Intel Multi-Core Processors. Μια πολύ φρέσκια είδηση

Reaction score
3.085
Διαβάζοντας το thread του RDoherty στην κατηγορία με τίτλο:

Νέα τεχνολογία ημιαγωγών από την Intel

είπα να σας δώσω μιαν είδηση, την οποία αποκόμισα από τον ανηψιό μου (για τον οποίο είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι στο σόϊ, μιας και το παλληκάρι τελείωσε με άριστα την Πολυτεχνική Σχολή Πληροφορικής του Πανεπ. της Πάτρας και πήρε με το σπαθί του υποτροφία για ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, το Prinston University - ΗΠΑ), στον οποίο έκανε πρόσφατα πρόταση η Intel να εργαστεί για την υλοποίηση ενός project, που θα δει την γραμμή παραγωγής τα επόμενα χρόνια.

Πριν σας πω ποιό είναι το αντικείμενο του project, θα πρέπει να σας θυμίσω πως η τελευταία λέξη της Intel-ικής τεχνολογίας στους επεξεργαστές ακούει στο όνομα Quad-Core, είτε αυτοί είναι Xeon 5300 είτε στο όνομα Core 2 Quad-Q6600. Τετραπύρηνοι επεξεργαστές, δηλαδή και ο Θεός βοηθός.

Τον ρώτησα, λοιπόν, (τον ανηψιό μου) τί λέει για την προοπτική εμφάνισης ακόμα περισσότερων πυρήνων, έχοντας στο μυαλό μου την μελλοντική εμφάνιση κάποιων 8-πύρηνων στο απώτερο μέλλον.

Η απάντηση του ήταν πως η πρόταση που έχει από την Intel είναι να δουλέψει (μαζί με άλλους, φυσικά) στο project που θα προωθήσει στην αγορά στα επόμενα 2 χρόνια τους πρώτους 16-πύρηνους(!) επεξεργαστές, μιας και οι 8-πύρηνοι είναι στην τελική φάση πριν την παραγωγή τους για το λανσάρισμα στην αγορά.

Αυτά!

Υ.Γ.:

Αν ο Κωστάκης μπει στο project, θα του ζητήσω να μου στείλει λεπτομέρειες, φυσικά αυτές που θα μπορεί να πει.

Reaction score
5
Είναι αναμενόμενο να πάνε σε πολλαπλούς πυρήνες αφού ξεκίνησαν. Ακόμα και η AMD μιλάει για 16 πυρήνες μέσα σε 5 χρόνια.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36767
"Megahurtz (sic) don't matter - now it's all about the number of cores"
Αυτό θα παίξει για καιρό ακόμα.

Μια φιλική συμβουλή: Πες του παλικαριού να μείνει εκεί. Μην κάνει καμμιά βλακεία και γυρίσει εδώ. Ούτε για θέση σε Πανεπιστήμιο/κομπλεξικό club.
Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο για αυτόν εδώ. Η Ελλάδα είναι ωραία μόνο για διακοπές.
Μιλάω ως παθός-μαθός...

Reaction score
14
Διαβάζοντας το thread του RDoherty στην κατηγορία με τίτλο:

Νέα τεχνολογία ημιαγωγών από την Intel

είπα να σας δώσω μιαν είδηση, την οποία αποκόμισα από τον ανηψιό μου (για τον οποίο είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι στο σόϊ, μιας και το παλληκάρι τελείωσε με άριστα την Πολυτεχνική Σχολή Πληροφορικής του Πανεπ. της Πάτρας και πήρε με το σπαθί του υποτροφία για ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, το Prinston University - ΗΠΑ), στον οποίο έκανε πρόσφατα πρόταση η Intel να εργαστεί για την υλοποίηση ενός project, που θα δει την γραμμή παραγωγής τα επόμενα χρόνια.

Πριν σας πω ποιό είναι το αντικείμενο του project, θα πρέπει να σας θυμίσω πως η τελευταία λέξη της Intel-ικής τεχνολογίας στους επεξεργαστές ακούει στο όνομα Quad-Core, είτε αυτοί είναι Xeon 5300 είτε στο όνομα Core 2 Quad-Q6600. Τετραπύρηνοι επεξεργαστές, δηλαδή και ο Θεός βοηθός.

Τον ρώτησα, λοιπόν, (τον ανηψιό μου) τί λέει για την προοπτική εμφάνισης ακόμα περισσότερων πυρήνων, έχοντας στο μυαλό μου την μελλοντική εμφάνιση κάποιων 8-πύρηνων στο απώτερο μέλλον.

Η απάντηση του ήταν πως η πρόταση που έχει από την Intel είναι να δουλέψει (μαζί με άλλους, φυσικά) στο project που θα προωθήσει στην αγορά στα επόμενα 2 χρόνια τους πρώτους 16-πύρηνους(!) επεξεργαστές, μιας και οι 8-πύρηνοι είναι στην τελική φάση πριν την παραγωγή τους για το λανσάρισμα στην αγορά.

Αυτά!

Υ.Γ.:

Αν ο Κωστάκης μπει στο project, θα του ζητήσω να μου στείλει λεπτομέρειες, φυσικά αυτές που θα μπορεί να πει.

Παναγιώτη πάει καιρός που τα είχαμε πεί απο τηλεφώνου, τα συγχαρητήρια για το "σπλάχνο", και να συμφωνήσω με τον Ακη, αν το παιδί σου θελήσει να γυρίσει Ελλάδα να γυρίσει μόνο για μια οποιαδήποτε θέση στο Παπαχρηστιδεϊκο!!!!!!!! You know much better!

Συγχαρητήρια και πάλι!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Μια φιλική συμβουλή: Πες του παλικαριού να μείνει εκεί. Μην κάνει καμμιά βλακεία και γυρίσει εδώ. Ούτε για θέση σε Πανεπιστήμιο/κομπλεξικό club.
Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο για αυτόν εδώ. Η Ελλάδα είναι ωραία μόνο για διακοπές.
Μιλάω ως παθός-μαθός...
i++

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Intel Multi-Core Processors. Μια πολύ φρέσκια είδηση

Μια κουβέντα είναι αυτό παιδιά...Κι εγώ μπορώ να κάτσω Αγγλία και σε 3 χρόνια να βγάζω όσα θα βγάζω στην Ελλάδα σε 30 (και αν τα βγάλω ποτέ...), αλλά το να βλέπεις κάθε μέρα μαύρο ουρανό πάνω από το κεφάλι σου, να είσαι μακριά από τους δικούς σου, την κοπέλα σου, τους φίλους σου, δεν είναι μικρό τίμημα. Όλοι μου οι γνωστοί, πλην ενός, που δούλευαν Αγγλία, ειδικά, μετά από μία 10ετία το πολύ τα μάζεψαν και κατέβηκαν Ελλάδα. Φυσικά το συγκεκριμένο παλικάρι εφόσον έχει ήδη πρόταση από την Intel θα ήταν ανόητο να την αρνηθεί, αλλά αν κάποια στιγμή θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα, μην τον πάρετε κι από τα μούτρα! :happy_8:
Δεν μπαίνουν εύκολα στο ζύγι ορισμένα πράγματα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Re: Απάντηση: Intel Multi-Core Processors. Μια πολύ φρέσκια είδηση

Μια κουβέντα είναι αυτό παιδιά...Κι εγώ μπορώ να κάτσω Αγγλία και σε 3 χρόνια να βγάζω όσα θα βγάζω στην Ελλάδα σε 30 (και αν τα βγάλω ποτέ...), αλλά το να βλέπεις κάθε μέρα μαύρο ουρανό πάνω από το κεφάλι σου, να είσαι μακριά από τους δικούς σου, την κοπέλα σου, τους φίλους σου, δεν είναι μικρό τίμημα. Όλοι μου οι γνωστοί, πλην ενός, που δούλευαν Αγγλία, ειδικά, μετά από μία 10ετία το πολύ τα μάζεψαν και κατέβηκαν Ελλάδα. Φυσικά το συγκεκριμένο παλικάρι εφόσον έχει ήδη πρόταση από την Intel θα ήταν ανόητο να την αρνηθεί, αλλά αν κάποια στιγμή θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα, μην τον πάρετε κι από τα μούτρα! :happy_8:
Στον Άκη πες τα αυτά! :happy_8:

Εγώ δεν αναφέρομαι στο Λονδίνο, αλλά στη Santa Monica, λέμε τώρα...

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Intel Multi-Core Processors. Μια πολύ φρέσκια είδηση

Σε 10 χρόνια, έχεις κάνει δικό σου κύκλο εκεί που είσαι. Άλλο αν πολλοί δεν κάνουν και μένουν κολλημένοι στον ομφάλιο λώρο της 'πατρίδας'. Μην μιλήσω για "σχέσεις με άλλους λαούς"...do you know "the world is your oyster"?
Επαγγελματικά; Άσε εκεί χάνεται η μπάλα...
Κώστα, όταν τελειώσεις με το καλό, και αν μπεις στο δίλημμα (δεν ξέρω αν έχεις ήδη αποφασίσει να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στον επαγγελματικό χώρο εκεί), αν θες πάμε μια μέρα για καφέ να τα πούμε. Για να σου περιγράψω την επαγγελματική πραγματικότητα έξω και εδώ, εκ των έσω, και μετά αποφασίζεις μόνος σου...:)

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το παλικάρι θα δουλέψει σε τεχνολογία που ΔΕΝ υπάρχει, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ποτέ, στην Ελλάδα. Σε εταιρείες που ενδιαφέρονται και σέβονται τον εργαζόμενο, του δίνουν ευκαιρίες να μεγαλουργήσει αν θέλει. Τι να λέμε τώρα. Τι γονείς και φίλους μου λες εσύ. Ξέρεις τι χαρές θα κάνουν που θα μπορούν να τον επισκέπτονται στην California ή στην Arizona; Τι μαύρο ουρανό και καιρό μου μιλάς; Αν ξεκινήσεις δουλειά ως στέλεχος στην Ελλάδα, και έχεις χρόνο να βγεις από το γραφείο πριν να νυχτώσει, να μου γράψεις! Και ξέρεις για ποιούς είναι τα καλά ξενοδοχεία στα νησιά, ε; Για τους ξένους που μπορούν να πληρώσουν βρε κουτό...
Δεν χάνουμε ευκαιρίες ζωής! Τέλος.

Reaction score
4
Η Intel έχει γενικά αργίσει πολύ....

Εδώ και ένα χρόνο η Sun με το Niagara project στο οποίο έδωσε την εμπορική ονομασία SPARC T1 έχει 8 πυρήνες και 32 threads ενώ τον Απρίλιο (του 2006) παρουσίασε το Niagara 2 που έχει πάλι 8 πυρήνες με 64 threads.

Εννοείτε φυσικά full 64bit....

Αντίστοιχα και η IBM.

ΥΓ. Παναγιώτη, θερμά συγχαρητήρια για τον μικρό-μεγάλο.... είναι κρίμα να μην μπορεί αυτή η χώρα να αξιοποιήσει τέτοια μυαλά....

HV

Reaction score
0
Εμενα μου εγινε προταση να παω Dubai για 5 χρονια ( Και μετα αν θελω να κατσω περισσοτερο) και να παιρνω 4.000ε τον μηνα αρχικο μισθο. Το ζητημα ειναι πως δεν εχω ορεξη να αρχισω παλι απο το μηδεν σε μια ξενη χωρα...Βεβαια μπορει να παω για κανα δυο χρονακια να δω την γλυκα :p

Τωρα για τους οχταπυρηνους και ανω επεξεργαστες ΑΝ δεν επινοηθει κατι διαφορετικο στον τομεα των επεξεργαστων ο μονος δρομος ειναι στο να χωρεσουν οσους μπορουν σε ενα τσιπακι.

Reaction score
7.350
Ελαχιστοι καταφεραν να προσαρμοστουν στο τροπο ζωης στο εξωτερικο οσο καλη δουλεια και αν ειχαν.Αυτο ειναι που τους κανει να γυριζουν πισω και να φτανουν στο σημειο να εργαζονται με 10 φορες μικροτερη αμοιβη και σε ασχετο πολλες φορες αντικειμενο.
Ελλαδα οσο μας πληγωνεις τοσο μας πορωνεις.....

Reaction score
4
HV δεν κατάλαβα που κολάει το Dubai και τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Και σε εμένα και σε πολλούς άλλους έχει γίνει η ίδια πρόταση και μάλιστα διάφοροι συνάδελφοι έχουν ήδη πάει εκεί... με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους μάλιστα...
Μην συγκρίνεις όμως τα ασύγκριτα... Αλλο να δουλεύεις στην Intel και άλλο να είσαι integrator (στην καλύτερη) στο Dumbai (ή στην Στοκχόλμη, ή στις Βρυξέλες) Καμμία σχέση...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel Multi-Core Processors. Μια πολύ φρέσκια είδηση

Κώστα, όταν τελειώσεις με το καλό, και αν μπεις στο δίλημμα (δεν ξέρω αν έχεις ήδη αποφασίσει να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στον επαγγελματικό χώρο εκεί), αν θες πάμε μια μέρα για καφέ να τα πούμε. Για να σου περιγράψω την επαγγελματική πραγματικότητα έξω και εδώ, εκ των έσω, και μετά αποφασίζεις μόνος σου...:)
Καταλαβαίνω τι θες να πεις...Αλλά...Τέλως πάντων, θα τα πούμε στον καφέ! :cool_4:

HV

Reaction score
0
Φιλε μου νομιζεις πως στην intel δουλευουν TA μυαλα ? Απλα εκει δουλευουν 200+ ατομα μαζι για να βρουν και να εφευρουν κατι αυτο ειναι ολο.
Προσωπικα δεκαρα δεν δινω αν θα παω στην intel και να παιρνω 4.000ε η να παω σε καποια αλλη και να παιρνω τα ιδια. Για μενα το ιδιο κανει.

Reaction score
298
Δηλαδή 4.000€ το μήνα (και μάλιστα στην εξορία του ... Αλλάχ) θεωρούνται πολλά λεφτά? :shock:

Reaction score
5
Προσωπικα δεκαρα δεν δινω αν θα παω στην intel και να παιρνω 4.000ε η να παω σε καποια αλλη και να παιρνω τα ιδια. Για μενα το ιδιο κανει.
Καλά σε σένα χωράει πολύ κουβέντα :p ...μόνο τα λεφτά νομίζεις ότι είναι το θέμα μας; Μην σου πω ότι 4000ε δεν είναι τίποτα για μερικές πόλεις του κόσμου. Ούτε ενοίκιο δεν πληρώνεις αν θες να ζεις ωραία :)
Τέλος πάντων, κουβέντα για άλλους τόπους και χρόνους...

HV

Reaction score
0
RD οταν εταιρειες σου παρεχουν διαμερισμα 200τμ δωρεαν + τα 4.000ε για μενα ειναι καλα σαν αρχικη συμφωνια...Τωρα για την εξορια του Αλλαχ οπως ειπα οχι για μενα δεν αξιζει τον κοπο για αλλους ομως ναι.
Ακη δεν συγκρινω εναν οδοκαθαριστη με καποιον στην intel...Συγκρινω παρομοιες δουλειες που για μενα σε αυτο το συγκεκριμενο παραδειγμα παιζουν ρολο τα λεφτα και το μερος φυσικα.

Reaction score
4
Αν νομίζει κάποιος ότι είναι το ίδιο να δουλεύεις στην Intel (όχι σαν γραμματέας φυσικά, αλλά σαν μηχανικός) με το να δουλεύεις στο Dumbai, τότε τι να πει κανείς....

Οπότε φίλε μου, πάρε τα 4000 τώρα που σου τα δίνουν (που όπως είπε κάποιος φίλος εδω μέσα δεν είναι καθόλου πολλά.... μάλλον κορόιδο σε πιάσανε, οι συνάδελφοι που έχουν πάει παίρνουν πολλά παραπάνω...) γιατί με αυτή τη νοοτροπία και αυτές τις φιλοδοξίες, αμφιβάλω να μπορείς να πάρεις περισσότερα στην ζωή σου....

α! άκουσα ότι πληρώνουν καλα και τους οδοκαθαριστές... τουλάχιστον τους πληρώνουν καλύτερα απο τους ανειδίκευτους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα....

HV

Reaction score
0
Ποιος ειπε πως θα παω ? Δεν αφηνω την Ελλαδαρα με τιποτα...Οσο για τους συναδελφους σου να βγαζουν πανω απο 4.000ε + 200τμ οροφοδιαμερισμα σε ουρανοξυστη πληρωμενο απο εταιρεια σαν αρχικο μισθο τι να πω...Μηπως κανουν και τπτ αλλο στους Διευθυντες ? :)

Reaction score
3.085
Dubai και άλλα μέρη της ξενιτειάς

Μιας και την πλατύναμε την κουβέντα, ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου, τόσο για το Dubai, που το έχω φάει στη μούρη πολλά χρόνια, όσο και για την ζωή στο εξωτερικό, συνδυασμένη με την εργασιακή δραστηριότητα, βέβαια.

Κατ' αρχάς το Dubai σαν πόλη και γενικότερα τα Ην. Αρ. Εμιράτα σαν χώρα είναι ένας τόπος που σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο της Αραβικής χερσονήσου και του Περσικού Κόλπου, ήτοι Σαουδαραβία, Ομάν, Εμιράτα, Μπαχρέϊν, Κουβέϊτ, Ιράκ (φτού, κι έξω από δώ), Ιράν (ξανά φτού) και Υεμένη (Aden) - νομίζω πως τα έπιασα όλα, αλλά και να μου διαφεύγει κάτι δεν έχει σημασία - υπερέχει πολύ.

Αλλά, ότι και να πει κανείς οι 55 και 60 Κελσίου τον Ιούλιο και Αύγουστο δεν αντέχονται με τίποτα.

Ούτε είναι εύκολο να είσαι διαρκώς απομονωμένος, γιατί η κοινωνική ζωή, πέραν κάποιων κλειστών κύκλων, που δημιουργούν οι κοινότητες των διαφόρων εθνοτήτων των εργαζομένων (όπως η Ελληνική) δεν είναι και η καλύτερη.

Για να μην αναφέρουμε, βέβαια κι άλλα περίεργα, όπως την υποχρέωση να τηρείς τους κανόνες της Ισλαμικής παράδοσης και της ντόπιας ζωής γενικά (π.χ. απαγορεύεται να τρως ή να πίνεις κάτι στο δρόμο, όταν έχει Ραμαζάνι και είναι μέρα ή αλλοίμονό σου αν τρακάρεις το αυτοκίνητό σου με άλλο ντόπιου, φταις δεν φταις, κ.α. τέτοια)

Παρ' όλ' αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν συμβάσεις για ορισμένα χρόνια με ικανοποιητικούς μισθούς και καλούς όρους εξασφάλισης συνθηκών διαβίωσης (κατοικία, μόρφωση παιδιών, άδειες με πληρωμένα εισιτήρια κλπ.) και αποφασίζουν να κάνουν το βήμα.

Αν με ρωτάτε προσωπικά, εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Γιατί όμως:
Διότι, πρώτα γνώρισα τις συνθήκες και μετά μου έγιναν προτάσεις για εργασία.

Ίσως σε άλλη περίπτωση να την πάταγα και να έλεγα ναι.

Γενικά για εργασία στο εξωτερικό, τώρα.

Να θεωρήσετε πως πολύ πρόσφατα η εμπειρία μου για περίπου 1 χρόνο παραμονής στην Κίνα μου δίνει την δυνατότητα να εκφράσω άποψη.

Ότι και να πει κανείς, η αναγκαστική εργασιακή εξορία δεν βαστιέται. Πρέπει να ισχύουν ειδικές συνθήκες που θα πει κάποιος πως θα κάνει την ανάγκη φιλοτιμία για να ξενιτευτεί. Ασφαλώς, οι αποδοχές παίζουν το ρόλο τους, αλλά κι αυτές, μετά από κάποιο διάστημα, μπαίνουν σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα.

Και σας μιλάω εγώ, που σε τελευταία ανάλυση το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου ήταν ξενιτεμός, έιτε σαν ναυτικός είτε σαν στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας.

Αυτά, και όποιος το σκέφτεται, να με ρωτήσει (πάλι).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.669
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale