ifi zen stream vs bluesound node

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.811
Ποιο κερδιζει; Ας πουμε οτι τα 200 ευρω διαφορα τιμης δεν λαμβανονται υποψιν.....ποια θα ηταν η επιλογη σας εναντι του αλλου και γιατι.....

Last edited:

Reaction score
806
Το bluesound έχει και dac, το ifi θέλει ξεχωριστό dac.

Είναι διαφορετικά προϊόντα.

Παρόλα αυτά θα κάνω μια άτυπη σύγκριση.

Από αισθητική άποψη, το node υπερτερεί ξεκάθαρα.

Προσωπικά, θα προτιμούσα το ifi γιατί δεν θέλω να αποχωριστώ το dac που έχω (και τις balanced εξόδους του).

Από software (που έχει ίσως την μεγαλύτερη σημασία) δεν ξέρω ποιο υπερτερεί.

Reaction score
7.069
Η εφαρμογή bluos του Νοde είναι καλύτερη,αλλά από την άλλη το ifi είναι πιο "ελεύθερο" για συνεργασία με άλλες εφαρμογές,pc software music players κλπ. Το ζήτημα είναι πόσα ακόμα χρήματα πρέπει να προσθέσεις στα 400 του zen stream,για να το κάνεις να παίζει όπως το node. Με την διαφορά των 200 ευρώ αγοράζεις dac (και καλώδιο....usb ή coaxial) για να το πετύχεις αυτό? Για κάποιον που δεν έχει ήδη ένα dac και έχει σαν οροφή τα 600 ευρώ για streamer,το node μάλλον είναι καλύτερη επιλογή,ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που θα δώσουν και ιδιαίτερο βάρος στην HDMI ARC σύνδεση που προσφέρει.

Reaction score
569
Νομίζω ότι όποιος έχει καλό dac, το ifi είναι το πιο οικονομικό streamer μετά τις DIY λύσεις raspberry pi.
Και παίζει τα πάντα
Βέβαια η εφαρμογή του είναι χάλια

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.811
Αρα αποτι καταλαβαινω εχω κανει μια λιστα best buy...

1. Στα 500 ευρω Bluesound node

2. Στα 1000 ευρω Cambridge audio CXN v2

3. Στα 1500 ευρω Marantz nd 8006

4. Στα 2000 ευρω Innuos Zen MKiii

Χωραει πολυ συζητηση η λιστα αυτη..... οι επιλογες παμπολλες....

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
822
Το ερώτημα είναι αν θέλεις να έχει επάνω DAC ή όχι.
Αν δεν θέλεις γιατί να πάρεις πχ το Cambridge και να ξοδέψεις άδικα χρήματα;
Επίσης χρειάζεσαι έξοδο USB ή SPDIF;

det

Reaction score
104
Καμμία σχέση ως προς τη διαχείρηση αρχείων. Το ifi υπερτερεί καθόσον έχει και μεγαλύτερες δειγματοληψίες kai DSD (μέχρι 256). Εφόσον ένας στρίμερ είναι ο μεσολαβητης των ψηφ. αρχείων μας το θέμα dac μένει εκτός. Είναι πολύ έξυπνο αυτό που έκανε η Ifi γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να μιλάμε και για ενισχυτή/προενισχυτή(όπως έκανε η ΥΑΜΑΗΑ) -στρίμερ-dac κοκ.Επίσης το IFi είναι OPEN software (linux) με άμεσες ενημερώσεις και στο software και στο firmware (δεν γνωρίζω αν το κάνει το node). Στα + τοποθετω και το καταπληκτικό power supply που είναι στα 1.5Μhz και το ελάχιστο ρεύμα μέσα στα κυκλώματα τοu.Τώρα όσο για το κόστος δεν είναι τόσο απλό να λές 400€ / 600€. Ποσοστιαία η τιμή είναι πολύ μεγάλη για το Node. Επίσης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως το καταπληκτικό Noise cancellation η ικανότητα της διασυνδεσιμότητας DLNA, UpU, Chromecast κλπ. Το Ifi είναι best buy και θα παραμείνει. Μια ξεκάθαρη λύση που συμβαδίζει με το τίτλο του STREAMER.

