Iron Maiden: Ελληνικό βιβλίο διαθέσιμο δωρεάν μέσω internet

gor

Reaction score
3
Γεια χαρά σε όλους. Ελπίζω να μην θεωρηθεί spam αυτό το ποστ. Είδα πολλούς φίλους της Metal μουσικής και των Iron Maiden σε αυτό το φόρουμ και ελπίζω ότι ο παρακάτω σύνδεσμος θα αποδειχθεί ενδιαφέρων σε όσους θα τον ακολουθήσουν. Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο βιβλίο μετάφρασης των στίχων όλου του έργου του συγκροτήματος στα ελληνικά και παράλληλα στοιχειοθετημένης ερμηνείας αυτού. Δεν μοιάζει με αλλες ανάλογες προσπάθειες μετάφρασης που έχουν γίνει στο παρελθόν, είναι προϊόν εξαετούς έρευνας και το μέγεθός του είναι περίπου 500 σελίδες. Να σημειωθεί ότι έχω λάβει τα δικαιώματα από το συγκρότημα για την συμπερίληψη των στίχων τους στο βιβλίο και πως δεν έχω κανένα οικονομικό όφελος από το βιβλίο ή τον σύνδεσμο στον οποίο παραπέμπω. Το μόνο που με παρακινεί είναι η επιθυμία μου να φτάσει στα μάτια όσων θα το εκτιμήσουν λόγω της τεράστιας προσπάθειας που έχω καταβάλει και του μερακιού μου για το αντικείμενο. Νιώστε ελεύθερα να το σχολιάσετε στην σελίδα που παραπέμπω ή εδώ ή να μου στείλετε email με τις απόψεις σας...

http://www.scribd.com/doc/19068733/-Iron-Maiden

Η θέαση του βιβλίου είναι ελεύθερη και δωρεάν, η αποθήκευσή του ως pdf προϋποθέτει εγγραφή στο scribd.com και είναι δωρεάν.

Γιώργος Ματσαγγούρας

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Iron Maiden: Ελληνικό βιβλίο διαθέσιμο δωρεάν μέσω internet

Πολύ εντυπωσιακή προσπάθεια gor-Γιώργο! Δεν ξέρω αν υπάρχει αλλού κάτι τόσο αναλυτικό και λεπτομερές για τους Iron Maiden, και μου κάνει εντύπωση που συγκέντρωσες και συνέταξες όλο αυτό το υλικό μόνος σου!

Το μοναδικό μου σχόλιο, μια και επιζητάς το σχολιασμό, από μια γρήγορη πρώτη ματιά που έριξα, είναι ότι ίσως θα ήταν καλύτερα τα κομμάτια να είναι μεταφρασμένα σε στήλες αριστερά-δεξιά και όχι ένα-ένα στίχο, δεδομένου ότι σε πολλά σημεία, γενικά στα στιχουργήματα και όχι μόνο στα συγκεκριμένα κομμάτια, η νοηματική αντιστοιχία των στίχων ανάμεσα στη γλώσσα του πρωτοτύπου και το μεταφρασμένο δεν είναι ακριβής (το νόημα μπορεί να ολοκληρώνεται στον επόμενο στίχο) και αν το κείμενο ήταν μόνο του στην κάθε γλώσσα ίσως η εικόνα να ήταν πιο εύληπτη.
Αυτό όμως δεν είναι παρά μια λεπτομέρεια... το σύνολο είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινο!

Όσο για spamming, από τη στιγμή που δηλώνεις επώνυμα ότι πρόκειται για δικό σου έργο που το διαθέτεις δωρεάν και έχεις και τα δικαιώματα αναδημοσίευσης των στίχων, δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα...

gor

Reaction score
3

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι πραγματικά που σου αρέσει η προσπάθειά μου. Το format παράθεσης των στίχων με παίδεψε αρκετά σαν απόφαση και ήμουν ανάμεσα σε αυτό που προτείνεις εσύ και σε αυτό στο οποίο τελικά κατέληξα. Ο λόγος για τον οποίο κατέληξα σε αυτό το format είναι ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε με αναγνώστη-στόχο τον πιτσιρικά που ξέρει ελάχιστα αγγλικά και ο οποίος, αφού έχει διαβάσει τον σχολιασμό, κατανοεί πλήρως το κομμάτι διαβάζοντας τους στίχους και την μετάφρασή τους παράλληλα με την ακρόαση του αντίστοιχου κομματιού. Και μου φαινόταν ευκολότερο να παρακολουθεί την μετάφραση αμέσως κάτωθεν του δυσανάγνωστου για αυτόν στίχου απ'ότι στην άλλη άκρη της σελίδας. Κατέληξα σε αυτό το format ξέροντας ότι θα ξένιζε αρκετούς και θα βόλευε άλλους τόσους.

Γιώργος

Reaction score
1
Αγαπητέ σου δίνω συγχαρητήρια και σου εύχομαι το έργο σου να έχει την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση!

Reaction score
6
Έριξα μια σύντομη ματιά στο βιβλίο σου και ομολογώ ότι μου κίνησε το ενδιαφέρον τόσο ώστε να θέλω να το διαβάσω.

Συγχαρητήρια και από εμένα!:107:

Reaction score
4

δειχνει πολυ ψαγμενη δουλεια, μπραβο Γιωργο!

πιστευω ανετα θα εστεκε και σαν επισημη κυκλοφορια στα βιβλιοπωλεια, αν ενδιαφεροταν η μπαντα να το εκδοσει...

Reaction score
4.484

up the irons!!!

με συγκίνησες ρε Γιώργο...

Reaction score
40

Μπράβο πάρα πολύ καλή δουλειά με μεράκι. Μακάρι να μπορέσεις να το εκδόσεις επίσης...:444:

gor

Reaction score
3

Σας ευχαριστώ όλους παιδια για τα σχόλιά σας. Ο αρχικός σκοπός μου ήταν να το εκδόσω, είχα βρει και εκδότη περιοδικού του χώρου ο οποίος ενδιαφερόταν αλλα το μεγάλο μέγεθος και οι έγχρωμες εικόνες καθώς και άλλοι παράγοντες οδήγησαν τη συμφωνία σε ναυάγιο. Ωστόσο, και η επαφή μου με τον χώρο των εκδόσεων μου προκάλεσε αποστροφή και αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο από όλα επιτυχγάνεται πολύ καλύτερα μέσω του ιντερνετ: απρόσκοπτη, ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Μου αρέσει πολύ που όποιο πιτσιρίκι θέλει μπορεί να κατεβάσει το βιβλίο σε 5 λεπτά και να το εκτυπώσει με 15 ευρώ σε ένα φωτοτυπάδικο ή να το διαβάσει όλο δωρεάν στον υπολογιστή του.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Σας ευχαριστώ όλους παιδια για τα σχόλιά σας. Ο αρχικός σκοπός μου ήταν να το εκδόσω, είχα βρει και εκδότη περιοδικού του χώρου ο οποίος ενδιαφερόταν αλλα το μεγάλο μέγεθος και οι έγχρωμες εικόνες καθώς και άλλοι παράγοντες οδήγησαν τη συμφωνία σε ναυάγιο. Ωστόσο, και η επαφή μου με τον χώρο των εκδόσεων μου προκάλεσε αποστροφή και αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο από όλα επιτυχγάνεται πολύ καλύτερα μέσω του ιντερνετ: απρόσκοπτη, ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Μου αρέσει πολύ που όποιο πιτσιρίκι θέλει μπορεί να κατεβάσει το βιβλίο σε 5 λεπτά και να το εκτυπώσει με 15 ευρώ σε ένα φωτοτυπάδικο ή να το διαβάσει όλο δωρεάν στον υπολογιστή του.
Πώς φαίνεται ο άνθρωπος που έχει αγάπη γι' αυτό με το οποίο ασχολείται... και πάλι μπράβο!

Reaction score
40

Πώς φαίνεται ο άνθρωπος που έχει αγάπη γι' αυτό με το οποίο ασχολείται... και πάλι μπράβο!
Συμφωνώ και προσυπογράφω....

Reaction score
5.879

Μπραβο!!!!
Πολυ καλη η προσπαθεια σου αυτη!
Μου θυμησες τις μερες που καθομασταν στο δωματιο παιδικου φιλου,καμμια 10αρια ατομα 15-20 ετων τοτε, και ακουγαμε Μaiden στο μοναδικο πικαπ που υπηρχε τοτε στην παρεα!

Reaction score
1.213

Eξαιρετικη προσπαθεια .Και παλι μπραβο !

Reaction score
59

συγχαρητηρια !!!! Αψογη και ολοκληρωμενη δουλεια !!!!

Reaction score
8
Τα δικα μου συγχαρικια δεν ειναι μονο για την εκπληκτικη δουλεια που εχεις κανει στην συγγραφη, αλλα περισοτερο για το σκεπτικο σου, ως προς την παρουσιαση και την "απροσκοπτη και ελευθερη διακινηση ιδεων" η οποια τελικα ειναι και αφιλοκερδης.

Ενα μεγαλο Μπραβο Φιλτατε.:615::446:

Reaction score
5

Φίλε συγχαρητήρια για τη δουλειά σου αν και προσωπική μου άποψη είναι οτι θα έπρεπε έστω και σαν ανεξάρτητη έκδοση να το προσπαθήσεις.

Από τη στιγμή όμως που το διέθεσες free, μαγκιά σου και μπράβο σου.

Δεν το έχω κοιτάξει ακόmη αλλά θα το κάνω όταν πρέπει με τη δέουσα προσοχή.

UP THE IRONS!!!

Reaction score
1

Πραγματικά δεν έχω λόγια.
Εξαιρετική δουλειά σε ένα ενδιαφέρον συγκρότημα με μαζική αποδοχή από πολλούς μουσικόφιλους, ανεξάρτητα από τις μουσικές προτιμήσεις του καθενός.
Μπράβο σου που το μοιράζεσαι έτσι απλόχερα με όλους. Εύχομαι ο κόπος σου να ανταμειφθεί και σύντομα.
Μου θύμισες εποχές Ποπ και Ροκ με τα εικονογραφημένα ένθετα :)

Reaction score
0

Μπράβο και πάλι μπράβο. Αξιέπαινη προσπάθεια. Άντε και με Metallica την επόμενη φορά...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7