# IRS2092S # Κατασκευή Ολοκληρωμένου στέρεο ενισχυτή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.640
Αν θέλω να τονοσω λίγο τα ψηλά να αλλάξω καμία αντίσταση την 15 ή την 3.9 ή να βάλω κάτι παράλληλα σε αυτές ,τη επιλογές έχω?
Μπορείς την 15 Ωμ να την κάνεις 12.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.640
Επίδη δεν μπορώ να τα βάλω τώρα ψηλά κάθομαι εγώ πιο χαμηλά και στην ευθεία δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι νομίζω θέλουν τόνωση θα σου δηξω που το έχω βάλει το EQ.
Εκεί νιοθω ότι τα ακούω.
Αλλάζουν οι ανακλάσεις από το πάτωμα συν η πτώση στάθμης των υψηλών συχνοτήτων υπό γωνία. Όσο μικρή και αν είναι, είναι υπαρκτή!

Last edited:

Reaction score
108
Τα ηχεία στο σύνολο τους είναι καταπληκτικα απλά εγώ θέλω λίγο πιο πανω της υψηλές. Πέτρο ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια να είσαι καλά !!! Θα αλλάξω με 12 και θα το δω πάλι.
Τα ηχεία στο σύνολο τους είναι καταπληκτικα απλά εγώ θέλω λίγο πιο πανω της υψηλές. Πέτρο ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια να είσαι καλά !!! Θα αλλάξω με 12 και θα το δω πάλι.
Θέλω να βάλω και από κάτω λαστιχένιες βασουλες.

Reaction score
108
Δεν έχω , μικρόφωνο,άλλαξα την πρώτη αντίσταση από 15ωμ σε 12ωμ ειναι καλύτερα αλλά γενικά τα ηχεία μου δηχνουν ότι έχουν μια ευκολία στα μέαεα και στα μπάσα , άλα τα hi είναι σαν πνηγμενα .Τώσα μπάσα δεν το περίμενα υπέρ του δεωντος.θα τα παρακολουθήσω θα τα ακούω όλο το σκ γι'αυτό τα έφτιαξα εξάλλου για να μην τα χωρτενω!!:):):)

Last edited:

Reaction score
108
Θα δοκιμάσω μια παράκαμψη στην 3.9 αντίσταση κοντά στον driver για δοκιμή και το ξανα βλέπω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.640
Θα δοκιμάσω μια παράκαμψη στην 3.9 αντίσταση κοντά στον driver για δοκιμή και το ξανα βλέπω.
Ούτε να το σκέφτεσαι. Αλλάζει όλη η εμπέδηση που βλέπει το crossover οπότε και η απόκριση.
Πειράζεις πράγματα χωρίς να έχεις ιδέα τι κάνεις και αυτό μόνο καλό δεν είναι.

Reaction score
108
Τι να κανω για να τονοθουν οι συχνότητες του driver?
Na δοκιμάσω μία 2.7ωμ 15watt στην θέση της 3.9?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.640
Τι να κανω για να τονοθουν οι συχνότητες του driver?
Na δοκιμάσω μία 2.7ωμ 15watt στην θέση της 3.9?
Πρώτα να βεβαιωθείς πως θέλουν τόνωση οι υψηλές και δεν είναι η ιδέα σου.
Ξεκίνα από έλεγχο του crossover για κάποιο λάθος.
Τις δύο αντιστάσεις που είναι πριν το driver δεν τις πειράζεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.640
Για να μπορείς να ελέγξεις ένα ηχείο θα πρέπει να γνωρίζεις τις επιδόσεις του συστήματος που το τροφοδοτεί.
Είσαι σίγουρος πως ο ενισχυτής που έφτιαξες ή το προηγούμενο στάδιο έχει ικανοποιητική απόκριση;

Reaction score
108
Για να μπορείς να ελέγξεις ένα ηχείο θα πρέπει να γνωρίζεις τις επιδόσεις του συστήματος που το τροφοδοτεί.
Είσαι σίγουρος πως ο ενισχυτής που έφτιαξες ή το προηγούμενο στάδιο έχει ικανοποιητική απόκριση;
Δεν το έχω δοκιμάσει στον IRS2092S με τον γιαμαχα τα ακούω τώρα, τα τεκνικς από πάνω τους ακούγονται στην ίδια ένταση καλύτερα τα hi

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.640
Δεν το έχω δοκιμάσει στον IRS2092S με τον γιαμαχα τα ακούω τώρα, τα τεκνικς από πάνω τους ακούγονται στην ίδια ένταση καλύτερα τα hi
Δεν λέει κάτι αυτό. Ούτε ξέρεις αν τα Technics τσιρίζουν ή είναι ισορροπημένα τονικά αλλά είπες και <<πάνω τους>>, άρα σε διαφορετικό ύψος!

Reaction score
108
Ναι έχεις δίκιο ,έχω πάρει και 10ωμ 15watt και αφού περάσουν μέρες ακρόασεις όσο προλαβενω να ακούω μετά ησως δοκιμάσω και με αυτές να δω ,δεν πειράζω κάτι άλλο από το crossover. Απλά γενικά από χαμιλες εντάσεις και ανέβενοντας τα μασωχαμιλα ενησχειωνται περισσότερο και οι υψηλές είναι πιο χαμένες δεν έχουν ένταση.

Reaction score
108
Λοιπόν αγαπητοί άλλαξα την πρώτη και την εκανα από 15 μετά 12 και τώρα 10ωμ 15 WATT
Και τώρα είναι κ...α είναι αυτό που ήθελα σε ευχαριστώ Πέτρο που μου είπες να μην αλαξω της δύο τελευταίες. Τα ηχεία είναι τώρα ότι καλύτερο τα ακούω όλα τέλεια είμαι πολύ ενθουσιασμένος!!! .
Θα κοιτάξω να αγοράσω το δίπλα σπίτι να μεγαλοσω τον χώρο 😁😂😂
Και πάλι σε ευχαριστώ το εκτιμώ!!!

Last edited:

Reaction score
108
Θα δοκιμάσω πιο χαμηλές αντιστάσεις 8.2 ωμ ή 8 ωμ 20watt από χαμηλά ανεβάζω ένταση και τα μεσαία και χαμηλά είναι πιο δυνατά και και η φωνές μια χαρά , αλλά τα hi λες και δεν θέλουν να βγουν.. ντρέπονται?? Χαχα

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.765
Οι Yamaha αυτής της κατηγορίας "φωνάζουν", δοκίμασε κάποιον άλλο.

Reaction score
108
Γίνονται όλα καλύτερα ως μιά χαρά μόλις βάλω της ρηθμησεις έτσι ,και ανάλογα και το αρχείο ήχου. Αύριο θα δοκιμάσω και με τον IRS2092S που έφτιαξα.
Μάλων έχω πρόβλημα εγώ ,η γηνεκα μου βάζει τραγούδια και μου λέει κοίτα κοίτα τη ωραία που ακούγονται διάφορες λεπτομέρειες και εγώ το έχω καταλάβει, λίγο τα ανεβάζω και μετά καταλαβαίνενω πόσο εύκολα καλύπτη την ομιλία μου . Ναι δεν θα πειράξω τίποτα.

Attachments

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
178.211
Members
38.790
Νεότερο μέλος
kchoudal