Last edited:

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.811
Οσες περισσότερες λειτουργίες προσφέρει ένα μηχάνημα τόσο καλύτερα τόσο καλύτερη επιλογή. Αλλά ο πυρήνας της σύγκρισης είναι στη βασική του αποστολή. Στην περίπτωση μας streaming. Και τι εστι σωστό streaming? Πιστεύω τα εξής.....
1) Πληθώρα ψηφιακών εισόδων και εξόδων
2) Πολύ καλό application που να μη κολλάει, να μη χάνει το σήμα και να είναι της μητρικής εταιρείας και όχι από τρίτο κατασκευαστή
3) Ικανότητα διαχείρισης της μεγαλύτερης δυνατής ποικιλίας σηματων (κι ας μη κάνεις προς το παρόν χρήση τους)
4) Το καλύτερο δυνατό κύκλωμα ώστε να προστίθεται ο λιγότερος δυνατόν ηλεκτρονικός θορυβος
5) Η καλή όπως σε κάθε συσκευή τροφοδοσια

Με βάση αυτά στην κατηγορία των 500 ευρώ ποιο είναι καλύτερο; η χρηματική διαφορά +- είναι αναπόφευκτη γι αυτό υπάρχει σε κάθε κατηγορία τιμής και είναι ανάλογη σε κάθε κατηγορία τιμής.

Reaction score
852
Αδελφέ, χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου, ωστόσο, το chromecast ακόμη το περιμένουμε και οι ενημερώσεις είναι προβληματικές, καθώς προς το παρόν 1 φτιάχνουν και 5 χαλάνε ...

Το μηχανάκι σαν hardware είναι πολύ δυνατό, πλην σαν app / software κλπ θέλει δρόμο ακόμη ...

ΥΓ. Το μήνυμα μου είναι απάντηση στον det ...
Οσες περισσότερες λειτουργίες προσφέρει ένα μηχάνημα τόσο καλύτερα τόσο καλύτερη επιλογή. Αλλά ο πυρήνας της σύγκρισης είναι στη βασική του αποστολή. Στην περίπτωση μας streaming. Και τι εστι σωστό streaming? Πιστεύω τα εξής.....
1) Πληθώρα ψηφιακών εισόδων και εξόδων
2) Πολύ καλό application που να μη κολλάει, να μη χάνει το σήμα και να είναι της μητρικής εταιρείας και όχι από τρίτο κατασκευαστή
3) Ικανότητα διαχείρισης της μεγαλύτερης δυνατής ποικιλίας σηματων (κι ας μη κάνεις προς το παρόν χρήση τους)
4) Το καλύτερο δυνατό κύκλωμα ώστε να προστίθεται ο λιγότερος δυνατόν ηλεκτρονικός θορυβος
5) Η καλή όπως σε κάθε συσκευή τροφοδοσια

Με βάση αυτά στην κατηγορία των 500 ευρώ ποιο είναι καλύτερο; η χρηματική διαφορά +- είναι αναπόφευκτη γι αυτό υπάρχει σε κάθε κατηγορία τιμής και είναι ανάλογη σε κάθε κατηγορία τιμής.

Με το ifi έχεις όλα τα παραπάνω εκτός το 2 ...

det

Reaction score
104
Νομίζω ότι το Bluesound Nde κοστίζει 600€ (599€ για την ακρίβεια) η όχι ;
Αδελφέ, χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου, ωστόσο, το chromecast ακόμη το περιμένουμε και οι ενημερώσεις είναι προβληματικές, καθώς προς το παρόν 1 φτιάχνουν και 5 χαλάνε ...

Το μηχανάκι σαν hardware είναι πολύ δυνατό, πλην σαν app / software κλπ θέλει δρόμο ακόμη ...

ΥΓ. Το μήνυμα μου είναι απάντηση στον det ...

Με το ifi έχεις όλα τα παραπάνω εκτός το 2 ...
Δεν διαφωνώ με αυτά που λες για το application για τις διασυνδέσεις όμως από ότι γνωρίζω δουλεύουν όλες

Reaction score
852
Δεν είπε κανείς το αντίθετο για τις διασυνδέσεις ...

Το ιφι το έχω από τις γιορτές ... για τις δικές μου ανάγκες, (qobuz ) δεν έχω καλυφθεί ακόμη ... περιμένω το chromecast, αλλά προς το παρόν, τόσους μήνες μετά δεν κουνιέται φύλλο ...

η εταιρεία δυστυχώς σκοπεύει κυρίως στο αμερικανικό κοινό και το Τινταλ ...

Είναι και οι Γάλλοι τα 'ζώα μου αργά'' ... αν έβγαζαν μια connect εφαρμογή θα είχα λύσει τα βάσανα μου ... από το 2017 το δουλεύουν ...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας