iPOD απορία

Reaction score
427
Το ερώτημα απευθύνεται σε αυτούς που το χρησιμοποιούν.
Έπεσε ενα ipod στα χέρια μου και άρχισα να το ψάχνω.
Εγκατέστησα το itunes και στο my library προσθέτω τα τραγούδια. Αν το κάνω synchronize τότε τα τραγούδια στο my library μεταφέρονται στο ipod.
Το θέμα είναι ότι θέλω να συμπιέσω τα κομμάτια, γιατί δεν χρειάζεται να είναι 320kbps και να πιάνουν χώρο.

1ο ερώτημα. Τι προτιμάω 128 σε mp3 ή 128 σε AAC;
2ο ερώτημα. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις; Επειδή έχω περάσει 600 τραγούδια, μου δημιουργεί μέσα στο library άλλα 600 σε 128 ποιότητα. Πρέπει να ψάχνω ένα ένα να αφαιρώ τα "πρωτότυπα";
Και πείτε ότι το κάνω. Αν αύριο περάσω 10 τραγούδια επιπλέον, πρέπει να τα ψάχνω μέσα στο library κι αυτά για να τα μετατρέψω;
Πακέτο μου φαίνεται....

Reaction score
5
Το AAC codec είναι πιο προηγμένο από το MPEG-1 Audio Layer 3, οπότε στο ίδιο bitrate προτιμούμε το AAC.
Για το 2ο, ελπίζω να σου απαντήσει κάποιος που το έχει.

Reaction score
0
Για το 1ο, θα πρότεινα για αρχή μια ματιά στο:

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Hydrogenaudio_Listening_Tests

Έχε υπόψη, ότι η μετατροπή από ένα lossy format σε ένα άλλο, προκαλεί ακόμα περισσότερες αλλοιώσεις.

Για το 2ο, αν και δεν χρησιμοποιώ itunes, δεν έχω Ipod και είμαι και σε διακοπές, μου έκανε εντύπωση που δυσκολεύεσαι να κάνεις αυτό που θέλεις.

Μετά από μια γρήγορη ματιά στο itunes 7 πριν λίγες μέρες, θα πρότεινα να δεις μήπως σε βολεύει κάποιο από τα παρακάτω:

1. Μετατροπή των αρχείων

1α.Σε συνδιασμό με το itunes το dbpoweramp batch converter trial (εγκατέστησε το dBpoweramp Music Converter R13, τα Additional Codecs, DSP Effects και Reference Codec Pack Release 2 από την ίδια σελίδα, καθώς και το nero aac encoder.
Παρέχει την δυνατότητα να επιλέξεις όποιο directory θες για μετατροπή και μπορείς να ορίσεις να διαγράφεται το αρχικό αρχείο.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εγκατασταθούν τα dsp effects και να χρησιμοποιηθεί το "dsp" Delete Source File: remove 'Converted From' file after conversion.

Θα πρότεινα να μην χρησιμοποιείς για ότι κάνεις το directory που έχεις ορίσει ως music folder location στο itunes, γιατί από ότι κατάλαβα το itunes δεν υποστηρίζει ούτε rescan του library, ή δεν το βρήκα πως γίνεται;
Υπάρχει όμως αυτή η εφαρμογή : iTunes Library Updater αν θέλεις την δοκιμάζεις.

1β. mediamonky (trial για mp3 και aac enconder). Πολύ καλό και αυτό, ολοκληρωμένη λύση, αλλά δεν θυμάμαι αν παρέχει την δυνατότητα να σβηστεί το αρχικό μετά την μετατροπή.

1γ. foobar2000. Δεν μπορεί να σβηστεί το αρχικό και είναι λίγο πιο δύσκολη η διαδικασία.

1δ. ίσως γίνονται και με το winamp όλα αυτά, που διαθέτει και αυτό υποστήριξη για ipod http://www.simplehelp.net/2007/07/07/how-to-use-winamp-to-manage-your-ipod/, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο πιο δύσκολη η διαδικασία της μετατροπής.

2.Αφού λοιπόν δημιουργηθούν τα νέα αρχεία, σε ένα ξεχωριστό dir, προχωράς στο add folder to library, με την επιλογή "Copy files to itunes Music folder" ενεργοποιημένη, εάν θέλεις να αντιγραφούν τα αρχεία στο directory που έχει οριστεί ως music folder location.

Στην συνέχεια υποθέτω το sync, θα κάνει ότι είναι να κάνει στο ipod.

Δυνατότητα auto-sync με το Ipod παρέχει και το mediamonkey και υπάρχει και ένα παλιό σχετικά component για το foobar2000

Όλα τα προηγούμενα ισχύουν για windows. Δεν πιστεύω να μην έχεις και να τα έγραψα άδικα :).

Ελπίζω να βγάλεις άκρη και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo