in83+ οθονη....=?

Reaction score
1.441
γεια σας "συναδελφοι"....
να παρω και γω λιγο απο τις γνωσεις σας...?
εχω καταληξει στον προβολεα -in83- και ειμαι στην αναζητηση της οθονης
μου εχουν προτηνει την screenline amleto 123 σταθερη. γυρω στα 700euro.
οπως θα δει κανεις και στο σχημα εχω αρκετο χωρο για την εγκατασταση, οποτε και παραπανω ιντσες θα ηταν ευπροσδεκτες αν πανε με τον in83 ακομη και σε 2,35:1. για τις τελευταιες
(2,35:1)δεν ξερω ποσο πανω πανε σε τιμη, και το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 750ευρο.
επισης θα ηθελα τη γνωμη σας για το αν θα πρεπει να βαλω γκρι η λευκη οθονη για τον συκεκρημενο προβολεα.
περιμενω απαντησεις γιατι η παραγγελια θα γινει στο τελος της επομενης βδομαδασ

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.831
Καλησπέρα φίλε. Ως συνάδελφος (διαθέτω κι εγώ in83) αυτό που θα σου πω με σιγουριά είναι να βάλεις σταθερή οθόνη και να μείνεις μακριά από οθόνες που μαζεύουν-ζαρώνονται. Το μηχάνημα έχει τεράστιες δυνατότητες και επιτρέπει άνετα την χρήση (αναδεικνύεται) high contrast οθόνης. Νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να βάλεις γκρι.
Στην πιθανή θέση 2 είναι μπαλκονόπορτα αυτή πίσω;
Στην πιθανή θέση 1 πάντως και αν βγάλεις το throw range γύρω στα 6 μέτρα σε παίρνει άνετα για 130'' οθόνη.
Όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
γεια σας "συναδελφοι"....
να παρω και γω λιγο απο τις γνωσεις σας...?
εχω καταληξει στον προβολεα -in83- και ειμαι στην αναζητηση της οθονης
μου εχουν προτηνει την screenline amleto 123 σταθερη. γυρω στα 700euro.
οπως θα δει κανεις και στο σχημα εχω αρκετο χωρο για την εγκατασταση, οποτε και παραπανω ιντσες θα ηταν ευπροσδεκτες αν πανε με τον in83 ακομη και σε 2,35:1. για τις τελευταιες
(2,35:1)δεν ξερω ποσο πανω πανε σε τιμη, και το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 750ευρο.
επισης θα ηθελα τη γνωμη σας για το αν θα πρεπει να βαλω γκρι η λευκη οθονη για τον συκεκρημενο προβολεα.
περιμενω απαντησεις γιατι η παραγγελια θα γινει στο τελος της επομενης βδομαδασ

Καλησπερα και απο εμενα.
Μην φοβασαι τις πολλες ιντσες με τον ΙΝ83.
Εχει τοσο φως που σε καλυπτει ανετα.
Θα προτεινα και εγω σταθερη και γκρι οθονη.
Και επειδη τωρα τελευταια με "τρωει" με τις κοιλες 2.35:1 , και ο
ΙΝ83 διαθετει Vertical Stretch, δεν το σκεφτεσαι λιγο?
Βεβαια οχι σε αυτα τα χρηματα...:120:

Reaction score
1
Είναι μια δύσκολη επιλογή που πρέπει να κάνεις όσον αφορά την οθόνη που θα ζευγαρώσει με τον IN83, λόγω του μεγάλου offset 36% του προβολέα. Η λογικότερη πρόταση είναι λευκή ματ οθόνη με κέρδος 1, με την οποία βέβαια θα υποφέρουν ελαφρά τα πολύ σκοτεινά σου πλάνα από πέπλα, λόγω του μέτριου μαύρου του Infocus.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Αν πάλι βέβαια βάλεις γκρι οθόνη, θα βελτιώσεις ελαφρά το μαύρο σου, αλλά θέλει πολλή προσοχή στην επιλογή της οθόνης. Οθόνες σαν τη Firehawk της Stewart απαγορεύονται διά ροπάλου στον Infocus ΙΝ83, επειδή λόγω του μεγάλου offset 36% το hot spot θα βγάζει μάτι. Ακόμα και με την Studiotek που είδα τον IN83, το hotspot ήταν πολύ εύκολα ορατό.
<o:p></o:p>
Η επιλογή σου θα είναι πραγματικά δύσκολη. Αν δεν σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα σκοτεινά πλάνα, εγώ τουλάχιστον θα σου πρότεινα λευκή ματ οθόνη με κέρδος 1. Εκτός αν μπορείς να βρεις γκρίζα οθόνη με αρνητικό κέρδος, στην οποία το hotspot δεν θα είναι έντονο, και η οποία βέβαια δεν θα είναι γεμάτη διαμαντάκια!... :126:

Reaction score
1
Και μια και ανέφερα τα διαμαντάκια, θα ήθελα να σας πω και κάτι άλλο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τις τελευταίες μέρες, μια και πραγματικά δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Ένας γνωστός μου έχει ένα club, στο οποίο χρησιμοποιεί ένα μικρό (μάλλον data) προβολέα με κάδρο 4:3 της Sony για να προβάλλει κλιπάκια μουσικής. Δεν χρησιμοποιεί οθόνη, απλώς έχει βάψει ένα κομμάτι του τοίχου με λευκή μπογιά σε αναλογία 4:3. Όταν πηγαίνω στο club λοιπόν, κάθομαι συνήθως σε συγκεκριμένη θέση στο μπαρ και χαζεύω την εικόνα του προβολέα υπό μια συγκεκριμένη γωνία, είμαι ελαφρά δεξιότερα από το κέντρο του τοίχου όπου προβάλλεται η εικόνα και αρκετά χαμηλότερα.
Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, πρόσεξα σε φωτεινά πλάνα από τα κλιπάκια, τουλάχιστον τρία έως πέντε διαμαντάκια! :111: Ήταν απόλυτα κατευθυντικά, δηλαδή με το που μετακινιόμουν μισό μέτρο προς τα αριστερά, τα έχανα όλα μαζί, εξαφανιζόντουσαν δηλαδή από τον τοίχο! Επίσης, ήταν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο, για να θεωρήσω π.χ., ότι κάτι μπορεί να είχε λερώσει το τοίχο σε μια συγκεκριμένη περιοχή.
Όπως γνωρίζετε, πριν αγοράσω τη Firehawk, πρόβαλλα για τέσσερα ολόκληρα χρόνια στον τοίχο μου που είχα βάψει με ματ λευκή μπογιά, σε δύο διαφορετικούς προβολείς, το Sanyo Z2 και τον BenQ 8700. Ο τοίχος κιτρίνισε με τον καιρό, ξαναβάφτηκε λευκός, αλλά παρόλο που «έγραψα» σε αυτόν τουλάχιστον 2.000 ώρες προβολής και με τους δύο προβολείς, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν είδα κανένα διαμαντάκι! Και πιστέψτε με, είχα κοιτάξει από όλες τις δυνατές οπτικές γωνίες.
Μάλιστα είχα βάλει δυο φορές το έτερον ήμισυ και είχε τρίψει δυνατά τον τοίχο με ισχυρό καθαριστικό, όταν ένιωθα ότι είχε κιτρινίσει αισθητά. Και πάλι, ποτέ μα ποτέ δεν παρατήρησα ποτέ κάποιο διαμαντάκι! Έτσι λοιπόν θεωρούσα ως δεδομένο ότι ένας βαμμένος λευκός τοίχος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να παρουσιάσει διαμαντάκια! Κι όμως ήρθε το περιστατικό στο club του γνωστού μου, να μου ανατρέψει κι αυτό το δεδομένο!!! Διατηρώ ως τελευταία επιφύλαξη, μήπως ο γνωστός μου έχει βάψει τον τοίχο με καμιά μυστήρια μπογιά, όπως η goo, η οποία να έχει την ιδιότητα να παρουσιάζει διαμαντάκια!
Ήμαρτον βρε παιδιά, μερικές φορές νιώθω ότι όχι μόνο δεν γνωρίζουμε τίποτα από τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που μας παίζει ο εγκέφαλός μας, ότι στη κυριολεξία έχουμε ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ από το χάος που ονομάζεται εικόνα! :137:

Reaction score
182
Εγώ λέω πως στον τοίχο θα.... "τριβόταν" καμμιά τύπισσα πίτα στο glitter και... αφησε το ανεξίτηλο σημάδι της... :128: γι αυτο γυναικες στο χώρο προβολής μόνο μετα απο ντεμακιγιαζ....:116:

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: in83+ οθονη....=?

Η επιλογή σου θα είναι πραγματικά δύσκολη. Αν δεν σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα σκοτεινά πλάνα, εγώ τουλάχιστον θα σου πρότεινα λευκή ματ οθόνη με κέρδος 1. Εκτός αν μπορείς να βρεις γκρίζα οθόνη με αρνητικό κέρδος, στην οποία το hotspot δεν θα είναι έντονο, και η οποία βέβαια δεν θα είναι γεμάτη διαμαντάκια!... :126:
Stewart Grayhawk RS

Reaction score
1
Εγώ λέω πως στον τοίχο θα.... "τριβόταν" καμμιά τύπισσα πίτα στο glitter και... αφησε το ανεξίτηλο σημάδι της... γι αυτο γυναικες στο χώρο προβολής μόνο μετα απο ντεμακιγιαζ....

Ηλία, λογικότατη εξήγηση, δεν μπορώ να πω. Το μόνο "κάπως περίεργο", είναι ότι για να αφήσει η τύπισσα το μακιγιάζ της στα ψηλότερα σημεία που εμφανίστηκαν τα διαμαντάκια, θα έπρεπε να έχει δυόμισι μέτρα ύψος!

Reaction score
1.441
σας ευχαριστω συναδελφοι!!!! σιγουρα θα παω για σταθερη,,αθτο δεν το συζηταω ....
εκει ποθ ταλαντευομαι ειναι 16¨9 η 2,35:1?
μαρεσουν πολυ οι δευτερες...
loggeo κοι στισ δυο πιθανες θεσεις απο πισω ειναι τοιχοι...ειναι υπογειο οποτε μονο δεξια εχει παραθυρα...εσυ τι οθονη εχεις?
ανδρεα το Vertical Stretch που χει ο προβολεας τι συμαινει? οτι μπορει να προβαλει στα 2,35:1? για κοιλη δεν ξερω γιατι ειναι πολυ ακριβες..αλλα ανεβασα το οριο για οθονη στα 1000 ευρο.

Reaction score
1.441
τοτε θα το σκεφτω σοβαρα για 2.35:1 αν και δεν ξερω που παιζοθν οι τιμες.
ασε ποθ πρεπει να παω στισ 140-150 ιντσες.
πιστευεις οτι στα 100 περιπου μπορω να βρω κατι?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
τοτε θα το σκεφτω σοβαρα για 2.35:1 αν και δεν ξερω που παιζοθν οι τιμες.
ασε ποθ πρεπει να παω στισ 140-150 ιντσες.
πιστευεις οτι στα 100 περιπου μπορω να βρω κατι?
Εμμ, κατι χανω και δεν μπορω να πιασω το νοημα της ερωτησης
σου:120:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: in83+ οθονη....=?

Γενική οδηγία: μια δεύτερη ματιά στο μήνυμα πριν πατήσουμε "Καταχώρηση", δε βλάφτει.

Reaction score
1.441
οταν εισαι στο τρεξιμο ουτε αθτο δεν προλαβαινεις...
λεω πως να εχω το ιδιο υψος στισ 2.35:1 με μια 16:9 στις 120" που ειχα ηδη αποφαισει να παρω πρεπει να παω στις 150".
με 1000 ευρω πιστευεις οτι μπορω να βρω μια 140-150" στισ 2,35:1?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
λεω πως να εχω το ιδιο υψος στισ 2.35:1 με μια 16:9 στις 120" που ειχα ηδη αποφαισει να παρω πρεπει να παω στις 150".
Στις 130'' περιπου

με 1000 ευρω πιστευεις οτι μπορω να βρω μια 140-150" στισ 2,35:1?
Δεν νομιζω, αλλα θα κοιταξω με την ησυχια μου αυριο και θα σου απαντησω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.460
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO