iBook G4

Μηνύματα
5.784
Reaction score
14
:D Πολύ Καλό..!

Η Apple παρουσίασε τον πιο γρήγορο και προσιτό φορητό υπολογιστή iBook G4 που έγινε ποτέ, που διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης AirPort Extreme στα 54Mbps με πρωτόκολλο 802.11g με τιμή να ξεκινάει από μόλις 890 ευρώ (προ Φ.Π.Α.). Η σειρά iBook διαθέτει επεξεργαστή PowerPC G4, που τρέχει έως και στο 1.33GHz, έναν οπτικό δίσκο SuperDrive τύπου slot-load για την εγγραφή DVD, καθώς επίσης και την επαναστατική σουΐτα εφαρμογών iLife 04 της Apple για τη διαχείριση ψηφιακής μουσικής και φωτογραφιών, τη δημιουργία ταινιών, μουσικής και επαγγελματικής ποιότητας DVD.

Σχεδιασμένο για έναν ψηφιακό τρόπο ζωής καθ' οδόν, το iBook G4 είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε καταναλωτές και μαθητές'', δήλωσε ο David Moody, αντιπρόεδρος του τομέα Worldwide Mac Product Marketing της Αpple. ?Με την τιμή του να ξεκινάει από 938 ευρώ (προ Φ.Π.Α.), στην οποία περιλαμβάνεται η ενσωματωμένη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης AirPort Extreme και ταχύτερους επεξεργαστές PowerPC G4, τα νέα iBook είναι μια σπουδαία ευκαιρία για κάθε μαθητή, απλό χρήστη και ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης''.

Τοποθετημένο σε ένα λείο, ανθεκτικό περίβλημα από πολυανθρακικό πλαστικό, τα νέα μοντέλα iBook με οθόνη 12 ή 14 ιντσών προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση με επεξεργαστή PowerPC G4 στο 1.2GHz ή 1.33GHz αντίστοιχα. Με μπαταρία που έχει διάρκεια ζωής έξι ώρες για ολοήμερη χρήση καθ' οδόν ή στο σχολείο, η σειρά iBook διαθέτει ενσωματωμένη ασύρματη δικτύωση AirPort Extreme στα 54Mbps με πρωτόκολλο 802.11g σε όλα τα μοντέλα. Όλα τα νέα μοντέλα iBook G4 προσφέρουν επίσης μια πλήρη σειρά θυρών I/O συμπεριλαμβανομένων των θυρών FireWire 400, USB 2.0, ενσωματωμένο modem στα 56K v.92 και Ethernet (10/100BASE-T) για σύνδεση του υπολογιστή με μια ευρεία γκάμα περιφερειακών, όπως μικρόφωνα, πληκτρολόγια MIDI και iPod.

Παρέχοντας υψηλής ποιότητας γραφικά, κάθε νέο μοντέλο iBook G4 διαθέτει κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon 9200 με μνήμη DDR στα 32MB και υποστήριξη AGP 4X για παιχνίδια και DVD, καθώς επίσης και έξοδο video VGA για εύκολο mirroring σε προβολικά συστήματα και εξωτερικές οθόνες. Το νέο iBook G4 διαθέτει επίσης είτε ένα οπτικό δίσκο SuperDrive τύπου slot-loading, που αναπαράγει και εγγράφει τόσο CD όσο και DVD, ή ένα combo drive τύπου slot-load για αναπαραγωγή και εγγραφή CD και αναπαραγωγή DVD.

Κάθε νέο μοντέλο iBook G4 διαθέτει τη βραβευμένη σουΐτα εφαρμογών της Apple iLife ’04, η οποία περιλαμβάνει το iTunes για τη διαχείριση της ψηφιακής μουσικής, το iPhoto για την οργάνωση και το μοίρασμα ψηφιακών φωτογραφιών, το iMovie για δημιουργία ψηφιακών ταινιών, το iDVD για δημιουργία και εγγραφή χολυγουντιανού στυλ DVD και το GarageBand, την επαναστατική μουσική εφαρμογή, που μετατρέπει τον Mac σε ένα επαγγελματικής ποιότητας μουσικό όργανο και studio ηχογράφησης. Το iBook G4 συνοδεύεται επίσης από μια συλλογή ψυχαγωγικών εφαρμογών και εφαρμογών γραφείου.
Tο iBook G4 έρχεται με προεγκατεστημένο το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Apple. Το Mac OS X v10.3 ''Panther'' έχει περισσότερα από 150 επαναστατικά χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένου του iChat AV, μια εύχρηστη λύση προσωπικής συνομιλίας μέσω video· το FileVault, που χρησιμοποιεί τα τελευταία πρότυπα ασφάλειας και τεχνολογία απόκρυψης στα 128-bit για τη διασφάλιση των δεδομένων στο home directory· το Expos?, ένας επαναστατικός νέος τρόπος για στιγμιαία πρόσβαση σε οποιοδήποτε ανοιχτό παράθυρο· το Instant On, που αφυπνίζει το iBook από τη νάρκη σε ένα μόνο δευτερόλεπτο· το Apple Setup Assistant, ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες Mac τη γρήγορη και εύκολη μεταφορά αρχείων, εφαρμογών και προτιμήσεων από έναν Macintosh σε έναν άλλον· και το Automatic Networking, που αυτόματα εναλλάσσει τις συνδέσεις του δικτύου μεταξύ Ethernet, 802.11 και modem. Με βελτιωμένη συμβατότητα με αρχεία Windows, εκτυπωτές και υπηρεσίες δικτύου μπορεί εύκολα να συνεργαστεί με χρήστες Windows.

Γενική αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι η Rainbow Computer (τηλ.: 210-9012892, fax: 210-9012540)
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.640
Μηνύματα
2.870.442
Members
37.924
Νεότερο μέλος
daemon76
Top