Infocus IN72 - κίτρινη θαμπή κηλίδα

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσατε να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που αντιμεπώπισα με τον Infocus IN72 προτζέκτορά μου.

Η χρήση δέν είναι μεγάλη ούτε συχνή, τον έχω τουλάχιστον 6-7 χρόνια και έχει κάνει μόνο 270 ώρες στην λάμπα. Η συνηθισμένη χρήση του είναι όρθιος σε τραπέζι μέχρι που αποφάσισα να τον στηρίξω σε βάση τοίχου πριν 2 ημέρες.

Εχτές λοιπόν το βράδυ παρατήρησα αφού είδα την ταινία μου ότι στο επάνω μέρος την οθόνης υπάρχει μια κιτρινοπή κηλίδα αρκετά αχνή... "κατά την προβολή της ταινίας δεν φαινόταν σχεδόν κάθόλου".
Αρχικά πίστευα ότι ήταν σκόνη εξωτερικά στον φακό και τον καθάρισα αλλά το πρόβλημα δεν φαίνεται δυστυχώς να είναι εκεί.

Έκλεισα τον projector να κρυώσει και μετά τον ξαναάνοιξα και αν παρατήρησα καλά η κηλίδα φαίνεται να έχει μετακινηθεί λίγο δεξιότερα,αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος.

Ακόμη παρατήρησα ότι όταν κοιτούσα σε λευκό φόντο την κηλίδα φαινόταν σαν να τρεμοπαίζει λόγω του άερα του ανεμιστήρα του προτζέκτορα (δεν ήταν εντελώς στατική).

Τι με συμβουλεύεται να κάνω ?
Σκέφτηκα να φυσήξω με πεπιεσμένο αέρα εσωτερικά πολύ προσεκτικά, μήπως είναι κάπια σκονίτσα ή κάτι ανάλογο.

Σας επισυναπτω 2 εικόνες του προβλήματος ... σε κόκκινο και λευκό φόντο.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την όποια βοήθεια σας.
Καλη σας ημέρα, και καλή συνέχεια.
 

Attachments



Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.350
φιλε μου,εγω ειχα καποιο περίπου το ιδιο πρόβλημα με έναν Οπτομα,εβγαλα τον λαμπτηρα ,φυσηξα μεσα και δεν εγινε τιποτα.Μετα ηρθε μια μερα ενας φιλος μου τεχνικος και του το ειπα,τον γυρισαμε αναποδα να δει πως ανοιγει,και δεν καναμε τιποτα αλλο αφου μου ειπε πρεπει να τον παρει να τον λυσει ολοκληρο.Μετα τον εβαλα να παιξει και ειχε εξαφανιστεί το πρόβλημα!Για κανε τον καμμια τουμπα με προσοχη,μονο αυτό μπορω να σου πω αν είναι καμμια σκονίτσα!Αλλιως πρεπει να σε βοηθήσει τεχνικός.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.723
Reaction score
9.791
Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με τον Μ. Καστρουνή.
Το πιθανότερο είναι ότι ο προβολέας σου θέλει άνοιγμα και καθάρισμα.
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Μηνύματα
3.072.387
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos
Top