JBL Control Now - Living Room

Reaction score
32
Σκέφτομαι να "χτυπήσω" τα αναφερόμενα ηχεία (υπάρχει και σχετική αγγελία) αλλα δεν μπορώ να καταλάβω πως θα τα τοποθετήσω στον χώρο μου και φυσικά αν θα βελτιώσω τόσο τον ήχο όσο και το αισθητικό αποτέλεσμα. Να δώσω τα δεδομένα:
Eνισχυτής Onkyo 876, Prime 3.0, Optoma HD80 με θέαση στα 5,5m. Τα ηχεία θα χρηισμοποιηθούν 80% σε ταινίες. Moυσική Pop & Rock.
Ερώτηση 1. Συμφωνείτε στο ταίριασμα ενισχυτή & JBL?
Ερώτηση 2. Η δυσκολία εγκατάστασης είναι του κεντρικού ηχείου το οποίο στο υπάρχον σύστημα μου είναι διαφορετικό απο τα LR. Προ κρίσης υπήρξαν διάφορα σχεδια (in wall) κλπ αλλα πλέον δεν.. Οπως βλέπετε και απο την φωτογραφία το έχω μπροστα απο το μπουφέ που δεν είναι και καλαίσθητο καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης του πανω απο το μπουφέ καθώς θα μπαίνει στην εικόνα (εικόνα που δεν μπορεί να αλλάξει λογο PJ).
Καθώς τα JBL έχουν πολλές δυνατότητες εγκατάστασης σκεφτόμουν να τοποθετήσω το κεντρικό στο ταβάνι στη γυψοσανίδα που κρύβει το πανί και τα LR να μπουν κάθετα ακριβώς κάτω απο τη γυψοσανίδα. Τι προτείνεται?

Αν λύσουμε το μπροστά θέμα θα χρειαστώ τα φώτα σας και για τα souround!!

Attachments

Reaction score
32
Απάντηση: JBL Control Now - Living Room

Δεκτές και προτάσεις αλλων ηχείων?
(Μηπως δεν είμαι σε σωστή κατηγορία?)

Timaras

Reaction score
2.153
Ποιά είναι τα ηχεία σου?Έχεις surround?
Θα σου πρότεινα εφόσον σου αρέσουν-κάνουν στο αυτί σου να μην τα αλλάξεις και να βγάλεις
τελείως το κεντρικό.Τα του κεντρικού θα τα ακούς από τα L-R.Φτιάξε και μια βασούλα-σκαλοπάτι
ιδιοκατασκευή ή κάτι τέτοιο τελωσπάντων να σηκώσεις τα μπροστινά και πιστεύω ότι θα
είσαι ok.
Το κεντρικό χρησιμοποίησέ το για back surround

Reaction score
32
Απάντηση: Re: JBL Control Now - Living Room

LR 2 ΤΑΝΝΟΥ 611
Souround 2 Ταnnoy 605
Center Crystal Audio CS120
Δυστυχώς χωρος για souround center δεν υπάρχει.

Attachments

Timaras

Reaction score
2.153
Κατά την άποψή μου και εφόσον αυτό είναι εφικτό βέβαια,πρέπει τα πίσω να κατέβουν πιο χαμηλά
(στο ύψος του πρώτου από τα δύο ράφια ας πούμε) και να κοιτάζουν τη θέση θέασης ή στη
χειρότερη γύρνα τα ανάποδα εαν γίνεται.Όσο αφορά τα μπροστινά,δεν αλλάζει τίποτα,την άποψή
μου στην είπα στο 3ο post.

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Re: JBL Control Now - Living Room

...
Center Crystal Audio CS120
Δυστυχώς χωρος για souround center δεν υπάρχει.
Δεν υπάρχει?Τον τοίχο πίσω τον βλέπω μια χαρά και σ'ένα ραφάκι επάνω θα'ναι μούρλια.
Δεν ξέρω πως θα δέσει με τα tannoy βέβαια αλλά και τώρα δεν το έχεις και παίζει με τα
μπροστινά tannoy?Όλα ok λοιπόν.Η διαφορά στο surround αποτέλεσμα θα'ναι μεγάλη σίγουρα!

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JBL Control Now - Living Room

Κάποιος θα με κρεμάσει....εαν βάλω ραφάκι για ηχείο.

Timaras

Reaction score
2.153
Βάλτο εσύ και όταν το δει πες της:Ωχ!Πως βρέθηκε αυτό εκεί?:116:
Όσο για τα μπροστινά,δοκίμασες να παίξεις χωρίς κεντρικό να δεις πως σου κάθεται?

Reaction score
32

Δυστυχως δεν εχω καταφέρει ακόμα να το δοκιμάσω, λόγω ατυχήματος. Είμαι με πατερίτσες...

Reaction score
32

Όσο για τα μπροστινά,δοκίμασες να παίξεις χωρίς κεντρικό να δεις πως σου κάθεται?
To δοκίμασα και δεν μου άρεσε ο ήχος. Ειδαμε το Quantom στο 10 λεπτο γυρναει η γυναίκα μου και μου λέει τι έχει ο ήχος...
Αστα τι να της πώ πρέπει να τα αλλάξουμε να βάλουμε κατι Klipch RF... κατι πιο μικρό πιο μοντέρνο?

Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να αλλάξει τον τίτλο -καθώς τα JBL απορίφθηκαν και ψάχνω λύση?
Μαλλον σε Mirage με βλέπω περιμένω να δω και http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?119335-spilegou-productions-II-the-bedroom το αποτέλεσμα.

Reaction score
152

To δοκίμασα και δεν μου άρεσε ο ήχος. Ειδαμε το Quantom στο 10 λεπτο γυρναει η γυναίκα μου και μου λέει τι έχει ο ήχος...
Αστα τι να της πώ πρέπει να τα αλλάξουμε να βάλουμε κατι Klipch RF... κατι πιο μικρό πιο μοντέρνο?

Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να αλλάξει τον τίτλο -καθώς τα JBL απορίφθηκαν και ψάχνω λύση?
Μαλλον σε Mirage με βλέπω περιμένω να δω και http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?119335-spilegou-productions-II-the-bedroom το αποτέλεσμα.
Γιωργη, πρωτα απ'ολα σιδερενιος....
αυτα που θα βαλω εκει μεσα,δε σου κανουν...
και θα δεις γιατι....

παντως παιζουν καποια καλα κομματια τωρα στο e-bay, μικρα αλλα θαυματουργα και σε πολυ καλη τιμη....
http://www.ebay.com/itm/MIRAGE-NANO...92?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item460861ec24

http://www.ebay.com/itm/3-MIRAGE-NA...20?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item3ccc273964

και τα μικρα που τα εχω στο πι-σι...
http://www.ebay.com/itm/390480380150?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Reaction score
32

Έχω βάλει στο μάτι:
• Mirage Os3 με Mirage Os3 CC πάνω στο δοκάρι
• 5 Mirage Os3 Sat όλα στο ταβάνι να είναι ομοιόμορφα
• Twin Digital FS-3200 On-Wall με το κεντρικό στο δοκάρι και δεξια αριστερά απο την οθόνη

Τι λέτε η τοποθέτηση του κεντρικού εκεί ψηλά πως θα είναι?

Attachments

Reaction score
32

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef