iPod Touch vs Video: Δοκίμασε κανείς το 1ο;

Reaction score
77
Είδα το iPod touch 8GB σ έναν φίλο. Εντυπωσιακό, πράγματι.
Με υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων (όχι software), ωραία σχεδίαση κτλ.
Για τα 330 Ευρώ που ζητάει το 8GB (έναντι 440 Ευρώ για το 16άρι),
είναι ακριβό σε σχέση με το iPod Video 30GB.

Δοκίμασε κανείς το touch για να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του;

Reaction score
0
Είδα το iPod touch 8GB σ έναν φίλο. Εντυπωσιακό, πράγματι.
Με υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων (όχι software), ωραία σχεδίαση κτλ.
Για τα 330 Ευρώ που ζητάει το 8GB (έναντι 440 Ευρώ για το 16άρι),
είναι ακριβό σε σχέση με το iPod Video 30GB.

Δοκίμασε κανείς το touch για να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του;
Το έχω εγώ εδώ και μια εβδομάδα περίπου.
Το interface είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό και χρηστικό ταυτόχρονα. Μέσα σε λίγα λεπτά το μαθαίνεις και όλες οι κινήσεις βγαίνουν πολύ φυσικά. Αντίστοιχα το PSP του οποίου η (όχι touch) οθόνη είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή ποτέ δεν μου φάνηκε βολικό στην προβολή βίντεο ή φωτογραφιών.
Σαν iPod δεν είναι πιο γρήγορο από τα κλασσικά με τον τροχό. Δε νομίζω τουλάχιστον γιατί είμαι πιο εξοικειωμένος με τα δεύτερα αλλά νομίζω πως η αναζήτηση σε εκείνα είναι πιο γρήγορη. Το cover flow είναι όσο εντυπωσιακό είναι στην οθόνη του PC, αλλά η ταχύτητα δεν είναι το στοιχείο που το χαρακτηρίζει. Αν και σαν ιδέα έχει πιο πολύ στη βάση του να εξερευνάς τη δισκοθήκη ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής παρά να αναζητείς κάτι συγκεκριμένο.
Το safari δουλεύει τόσο καλά όσο λένε. Είναι μια πραγματική επανάσταση για τους φορητούς web browsers αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς δεν γίνεται εισαγωγή χαρακτήρων στα ελληνικά, αλλιώς μπορώ να φανταστώ αρκετές περιπτώσεις που θα άφηνα το PC κλειστό και θα έμπαινα από το iPod Touch. Η εφαρμογή του Youtube επίσης δουλεύει σωστά.

Συνολικά, θα έλεγα ότι αν το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μουσική τότε ένα iPod Classic με τον ατελείωτο χώρο και τις πιο compact διαστάσεις είναι προτιμότερο. Σε όλα τα υπόλοιπα το iPod Touch υπερτερεί κατά πολύ.

Reaction score
77
Απάντηση: iPod Touch vs Video: Δοκίμασε κανείς το 1ο;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Όμως αυτά που κάνει το touch τα κάνει και το Archos 605 Wi-Fi
με οθόνη 4,3" (αντί 3,5" του touch), με 30άρη δίσκο και 300 Ευρώ....

Γιατί να προτιμήσει κανείς το touch (εκτός από το desigh);

Reaction score
3
Εγω το έχω κανένα μήνα τώρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος
Εχω αυτό με τα 16GB και το μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ακριβώς αυτό δηλαδή η μικρή σχετικά μνήμη. Είχα το classic με τα 30GB και είχα περάσει τα τραγούδια μέσα σε Apple lossless αλλά έτσι δεν μου έμενε χώρος. Οπότε τα κάνω πάλι rip σε 320Kbps mp3 :-(
Πολύ καλή η μπαταρία με κλειστό το wifi. Εκεί που το Classic μου έβγαζε κάπου 3 ώρες συνεχούς λειτουργίας αυτό στις αντίστοιχες ώρες έχει το 90% της μπαταρίας διαθέσιμο
Το virtual keyboard είναι απρόσμενα ακριβές και γενικά η χρήση του με την αφή ευχάριστη
Η Οθόνη του είναι πολύ ωραία και μεγάλη σχετικά για να βλέπεις και ταινίες
Ελληνικά δεν έχω γιατί μου το έκανε η εταιρεία μου δώρο από το εξωτερικό
Αυτό που του λείπει είναι τα παιχνίδια

Reaction score
77

Στον φίλο που το είδα φορτωμένο mp3, υποστήριζε κανονικά τους ελληνικούς χαρακτήρες των τραγουδιών.

Αλλά το ερώτημά μου παραμένει:
Γιατί αυτό και όχι το Archos, για παράδειγμα;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: iPod Touch vs Video: Δοκίμασε κανείς το 1ο;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Όμως αυτά που κάνει το touch τα κάνει και το Archos 605 Wi-Fi
με οθόνη 4,3" (αντί 3,5" του touch), με 30άρη δίσκο και 300 Ευρώ....

Γιατί να προτιμήσει κανείς το touch (εκτός από το desigh);
Είναι θέμα αναγκών ή προσωπικής προτίμησης νομίζω - δεν είναι τόσο ίδιες οι συσκευές. Το Touch είναι σημαντικά πιο ελαφρύ και πιο φορητό - μπαίνει σε τσέπη άνετα. Έχει τον με διαφορά κορυφαίο mobile browser και η μνήμη flash αντί του σκληρού του προσθέτει ανθεκτικότητα και καλή αυτονομία. Και σαν μουσικό player είναι ένα iPod, το μέτρο σύγκρισης της κατηγορίας καλώς ή κακώς.
Από την άλλη σαφώς υστερεί σε χωρητικότητα ενώ είναι γνωστό ότι η Apple χρεώνει τα προϊόντα της ακριβά. Επίσης δεν παίζει divx/xvid που σίγουρα είναι πολύ αρνητικό για μια τέτοια συσκευή.

Reaction score
19

Κυρίως για τον τρόπο που θα αλληλεπιδρά μαζί σου (το key-feature της Apple). :cool_4:

Reaction score
0
Το virtual keyboard είναι απρόσμενα ακριβές
Μπράβο, ήθελα να το γράψω αυτό και το ξέχασα.

Ελληνικά δεν έχω γιατί μου το έκανε η εταιρεία μου δώρο από το εξωτερικό.
Αυτό που του λείπει είναι τα παιχνίδια
Και εμένα από το εξωτερικό μου το έφεραν και τα id3 tags των τραγουδιών και τις ελληνικές ιστοσελίδες μου τις δείχνει κανονικά. Εννοείς ότι αν το πάρεις από την Ελλάδα μπορείς να εισαγάγεις ελληνικό κείμενο γιατί απ' ό,τι ξέρω δεν ισχύει παρά μόνο αν το σπάσεις - που δείχνει εντυπωσιακά εύκολο να γίνει αλλά δεν το έχω τολμήσει...
Παιχνίδια θα βγουν σίγουρα, εδώ βγαίνουν για το iPod Video/Classic που είναι το ένα χειρότερο από το άλλο σε αυτό το θέμα... Μου την έσπασε και εμένα που δεν έδιναν 1-2 μαζί πάντως όπως στα άλλα.

Reaction score
3

Master Νίκο, το Archos έχει σκληρό δίσκο, ενώ του iPod είναι solid state.
Αυτός είναι και ο λόγος που το iPod έχει τόσο μικρή κατανάλωση.:cool_1:
Εάν του είχαν βάλει και ένα ραδιοφωνικό δέκτη θα το είχα αγοράσει χτες.
Βέβαια η Archos είναι εταιρία με τόσο μεγάλη παράδοση σε φορητά μέσα που αξίζει να ρήξεις μια ματιά.
Μα γιατί δε βάζουν και ένα ραδιοφωνικό δέκτη…wall_1

Reaction score
3
Για παιχνίδια και για ράδιο, έχουν το web μέσω safari
Σε άλλες χώρες που τα hot-spots σου δίνουν internet παντού έχει κάποιο νόημα
Αν και για μένα την καλύτερη χρήση την κάνω στο αεροπλάνο κι εκεί το internet ακόμη είναι σε πειραματικό στάδιο

Reaction score
3

Στον φίλο που το είδα φορτωμένο mp3, υποστήριζε κανονικά τους ελληνικούς χαρακτήρες των τραγουδιών.

Αλλά το ερώτημά μου παραμένει:
Για να σας βοηθήσει κάποιος επί της ουσίας σ' αυτό σας το ερώτημα θα πρέπει να έχει δοκιμάσει και την όποια εναλλακτική.
Επίσης οι λόγοι επιλογής της μία ή της άλλης λύσης διαφέρουν από τον ένα στον άλλο.
Για μένα σήμερα δεν θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη λύση εκτός iPod δεδομένω ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο σπίτι αυτή τη στιγμή έχουμε τρία Ipod. Αρα μία διαχείριση μέσα από iTunes και σύντομα εξωτερικό υποσύστημα τύπου NAS με ενσωματομένο iPod server άρα κεντρική αποθήκευση, προστατευμένη και media streaming προς τον ενισχυτή μου κλπ.
Οι δικές σας ανάγκες μπορεί να είναι διαφορετικές

ΥΓ. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω παραπάνω είναι ότι το Touch μου δίνει την εντύπωση ότι έχει καλύτερη ποιότητα στον ήχο από το Classic των 30GB που είχα

Reaction score
7

ΥΓ. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω παραπάνω είναι ότι το Touch μου δίνει την εντύπωση ότι έχει καλύτερη ποιότητα στον ήχο από το Classic των 30GB που είχα
Έχει όντως καλύτερη ποιότητα ήχου. Χρησιμοποιεί το γνωστό από τα παλιότερα iPod DAC της Wolfson σε αντίθεση με τα καινούρια (Classic) που χρησιμοποιούν ένα της Cirrus Logic. Πάντως σαν κάτοχος του Touch 16GB έχω να πώ ότι είναι φοβερό μηχάνημα και γίνεται ακόμα καλύτερο (Jailbreak :happy_9:) .....Safari Browser :respect:

Reaction score
3

Η καλύτερη τιμή που βρήκα στην Ελλάδα για το 16άρι είναι εδώ
http://www.expansys.com.gr/p.aspx?i=156297&ref=pathfinder 390 Ε

Ξέρει κανείς κάτι καλύτερο;
Για μένα τα 16GB είναι λίγη μνήμη. Αν η αγορά πρέπει να γίνει τώρα το Touch είναι μία πολύ καλύ λύση. Αν η ανάγκη δεν είναι άμεση θα περίμενα να βγεί με περισσότερη μνήμη για να το αγοράσω.

Reaction score
77

Έχει κανείς αγοράσει κάτι από την expansys?
Είναι αξιόπιστη, αξιζει να τη δοκιμάσει κανείς?

Το 16άρι με τα έξοδα αποστολής με courrier σε 2 μέρες παράδοση στοιχίζει (με όλα μέσα) 415,40 Ε.

Reaction score
7

Έχει κανείς αγοράσει κάτι από την expansys?
Είναι αξιόπιστη, αξιζει να τη δοκιμάσει κανείς?

Το 16άρι με τα έξοδα αποστολής με courrier σε 2 μέρες παράδοση στοιχίζει (με όλα μέσα) 415,40 Ε.
Από τα πλέον αξιόπιστα καταστήματα...αγόρασε άφοβα!

Reaction score
5
Η πρόσφατη δική μου εμπειρία με το Expansys είναι πολύ κακή.

Θέλοντας να επιβεβαιώσουμε τα περιεχόμενα κουτιού ενός τηλεφώνου (αν είχε π.χ. handsfree κλπ), γιατί στο site δεν το έλεγε, παίρνουμε τηλέφωνο ένα πρωί. Μας βγαίνει μια ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΗ κυρία, που μέχρι που δεν μας έβρισε που την ρωτήσαμε κάτι τέτοιο. Αφού ψελλίσαμε 'καλά, ευχαριστούμε', μας είπε κατάμουτρα ότι 'δεν μπορώ να λέω τα ίδια ξανά, αν δεν θέλετε, να μην το παραγγείλετε από εμάς'!!!!

Τελικά, παρά τις αντιρρήσεις μου, το έτερον ήμισυ παράγγειλε το τηλέφωνο και μερικά παρελκόμενα, λόγω πολύ φθηνής τιμής σε σχέση με άλλα e-shops.

Μετά από 1 μήνα, μία το τηλέφωνο δεν ήταν διαθέσιμο, μία τα παρελκόμενα. Και αντί να κάνουν το προφανές, να ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ δηλαδή ένα ένα τα αντικείμενα και όταν συμπληρωθεί η παραγγελία, να την αποστείλουν, απλά μας ανέβαλλαν από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα, μέχρι να είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ διαθέσιμα όλα τα προϊόντα.
Μιλάμε για logistics για σεμινάριο...)(

Τελικά, ακυρώσαμε την παραγγελία. Το μόνο καλό που έχω να πω είναι ότι πήραμε τα λεφτά πίσω στην πιστωτική γρήγορα.

Εγώ, πάντως, από τέτοιο αγενέστατο και αντιεπαγγελματικό μαγαζί δεν θα αγόραζα.

P.S.: Να σημειώσω ότι έχω μιλήσει με την ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΗ κυρία 2 φορές και με μια άλλη κυρία που σηκώνει τηλέφωνα άλλες 2 φορές. Η δεύτερη κυρία είναι πολύ ευγενική, αλλά το ίδιο αδιάφορη αν αγοράσεις, δεν αγοράσεις, θέλεις πληροφορίες, κλπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.629
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale