Ifi Zen DAC V2 για αναβάθμιση

Reaction score
8
Καλημέρα σε όλους! Θα μπω στο ψητό κατευθείαν: έχω το εξής σύστημα:
Ενισχυτής: Marantz PM6004
CD Player: Marantz CD5004.
Επίσης αξιοποιώ έως τώρα και το Playstation 3 για να βλέπει/ακούει ο μικρός βίντεο/μουσική απο Youtube, το οποίο Playstation το έχω συνδεδεμένο στον ενισχυτή (Recorder 2).

Λόγω χαμού στο σπίτι ακούω μουσική συνήθως με ενσύρματα ακουστικά AKG-K371. Τα συνδέω με το CD Player μιας και διαθέτω από χρόνια μια "καλή" συλλογή σε CD.

Ερώτημα: έχει κάποιο νόημα/αποτέλεσμα η αγορά του εν λόγω DAC; Η τιμή του είναι στα κυβικά μου....

Με ενδιαφέρει η αναβάθμιση σε επίπεδο επιλογών και ποιότητας ήχου:
  • ενίσχυση ακουστικών,
  • βελτίωση ήχου από ενισχυτή, cd ή κινητό/tablet
  • καλύτερο αποτέλεσμα από την παρεμβολή του στη σύνδεση του Playstation με τον ενισχυτή για την αξιοποίηση των μουσικών αρχείων του NAS Server.
Δεν περιμένω να κάνει και "παπάδες" γιατί με κόστος περί τα 180€ σίγουρα αυτά με 1.000€ έχουν κάτι πολύ περισσότερο να πουν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reaction score
8
Ένας επιπλέον λόγος που το ρωτώ είναι ότι δεν έχω πιάσει ποτέ DAC στα χέρια μου, δεν ξέρω πως δουλεύει...

Reaction score
33
Αν κατάλαβα καλά θες να αναβαθμίσεις το DAC + headphone amp του CD player σου και το DAC του playstation, αφού τα DACs αυτων χρησιμοποιείς τώρα.

Το συγκεκριμένο που λες είναι μόνο usb DAC (και headphone amplifier), άρα μπορεί να συνδεθεί μόνο με υπολογιστή. Χρειάζεσαι κάποιο άλλο που να έχει Extra ψηφιακές εισόδους (coaxial, οπτικές)

Reaction score
7.174

Reaction score
7.174
θέλει και ενισχυτή ακουστικών......

Από ifi, το ifi zen one signature παρέα με το zen can,αλλά φάνει στα 550 .....

Reaction score
8
Αν κατάλαβα καλά θες να αναβαθμίσεις το DAC + headphone amp του CD player σου και το DAC του playstation, αφού τα DACs αυτων χρησιμοποιείς τώρα.

Το συγκεκριμένο που λες είναι μόνο usb DAC (και headphone amplifier), άρα μπορεί να συνδεθεί μόνο με υπολογιστή. Χρειάζεσαι κάποιο άλλο που να έχει Extra ψηφιακές εισόδους (coaxial, οπτικές)
Από τον ήχο κάποιων CD δε μένω ικανοποιημένος. Επομένως αναρωτιέμαι αν ένα dac σαν τα προτεινόμενα π.χ. θα κάνουν διαφορά ως προς την ποιότητα ήχου, εφόσον έχουν βέβαια και τις κατάλληλες υποδοχές. Επομένως σωστά καταλάβατε, θέλω να αναβαθμίσω την ποιότητα του ήχου που θα ακούω.
Τώρα, το θέμα της ενίσχυσης ακουστικών, ακούω απο το CD-Player με τα ακουστικά. Ερώτημά μου επ' αυτού είναι αν με ενισχυτή ακουστικών θα βελτιωθεί και ο ήχος τους ή απλά θα πάρω μόνο παραπάνω ένταση. Δεν ακούω σε υψηλή ένταση ποτέ.

Χρειάζεται να ετοιμάσω κομπόδεμα για να φτάσω εκεί.... :)

Reaction score
7.174
Από τον ήχο κάποιων CD δε μένω ικανοποιημένος. Επομένως αναρωτιέμαι αν ένα dac σαν τα προτεινόμενα π.χ. θα κάνουν διαφορά ως προς την ποιότητα ήχου, εφόσον έχουν βέβαια και τις κατάλληλες υποδοχές. Επομένως σωστά καταλάβατε, θέλω να αναβαθμίσω την ποιότητα του ήχου που θα ακούω.
Τώρα, το θέμα της ενίσχυσης ακουστικών, ακούω απο το CD-Player με τα ακουστικά. Ερώτημά μου επ' αυτού είναι αν με ενισχυτή ακουστικών θα βελτιωθεί και ο ήχος τους ή απλά θα πάρω μόνο παραπάνω ένταση. Δεν ακούω σε υψηλή ένταση ποτέ.

Χρειάζεται να ετοιμάσω κομπόδεμα για να φτάσω εκεί.... :)
Aν θέλεις να βελτιώσεις τον ήχο απο το cd player (είτε ακούς από το σύστημα σου ,είτε από τα ακουστικά),χρειάζεσαι έαν καλύτερο dac ,που να είναι και ενισχυτής ακουστικών (γιατί από εκεί θα περνά το σήμα πλέον....η έξοδος ακουστικών του cdplayer βγαίνει off.......αν δεν άκουγες και με ακουστικά,θα χρειαζόσουν απλά ένα dac). Το να βάλεις μόνο καλύτερο ενισχυτή ακουστικών,θα έχεις πιο άνετη οδήγηση των ακουστικών σου,βελτιωμένο ήχο,αλλά όχι σημαντικά (αφού η ποιότητα του αναπαραγωγέα-cdplayer,δεν θα βελτιωθεί).

Reaction score
33
Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τον ήχο κάποιοων CD μηπως απλά φταίνε οι συγεκριμενες ηχογραφήσεις;

Δεν ξερω τις δυνατότητες των AKG-K371 και μέχρι που μπορεί να φτάσουν.

Τυχαίνει να έχω τον Marantz NA-6005 που έχει το ίδιο DAC με το player σου και πιθανόν τον ίδιο ενισχυτή ακουστικών. Με τα SENNHEISER HD 58X είμαι ικανοποιημένος, είχα κάνει καποτε καποιες δοκιμες με το schiit Fulla 3 (που ειναι αντστοιχης κατηγορίας τιμής) δεν μπορω να πω ότι είδα διαφορά - ισως προς το χειρότερο.

Αλλο οικονομικό πακετο dac-amp ειαι και το Fiio K5 Pro - χωρις να το εχω δοκιμάσει- αν θες να κανεις δοκιμή. Αλλά εγω νομίζω σε αυτη την κατηγορία δεν θα δεις ιδιαίτερες διαφορες - και βεβαια μην περιμένεις κακές ηχογραφήσεις να γίνουν καλές

Reaction score
8
Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τον ήχο κάποιοων CD μηπως απλά φταίνε οι συγεκριμενες ηχογραφήσεις;

Δεν ξερω τις δυνατότητες των AKG-K371 και μέχρι που μπορεί να φτάσουν.

Τυχαίνει να έχω τον Marantz NA-6005 που έχει το ίδιο DAC με το player σου και πιθανόν τον ίδιο ενισχυτή ακουστικών. Με τα SENNHEISER HD 58X είμαι ικανοποιημένος, είχα κάνει καποτε καποιες δοκιμες με το schiit Fulla 3 (που ειναι αντστοιχης κατηγορίας τιμής) δεν μπορω να πω ότι είδα διαφορά - ισως προς το χειρότερο.

Αλλο οικονομικό πακετο dac-amp ειαι και το Fiio K5 Pro - χωρις να το εχω δοκιμάσει- αν θες να κανεις δοκιμή. Αλλά εγω νομίζω σε αυτη την κατηγορία δεν θα δεις ιδιαίτερες διαφορες - και βεβαια μην περιμένεις κακές ηχογραφήσεις να γίνουν καλές
Η αλήθεια είναι οτι απο cd σε cd, αν και γνήσια υποτίθεται, βλέπω όντωςδιαφορά σε αυτό που λες και φαντάστηκα κι εγώ ότι είναι θέμα ίσως ηχογράφησης.
Όμως, καθότι δεν έχω ιδέα ακριβώς τι εστί εξωτερικό dac έθεσα το ερώτημα εδώ για να διαφωτιστώ στο αν θα δω διαφορά μ' αυτό τελικά στην ποιότητα ήχου και δη στις κακές ηχογραφήσεις.
Επίσης, αν για να καλύψω αξιοπρεπώς ενίσχυση ακουστικών και dac πρέπει να ξοδέψω 400-500€ αναρωτιέμαι μήπως αγοράζοντας νέο CDplayer καταφέρω το ίδιο με λιγότερα καλώδια κτλ.

Σημείωση: με τα AKG-371 είμαι κατενθουσιαμένος. Ειδικά όταν ακούω με αυτά τα cd των Black Keys!

Reaction score
1.121
Δεν περιμένω να κάνει και "παπάδες" γιατί με κόστος περί τα 180€ σίγουρα αυτά με 1.000€ έχουν κάτι πολύ περισσότερο να πουν.
Όχι.. ίσα ίσα που μερικές φορές ισχύει το αντίθετο, ειδικά στα DAC..
Και μπορείς να διαβάσεις και εδώ

Last edited:

Reaction score
8

Αυτά πωλούνται και χωριστά, στην περίπτωση που δε μπορώ να δώσω πακέτο 550€; Ποιό κάνει τι, μήπως και βρω μια άκρη με αυτό;

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.863
Αυτά πωλούνται και χωριστά, στην περίπτωση που δε μπορώ να δώσω πακέτο 550€; Ποιό κάνει τι, μήπως και βρω μια άκρη με αυτό;

ZEN CAN = πολύ ισχυρός ενισχυτής ακουστικών + προενισχυτής line ( Balanced & RCA)

ZEN ONE = universal dac, ήτοι USB in, Coax in, Optical in, Bluetooth 5.1 Hi-Res in, Analogue Out (Balanced & RCA).

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.449
Members
38.560
Νεότερο μέλος
Vincellark