Jamo 38 - ανταλλακτικά.

Reaction score
6
Καλημέρα.

Που μπορώ να βρω ανταλλακτικά για τα συγκεκριμένα ηχεία ;

ImageUploadedByTapatalk1434958611.854395.jpg
ImageUploadedByTapatalk1434958647.672759.jpg
View attachment 49114

Τα έχω 15 χρόνια περίπου και μέχρι τώρα ήταν τέλεια για τη χρήση που κάνω.

Άρχισα να μην τα ακούω καλά και βγάζοντας τις σίτες το ένα μεγάφωνο έχει σκιστεί, στου άλλου το τουίτερ έχει φύγει το σφουγγάρι και έχουν σπάσει και τα πλαστικά στις υποδοχές των καλωδίων αν και αυτό δεν επηρεάζει το ήχο.

Που μπορώ να βρω ίδια για αντικατάσταση ή και καλύτερα αν μπορούν να βελτιωθούν ;

Αξίζει ;

Last edited:

Reaction score
6
Καλημέρα.

Που μπορώ να βρω ανταλλακτικά για τα συγκεκριμένα ηχεία ;

View attachment 49112 View attachment 49113 View attachment 49114

Τα έχω 15 χρόνια περίπου και μέχρι τώρα ήταν τέλεια για τη χρήση που κάνω.

Άρχισα να μην τα ακούω καλά και βγάζοντας τις σίτες το ένα μεγάφωνο έχει σκιστεί, στου άλλου το τουίτερ έχει φύγει το σφουγγάρι και έχουν σπάσει και τα πλαστικά στις υποδοχές των καλωδίων αν και αυτό δεν επηρεάζει το ήχο.

Που μπορώ να βρω ίδια για αντικατάσταση ή και καλύτερα αν μπορούν να βελτιωθούν ;

Αξίζει ;
sorry για το διπλό post αλλά δεν μπορώ να κάνω edit.

To woofer το έβγαλα και είναι το 20422.

Το tweeter πως βγαίνει ? Έβγαλα τις βίδες αλλά φαίνεται κολλημένο στο οβάλ πλαστικό.

Reaction score
834
Από τις φωτογραφίες φαίνεται σπασμένο το dustcap του γούφερ, το οποίο προστατεύει το πηνίο από τη σκόνη. Δεν είναι κρίσιμο και δεν επηρεάζει τον ήχο, ενώ μπορεί να στο αντικαταστήσει ο Π. Μιλανάκης (2103254840, Αριστείδου 10, 105 59 Αθήνα).

Στη θέση του τουίτερ εγώ βλέπω μόνο ένα κομμάτι από αφρώδες υλικό.

Ο αντιπρόσωπος της Jamo είναι ο Λάιος, 210 8629513.

Reaction score
6
Από τις φωτογραφίες φαίνεται σπασμένο το dustcap του γούφερ, το οποίο προστατεύει το πηνίο από τη σκόνη. Δεν είναι κρίσιμο και δεν επηρεάζει τον ήχο, ενώ μπορεί να στο αντικαταστήσει ο Π. Μιλανάκης (2103254840, Αριστείδου 10, 105 59 Αθήνα).

Στη θέση του τουίτερ εγώ βλέπω μόνο ένα κομμάτι από αφρώδες υλικό.

Ο αντιπρόσωπος της Jamo είναι ο Λάιος, 210 8629513.
Τον τελευταίο καιρό τα ηχεία δεν ακούγονταν όπως πριν στ αυτιά μου γι αυτό άνοιξα τις σίτες να δω αν φαίνεται κάτι.

Λόγω σκόνης δοκίμασα να να καθαρίσω πρώτα με ένα νωπό βαμβακερό πανί (δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό αλλά πάντα έτσι τα καθάριζα).

Σχεδόν χωρίς να το αγγίξω το dustcup έσπασε (είχε χάσει τελείως την ελαστικότητα του ήταν σαν λεπτό πλαστικό) ενώ στο άλλο ηχείο έφυγε το αφρώδες που καλύπτει το tweeter.

Το ένα ηχείο λοιπόν παίζει κανονικά αλλά του λείπει μόνο το αφρώδες κάλυμμα του tweeter που υποθέτω είναι μόνο για προστασία από τη σκόνη.

Το άλλο που φαίνεται στη φωτογραφία έχει κανονικά το κάλυμμα στο tweeter αλλά έχει σχισμένο το dustcup όπως είπες. Μόλις τελείωσα τον καθαρισμό το ηχείο δεν έπαιζε και υποθέτω δεν έπαιζε και πριν ανοίξω τη σίτα. Ακουμπώντας τη μεμβράνη του το ηχείο ξεκινά να παίζει πάλι κανονικά και μετά από κάποια ώρα σταματάει και πάλι. Παίζει να έχει "ξεραθεί" η μεμβράνη του και γι αυτό να μην παίζει ; Σώζεται ;

Δεν ακούω μουσική με αξιώσεις γι αυτό δεν είχα καταλάβει τη διαφορά. Ιντερνετικό ραδιόφωνο ακούω μέσω ενός ενισχυτή σε αυτά τα ηχεία και υπέθετα ότι ήταν θέμα σταθμού.

Γενικά νομίζω ότι είναι καλά ηχεία όμως και θα θελα να τα φτιάξω.

Reaction score
834
Το άλλο που φαίνεται στη φωτογραφία έχει κανονικά το κάλυμμα στο tweeter αλλά έχει σχισμένο το dustcup όπως είπες. Μόλις τελείωσα τον καθαρισμό το ηχείο δεν έπαιζε και υποθέτω δεν έπαιζε και πριν ανοίξω τη σίτα. Ακουμπώντας τη μεμβράνη του το ηχείο ξεκινά να παίζει πάλι κανονικά και μετά από κάποια ώρα σταματάει και πάλι. Παίζει να έχει "ξεραθεί" η μεμβράνη του και γι αυτό να μην παίζει ; Σώζεται ;

Λογικά αφού κάποιες στιγμές παίζει θα σώζεται - πιθανόν να μην κάνει καλή επαφή κάποιο καλώδιο, το οποίο θα φανεί αν βγάλεις το μεγάφωνο. Δοκίμασέ το μήπως το φτιάξεις μόνος σου, αλλιώς μίλα με το Μιλανάκη (βλ. προηγούμενο μήνυμα).

Reaction score
6
Λογικά αφού κάποιες στιγμές παίζει θα σώζεται - πιθανόν να μην κάνει καλή επαφή κάποιο καλώδιο, το οποίο θα φανεί αν βγάλεις το μεγάφωνο. Δοκίμασέ το μήπως το φτιάξεις μόνος σου, αλλιώς μίλα με το Μιλανάκη (βλ. προηγούμενο μήνυμα).
Το μεγάφωνο το έβγαλα και δεν φάνηκε κάτι με μια πρόχειρη μάτια. Εννοώ στο πίσω μέρος.

Τώρα πίσω από τη μεμβράνη δεν μπορώ να δω αλλά και να μπορούσα δεν νομίζω να μπορούσα μετά να το επισκευάσω.

Το ότι έχει ξεραθεί η μεμβράνη παίζει ρόλο ; Αυτό μπορώ να το διορθώσω τουλάχιστον στο άλλο που δεν έχει σχιστεί ;

Θα κάνω ένα τηλεφώνημα πάντως και σε αυτόν και στην αντιπροσωπεία αύριο.

Reaction score
834
Φαντάζομαι ότι με τον όρο μεμβράνη εννοείς τον κώνο του μεγαφώνου, σωστά; Δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας ότι έχει ξεραθεί ούτε μπορώ να καταλάβω από τι υλικό είναι φτιαγμένος ο κώνος - μοιάζει με πολυπροπυλένιο, αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας. Όπως και να έχει, πρέπει να το δει κάποιος ειδικός που να ξέρει. Διάγνωση από εδώ δεν μπορεί να γίνει :)

Επίσης, έχε υπ' όψιν ότι η αξία των ηχείων αυτών είναι πολύ χαμηλή (€60 max). Μπορεί να μη συμφέρει καν να ασχοληθείς μαζί τους.

Reaction score
6
Φαντάζομαι ότι με τον όρο μεμβράνη εννοείς τον κώνο του μεγαφώνου, σωστά; Δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας ότι έχει ξεραθεί ούτε μπορώ να καταλάβω από τι υλικό είναι φτιαγμένος ο κώνος - μοιάζει με πολυπροπυλένιο, αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας. Όπως και να έχει, πρέπει να το δει κάποιος ειδικός που να ξέρει. Διάγνωση από εδώ δεν μπορεί να γίνει :)

Επίσης, έχε υπ' όψιν ότι η αξία των ηχείων αυτών είναι πολύ χαμηλή (€60 max). Μπορεί να μη συμφέρει καν να ασχοληθείς μαζί τους.
Ναι τον κώνο εννοώ....μάλλον.

Το dustcup που ανέφερες είναι το ίδιο υλικό με τον κώνο ότι κι αν είναι αυτό, τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου δίνουν

Αυτό λοιπόν τόσα χρόνια ήταν ελαστικό. Πίεζα το dustcup έμπαινε μέσα και μετά επανερχόταν.

Σήμερα που το ακούμπησα μετά από παρά πολύ καιρό ήταν σκληρό, ξεραμένο και με το που το ακούμπησα σκίστηκε. Την ίδια εντύπωση μου δίνει και το υπόλοιπο μέρος.

Ειδικός λίγο δύσκολο να το δει γιατί βρίσκομαι στην επαρχία.

Επίσης πωλούνται σήμερα αυτά τα ηχεία και σε ποια τιμή ; Τα 60€ που λες αντιστοιχούν σε μεταχειρισμένα και σε ζευγάρι ; Θυμάμαι επί δραχμών που τα είχα πάρει ότι ήταν πολύ πιο ακριβά. Αν δεν βγαίνουν πλέον ποια είναι τα αντίστοιχά τους σημερινά ;

Reaction score
834
Επίσης πωλούνται σήμερα αυτά τα ηχεία και σε ποια τιμή ; Τα 60€ που λες αντιστοιχούν σε μεταχειρισμένα και σε ζευγάρι ; Θυμάμαι επί δραχμών που τα είχα πάρει ότι ήταν πολύ πιο ακριβά. Αν δεν βγαίνουν πλέον ποια είναι τα αντίστοιχά τους σημερινά ;
Για μεταχειρισμένο ζεύγος μιλούσα - είναι παλιό μοντέλο. Δες εδώ: http://www.hifishark.com/search?q=jamo+38

Δεν ξέρω ποιο είναι το σημερινό αντίστοιχό τους και αν υπάρχει, αλλά σίγουρα με 80-100 ευρώ θα πάρεις κάτι καλύτερο σε μτχ. (δες τις αγγελίες).

Reaction score
6
Για μεταχειρισμένο ζεύγος μιλούσα - είναι παλιό μοντέλο. Δες εδώ: http://www.hifishark.com/search?q=jamo+38

Δεν ξέρω ποιο είναι το σημερινό αντίστοιχό τους και αν υπάρχει, αλλά σίγουρα με 80-100 ευρώ θα πάρεις κάτι καλύτερο σε μτχ. (δες τις αγγελίες).
Ευχαριστώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης