Jarhead (2005)

Reaction score
0
Είδα χθες το αμφιλεγόμενο διαμαντάκι του Σαμ Μέντες σε μια αίθουσα με 7 άτομα, τα οποία πολύ σύντομα γίναμε 2! Πρόκειται για ένα τρομερά αντιαμερικανικό φιλμ, που παρουσιάζει αυτά που οι Ευρωπαίοι ξέρουμε αλλά οι Αμερικάνοι στην πλειοψηφία τους αγνοούν: ότι ο πόλεμος γίνεται καθαρά για το πετρέλαιο, οι 'ειρηνευτικές' αποστολές που στέλνονται φανατίζονται στην εκπαίδευση στο να σκοτώσουν και στη συνέχεια τους στρίβει από την αναμονή, την απραξία και την ανία (η οποία είναι ο Νο1 εχθρός τους). Η ταινία δεν έχει δράση, με τη στενή έννοια των μαχών αλλά διαθέτει σκηνές που θα τις σκέφτεστε πολύ μετά το τέλος της. Την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ο Jamie Foxx είναι για μια ακόμη φορά απίστευτος, ενώ ο Jake Gillenhal δε χαράμισε την ευκαιρία για ένα ρόλο ζωής, αν και κάπου πιστεύω ότι ο Colin Farrel με την γνωστή 'αλητεία' του θα ήταν καλύτερος. Του βάζω 9/10. Επιτέλους!

Reaction score
6
Re: Jarhead

Βλεποντας καποτε το American Beauty ειχα πει πως ποτε δεν πρόκειται να ξαναδω ταινια του Mendes.
Μην ξέροντας μετα από δυο χρονια βλέπω το Road to Perdition , αλλαζω κάθετα γνωμη και απορω.
Είναι δυνατον ο σκηνοθέτης της ανοησίας κατά ‘με American Beauty να είναι υπεύθυνος για το πολύ καλο Road to Perdition;
Ετσι λοιπον με περιέργεια περιμενα και το Jarhead .
Τα συναισθήματα μου στο τελος μου άφησαν μια ανάμικτη γευση.
Η ταινια είναι βασισμένη στην βιογραφία του οπλίτη Σουόφορντ και αναφέρετε στους 6 περιπου μηνες που εζησε την περίοδο του πολέμου στον περσικό κολπο.
Ακρως αντιπολεμική και αντιαμερικανική ταινια που όπως δειχνουν τα πραγματα θα την φαει το μαυρο σκοταδι.
Αυτό το λεω οσον αφορα τους φιλους μας αμερικανούς καθως δεν θα τους αρεσει μια ταινια που τους λεει τα πραγματα διαφορετικά από ότι τους τα πλασάρουν.
Η καλύτερες στιγμες της ταινιας πιστευω πως ειναι αυτές με τις συνεντεύξεις των στρατιωτών στο τηλεοπτικο καναλι , και ο λογος του διοικητή που δείχνει στους στρατιωτες του φωτογραφία ενος πληγωμένου παιδιου αλλα τους επισημαίνει πρωτα πως πρεπει να φυλάξουνε τις πετρελαιοπηγές ( το κοριτσάκι μπορει να περιμένει)

Στο ειδος της … 6/10

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Jarhead

"Ι never shot my rifle.."
Την είδα κι εγώ χτες και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση. Παρόλο που η ταινία "περνάει" στο θεατή την πλήξη και την απραξία που βιώνουν οι ήρωές της, δεν γίνεται σε καμία περίπτωση βαρετή, χάρη στην προσεγμένη σκηνοθεσία και τη γρηγοράδα της στις εναλλαγές, σε συνδυασμό μ' ένα πολύ καλό μοντάζ.

Ο Gyllenhaal εκφραστικότατος, ένας Donnie Darko που μεγάλωσε. Περιμένω με ανυπομονησία το Brokeback Mountain.

Τώρα βέβαια εγώ με την καχυποψία μου ψυλλιάζομαι ότι η ταινία προωθήθηκε, παρά τον αντιαμερικανισμό της, για να δώσει στους Αμερικανούς γονείς το μήνυμα "μη φοβάστε να στέλνετε τα παιδιά σας στους εκάστοτε πολέμους, δεν γίνεται δα και τίποτα.."

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.784
Members
38.494
Νεότερο μέλος