Infocus IN82 1080p

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Eιχαμε μιλησει και παλαιοτερα για αυτον.
Σημερα ομως εχουμε τα πληρη στοιχεια στα χερια μας καθως και φωτογραφιες απο τον επερχομενο 1080ρ της Infocus.
Εχουμε και λεμε λοιπον:
Brightness 1500 ansi(προσεξτε την ταση για αυξηση της φωτεινοτητας)
Contrast απο 4000 εως 12000:1
10 bit
1.3 HDMI
DC3
Κυκλοφορει τον Σεπτεμβριο
Α.Λ. 5499$

http://www.electronista.com/articles/07/07/10/infocus.play.big.in82/

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Introducing the Play Big IN82-1080p.

The Highlights

· 1080p DLP DarkChip3 and a native 4000:1 contrast ratio. Texas Instruments® DLP technology is unsurpassed in its ability to deliver deep black levels, pure whites, and subtle grayscale details. Contrast can be boosted to a maximum 12000:1 using the iris.

· Video optimized brightness up to 1500 Max ANSI lumens. The IN82 is bright enough to deliver film-standard, D65K color accuracy in nearly any theater, even with ambient light or daytime viewing. Or, brightness can be reduced to improve black level performance in a dedicated home theater without dimming the picture.

· HDMI 1.3 with Deep Color™ support. The new HDMI standard can display up to 1.07 billion colors for a smooth picture without color band artifacts.
(Deep Color requires HDMI 1.3 compatible media player & source material.)

· Pixelworks™ DNX™ 10-bit video processing. The same outstanding processing, de-interlacing, and scaling performance as the award-winning InFocus Play Big IN7x series.

· Built-in scaling support for 2.35:1 aspect ratio, for a true Cinemascope/widescreen without an external scaler (requires anamorphic lens, available separately).

· Comprehensive connectivity & I/O, including HDMI, DVI, and PC input, screen triggers, RS232, and an IR repeater input.

· InFocus Color Gamut Calibrator and ISF Day & Night presets. Installers can “lock in” optimized calibration settings for clients-an excellent value-add opportunity.

Products will begin shipping in August. (US)

$5499 MAP

Reaction score
3
Introducing the Play Big IN82-1080p.

The Highlights

· Pixelworks™ DNX™ 10-bit video processing. The same outstanding processing, de-interlacing, and scaling performance as the award-winning InFocus Play Big IN7x series.
Κοίτα εάν δεν είναι pure 10bits processing, αλλά απλά 10bits να το προσέξουμε, ίσως να θέλουν να μας κοροϊδέψουν. :cool_11: :mad_5:

Reaction score
1
Καλά, αυτά τα 10bit video processing είναι για να γελάει ο κάθε πικραμένος! :happy_5:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν έρθει το πρώτο κομμάτι στην Ηχοέκφραση, θα κλειδωθώ στην αίθουσα μαζί με τον Κεφάλα και θα γίνει το έλα να δεις!!! :shock:

Reaction score
1
Re: Κάτι δεν μου πάει καλά…

Στα σοβαρά τώρα, το καινούριο μοντελάκι της Infocus θα μας απασχολήσει σίγουρα αρκετά, μια και το όνομα Infocus έχει μεγάλο ειδικό βάρος στη βιντεοπροβολή, είναι βαριά η φανέλα που λέμε…
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Μερικές πρώτες σκέψεις (όχι και πολύ ευχάριστες) από το FAQ της Infocus σχετικά με τον ΙΝ82 που μπήκε στο αμερικάνικο forum:
<o:p> </o:p>
1. Το offset φαίνεται ότι είναι σε πολύ υψηλά νούμερα (136%), ίδιο δηλαδή με του Optoma 81. Αυτό για τους περισσότερους χαμηλοτάβανους χώρους είναι μάλλον αρνητικό έως και απαγορευτικό στοιχείο, αναλόγως βέβαια του ύψους, της απόστασης, του μεγέθους του κάδρου κτλ. Από την άλλη μεριά βέβαια, μπορεί να ευνοήσει κάποιους που θα τοποθετήσουν τον προβολέα κολλητά στο ταβάνι, ή ακόμα καλύτερα, κάποιους που θα χρησιμοποιήσουν προέκταση βάσης να φέρουν το κάδρο τους στο απολύτως σωστό ύψος, να ξεκινάει δηλαδή το κάδρο τους στα 70-80 εκατοστά από το έδαφος.
2. Με ανησυχεί ιδιαίτερα το σημείο στο οποίο λέει η Infocus ότι με τη χρήση της σταθερής (υποτίθεται) ίριδας, ανεβαίνει (εκτοξεύεται, θα έλεγα καλύτερα) το contrast, από το 4000:1 που είναι με την ίριδα εντελώς ανοικτή, στο 12000:1 με την ίριδα εντελώς κλειστή. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά έλα ντε που η Infocus υποστηρίζει ότι με τη χρήση της ίριδας (εντελώς κλειστή), μπορεί να χαθούν κάποιες λεπτομέρειες στα σκοτεινά πλάνα ή στις σκιές!!! Αυτό είναι εντελώς κουφό και η προσωπική μου άποψη είναι ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί, εκτός αν παίζει κάποιο κολπάκι με δυναμική ίριδα στο background, ή κάποια αλχημεία με το gamma του προβολέα! Σε κανονικές συνθήκες μιας σταθερής ίριδας (βλέπε Sharp 21000), με τη ίριδα εντελώς κλειστή τα σκοτεινά πλάνα είναι πολλές κλάσεις καλύτερα, απείρως περισσότερο κοντραστάτα και τρισδιάστατα και χωρίς πέπλα και φυσικά οι λεπτομέρειες στις σκιές αναδεικνύονται πολύ περισσότερο (πόσο μάλλον να χάνονται κιόλας), σε σύγκριση με την ανοικτή ίριδα! Δείτε τι κουφό γράφει η Infocus κι αν βγάζετε συμπέρασμα πείτε μου κι εμένα! :confused:
For content with darker scenes, using the iris can create a deeper black, but may also cause some subtle details in these scenes to be lost.<o:p></o:p>

Reaction score
1
Καλά τα λέει η Infocus, φίλτατε Παναγιώτη... Το ίδιο συνέβη και στον Sharp σε High Contrast mode.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Προσωπικα το μεγαλο offset δεν με ενοχλει απο την στιγμη που ο βιντεοπροβολεας μπορει να παιξει ανετα απο θεση η οποια σχεδον να εφαπτεται με την οροφη , η και χαμηλα απο ενα τραπεζακι χαμηλοτερο απο το κατω μερος της οθονης.Ολα βεβαια εξαρτωνται απο τις διαστασεις του χωρου οπως πολυ σωστα ειπε και ο Πανος, παντως γενικευοντας μεσα απο τις τυπικες διαστασεις των ελληνικων χωρων δεν βλεπω να υπαρχει καποιο προβλημα.

Εαν με ανησυχει κατι στον συγκεκριμενο βιντεοπροβολεα αυτο μαλλον ειναι τα 30db και το 4χ...

Reaction score
1
Καλά τα λέει η Infocus, φίλτατε Παναγιώτη... Το ίδιο συνέβη και στον Sharp σε High Contrast mode.

Δηλαδή Νίκο, θέλεις να μου πεις ότι χανόντουσαν οι λεπτομέρειες με τον Sharp 21000 στο High Contrast mode στην αποθήκη του Van Helsing την ημέρα που τον βλέπαμε όλοι μαζί; Και αναδεικνύονταν δηλαδή οι λεπτομέρειες στο High Brightness mode όπου η εικόνα είχε γεμίσει πέπλα και είχε γίνει εντελώς flat;
Εννοείται βεβαίως, ότι φροντίζουμε πάντα σε όλα τα modes να παίζουμε 16-235.

Reaction score
1
Δηλαδή Νίκο, θέλεις να μου πεις ότι χανόντουσαν οι λεπτομέρειες με τον Sharp 21000 στο High Contrast mode στην αποθήκη του Van Helsing την ημέρα που τον βλέπαμε όλοι μαζί; Και αναδεικνύονταν δηλαδή οι λεπτομέρειες στο High Brightness mode όπου η εικόνα είχε γεμίσει πέπλα και είχε γίνει εντελώς flat;
Εννοείται βεβαίως, ότι φροντίζουμε πάντα σε όλα τα modes να παίζουμε 16-235.
Ξεχνάς Παναγιώτη μου... Τώρα είναι της ηλικίας ή σε είχε θαμπώσει το black, θα σε γελάσω :-D

Δε θυμάσαι την περίφημη αναφώνηση (μου) σχετικά με το υπόλοιπο μισό του προσώπου που είδαμε σε High Brightness? Ή τις λεπτομέρειες στο βάθος της αποθήκης; Ή που είχε χαθεί το μισό πλακόστρωτο έξω από την αποθήκη;

Είπαμε, απ' αλλού παίρνεις και αλλού δίνεις. Αν υπήρχε μαγική συνταγή θα την ακολουθούσαν όλοι και θα έληγε η ιστορία.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Infocus IN82 1080p

Για να μην τσακωνεστε!!!!!!

Λοιπον......

Εγω απλα θα πω οτι δεν χανετε καμια πληροφορια απο τον προβολεα .....
....ειτε με ιριδα ανοιχτη ειτε με κλειστη....

Η ιριδα δεν κανει τιποτα αλλο απο το να δεινει λιγοτερο η περισοτερο φως.
Που σημαινει απλα οτι θα βλεπεις η υπερφωτιζμενα η σκοτεινα......

Εμεις απλα επιλεγουμε με την ιριδα(φωτιζμο) που μας καθεται ποιο καλα στον χωρο μας και ρυθμιζουμε 16-235 με αναλογο gamma...rgb και θερμοκρασια ετσι ωστε να παρουμε ενα καλο αποτελεσμα σε ολες τις σκηνες....
Σιγουρα θα ειμαστε λιγο + καπου και λιγο - αλλου....αλλα κοιταχτε τα +/- να μην εχουν μεγαλες οι διαφορες..
Προσωπικα θεωρω τον sharp 21000(μιας και αναφερθηκε)πολυ καλο σε αυτον τον τομεα,τοποθετωντας τον παντα σε ελεχγωμενο χωρο θεασης.....
Και αν θυμουμε καλα δεν ειχε ρυθμιστη ο sharp.....
Τα βασικα εγιναν για να δουμε που μπορει να φτασει με ενα καλο σκαλισματακι μετεπητα....

Οσο για τις πληροφοριες που νομιζει ο καθε ενας οτι χανει σε μια εικονα εχει να κανει με παρα πολλους παραγωντες ......
Ενας πολυ απλος παραγωντας ειναι στο πως εχει μαθει να βλεπει καποιος .....ποια χρωματα του αρεσουν και σε τι ποσοτητα..κ.λ.π.!!!!!!!
Και μην μου πειτε οτι δεν παιζει ρολο αυτος ο παραγωντας...!!!!!!

Για να μην μπουμε σε παραγωντες που ξεκινανε απο το δισκακι-μεσω αναπαραγης του .... μεταφορα....προβολεας .....πανι....αποσταση θεασης ......κουραση......οργανικο προβλημα .....κ.λ.π.

Τωρα σχετικα με αυτο που γραφει η infocus και το χασιμο πληροφοριας οταν θα εχουμε κλειστει την ιριδα......εχουμε και λεμε.....
Ναι μπορει να συμβαινει αυτο οταν π.χ.δεν εχουμε καλο gamma....κ.λ.π.
Δηλαδη δεν μπορει να αποδωσει ο προβολεας σωστα τις διαβαθμισεις του γκριζου οταν εχουμε χαμηλη σταθμη φωτεινοτητας....

Εγω π.χ. μπορω να σας πω με βεβαιωτητα οτι στον jvc βλεπεις σκιες εκει που δεν υπαρχουν.....χαχαχαχαχα!!!!!!
Αυτο σημαινει οτι ειναι λαθος......?

Ποιο ειναι ποιο σωστο.....?
Να χανω πληροφορια ....?
Η να εχω πληροφορια εκει που δεν υπαρχει...?

Reaction score
15.548

Μιχαλη δυστυχως ειναι το ιδιο πραγμα......
Αναλογα την σκηνη(σκοτεινα-μεσαια-φωτεινα) εχεις πλην και συν στην καθε περιπτωση....Δηλαδη δεν βγαζεις ακρη.....

Προσωπικα θεωρω και τα δυο λαθος με την ιδια βαρυτητα....

Ακομα εχει πολυ μελλον η βιντεοπροβολη.......
Επισης μ'αρεσει που μιλανε για 10bit εικονα στους βιντεοπροβολεις ενω δεν μπορουν να δειξουν ακομα σωστα τα 8bit....!!!!!!!!!!!!!
Μιλαμε οτι ειναι για γελια η κατασταση.....
Δυστυχως περιμενα λιγο ποιο πολλα στην εικονα στα χρονια που ασχολουμε με το αθλημα....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Don't play small, 'play big'. This is the catchy angle that InFocus is taking as it lines up two new full HD 1080p projectors for their UK debuts.

First, there's the InFocus Play Big IN82 (£2999). Armed with the latest DLP DarkChip3 technology, the IN82 full HD 1080p projector offers a native 4000:1 contrast ratio.

A video-optimised brightness of 1,500 ANSI lumens makes The IN82 nearly twice as bright as most other home theatre projectors. In fact, InFocus claims that this projector is bright enough to deliver film-standard, D65K colour accuracy in nearly any home cinema setup.

The Big Play IN81 (£2499) dials down the wow factor a tad. This model boasts a DarkChip2 chipset, 3000:1 contrast ratio and has a video-optimised brightness level of 1,400 ANSI lumens.

The ultimate in HD TV?

Both projectors, however, feature extra image enhancement courtesy of integrated Pixelworks DNX 10-bit video processing technology.

The Pixelworks magic consists of a number of techniques - noise reduction, standard and high definition video format motion adaptive deinterlacing, 10-bit color processing, advanced scaling, dynamic edge enhancement, and low-angle line smoothing technology.

The IN82 and IN81 also boast two HDMI 1.3 inputs, and ship with a 2 metre HDMI cable and M1-to-HDMI adapter. An optional anamorphic lens attachment, says InFocus, allows 2.35:1 movies to be shown in full 1920 x 1080 resolution. Nice.

tech.co.uk

Reaction score
1
Re: Πίσω μου σε έχω Σατανά!...

Είναι και όμορφος προβολέας, πανάθεμά τον, θα ταίριαζε γάντι με το ταβάνι μου μόλις το κάνω κατάμαυρο!!! :happy_5: :cool_4:
Αντρέααααα, πότε θα τον δούμε επιτέλους;;; :crazy_3:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Πίσω μου σε έχω Σατανά!...

Είναι και όμορφος προβολέας, πανάθεμά τον, θα ταίριαζε γάντι με το ταβάνι μου μόλις το κάνω κατάμαυρο!!! :happy_5: :cool_4:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Αντρέααααα, πότε θα τον δούμε επιτέλους;;; :crazy_3:
Κατσε να γυρισω με το καλο και το κανονιζω αμεσα:cool_4:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus