπο στην παραλία στο χωριο που δεν είχε καν ρευμα μεχρι πρόσφατα, δεν αναπληρώνεται.Καλά τα ηλεκτρονικά μέσα όμως η ξεκούραση και η άνεση που προσφέρει το έντυπο και γαιτί οχι και η ενυπόγραφη ύλη εχουν σαφώς ανωτερη αξία απο οποιαδήποτε αγνωστη πληροφορία εχει το ιντερνετ. Δεν θα ήθελα να κλείσει το περιοδικό στο κάτω κάτω πετάμε τα λεφτά μας σε φυλλάδες-εφημερίδες κάθε κυριακή χωρίς λόγο, τα 5 ευρώ το δίμηνο μας πειράζουν?

Reaction score
584
Xρησιμα ειναι οποια reviews και κατα κανονα καπου 80% αποδίδουν ευστοχα τον χαρακτηρα της συσκευης και τα specifications.Oσον αφορά το περιοδικο κ την αγορά....ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ αν κ υποπτεύομαι με ακατάσχετη αιμοραγία μέχρι το μοιραίο...
Μια χαρά είναι το περιοδικό, ξεφύλιζουμε και καμιά σελίδα στον καφέ,διαβάζουμε και τα ψηλά γράμματα που πάντα έχει από το να κοιτάμε συνέχεια μια παγωμένη οθόνη, να ήταν και στην ώρα του ακόμα καλύτερα.

Reaction score
7
Ο Ηχος, τον διαβάζω από το πρώτο του τεύχος, είναι ο καθρέφτης της Ελληνικής αγοράς του Hi-Fi και Hi-End στην Ελλάδα. πέρασε και καλές στιγμές και κακές, έχει πολεμηθεί και έχει περάσει και από εποχές εσωτερικού μαρασμού. Στις εποχές προ του 1992 ήταν γιαυτούς που δεν είχαν δυνατότητα να ταξιδέψουν έξω το μόνο φως στο Hi-Fi. Μετά στις εποχές της οικονομικής ευμάρειας παρουσίαζε συσκευές πανάκριβες με εξωπραγματικές τιμές, όμως και τότε κατηγορήθηκε ότι ζεί στον κόσμο του, αλλά και η γραμμή των εισαγωγέων αυτήν ήταν, έβλεπες στις εκθέσεις ναυαρχίδες και έχανε το χρήμα την αξία του. Στις δύσκολες στιγμές τώρα που οι περισσότεροι από εκείνους τους αντιπροσώπους σχεδόν δεν υπάρχουν, πολλές φίρμες πλέον δεν αντιπροσωπεύονται οι εισαγωγείς πλέον μετριούνται στα δάκτυλα των δυο χεριών, οπότε η αγορά συρρικνώθηκε.
Στον πρόλογο γράφει ότι κάποιοι δημοσιογράφοι του περιοδικού προτίμησαν και έφυγαν από την έντυπη δημοσιογραφία και έγιναν πωλητές κάποιων μεγάλων εισαγωγέων και γράφουν εκθέσεις ιδεών σε συγκεκριμένο site.
Τι δεν καταλαβαίνουμε δηλαδή, τι μέσα από τις γραμμές και πράσινα άλογα, η εποχή είναι δύσκολη και ο σώσων εαυτόν σωθείτω.
Καθώς όπως όλοι ξέρουμε το περιοδικό δεν είναι ευγενική χορηγία κανενός, ούτε ζεί από τον ελεύθερο χρόνο των δημοσιογράφων που γράφουν σαυτό (όπως π.χ. είναι τα 3 εξειδικευμένα ελληνικά φόρουμ του χώρου) και μάλιστα προέρχεται από μια τρομερά δύσκολη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Το μόνο που θα συμβούλευα στο περιοδικό, είναι να δημοσιεύει τις μετρήσεις που κάνει (κάποτε τις ανέβαζε στο site του περιοδικού) και μετά από μία έρευνα φυσικά, δεν το βρίσκω καθόλου κακό η τιμή του να αυξηθεί και να αποκτήσει αυτοδυναμία στην αγορά, όπως κάνει το avmentor που όσες συσκευές τεστάρει είναι αυτά που λένε οι μετρήσεις τους. Θα ξέρεις ότι όσες συσκευές παρουσιάζει το περιοδικό είναι αυτό που λέει και εσύ ως καταναλωτής κινείσαι ανάμεσα σαυτές τις συσκευές. θέλει όμως καταναλωτική συνείδηση, παιδεία και κ@lo, μόνο οι αναγνώστες του μπορούν να το δυναμώσουν και να το επιβάλλουν στο χώρο. Αν υπάρχει ένα τμήμα καταναλωτών που το συμβουλεύεται τότε και οι εισαγωγείς θα αναγκαστούν και συσκευές να δίνουν και να προσγειώνονται.

Reaction score
1.550
Τα φόρουμ δεν είναι μονο τρια. Προσωπικά ξέρω τεσσερα. Και πιθανότατα καποιο μου έχει ξεφυγει χεχε :)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Το μόνο που θα συμβούλευα στο περιοδικό, είναι να δημοσιεύει τις μετρήσεις που κάνει
Kαλό!!!
Και ποιός ξέρει να τις διαβάζει?
Το περιοδικό δεν είναι τεχνικό, αλλά τεχνολογίας και νομίζω πως αδιαφορεί για τύπους σαν εμάς.
Μου φαίνεται λογικό, αν θέλει να προσελκύσει νέους αναγνώστες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.136
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead