hyundai sonata 2004

Reaction score
994
Καλησπέρα σε όλους.

Θα είμαι σύντομος.

Πρίν λίγες μέρες αντικατέστησα το παλιό μου sonata του 92 με αυτό του 2004.

Reaction score
994
Απάντηση: hyundai sonata 2004

Είναι στα 2000cc με 140 άλογα.

Βλέπω στο ebay κάτι "περίεργα" κίτ και θα ήθελα την γνώμη σας,την εμπειρία και τις απόψεις σας γενικά.

Εδω link.

Reaction score
994

Αναφέρει πως πρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση που θέλω να το αφαιρέσω γίνεται ή πραγματοποιεί μόνιμες αλλαγές στον εγκέφαλο?

Δεν έχω γενικά θέμα ούτε στην κατανάλωση,ούτε στην ιπποδύναμη απλά το αμάξι είναι σχετικά βαρύ και στους επαρχιακούς δρόμους με τον κλιματισμό την ακούει λίγο στις χαμηλές στροφές.

Δεν ξέρω και αν υπάρχουν άλλες λύσεις για να πάρω λίγο καλλίτερη απόκριση στις χαμηλές στροφές.

Reaction score
28.456

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΠΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.
ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΘΟΡΕΣ.
ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100,000 ΧΛΜ Η ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΘΑ ΣΟΥΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ.

Reaction score
28.456

ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΘΥΡΑΣ OBD2.
ΜΑΚΡΥΑΑΑΑ!!!!!

Reaction score
994

60.000 έχει κάνει αλλά ψάχνω για κάτι να βοηθήσει λίγο στις χαμηλές στροφές χωρίς να έχω προβλήματα.

Στην ουσία είμαι αρκετά ήρεμος στην οδήγηση πλέων και βλέπω πως όταν οδηγώ ελάχιστα πιο "άγρια" έχω οριακά χαμηλώτερη κατανάλωση!!!!!:116: :116:

Το άγρια βέβαια για μένα είναι να μην πέφτω πολύ κάτω από τις 2000-2300 στροφές γιατί ελάχιστες φορές θα περάσω τις 3000!!!!

Μιλάμε για υπόδειγμα οδηγού!!!!!

Reaction score
28.456

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ 10/15/ ΑΝΤΕ 20 ΑΛΟΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΤΩΝ ΣΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΝΑΛΑΦΡΟΙ 16ΒΑΛΒΙΔΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ 3,500-4,000 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΣΩΣΤΟΤΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΜΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΑΝΗΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20ΕΤΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.869
Σιγά μη δώσει ένα παράλληλο εγκεφαλάκι 15% σε ατμοσφαιρικό κινητήρα.
Και μέσω OBD ούτε γι' αστείο.

Όπως λέει και ο Γρηγόρης, μακριά!

Ένα κανονικό παράλληλο ή μιά χαρτογράφηση θα έκαναν κάτι ψιλά, αλλά τίποτα εντυπωσιακό. Προσωπικά, δεν θα έκανα τίποτα απ' αυτά.

Reaction score
30.490

Υπάρχει πλακετάκι που συνδέεται στο ποτενσιόμετρο του γκαζιού και αυξάνει την ταχύτητα της πεταλούδας , αλλά και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι τώρα. Τα βγάζει ο boulekos νομίαω για ολα σχεδόν τα μοτέρ. Δε το δοκιμάζεις?
Αυξάνει βέβαια την κατανάλωση , αλλά είναι με κουμπάκι και το ενεργοποιείς όποτε θέλεις.
Αυτό που έχεις ποστάρει λογικά θα σου αυξάνει διάρκεια ψεκασμού και αβάνς.

Reaction score
28.456

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΟΥ 2004.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΜΜΙΑ 30ΡΙΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ. ΜΕΡΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΗ ΧΛΙΔΑ 2,4 ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΦΟΥΛΛ ΕΞΤΡΑ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Υπάρχει πλακετάκι που συνδέεται στο ποτενσιόμετρο του γκαζιού και αυξάνει την ταχύτητα της πεταλούδας , αλλά και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι τώρα. Τα βγάζει ο boulekos νομίαω για ολα σχεδόν τα μοτέρ. Δε το δοκιμάζεις?
Αυξάνει βέβαια την κατανάλωση , αλλά είναι με κουμπάκι και το ενεργοποιείς όποτε θέλεις.
Αυτό που έχεις ποστάρει λογικά θα σου αυξάνει διάρκεια ψεκασμού και αβάνς.
Sprint booster και...κανει δουλεια! Παρακαμπτει το ηλεκτρογκαζο και ζωντανευει το αυτ/το - δοκιμασμενο σε Opel Insignia που λογω βαρους και υψηλου τουρμπο (2200+στρ.) υστερει απο χαμηλα. Οσοι το βαλαμε ειμαστε ευχαριστημενοι!
Α, μην το παρεις απο Μπουλεκο - ειναι πανακριβος:(

Reaction score
30.490

Δεν παρακάμπτει το ηλεκτρόγκαζο λακη, του αλλάζει την θέση ηρεμίας της πεταλούδας και του δίνει πιο μεγάλη τάση , ώστε να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στο΄πάτημα του γκαζιού. Το ξέρω γιατί το εχω.Που το έχεις βρεί πιο φτηνό?

Reaction score
0
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι εκείνο το sonata έχει ηλεκτρογκαζο, οπότε ίσως και να το προτεινετε τσάμπα.
Όσο για την "παρεμβολή" μέσω obd αυτού που βρήκε, αυτο που κάνει ειναι να ξεγελάει τον εγκέφαλο ότι έχει πιο πολύ οξυγόνο στο θάλαμο καύσης (όπως κάνει το τούρμπο δηλαδή που στέλνει περισσότερο αέρα στο χώρο καύσης) ώστε αυτός με τη σειρά του να ρίχνει πιο πολύ βενζίνη (δηλαδή επηρεάζει το air/fuel ratio), χωρίς όμως να υπάρχει αυτό το έξτρα οξυγόνο. Αποτέλεσμα? Πέρα από το προφανές ότι καις παραπάνω βενζίνη άδικα, μακροπρόθεσμα δημιουργείς και πρόβλημα στο χώρο καύσης.

Με λίγα λόγια...μακριά!!!

Sent from my MT11i using Tapatalk

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Δεν παρακάμπτει το ηλεκτρόγκαζο λακη, του αλλάζει την θέση ηρεμίας της πεταλούδας και του δίνει πιο μεγάλη τάση , ώστε να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στο΄πάτημα του γκαζιού. Το ξέρω γιατί το εχω.Που το έχεις βρεί πιο φτηνό?
Τζωνυ απο εδω http://x-motors.car.gr/cars/
και μια συζητηση (για τους Insignia) μπορεις να δεις εδω: http://www.insigniaclub.gr/showthread.php?t=645&page=5.

Για το obd, νομιζω πως καποιος δικος μας "εκαψε" βαλβιδες!

Reaction score
5

Ενδιαφέρων thread για το sprint-booster εδώ.
Τελικά πληρώνετε 150-200 ευρώ για κάτι που πατάει λίγο γκάζι για εσάς παραπάνω...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Τελικά πληρώνετε 150-200 ευρώ για κάτι που πατάει λίγο γκάζι για εσάς παραπάνω...
Aς το καλο - λες ε; ;)

Reaction score
30.490

Ναι ρε Λάκη , δώσε τα 150-200 παραπάνω ευρώ στο πόδι σου να δείς τι διαφορά θα έχεις.:114:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Ναι ρε Λάκη , δώσε τα 150-200 παραπάνω ευρώ στο πόδι σου να δείς τι διαφορά θα έχεις.:114:
Οσα και να δωσεις στο (δεξι) ποδι σου, αυτο μουλαρωνει και παει συμφωνα με τον...εγκεφαλο του! Γι΄αυτο, με το μαραφετι το(ν) ξεγελαμε και μουγκριζει (οντως!) επιταχυνοντας - ακομη και με το αεριο!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts