IMF electronics compact monitor 2

Reaction score
3
καλησπέρα,

είμαι νέος στον κόσμο του ήχου.

κληρονόμησα πρόσφατα τα ηχεία της εταιρίας IMF electronics μοντέλο Compact Monitor II.

θα ήθελα μια γνώμη από τα έμπυρα μέλη του forum για το αν έχει νόημα να τα κρατήσω και να στήσω με αυτά ένα setup ήχου ;

παραθέτω επίσης φωτογραφίες των ηχείων.

σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

20170801_214740.jpg
20170801_214826.jpg
20170801_214832.jpg

Reaction score
7.089
Αξιοπρεπή δείχνουν, γιατί όχι;
αξιοπρεπη και με συλλεκτικη αξια.....εχουν βεβαια καποια σημαδια και ενα μεγαλο μπροστα,αλλα το βασικοτερο για μενα ειναι οτι εχει "λιωσει" το υλικο που καλυπτει το ανοιγμα του ρεφλεξ στο κατω μερος του ηχειου. Καλο θα ηταν να ανοιχτουν και να γινει και ελεγχος στο κροσσοβερ και ισως αντικατασταση καποιων στοιχειων και αλλαγη της εσωτερικης καλωδιωσης.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αυτά που λέει παραπάνω ο tanto είναι απολύτως απαραίτητα να γίνουν.

Σε περιμένει καθάρισμα...
Αφαίρεσε προσεχτικά το midwoofer και καθάρισε όλα τα υπολοίματα του ηχομονωτικού, για αρχή.
Θα πρέπει να τοποθετηθεί καινούριο με την ίδια συμπεριφορά.
Επίσης οι πυκνωτές του κυκλώματος διαχωρισμού χρειάζονται αλλαγή.
Λογικά θα είναι οι μαύροι με κόκκινα άκρα, που φορούσαν όλα τα Εγγλέζικα ηχεία της εποχής.
Καλό θα ήταν να άλλαζες την λεπτή εσωτερική καλωδίωση με κάτι καλύτερο, χωρίς υπρεβολές πάντα και να γίνουν ξανά όλες οι κολλήσεις.

Αν τα μεγάφωνα είναι σε καλή κατάσταση, μην σου φανεί περίεργο αν σε εκλπήξει ευχάριστα αυτό το ηχείο.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Με το εσωτερικό ηχομονωτικό μάλον θα την γλυτώσεις. Φαίνεται να'ναι διαφορετικό από το μαύρο που καλύπτει την έξοδο του ρηφλέξ, και τουλάχιστον αυτό των CM2a που είχα εγώ δεν επηρεάστηκε από τον χρόνο.

Τα CM2a πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με τα δικά σου, αλλά χωρίς το ρηφλέξ - κλειστό κουτί.
Τα τουίτερς σαν τα μάτια σου, είναι φανταστικά και ΔΕΝ θα βρεις άλλα εύκολα.
Πυκνωτές μπλε Αλκαπ μπιπολάρ, λεπτό σύρμα στα πηνία και γενικώς τίποτε το ιδιαίτερο από υλικά κροσσόβερ. Αν βάλεις σύγχρονους πλαστικούς πυκνωτές (άρα με πολύ μικροτερη ESR), έχε υπ' όψη σου οτι η KEF για τα δικά της κροςς της εποχής προτείνει να προστεθούν αντιστάσεις σε σειρά με κάθε αντικαθιστόμενο πυκνωτή ώστε να διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά του κροςς. Περίπου 1Ω ανά 10μF χωρητικότητας

Reaction score
3
καλησπέρα,

είμαι νέος στον κόσμο του ήχου.

κληρονόμησα πρόσφατα τα ηχεία της εταιρίας IMF electronics μοντέλο Compact Monitor II.

θα ήθελα μια γνώμη από τα έμπυρα μέλη του forum για το αν έχει νόημα να τα κρατήσω και να στήσω με αυτά ένα setup ήχου ;

παραθέτω επίσης φωτογραφίες των ηχείων.

σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

View attachment 77943 View attachment 77944 View attachment 77945
Καλησπέρα και πάλι

Ευχαριστώ πολύ για όλα σας τα σχόλια και τις κατευθύνσεις που μου δίνεται.

Δεν τολμώ προσωπικά να ανοίξω τα ηχεία και να πειράξω κάτι, αλλά αν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος θα ήθελα να τους κάνω ένα service, αυτό σχετικά με τους πυκνωτές νομίζω θα βοηθούσε πολύ.

Έστησα το σύστημα με τα ακόλουθα μηχανήματα:

ενισχυτής: Luxman L-113A

και

πικάπ: Goldring - Lenco (μοντέλο άγνωστο)

παραθέτω εικόνες...

Μπορώ να πω, χωρίς να έχω εμπειρία, ότι βγαίνει πολύ όμορφος ήχος, ζεστός και κάπως vintage.

Αν γνωρίζεται κάποιον τεχνικό εμπιστοσύνης να μου συστήσετε σχετικά με την περιποίηση των ηχείων είναι ευπρόσδεκτος.

Ευχαριστώ ξανά για τις χρήσιμες συμβουλές σας.

IMG_6325.JPG
IMG_6324.JPG

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Τι κάπως vintage? Αυτός είναι ο ορισμός του vintage.
Αξίζει να το αναστήσεις το σύστημα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.839
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo