Inglourious Basterds (2009)

Reaction score
40
Απάντηση: Αδωξοι Μπάσταρδη - Inglourious Basterds (2009)

Η ανορθογραφια στον Ελληνικο τιτλο ηταν τοοοοσο αναγκαια??
Mόλις είδα την αφίσα στο σινεμά του θησείου αυτό είπα....για την ουρά που περίμενε στο ταμείο δεν σου λέω τίποτα:133:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.589

Mόλις είδα την αφίσα στο σινεμά του θησείου αυτό είπα....για την ουρά που περίμενε στο ταμείο δεν σου λέω τίποτα:133:
Τις 4 τελευταίες λέξεις που έσβησες, τις είδα!:141::136::137:

Reaction score
40

Τις 4 τελευταίες λέξεις που έσβησες, τις είδα!:141::136::137:
Το ξέρω :105: αφήνω ένα μικρό ''παραθυράκι'' μήπως την δω τελικά

Reaction score
4
Θα την δώ και εγώ...Όπως τα λέτε είναι σαν να τρώς quarter pounders & cheese ενώ σου κάνουν μασάζ στα πόδια.

Reaction score
4

Καλό είναι αλλά θα διαφωνήσω ότι είναι το αριστούργημά του. Πρέπει να το ξαναδώ γιατί τα έργα του πάντα θέλουν δεύτερη θέαση αλλά η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι δεν φτάνει το Pulp Fiction ή το Kill Bill Vol. 2.

....
Χμμ.... και εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι μετά από την χθεσινή πρώτη φορά. :137:

Δεν ξέρω αν μπορεί να με απογοητεύσει αυτός ο άνθρωπος....
Διάλογοι όπως πάντα "έξυπνοι" αλλά και ανάλογοι ρόλοι αυτή την φορά.
Όλα ισορροπούν αλλά όχι πάντα...:138:

Για την "εικόνα" τι μπορείς να πεις....., άριστος ;!
Έχει κάτι που είναι "δικό μου", κάτι που μεγάλωσα μαζί του και κάπου υπάρχει μέσα μου. Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει τα πάντα και να σου ξυπνήσει "μνήμες"...

Το θέμα τώρα είναι άνα άλλο κόλλημα (δικό μου).
Έχω βαρεθεί να βλέπω πόσο υπέφεραν οι Εβραίοι από τους Ναζί (πέρα από τον τρόπο που τα παρουσιάζει).
Κάτι μου λείπει ή δεν το έχω βρει ακόμα όπως.., ο "σκοπός".

Πάντως υπάρχει αρκετό υλικό για μελέτη....και πρώτα από όλα οι "φλασιές" με μουσική και εικόνα από το Kill Bill.....(αναφορά στον ίδιο ή στον "μύθο" ; :137: )

Reaction score
50
Την είδα κι εγώ πρόσφατα... Ταινιάρα! Πολύ καλύτερη απ' όσο περίμενα και, βέβαια, την παράσταση έκλεβε ο συνταγματάρχης!

Reaction score
1
Παίδες την είδα και έπαθα σόκ!

Ταινία με τα όλα της. Δεν βαριέσαι ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ, και είσαι σε εγρήγορση κάθε δευτερόλεπτο. Εκπληκτικές ερμηνείες, ανατροπές, φανταστική φωτογραφία και πλάνα... 10/10.

Το μόνο που θα ήθελα ίσως ήταν να μην είχε ορισμένες (λίγες) σκληρές στιγμές. Δεν τις χρειάζεται.

Reaction score
1
Η ωμή βία είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Ταραντίνο. Αν προσθέσεις τους χορταστικούς και συνήθως απολαυστικούς διαλόγους, το (black) humor, τη μη γραμμική αφήγηση και τη μοναδική λεπτομέρεια με την οποία χτίζει (όλους) τους χαρακτήρες του, έχεις τη συνταγή που τον καθορίζει. Αν αφαιρέσεις κάποιο από τα συστατικά της, παύει να είναι ο Ταραντίνο.

Όπως έχει πει και ο ίδιος:

"Violence in the movies can be cool... It’s just another colour to work with. When Fred Astaire dances, it doesn’t mean anything. Violence is the same. It doesn’t mean anything. It’s a colour."

Reaction score
6

Το Ταραντινο δεν τον συμπαθω..
Το θεωρω υπερτιμημένο και κάθε φορα που μαζευω την υπομονή μου για να δω μια ταινια του τις περισσότερες φορες την χανω πριν ακομα τελειώσει …
Αυτή την φορά όμως από την πρωτη ακόμα πραξη κατι άλλο είδα σε αυτόν τον δημιουργό που έλλειπε τις προηγούμενες φορες…
Εξεπλάγην ευχάριστα καθως με κράτησε από το πρωτο μεχρι το τελευταίο λεπτό αναγκάζοντας με στο τελος να ψιθυρίσω… - Βρε τον Ταραντινο - ….
Η ταινια δεν είναι κωμωδία όπως πλασαρίστηκε στα τηλεοπτικά τρειλερ..
Τα λιγα οπτικα αστειάκια είναι απλως αστειάκια με εξαίρεση τον Μπραντ Πητ που με το Buongiorno με ξέρανε …

Reaction score
8

Εξαιρετικη ταινια απο ολες τις αποψεις!!
Ειμαι φαν του Ταραντινο αλλα αυτη εδω
την θεωρω απο τις καλυτερες του.

Reaction score
0

Οταν ακούω Ταραντίνο αλλάζω δρόμο, θεωρώ τα έργα που έχει φτιάξει γελοία και σιχαμερά.

Όμως η συγκεκριμένη ταινία ήταν πολύ καλή σαν σύνολο. Δυνατό της σημείο οι διάλογοι, κυρίως του Γερμανού πρωταγωνιστή, ο οποίος ήταν μορφή. Αδύνατο η ερμηνεία του Μπράντ Πιτ ο οποίος δεν έπειθε με τίποτα για βλαχοαμερικάνος killer, είναι πολύ φλώρος για να παίζει το "αρσενικό παλαιάς κοπής".

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.664

Ας γράψω κι εγώ τη γνώμη μου.
Tον Tarantino τον συμπάθησα από τότε που είδα το Pulp Fiction, και μετά το From Dusk Till Dawn και το Reservoir Dogs.
Τα Kiii Bill δεν με ξετρέλαναν και το Hostel δεν το είδα.
Η συγκεκριμένη ταινία μου άρεσε πάρα πολύ.
Είχε όλα αυτά τα στοιχεία που ζητάω να δω σε μια ταινία.
Και είναι από τις ταινίες που μπορώ να ξαναδώ. Και είναι λίγες αυτές.
Ο Τarantino είναι ταλέντο, έχει τον δικό του χαρακτήρα και τον τρόπο να περιγράφει αυτό που θέλει.
Από εμένα ένα μέγα respect. Χαλάλι τα λεφτά του το παιδί.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.589

...αφήνω ένα μικρό ''παραθυράκι'' μήπως την δω τελικά
Τελικά εσύ κυρία μου την είδες;

Reaction score
180

Πολυ καλη ταινια. Ουσια, συναισθηματα,σεναριο, σκηνοθεσια,σασπενς.........τι να λεμε τωρα, κορυφαία.

Reaction score
122

Το θέμα τώρα είναι άνα άλλο κόλλημα (δικό μου).
Έχω βαρεθεί να βλέπω πόσο υπέφεραν οι Εβραίοι από τους Ναζί (πέρα από τον τρόπο που τα παρουσιάζει).
Κάτι μου λείπει ή δεν το έχω βρει ακόμα όπως.., ο "σκοπός".
Τη βρήκα αρκετά καλή ως ένα σημείο, αλλά η υπερβολικά ''υπερβολική'' κατά τη γνώμη μου μανιασμένη ''εκδίκηση'' των Εβραίων που προέβαλε ο Ταραντίνο σε όλη την ταινία, τελικά την χάλασε για μένα. Για αυτό και μόνο τον λόγο μου άφησε γλυκόπικρη εντύπωση.

Ο Γερμανάρας συνολικά και η σκηνή του με τον Πιτ ως Ιταλό όλα τα λεφτά.

Reaction score
0

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!

Ξεπέρασε τις προσδοκίες μου...από άποψη σεναρίου, ερμηνειών...
το μόνο μεμπτό κατά την άποψη μου, κάποιες σκηνές ωμής βίας...

Reaction score
0

Την είδα πρόσφατα και με απογοήτευσε πλήρως. Δεν μου αρέσει και πολύ ο Ταραντίνο (εκτός από το Pulp Fiction) οπότε και έδεσε το γλυκό. Τρελή πατάτα (για μένα) που αν την έκανε άλλος εκτός του Ταραντίνο θα είχε φάει κράξιμο.....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89